Lman Haberleri

Lman Haberleri

Fethiye'de Tartışma Büyüdü Alman Gurbetçiye Sosyal Medyada Tepki Yağdı

Fethiye'de Alman bir gurbetçi ile bir vatandaş arasında çıkan tartışma, çevredeki vatandaşların müdahalesiyle yatıştırıldı.

Almanya'dan bisiklet ile Fethiye'ye geldi

Almanya'nın Hamburg kentinde yaşayan Ender Kurtoğlu, 3 bin 500 kilometre pedal çevirerek bisiklet ile 8 günde Muğla'nın Fethiye ilçesine geldi.

Muğla Valisi Akbıyık Göktepelileri ağırladı

Göktepe Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Şahin, Başkan Yardımcısı İsmail Zengin ve Yönetim Kurulu Üyeleri Arif İlman, Ali Şimşek ve Muhammer Cihan, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık'ı makamında ziyaret etti.

Muğlalı gençler Türkiye-Almanya gençlik değişimi ile Frankfurt'ta

DİTİB Frankfurt Merkez Camii ile Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi ortaklığında 22-29 Haziran 2024 tarihlerinde Frankfurt'ta gerçekleştirilecek olan Gençlik Değişimi Projesi'nin ikinci etabı için Muğlalı gençler yola çıktı.

Fethiye’de Emekliler İkramiyeden Memnun Değil, ‘Almanya Bizi Kıskanıyor’

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine Kurban Bayramı’ndan önce ikramiyeleri yatacak. 3 Bin liralık ikramiyelerin 10-14 Haziran tarihleri arasında emeklilerin hesabına geçmesi bekleniyor. Fethiye’de emekli vatandaşlara bu sene kurban kesebilecek misiniz? Diye sorduk. Bakın ne cevap verdiler.

Muğla BİLSEM Erasmus+KA210 ile uluslararası eğitim köprüleri kuruyor

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Erasmus+ KA210 ‘Reduce Consumption Extend Life’ projesi kapsamında İrlanda, Estonya ve Almanya’dan gelen öğretmen ve öğrencileri ağırladı. Felsefe Öğretmeni Gözde Gürdal’ın yürütücülüğünde gerçekleşen etkinlik, 27 katılımcıya ev sahipliği yaptı.

Marmaris'te kültür sanat festivali, konserle başladı

 Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, Alman-Fransız-Türk Dostluk Konseri'yle başladı.

Marmaris Belediyesi'nden scooter sorununun çözümü için yeni girişim

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, elektrikli scooterlarla ilgili denetimlerin arttığını belirtirken firmaların da hem trafik hem de parklanma konusunda yeni teknolojik düzenlemelerin yapması gerektiğini söyledi.

Başkan Adayı Kökten, Ayten’e Başarılar Diledi

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, başarılı sporcu Songül Arslan Ayten’i ziyaret etti.

Seydikemer’den Almanya’ya Balık İhracatı

Muğla’nın Seydikemer ilçesine bağlı Sahil Ceylan Mahallesi’nde üretilen ve işlenerek füme şekline getirilen alabalıklar gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra Almanya’ya gönderildi.

Alman Turist Kayalıklardan Denize Atlarken Yaralandı

Muğla’nın Datça ilçesinde karavanı ile tatil yapan Alman turist, denize girmek için çıktığı kayalıklardan ayağı kayarak düşmesi sonucu yaralandı.

Muğlalı Hokeyciler Berlin’de Mücadele Edecek

Muğlalı 4 hokey sporcusu milli forma ile Almanya Berlin’de mücadele edecek.

Bodrum FK 5 Genç Yeteneği Renklerine Bağladı

Bodrum Futbol Kulübü devre arası transfer çalışmaları kapsamında Tunahan Akpınar, Mustafa Erdilman, Ege Bilsel, Bilal Güven ve kaleci Yusuf Ersunar’u 4,5 yıllığına kadrosuna kattı.

Marmaris Turizmde Atağa Geçti

Göreve geldiği ilk günden beri turizmi 12 aya yaymak için büyük gayret gösterdiklerini söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, bugün bunun sonuçlarını almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Oktay, “Tüm paydaşlarımızla birlikte çok çaba harcadık. Marmaris’te sezon artık erken açılıp geç kapanıyor, ayrıca kültür ve spor turizmi de ilerleme kaydediyor” dedi.

Çokalp; Almanya’daki Grevleri Anlattı

Alman çiftçiler Berlin’de akaryakıt fiyatlarındaki yükselişe karşı hükümeti protesto ediyor.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı’ndan Başkan Gürün’e Ziyaret

Almanya'nın Paris Büyükelçisi iken 2020 yılında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanlığı görevine atanan Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve heyeti Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Kuyuya düşen kurt köpeği kurtarıldı

Muğla'nın Datça ilçesinde 7 metrelik su kuyusuna düşen Alman kurt köpeği, itfaiye ve Datça MAGAMESAR Arama Kurtarma ekipleri tarafından yaklaşık 1 saatlik çalışmanın sonunda kurtarıldı.

Songül öğretmenin 51 yaşında gelen ikiz bebek sevinci

Muğlalı 51 yaşındaki öğretmen Songül ve eşi Sit Nur bebek özlemini 51 yaşında yaşadı. Tüp bebek yöntemiyle anne olmanın sevincini yaşayan, Songül öğretmen ve eşinin bebek özlemi Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde son buldu.

MSKÜ’ye Xplore2023 yarışmasında birincilik ödülü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatma Yıldız Taşcıkaraoğlu, Araştırma Görevlisi Ali Can Erüst ve lisans öğrencileri Ali Kerenciler, Oğuzhan Akın, Aykut Odabaş, Zeynep Arslantürk ve Mehmet Ali Andı’dan oluşan Karya isimli ekip 16-20 Ekim 2023 tarihleri arasında Almanya’da düzenlenen Xplore2023-Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Teknoloji Geliştirme Yarışmasında Akıllı Enerji kategorisinde İnsansız Hava Aracı tabanlı PV sistem denetimi (Smart Energy UAV based PV system inspection) başlıklı projeleriyle birincilik ödülü kazandı.

Mehmet Demir, "Halkın İçinde Olan Bir Siyasetçiyim."

Güzel Fethiye'nin güzel insanlarına her daim hizmet etmekten onur duyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 28. Dönem Muğla Milletvekili Adayı ve Fethiye Önceki Dönem İlçe Başkanı Mehmet Demir, siyasi yaşantısında her zaman vatandaşların yanında olmanın önemini vurguladı.

Balcı, “Başkan adayı olmanın gururunu yaşıyorum”

CHP'nin 38. Muğla İl Kongresi Menteşe ilçesinde bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde devam ederken Mavi listeden başkanlığa aday Av. Zekican Balcı, açıklamalarda bulundu.

‘Askıda kurutmalık’ yok satıyor

Muğla’nın Menteşe ilçesinde manavlar tarafından askıda kurutulan kışlık kurutmalar iç piyasanın yanında yurt dışından da büyük talep görüyor.

Bayern Münih’ten Bodrum FK’ya Transfer

Trendyol 1.Lig ekiplerinden Bodrum FK, transfer çalışmaları kapsamında Almanya temsilcisi Bayern Münih’ten 18 yaşındaki stoper Kaan Berk Bengi ile 3 yıllık anlaşmaya vardı.

Afyonkarahisar’dan Fethiye’ye şampiyonlukla döndü

Fethiyeli Muaythai sporcusu Zarife Hira Salman, Afyonkarahisar’da düzenlenen Türkiye Muaythai Federasyonu Çocuklar ve Gençler Milli Takım seçmelerinde kendi kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu.

'Karakulak’ Avusturya Doğa Filmleri Festivali'nde finale kaldı

Yönetmenliğini Ece Soydam’ın, danışmanlığını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Yasin İlemin’in yaptığı ‘Ormanın Sırrı: Karakulak’ belgeseli Avusturya’da düzenlenen Innsbruck Doğa Filmleri Festivali’nde finale kaldı. Belgesel, Almanya'da düzenlenecek olan Green Screen Uluslararası Yaban Hayatı Filmleri Festivali’nde ‘Resmi Seçimler’ arasına girmişti.

O Doktor Konuştu 

Muğla'da geçen ay muayene sırasında cinsel istismara uğradığını öne süren E. Ç.'nin (17) anlattıklarının ardından Doktor Ufuk Salman açıklamalarda bulundu.

Akıllı Bisiklet Sistemi İlgi Odağı Oldu

Marmaris Belediyesi'nin, bisikleti spor ve hobi olmanın ötesine taşıyarak ulaşım için kullanılmak üzere hayata geçirdiği projeler meyvelerini veriyor. 'Sağlığa pedalla, hayatı yakala!' sloganıyla hizmet veren Marvelos Akıllı Bisiklet Sistemi'ni 4 yılda 94 bin 570 kişi kullanırken bisiklet yolu ağı da 21.3 kilometreye çıkarıldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Akbelen’e ayak bastı

Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanlarındaki ağaç kesimine karşı direnen köylülere destek vermek üzere bölgeye giden Kılıçdaroğlu'na köylüler, “Burada olmanız çok değerli ancak yetmiyor” diye seslendi.

“Ormanın Sırrı: Karakulak” Belgeseline Uluslararası Ödül

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) araştırmacılarından Dr. Öğr. Üyesi Yasin İlemin’in danışmanlığını yaptığı “Ormanın Sırrı: Karakulak” belgeseli Almanya'da düzenlenecek olan Green Screen Uluslararası Yaban Hayatı Filmleri Festivali’nde “Resmi Seçimler” arasına girdi. Festival, 6-10 Eylül 2023 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleşecek.

Ehliyet alacaklar dikkat! 10 Temmuz'dan sonra zam geliyor

Asgari ücret ve akaryakıt zamları sonrası ehliyet ücretlerinde de fiyat artışı yaşanacak. Buna göre 10 Temmuz'da yapılacak düzenlemeyle ehliyet sahibi olmanın bedeli ne kadar olacak?