Likya Haberleri

Likya Haberleri

Ekonomist Sağman LİİDER programına katıldı

Ekonomist Murat Sağman, Likya İş İnsanları Derneği (LİDER) tarafından Fethiye Jiva Beach Resort’da düzenlenen programa katıldı. 

Likya yolunda düşen yaşlı turist kurtarıldı

Muğla’nın Seydikemler ilçesi Likya yolunda yürüyüş yapan Debrett Gordon Lyons isimli yaşlı turist düşmesi ve şakak kemiğinde kırık oluşması nedeniyle yapılan yardım çağrısı sonrası UMKE, 112 ASHİ ve Jandarma JAK timleri tarafından uzun bir yürüyüş sonrası kurtarıldı.

Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali sona erdi

Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeşilüzümlü Muhtarlığı ve Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde Yeşilüzümlü Mahallesi'nde düzenlenen festival sona erdi.

Yalçın, ‘Festival çok güzel ilerliyor’

Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeşilüzümlü Muhtarlığı ve Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde Yeşilüzümlü Mahallesi’nde düzenlenen festival yoğun bir katılımlar devam ediyor. Festival hakkında konuşan Enver Yalçın ise yoğun katılımın olduğunu belirtti.

Yumurta Üretim Çiftliği hizmete açıldı

Yeşilüzümlü Halkevi ve Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme Kalkınma Kooperatifi'nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü'de yaptırılan yumurta üretim çiftliği törenle hizmete açıldı.

Yumurta Çiftliği Üretim Merkezi Ve Yeşilüzümlü Halkevi Hizmete Açılıyor

Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi’nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü’de yaptırılan yumurta üretim çiftliği ve Yeşilüzümlü Halkevi 12 Mart 2024 günü, saat: 17.00’de hizmete açılıyor. İki tesisin açılışı, Yeşilüzümlü’deki Durmuş Demirci Sosyal Tesisi’nin içindeki yeni Halkevi’nde yapılacak.

Fethiye Belediyesi’nden Yumurta Çiftliği Açılışı

Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi’nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü’de yaptırılan yumurta üretim çiftliğinin açılışı 12 Mart 2024 Salı günü yapılacak. Doğal ortamlarında gezen tavuklardan yumurta üretilecek olan tesiste, çalışmalarda sona gelindi.

Bir Sosyal Belediyecilik Projesi Daha Hayata Geçiyor

Fethiye Belediyesi, S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde Fethiye’ye Tavuk Yumurtası Üretim Tesisi’nde çalışmalarda sona gelindi.

Lezzet Sokağı’nda Birbirinden Leziz Yemekler Hazırlanıyor

Likya Kadın Kooperatifi ve Fethiye Belediyesi öncülüğünde hizmete sunulan projede ayaküstü lezzetler tek bir sokak üzerinde modern mutfak karavanlar içerisinde hazırlanıyor. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın katılımıyla açılan Fethiye Lezzet Sokağı’na vatandaşın ilgisi oldukça yoğun oluyor.

Likya İş İnsanları Derneği’nin etkinlikleri sürüyor

Likya İş İnsanları Derneği (LİDER) tarafından Tamarind Restautant&Bar’da kahvaltı programı düzenlendi. Programa yoğun katılımdan dolayı herkese teşekkür eden dernek başkan Volkan Büber, derneğin siyaset üstü bir kuruluş olduğunun altını çizdi.

Fethiye Sokak Lezzetleri Gerçekleşen Açılışla Faaliyetlerine Başladı

Likya Kadın Kooperatifi ve Fethiye belediyesi öncülüğünde hizmete sunulan projede ayaküstü lezzetler tek bir sokak üzerinde modern mutfak karavanlar içerisinde hazırlanıyor.

Fethiye’nin Yöresel Ürünlerini Tanıttılar

Bu yıl 27’cisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) organizasyonuna katılan Fethiye Likya Kadın Kalkınma Kooperatifi üyeleri, Fethiye’nin yöresel ürünlerini tanıttılar.

Fethiye 100. Yılda 100 Çiçekle Süslendi

2. Karagözler Kürek Merkezi Alanının arkasında bulunan merdivenlerin, cumhuriyetin 100. Yılına 100 Fethiye Çiçeği ile boyanması etkinliği, Fethiye Belediyesi ve Likya Kadın Kooperatifinin katkılarıyla düzenlendi.

El emeği ürünler sahiplerini bekliyor

Fethiye Likya Kadın Kooperatifi tarafından Salı ve Cuma günleri kurulan stantlar büyük ilgi görüyor. Burada satılan el emeği ürünler ise yeni sahipleriyle buluşmayı bekliyor.

Likya yürüyüş yolunda mahsur kalan 2 Rus turist kurtarıldı

 Muğla’nın Seydikemer İlçesi’nde Likya yürüyüş yolunda ayağını burkarak mahsur kalan 2 kişi ekipler tarafından başarılı bir şekilde kurtarıldı.

Likya Diyet Beslenme ve Diyet Danışma Merkezi Zayıflatmaya Devam Ediyor

Fethiye'de 14 yıldır hizmet veren Likya Diyet Beslenme ve Diyet Danışma Merkezi zayıflatmaya devam ediyor.

Fethiye ve Bölgenin Ticari Gelişmesine Katkı Sağlayacaklar

Fethiye’de bölgenin ve ilçenin tanıtımından ticaretin gelişmesine, tarım ve hayvancılıktan sosyal projeler üretilmesine kadar pek çok yararlı çalışmalar yapabilmek için Fethiye’nin seçkin iş insanlarının bir araya gelerek kurduğu kısa adı LİİDER olan Likya İş İnsanları Derneği, pek çok konuda proje üretmek için gece- gündüz çalışıyor.

Likya Granfondo Bisiklet Yarışı Yapıldı 

Fethiye’de Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü tarafından organize edilen, 4. Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Fethiye Uluslararası Likya Granfondo bisiklet yarışları tamamlandı. Dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

Bisiklet Yarışı Kapsamında Bu Yollar Kapalı Olacak

Uluslararası Likya Granfondo Bisiklet yarışı kapsamında; 1 Ekim Pazar günü sabah saat 09.00’da Seydikemer Kavşak, Çobanlar, Alaçat, Kadıköy, Döğer, Girmeler güzergahlarındaki yollar tek yönlü (gidiş yönlü) trafiğe kapalı olacak.

Prolikya Ortez Protez Fethiye Açıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde hizmet vermeye başlayan Prolikya Ortez Protez uygulama merkezi fiziksel engelli hastaların başka şehirlere gitmesine gerek kalmadan tedavi imkânı sağlıyor.

Likya Diyet Yeni Teknolojileri ile Zayıflatıyor

Fethiye’de 14 yıldır hizmet veren Likya Diyet Beslenme ve Diyet Danışma Merkezi zayıflatmaya devam ediyor. Bünyesine yeni kattığı teknolojilerle diyet konusunda oldukça iddialı olduklarını belirten Diyetisyen Zeynep Arıkan Cevizci, yarım saatte 2500 -3000 kalori yaktıran VacuShape ve vücuda şekil veren RollTech cihazlarını tanıttı. Cevizci ayrıca cihazı denemek isteyenler için hiçbir ücret almadıklarını ifade etti. 

Dastara Renk Verdiler

Süleyman Demirel Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Halı, Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalı uzmanı Doç. Dr. Mustafa Genç’in katılımları, Likya Kadın Kooperatifi ve Fethiye Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen Dastar kumaş boyama atölye çalışması, Yeşil Üzümlü Dastarhane de gerçekleştirildi.

Vali, Kaymakam ve Belediye Başkanı Tlos'u Ziyaret Ettiler

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Likya Bölgesi olarak bilinen coğrafyanın en eski yerleşim alanlarından, Unesco Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Tlos Antik Kenti’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Fethiye 100 Yaş Evi İkinci Yılını Farklı Etkinliklerle Kutladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye 100 Yaş Evi 628 üyesiyle ikinci yılını Mozalikya Türk Sanat Müziği konseri ve pasta keserek kutladı.

“Yaza Merhaba Konseri” alkış topladı

Likya Sanat Akademisi tarafından düzenlenen Resim Sergisi ve Yaza Merhaba Konseri düzenlendi.

Dastar defilesi büyük beğeni topladı

Fethiye Festivali etkinlikleri kapsamında ‘Likya Kadını Işık Saçıyor’ dastar defilesi büyük beğeni topladı. 

‘Likya Kadını Işık Saçıyor’ dastar defilesi büyük beğeni topladı

13. Uluslararası Fethiye Festivali etkinlikleri kapsamında ‘Likya Kadını Işık Saçıyor’ dastar defilesi büyük beğeni topladı.

“UYGARLIK ANADOLU’DA DOĞDU”

13. Uluslararası Fethiye Festivali kapsamında Fethiye Özer Olgun Kültür Merkez’inde Likyalı Kâhinlerin hayatı üzerine "Uygarlık Anadolu'da Doğdu" konulu seminer düzenledi.

“13. ULUSLAR ARASI FETHİYE LİKYA KARNAVALI” 1- 7 MAYIS’TA

13. Uluslararası Fethiye Likya Karnavalı Bilgilendirme Toplantısı, Fethiye Belediyesi’nin Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya, Belediye Başkanı Alim Karaca’nın yanı sıra, çok sayıda meclis üyesi ve STK temsilcisi katıldı

LİKYA KARNAVALI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YARIN YAPILACAK

13. Uluslararası Fethiye Festivali Likya Karnavalı bilgilendirme toplantısı yarın saat 13.30’da Fethiye Belediyesi Meclis Salonunda yapılacak.