Olta Haberleri

Olta Haberleri

“Bir Zamanlar Denizin Olduğu Yer” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Sanatın pek çok farklı kolunu bir araya getirerek Bodrum’a yeni bir soluk kazandırmaya hazırlanan kültür ve sanat merkezi Inspera Bodrum, İtalyan sanat dünyasının değerli isimlerinin buluştuğu "Bir zamanlar denizin olduğu yer-Dove una volta c'era il mare” Dolomitler’in Çağdaş Sanatı sergisi ile kapılarını açtı.

Oltaya Balık Yerine Martı Takıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde balık tutan vatandaşın oltasına martı takıldı. Sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerde, misinaya dolanan martı vatandaşlar tarafından kurtarılarak, tekrar uçması için bırakıldı.

Fethiye’ye Gezmeye Geldi, Hayran Kaldı

Aslen Zonguldak’lı olan, İstanbul’da yaşamını sürdüren Altan Yoltan, Fethiye’ye hem kızını ziyaret etmeye hem de gezmeye geldi. Fethiye’ye hayran kalan Yoltan, ileriki süreçte Fethiye’ye taşınmayı düşündüğünü FRT TV mikrofonlarına ifade etti.

MUĞLA’DA OLTA BALIKÇILIĞI ALANLARI DIŞINDA AVLANMAK YASAK

Türkiye’nin en uzun kıyı şeridine sahip Muğla’da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün belirlediği olta balıkçılığı alanlarının dışında avlanmak yasak.

OLTA İĞNESİ YUTAN KUŞ TEDAVİ EDİLDİ

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde olta iğnesi yutan kuş tedavi edildi.

LOGARDAN BALIK AVLADILAR

Fethiye’de logar kapağı arasından oltayla balık avlayan vatandaşlar, görenleri şaşırttı.

DATÇA'DA OLTAYA CARETTA CARETTA TAKILDI

Muğla'nın Datça ilçesinde balıkçıların oltasına Caretta Caretta deniz kaplumbağası takılırken, oltadan kurtarılan kaplumbağa tekrar doğal ortamına salındı.

FETHİYE LOKMAN HEKİM ZİRVE SPOR KULÜBÜ ONURSAL BAŞKAN KAYMAKAM ALPER BALCI İLE SEZONU AÇTI

Türkiye Voleybol Federasyonu 2. Lig’de sahaya çıkacak Fethiye Lokman Hekim Zirve Spor Kulübü kadrosu sezon açılış yemeğinde bir araya geldi. Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’nın da katıldığı sezon açılış yemeğinde Fethiye Lokman Hekim Zirve Spor Kulübü sporcuları, antrenörleri, yönetim kadrosu ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit ve kulüp sponsorları Bahçeşehir Koleji sahibi İbrahim Erdem, Ekoltaş Mermer sahibi Harun Günay yer aldı.

Bilinçsiz avlanma balık verimini azaltıyor

Hobi ve spor olarak sahilden olta ile balık tutan balıkçılar geçmişte olduğu gibi balık olmamasından rahatsız. Kıyı balıkçılığı yapan balık avı severler kıyılarda bilinçsizce atılan ağların körfezde balık verimini düşürdüğünü ifade ediyorlar.

Oturarak Voleybol Takımı İle Esnaf Hastanesi Arasında Anlaşma Sağlandı

Fethiye Oturarak Voleybol Takımı ile Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi arasında sponsorluk anlaşması sağlandı. Anlaşmaya Fethiye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit’te katıldı.

OLTACILAR AĞ VE PARAGATLARDAN ŞİKAYETÇİ

Kıyıdan olta ile sportif anlamda balık avlayan vatandaşlar kıyının çok yakınına ağ ve paragat atan balıkçılardan şikayetçi. Kıyıya atılan ağ ve paragatların çevreye zarar verdiğini ifade eden vatandaşlar, kendilerinin de bu yüzden kıyıdan olta ile balık yakalayamadıklarından şikâyet ediyorlar.

FİLENİN YILDIZLARI ŞAMPİYON OLDU

Menteşe Belediyespor Kız Voleybol takımı 2021-2022 Voleybol Sezonu Yıldız Kızlar grubu finalinde karşılaştığı güçlü rakibi Fethiye Zirve Spor Kulübünü 3-0’lık skorla yenerek şampiyon oldu.

Marmaris’te deniz çekildi, olta balıkçılarının eli boş kaldı

Muğla'nın Marmaris ilçesi ve kırsal mahallelerdeki kıyı kesimlerde deniz yer yer 5 ile 20 metre arasında çekilince, oluşan adacıklarda balık tutan vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşadı. Bazı vatandaşlar ise çekilmeyi fotoğrafladı.

Kediye başarılı operasyon

Ayağına olta iğnesi batan yaralı kedi Ortaca Belediyesi  Veteriner Sağlık Hizmetlerince yapılan ameliyatla kurtarıldı. 

Oltalama Yöntemi İle Kredi Kartı Dolandırıcılığına Dikkat!

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü oltalama yöntemi ile kredi kartı bilgilerini ele geçirme olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Fethiye'de oltaya 3 metrelik kılıç balığı takıldı!

Muğla’nın Fethiye ilçesi Kızılada açıklarında yaklaşık 3 metre boyundaki Kılıç balığı, takıldığı oltadan kurtularak , özgürlüğüne kavuştu.

Oltaya takılan dev balık balıkçıları şaşırttı

Muğla’nın Datça ilçesinde balık avlamak için denize açılan balıkçıların oltasına takılan yaklaşık 400 kilogram ağırlığındaki Ay Balığı, tekrar denize bırakıldı.

Yaralı yeşil deniz kaplumbağası tedaviye alındı

Marmaris’te Akdeniz Koruma Derneği tarafından bulunan, misina ve olta iğnesi yuttuğu belirlenen yeşil deniz kaplumbağası DEKAMER’de tedavi altına alındı.

Balıkçı Barınağı hırsızlığını polis aydınlattı

Fethiye’de bir barınakta bağlı olarak bulunan teknenin, motorundan yakıt deposuna ve oltalarına kadar yapılan hırsızlık, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü polis ekiplerinin çabasıyla aydınlatıldı. Tuna-1 isimli teknenin, çalınan motor ve diğer kısımları, Köyceğiz’de yakalandı. Hırsızlık yaptıkları iddiası ile yakalanan iki kişi, hazırlanan suç dosyası ile Fethiye Adliyesi’ne sevk edildi.

GÖLDE KAYBOLAN GENCİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Muğla’nın Milas ilçesinde, oltasına gelen balığı yakalamak isterken gölete düşerek kaybolan genç, bölgeye gelen dalgıçlar tarafından sudan çıkartıldı.

FETHİYE KÖRFEZİ CARETTA YUVASI

Nesli tükenmekte olan ve bu yüzden uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınan Caretta Caretta kaplumbağaları, Fethiye Körfezi’ni mesken tuttu. Fethiye’de yaz-kış körfezde bulunan ve balıkçılar tarafından balıklarla beslenen Caretta Caretta kaplumbağaları, yavrularla beraber görüntülendi. Fethiye Kordon Boyu’nda turistlerin ve halkın ilgisini çeken 5 Caretta Caretta amatör balıkçıların oltaları arasında gezindiler.