Poşet Haberleri

Poşet Haberleri

Fethiye Ördek Adası’nda Temizlik

Fethiye’nin önemli noktalarından olan Ördek Adası ve Kuş Cennetinde temizlik yapıldı. Etkinlikte deniz kenarına atılmış, cam ve plastik şişe, poşet, alkol şişeleri, ambalaj atıkları gibi birçok çöp toplandı.

Temizlik işçilerinin dikkati canlı olarak çöpe atılan kedi yavrusunu kurtardı

Muğla'nın Milas ilçesinde canlı olarak poşete sarılıp çöpe atılmış kedi yavrusu belediye temizlik işçilerinin dikkati sayesinde kurtarıldı.

Plastik malzeme taşıyan tır trafiği tehlikeye düşürdü

Muğla'nın Milas ilçesinde plastik malzeme taşıyan ve koruma örtüsü bulunmayan tırdan etrafa saçılan poşet ve torbalar sürücülere zor anlar yaşattı.

Plastik poşet ücretlerine zam geldi

Çeşitli ürünlerden alınan geri kazanım pay tutarlarının yeniden belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karadere Plajı Artık Daha Temiz

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Karadere Plajında temizlik çalışması yaparak cam, poşet ve pet şişe gibi sahile gelişi güzel atılan çöpleri topladı. 

Seydikemer Belediyesi Ekipleri, Karadere Plajını Pırıl Pırıl Yaptı

Seydikemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekipleri, Karadere Plajında temizlik çalışması yaparak cam, poşet ve pet şişe gibi sahile gelişi güzel atılan çöpleri topladı.

YAVRU KÖPEĞİ AĞZI BAĞLI POŞETE KOYUP YOL KENARINA ATMIŞLAR

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ağzı bağlı 3 çöp poşeti içerisine konulan yavru köpek, yol kenarına atıldı. Köpek, tesadüf sonucu bulunarak sağ salim kurtarıldı.

Bodrum, araçlardan atılan çöplerden arındırılıyor

Bodrum Belediyesi, kentin her bölgesinde temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekipleri karayolları kenarlarına atılan çöpleri tek tek topluyor. 13 günde yaklaşık bin 500 poşet atık karayolları kenarlarından arındırıldı.

Marmaris Belediyesi, Çetibeli’nde çöp poşeti dağıttı

Marmaris'te bayram yoğunluğu başlarken Marmaris Belediyesi de çevreye karşı duyarlılık oluşturmak için Çetibeli'nde tatilcilere içinde çöp poşeti bulunan torbalardan dağıttı. Kontrol Noktası'nı ziyaret eden Belediye Başkanı Mehmet Oktay da tatilcilerden doğaya karşı duyarlı olunmasını rica etti.

Yavru kedileri poşet içerisinde canlı canlı çöpe atmışlar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde poşet içerisinde çöp konteynerine atılan yavru kedileri, belediye personelinin dikkati kurtardı.

Gebe kadınlara önemli uyarı: “Yürümek, gebelikte egzersiz sayılmaz”

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Levent Konur, gebelere egzersiz yapmalarını tavsiye ederek, 'Sadece normal tempoda yürümek gebe için egzersiz sayılamaz. Günlük aktivite tanımına girer. Çalışan, çocuğunu okula götüren, markete alışverişe giden gebe günlük hayatın içindedir ve bu egzersiz olarak tanımlanmaz' dedi. Dr. Konur, dolap kapağına uzanmak, market poşeti taşımak, başka bir bebeği kucağına almak gibi eylemlerin de tehlikeli olmadığını söyledi.

Menteşe Belediyesi’nden

Menteşe Belediyesi çevreye yönelik farkındalık ve yeni nesillere geri dönüşümün önemini aşılamak hedefiyle ödüllü atık toplama etkinliği düzenliyor. Etkinlikte 2 litre atık yağ, 30 adet atık pil veya 1 büyük poşet ambalaj atığı getiren 250 çocuğa çeşitli ödüller verilecek.

Cennet koyunu cehenneme çevirdiler; ekipler dedektif gibi iz sürdü

Bodrum'un en güzel koylarından biri olan Cennet koyu, kaçak hafriyat dökümleriyle cehenneme çevirdiler. Ekipler cennet koyuna kaçak hafriyat dökenlerin peşine düştü, dedektif gibi çalışan ekipler kargo poşetlerinden dökümü yapanlar ulaştı.

Çöp poşeti satın alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; Çöp poşeti satın alınacak.

Marmaris’te fuhuş çetesine ‘Sezon 3’ operasyonu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen fuhuş operasyonunda 9 şahıs gözaltına alındı. 'Sezon 3' adı verilen operasyonda, yurt dışından getirdikleri kadınları çeşitli vaatlerle kandırıp, fuhşa zorladıkları belirlendi. Kadınların çıplak fotoğraflarını çektikleri, ayrılmaları halinde ailelerine göndermekle tehdit ettikleri öğrenilen şüpheliler, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler biri sevk sırasında tanınmamak için yüzünü maskeyle kapatırken bir diğer şüphelinin ise başına poşet geçirmesi dikkat çekti.

Ağzında poşetle kıyıya vurdu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde caretta caretta cinsi deniz kaplumbağası, ölü olarak sahile vurdu. Kaplumbağanın ağzında poşet olduğu görüldü.

Elleri arkadan kelepçeli, ağzı bantlı, başında poşetle bulunan Kristina’nın ölüm nedeni ortaya çıktı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde elleri kelepçeli, ağzı bantlı ve başına poşet geçirilmiş şekilde ölü bulunan 25 yaşındaki Ukrayna uyruklu Kristina Novytska'nın intihar ettiği ortaya çıktı. Savcılık, Kristina'nın intihar ettiğine kanaat getirerek takipsizlik kararı verdi.

Ukraynalı genç kadının sır ölümü aydınlanmaya başladı

Bodrum'da elleri kelepçeli, başına poşet geçirilmiş şekilde ölü bulunan Kristina Novytska'nın ölümündeki sır perdesi aralanmaya başlandı. Kristina Novytska'nın büyük bir ihtimal intihar ettiği öğrenildi. Hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmayan Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, genç kadının telefonunu incelemeye aldı. Muğla Adli Tıp Kurumundan gelecek raporun ardından Kristina Novytska'nin kesin ölüm nedeni ortaya çıkacak.

Ukraynalı genç kadın elleri kelepçeli başına poşet geçirilmiş şekilde ölü bulundu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 25 yaşındaki Ukrayna uyruklu Kristina Novytska, evinde elleri kelepçeli başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

Caretta Caertta deniz kaplumbağasını balıkçılar kurtardı

Muğla'nın Datça ilçesi liman mevkiinde kenardan balık avlayan Necati Özaçar ve Ekrem Korkmaz, kayaların arasında ip ve naylon poşetlere dolanmış bir Caretta Caretta deniz kaplumbağası gördü.

TURİSTLER YATLARI TERCİH EDİYOR

Fethiye’de turistler, tatil için daha çok yatları tercih edince, belediye ve özel marinalar yatlarla dolup taştı. Pandemi nedeniyle özel yatları tercih eden tatilciler, haftalık mavi turlarda stres atıyorlar. Yatlara girişte ateşleri ölçülen ve valizleri dezenfekte edilen müşterilerin ayakkabıları da özel poşetlere konuluyor. Maske ve sosyal mesafeye de dikkat edilen yat turlarında Fethiye ve Göcek koyları bir bir geziliyor. Fethiye iskelesine demirleyen onlarca mavi tur yatları, müşteri alışverişini gerçekleştirirken yoğunluktan bazı yatlar bir başka yatın çıkmasını bekledi. Fethiye limanında lüks yatlar büyük dikkat çekerken özel marinalarda da hareketlilik oldukça fazla. Charter yapan tekneler başta İstanbul olmak üzere Ankara ve İzmir’den gelen özel müşterilerini Ece Marina’dan alıp mavi tura çıkıyor. Bu yıl bir haftalık mavi tur ücretlerinin günlük 500 Euro’dan 5000 Euro’ya kadar değiştiği belirtildi.

Kayıkseki Mesire Alanı temizlendi

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Karaçulha Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve vatandaşlar Karaçulha Mahallesi’nde bulunan Kayıkseki Mesire alanında temizlik çalışması yaptılar. ‘Daha temiz bir Fethiye için, birlikte temizliyoruz’ sloganıyla yapılan temizlikte 60 poşet çöp ve geri dönüşüm malzemesi toplandı.

Çıralı: “Plastik poşete ücret çevre duyarlılığını arttıracak”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, çevre kirliliğinde ciddi bir etkisi olan plastik poşet kullanımını azaltmak amacıyla alışverişte kullanılan plastik poşetlerin ücretli hale getirildiğini hatırlatarak, “Asgari 25 kuruş olarak belirlenen ücret tüketicilerin plastik poşet kullanımında daha duyarlı davranmaları için belirlenmiş bir ücret. Böylece çevreye verilen olumsuz etki azalacak ve daha önemlisi, bu farkındalık ile yaşanılır temiz bir çevreye bireysel katkı sağlayacağız.” dedi.

Başkan Saatcı, salı pazarında alışveriş yaptı, halkla sohbet etti.

Fethiye Belediyesi’nin yıllardır poşet kullanımını azaltılmasıyla ilgili gerçekleştirdiği çevresel faaliyetlerle bir yenisini daha ekleyerek; unutulmaya yüz tutmuş hasır sepetleri, Salı Pazarı’nda halka ücretsiz dağıttı. Dağıtıma katılan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, her zaman olduğu gibi tek başına Salı Pazarı’nda evine alışveriş yaptı.

Fethiye Jandarması Kaçakçılara Göz Açtırmıyor

Fethiye’nin Esenköy Mahallesi’nde Jandarma ekipleri 31 kilogram kaçak çay, 17 kilogram kaçak kahve, 96 adet sardalya konservesi, 13 bin adet sigara filtresi ve bol miktarda açık poşetlerde baharat malzemesi ele geçirdi.