Mavi Bayrak Haberleri

Mavi Bayrak Haberleri

Bodrum'da 'Acı Ot Festivali' basın toplantısı yapıldı

Bodrum Belediyesi ve Ortakent Yahşi Yalılarını Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) iş birliğiyle yapılacak olan 5. Acı Ot Festivalinin basın toplantısı gerçekleşti.

TÜRÇEV'den öğrencilere eğitim

Bodrum Belediyesi ile Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) iş birliğinde öğrencilere mavi bayrak eğitimi düzenlendi 

Büyük Samanlık Plajı Örnek Olmaya Devam Ediyor

Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından işletilen Mavi Bayrak sahibi Büyük Samanlık Plajı örnek olmaya devam ediyor. Trafik kazası sonucu omurilik felci olan 37 yaşındaki Burak Eser, Büyük Samanlık Plajı’nda cankurtaran görevlileri nezaretinde denize girdi. 

Okul Gemisi’ne Mavi Bayrak

Cumhuriyet tarihinin ilk yelkenli okul gemisi olan STS (Sail Training Ship) Bodrum, 5 kriter ve 17 davranış kuralını yerine getirerek “Mavi Bayrak” aldı.

Büyük Samanlık Koyu'nda 'mavi bayrak' çekildi

Fethiye’de okulun işlettiği, lise öğrencilerinin çalışarak mesleğe hazırlandığı plaja Fethiye Kaymakamı tarafından mavi bayrak çekilirken, plaj yeni sezona açıldı.

Plajımızda Mavi Bayrak Kriterlerini Yerine Getiriyoruz

Fethiye'de 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Ölüdeniz'de deniz dibi ile koy temizliği yapıldı.

Mavi Bayraklı plaj’da deniz kontrolü yapıldı

Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli bünyesinde bulunan Büyük Samanlık Koyu’nda misafirlerin güvenli bir şekilde denize girmeleri için deniz dikeni kontrolü yapıldı.

MAVİ BAYRAK EĞİTİM SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fethiye Şehit Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli bünyesinde Büyük Samanlı Koyu, geçtiğimiz aylarda Mavi Bayrak almaya hak kazanmıştı. Bu kapsamda idareciler ve çalışan öğrencilere eğitim semineri gerçekleştirildi.

Sakin Kent Akyaka plajı ‘Mavi’ gerdanlığını taktı

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından plajlar, marinalar ve teknelere bir yıllığına verilen 'Mavi Bayrak'lar belirlenen kriterleri taşıyan plaj, marina ve teknelere asılmaya başlandı.

SAHİL GÜVENLİK BOTU ZİYARETİYLE ÇOCUKLARIN BAYRAM COŞKUSU KATLANDI

Ege ile Akdeniz’in buluştuğu Denizle ormanın iç içe girdiği, eşsiz doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleriyle mavi bayraklı plajları ve muhteşem koylarıyla dünya turizminin parlayan yıldızı Muğla’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye limanlarındaki Sahil Güvenlik botları ziyarete açıldı.

Müdür Selçuk, “Mavi bayrağımız plajımızda dalgalanacak”

Fethiye Kaymakamlığı tarafından Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne tahsisi yapılan Büyük Samanlık Plajı, Mavi Bayrak başvurusu yaptı.

Fethiye Belediyesi’ne Çevre Ödülü

Fethiye Belediyesi, 2020 yılında Mavi Bayrak Programı kapsamında salgın sürecinde çevre eğitimi ve bilinçlendirme çalışmalarındaki başarısı nedeniyle, TÜRÇEV’in belirlediği Ulusal Jüri tarafından verilen ‘Türkiye’nin En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri” ödülünü almaya hak kazandı.

Mavi Bayraklı halk plajı tatilcileri bekliyor

Marmaris Belediyesi Halk Plajı'na bir kez daha 'Mavi Bayrak' çekildi. Bu sene İçmeler Halk Plajı'nın da Mavi Bayrak almaya hak kazandığını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Oktay, 'Geçtiğimiz yıldan tecrübeliyiz. Plajlarımızı bu sene de pandemi kurallarına göre hazırladık. Tüm misafirlerimizi bekliyoruz' dedi

‘Sakin Kent’ mavi gerdanlığını taktı

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından her yıl sahil, marina ve teknelerde bir yıl boyunca asılan 'Mavi Bayrak' sahillerde dalgalanmaya başladı. Türkiye'de Antalya'dan sonra en fazla Mavi Bayrak bulunan Muğla'da 'Sakin Kent' unvanlı Ula'nın Akyaka sahili de bu yıl mavi bayrak almaya hak kazandı.

Muğla'da Mavi Bayrak Sayısı Değişmedi

Uluslararası turizmin güvencesi olarak bilinen Mavi Bayrak alan plaj, marina ve yatlar açıklanırken, Muğla'da 106 plaj, 7 marina ve 4 yat bir yıl boyunca Mavi Bayrak dalgalandıracak.

MUÇEV PLAJLARI BÜYÜK İLGİ ÇEKİYOR

Muğla'da MUÇEV'in işletmecisi olduğu plajlara gelen tatilciler, rahat ve güvenli şekilde tatil yapıyor. MUÇEV Mavi Bayraklı plajlarının yanı sıra Covıd-19 önlemleri alarak hazırladığı plajlarda yerli ve yabancı müşteriler oldukça, güvenli tatil yapıyor.

Atlı Jandarmalar Ölüdeniz’de Görev Yapıyor

Türkiye’nin ve dünyanın en gözde plajları arasındaki Ölüdeniz’de atlı jandarma timi görev yapıyor. Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığından (JAKEM) geçici görevle gelen ve Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı bünyesinde oluşturulan geçici at merkezinde kalan atlı jandarmalar, mavi bayraklı Ölüdeniz ve Kumburnu Plajında devriye gezerek; hem güvenliği sağlıyor hem de plajlarda renkli görüntüler oluşturuyor.

MAVİ BAYRAK SERTİFİKASI İŞLETMELERE VERİLDİ

Fethiye Belediyesi ve TÜRÇEV işbirliğinde Fethiye'deki işletmelere mavi bayrak sertifikası ve Çevre Haftası'na katılımlarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.

''İKİ ÖNEMLİ SORUN ÇÖZÜMLENMELİ''

Mavi bayrak ödülü için marinalarda deniz suyu kalitesinden çevre eğitimi ve bilgilendirmeye, çevre yönetiminden güvenlik ve hizmetlere kadar 25 kriter bulunurken çevre ve çevre bilinci oluşturmada öncü kuruluşlar arasındaki Ece Saray Marina 2008 yılından itibaren mavi bayrak ödüllü yatlar konusunda da yatları teşvik ediyor.