Personel, Haberleri

Personel, Haberleri

Bodrum'a 283 yolcuyla geldi

Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen Star Legend isimli yolcu gemisi, 283 yolcu getirdi.

Fethiye’de yol üstü otopark uygulaması kalktı mı? Sentpark dönemi bitti mi? Son durum nedir?

Muğla Büyükşehir yönetmeliği ile yürürlüğe giren yol üstü park ücretleri uygulamasından sonra yapılan ihaleyi iki firma katılmış ihaleyi Sentinus İlaç San. ve Tic. A.Ş. kazanmıştı.3 yıllık yapılan sözleşmenin ardından Muğla ilçelerinde uygulanmaya başlayan yol üstü otopark uygulaması sona mı erdi?

Büyükşehir İtfaiyesi Bayram’da 134 Olaya Müdahale Etti

9 günlük Ramazan Bayramı sürecinde yerli ve yabancı binlerce turiste ev sahipliği yapan Muğla’da, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri vatandaşların güvenli bir tatil geçirmesi için 134 olaya müdahale etti. Ekipler ayrıca Antalya’da yaşanan teleferik kazasında kurtarma çalışmalarına katıldı.

İçmeler Hizmet İçi Eğitim Tesisinde çalışmalar devam ediyor

 2014 yılında Büyükşehir olan Muğla’da Devir, Tasfiye ve paylaştırma Komisyonu kararları kapsamında 1 Nisan 2014 tarihi itibari ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na devredilen, diğer kurumların aynı yerle ilgili talepleri nedeni ile mahkeme süreci uzun süren, hukuki süreç sonucunda Büyükşehir Belediyesi’nin olan Marmaris İçmeler’de Hizmet İçi Eğitim Tesisi yapımı devam ediyor.

Saatcı: çalışanarıma terleri kurumadan haklarını verdim, vereceğim

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı 20 yıllık görev süresi boyunca çalışanlarının hakkını teri kurumadan verdiğini hatırlatırken, 1 Nisan'dan sonra da çalışanların maaş ve zamlarını zamanında alacaklarını söyledi.

Menteşe Belediyesi’nden İklim Değişikliği Eylem Planı Eğitimi

Menteşe Belediyesi 2023 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında GEKA'ya yapmış olduğu başvuru sonrasında İklim Değişikliği Eylem Planı projesi ile teknik destek almaya hak kazanmıştı.

Muğla’da “Tarımsal Üretim Planlama” çalışmalarına başlandı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen tarımsal üretim planlaması çalışmalarına başlandı.

Köyceğiz Müftülüğü personellerine su verimliliği semineri verildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi müftülük personellerine ‘Su Verimliliği Seferberliği’ çerçevesinde seminer verildi.

Seydikemer’de imam ve müezzinlere yönelik kurs tamamlandı

Seydikemer İlçe Müftülüğü tarafından Kur’an kursu hizmetlerini yürüten personelin bilgi, beceri ve formasyonlarını geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla imam hatip ve müezzin kayyımlara yönelik düzenlenen "Talim ve Tashih-i Huruf Kursu" tamamlandı.

Köyceğiz Yunus Emre Ortaokulu’nda ‘Acil Sağlık Hizmetleri’ tanıtıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Yunus Emre Ortaokulu’nda ‘Acil Sağlık Hizmetleri Haftası’ etkinlikleri düzenlendi.

Kaymakam Yakuta sağlıkçıları ağırladı

Dalaman İlçe Sağlık Müdürü Filiz Koçyiğit ve UMKE görevlileri Dalaman kaymakamı Mesut Yakuta’yı makamında ziyaret etti.

Marmaris Belediyesi Personeline yangın eğitimi verildi

Marmaris Belediyesi personeline yangına ilk müdahalede teçhizat kullanımı ve yangınlar hakkında eğitim verildi.

Menteşe Personeline İstismara Karşı Önlem Eğitimi Verildi

Menteşe Belediyesi ve Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği işbirliğiyle belediye personeline ‘Cinsel İstismara Karşı Koruyucu Önleyici Yaklaşım’ konulu eğitim verildi.

EAH personeline işaret dili eğitimi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde duyma kabiliyetini kaybetmiş hastalar ile iletişim sağlanabilmesi amacıyla tüm branşlarda görevli personele ‘işaret dili’ eğitimi verilmeye başlandı.

Toplum Yararına Programında 75 personel alınacak

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği ile Toplum Yararına Program çerçevesinde 9 ay süre ile istihdam edilmek üzere 75 kişilik programın başvuruları 23 Ağustos 2023 tarihinde başladı.

Deprem Bölgesinde Görev Alan Personele Başarı Belgesi

Seydikemer İlçe Müftülüğü bünyesinde görev yapan 27 personele, deprem bölgesindeki özverili çalışmalarından dolayı başarı belgesi takdim edildi.

25 yıllık personeller unutulmadı

Menteşe Devlet Hastanesi tarafından düzenlenen gecede 25 yılını dolduran personellere teşekkür belgesi verildi.

Başkan Akdenizli; “Biz Kocaman Bir Aileyiz”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Babalar Günü dolayısıyla, belediye personeli babalara ve baba adaylarına hediye takdim ederek, günlerini kutladı.

159 sözleşmeli personeller yemin etti

Muğla İl Müdürlüğünde görev yapan sözleşmeli 159 personel Türk Bayrağı üzerine yemin ederek devlet memuru oldu.

Başkan Akdenizli, Belediye Personeliyle Bayramlaştı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Ramazan Bayramı öncesinde Belediye Hizmet Binasında çalışan belediye personeli ile bayramlaştı.

Personele iş güvenliği eğitimi

Ortaca Belediyesi'nin iktisadi işletmesi Dal-Bel şirketi bünyesinde yeni işe başlayacak personel için iş güvenliği eğitimleri başladı.

MUĞLA İTFAİYESİ BİN 631 HİDRANT KURULUMU GERÇEKLEŞTİRDİ

13 ilçesi 569 mahallesi olan Muğla’da, itfaiye ekipleri 13 grup amirliği, 25 istasyon, 506 personel, 168 araçla vatandaşların can ve mal güvenliği için çalışmaya devam ediyor. 

İNSANİ YARDIMLAR UÇAKLA GÖNDERİLDİ

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplamda 10 ili etkileyen 2 büyük depremin ardından Muğla'dan kara, deniz ve havayoluyla personel, iş makinesi ve diğer yardım malzemeleri bölgeye ulaştırılıyor.

SİLAHLA OYNAYAN HASTANE ÇALIŞANI, ARKADAŞINI VURDU

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Devlet Hastanesi'nde ruhsatsız silahla hastaneye gelen personel, sıkışan mermiyi çıkarmaya çalıştığı sırada, hastane personeli olan arkadaşını vurdu.

GİRGİN KÖYCEĞİZ ORTACA DALAMAN’DAKİ DOKTOR EKSİĞİ SORUNUNU MECLİSE TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle, Köyceğiz - Ortaca - Dalaman ilçelerinde yaşayan vatandaşların hastanelerdeki doktor, personel, ekipman eksikliklerinin giderilmesi talebini gündeme getirdi.

Köyceğiz’de Polis Haftası kutlanıyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Türk Polis Teşkilatının 177'nci kuruluş yıl dönümü ve 4-10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde İlçe Emniyet Müdürü Vekili Ali Aydın ve beraberinde polis teşkilatının farklı birimlerinde görev yapan personel, Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak'ı makamında ziyaret etti.

Memurlar için sözleşme imzalandı

Fethiye Belediyesi ile Tüm Yerel Sendikası arasında 2 yıllık sözleşme imzalandı.

Seydikemer Belediyesi'nin Genç Personeli Kazada Hayatını Kaybetti

Seydikemer Belediyesi Saklıkent Personeli Fehmi Arslan'ın geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmesi Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve mesai arkadaşlarını yasa boğdu.

Emniyet’in ’alev savaşçıları’na görkemli uğurlama

Muğla'da 29 Temmuz'da Marmaris'te başlayan ve 12 Ağustos'ta Köyceğiz'de sona eren orman yangınlarında görev alan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Türkiye'nin dört bir köşesinden gelen 79 TOMA ve 409 polis arama kurtarma ve teknik personel, Muğla'dan uğurlandı.

39 helikopter 6 uçakla müdahale devam ediyor

Muğla'da devam eden orman yangınlarında 11'inci güne girildi. 5 noktada devam eden orman yangınlarına sabahın ilk ışıkları ile havadan 39 helikopter, 6 uçak ile karadan Orman Genel Müdürlüğü'ne ait 342 arazöz, bin 843 personel, Türkiye'nin değişik illerinden gelen itfaiye ekipleri, su tankları ve gönüllüler ile müdahale devam ediyor.