Rağbet Haberleri

Rağbet Haberleri

Eskiye rağbet çok ama çırak yok

 Unutulmaya yüz tutan meslekler arasında yer alan yorgancılık ve ayakkabı tamirciliği son günlerde vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören meslekler arasında yer alıyor. Ayakkabı ve yorgancı esnafı yoğunluk nedeniyle müşterilerine zamanında hizmet verememekten şikayetçi.

Dev Maç Öncesi Formalara İlgi Yoğun

Fethiye Salı Pazarı’nda, bugün oynanacak Galatasaray – Bayern Münih şampiyonlar ligi maçı için formalara ilgi arttı. Yerli ve yabancı turistler, dev müsabaka için formalarını Salı Pazarı’ndan tercih ediyor. Salı Pazarı esnafı Erdi Uluçay, maçtan dolayı formalara rağbetin arttığını mikrofonlarımıza anlattı.

Güven, “Taksimetrelere gelen zama bir nebze de olsa sevindik”

Fethiye’de Taksi Durağı Müdürü Savaş Güven, turizm sezonunda taksilere olan rağbeti FRT TV mikrofonlarına anlattı.

Yaz aylarında vatandaşın tercihi ‘Soğuk Baklava’ oldu

Fethiye’de yaz aylarında vatandaşların tatlı tercihi, baklavanın diğer bir türü olan soğuk baklava oldu. Tatlı Ustası Erdem Duran, vatandaşların soğuk baklavaya gösterdiği rağbeti FRT TV mikrofonlarına anlattı.

Salı Pazarı’nda Mısıra İlgi Yoğun

Fethiye’de Salı Pazarı’nda mısır satışlarındaki yoğunluk dikkatlerden kaçmadı. Pazar esnafı, mısıra olan rağbetin güzel seviyede olduğunu belirtti.

Su sporlarına rağbet devam ediyor

Dünyaca ünlü tatil kentlerinden Muğla’nın Marmaris ilçesine gelen yerli ve yabancı turistler, deniz, kum, güneş, gece hayatı eğlencelerinin yanı sıra alternatif eğlencelere de yoğun ilgi gösteriyor. Bu sene güvenlik önlemlerinin had safhaya çıkartıldığı ve deniz üzerinde yapılan jet ski, tekne paraşütü, jet car ve diğer heyecanlı su sporları aktivitelerini tercih eden turistler muhteşem bir eğlence olduğunu belirtiyorlar.

Kavurucu sıcaklar Paspatur esnafını vurdu

Hava sıcaklıklarının 40 dereceyi bulmasının ardından Fethiye'nin en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Paspatur çarşısına rağbetin az olduğu gözlemlendi.

Fethiye’de Şarj İstasyonları Rağbet Görüyor

Fethiye’de Güneş enerjisinden kendi elektriğini üreten şarj istasyonları 2. Etap Sahil Bandı'na ve Beşkaza Meydanı'na konumlandırıldı. Şarj istasyonları, vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanıyor.

Paspatur sokakları boş kaldı

Fethiye'nin en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Paspatur Çarşısı Mayıs ayının gelmesiyle beklenen turizm sezonuna istediği gibi başlayamadı. Sezonun tam anlamıyla başlamamasından dolayı sokak geçtiğimiz yıllara göre rağbet az olduğu gözlemlendi.

KAÇAR, “İLGİ VE RAĞBET ÇOK GÜZEL”

Ülkemizde son zamanlarda popüler olmaya başlayan ejder meyvesine talep gün geçtikçe artıyor. Tropikal meyvelerin en lezzetlileri arasında yer alan bu meyvenin tanesi 40 liradan satılıyor. 

BİN 750 METREDEKİ SAKLI CENNET ‘GÖKÇEOVA GÖLETİ’

Türkiye'nin en uzun kıyı şeridine sahip Muğla'da deniz turizmi kadar yayla turizmi de son yıllarda büyük rağbet görüyor. Yaz-kış doğa turizminin yapılabildiği ender bölgelerden birisi Köyceğiz ilçesine 25 kilometre uzaklıkta ve bin 750 metre yükseklikteki Gökçeova Göleti.

Tekne turları rağbet görüyor

Liman şehri Fethiye’de turizmi yapılan şeylerden biri de tekne turları. Çoğunlukla 12 Adalar güzergâhında yapılan turlara Kurban Bayramı tatili ile rağbet arttı.

PASPATUR ÇARŞISI’NA RAĞBET AZALDI

Fethiye'nin en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Paspatur Çarşısı'nda esnaflar dertli. Sezonun tam anlamıyla başlamamasından dolayı sokak geçtiğimiz yıllara göre rağbet az.

Halk evlerinde fiyatlar değişmedi

Türkiye genelinde yaşanan üst üste zamlara rağmen Fethiye Belediyesi, halk evlerinde düşük fiyat politikasını değiştirmedi. Vatandaşlar, halk evlerinde çay 1 TL’ye içiyor.

Tarhana kuyruğu

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Menteşe Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla İçin Gelecek Platformu işbirliğinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Tarhana Festivali'ne vatandaşlar yağmurlu havaya rağmen büyük rağbet gösterdi. Tarhana alabilmek için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Meslek liseleri vites büyüttü

Hem sektöre, hem de üniversiteye hazırlık açısından önemi bir kez daha ortaya çıkan meslek liselerine rağbet her geçen yıl artarak devam ediyor. Sanayi ve teknoloji yatırımlarının artmasının meslek lisesi öğrencilerinin mezun olduktan sonra iş kaygısı yaşamamasının tercihte önemli rol oynadığı açıklandı.

Fethiye Kaya İnciri’ne İhracat Kapısı Açılıyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) başta coğrafi işaret tescilli Fethiye Kaya İnciri olmak üzere, bölgemizde yetişen incir çeşitlerinin yurt dışına ihracatının sağlanmasına yönelik toplantı gerçekleştirildi. Fethiye ve Seydikemer’deki incir çeşitlerini incelemek üzere FTSO’ya gelen Bursa’nın duayen incir ihracatçılarından Yavuz Taner, Fethiye Kaya İnciri’nin küçük boyutlu türünün özellikle İngiltere pazarında büyük rağbet gören çerezlik incir ihracatına uygun olduğunu belirterek, bölgenin büyük bir potansiyel taşıdığını kaydetti.

Dolu dolu bir tatil önerisi Dalyan

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala tatil bölgelerine akın başladı. Türkiye'nin birçok bölgesinden vatandaşlar Aydın, Muğla ve Antalya'ya gidiyor. Tatilcilerin en fazla rağbet gösterdiği bölgelerden Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı dünyaca ünlü Dalyan ve İztuzu Plajı da birçok alternatifi ile tam anlamı ile cazibe merkezi haline geldi.

Ölüdeniz Kumburnu Plajı baştan aşağıya yenilendi

Türkiye'nin tanıtımında kapak fotoğrafı olan Ölüdeniz Kumburnu Tabiat Parkı Plajı, 5 yıldızlı plajlar gibi  hizmet veriyor. Ülkemizin tüm tanıtımlarında ilk sırada yer alan Ölüdeniz Kumburnu Plajı bu yıl çehresini tamamen değiştirerek, dünyanın en gözde plajları ile yarışır hale geldi. Bu sezon görünümünü baştan aşağıya yenileyen Kumburnu Tabiat Parkı Plajında şezlong ve şemsiye kullanmak istemeyenler için özel bir bölümde ayrıldı. Kumburnu tabiat parkı plajında güvenliğe büyük önem verilirken, cankurtaranlarda nöbete başladı. Kano ve Deniz Bisikletinin yanı sıra su sporlarının da rağbet gördüğü plajdan tatilciler çok mutlu. 

Ciğer kırmızı eti geçti

Korona virüsün hayatımıza girmesinden sonra vatandaşlar ciğere çokça rağbet gösteriyor. Birkaç ay önce kilosu 50-60 TL olan kuzu ciğeri 110-120 TL’ye kadar çıkan fiyatıyla kırmızı eti geçti.

Kış kendini gösterince, odun ve kömüre rağbet arttı

Geçtiğimiz günlerde yağan yağmurların ardından kış kendini gösterince, odun ve kömüre rağbet arttı. Özellikle gündüz saatlerinde pastırma yazını bulan şu günlerdeki sıcak hava, akşam saatlerinde iyice serinleyince, vatandaşlar Fethiye’deki odun ve kömür satıcılarına koşuyor. Uludağ odun-kömür satıcısı Soner Uludağ, odun ve kömüre talebin arttığını belirterek, fiyatların geçen yıla oranla biraz artış gösterdiğini ifade etti.

Yörük Müzesini 2019’da 100 Bin Kişi Ziyaret Etti

Türkiye’nin ve Fethiye’nin ilk özel yörük müzesini geçtiğimiz yıl yine binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Fethiye’nin Kargı Mahallesinde yemyeşil doğal ortamda yaklaşık 20 yıl önce kurulan Türkiye’nin ve Fethiye’nin ilk özel yörük müzesi geçtiğimiz yılda yoğun ilgi gördü. Yörüklerin kullandığı eşyalardan 3 bine yakın eserlerin bulunduğu yörük müzesine yerli ve yabancı turistler yoğun rağbet gösterirken, 2019 yılında müzeyi 100 bini aşkın turistin gezdiği belirtildi. Türkiye’de ilk özel Yörük Müzesini kuran Turizmci Enver Yalçın “ücretsiz gezilebilen müzemizdeki eserlerle Yörük kültürünü tanıtmaktan çok mutluyum. 2020 yılında da müzemizin yoğun rağbet göreceğine inanıyorum. Geçen yıl yine 100 bini aşkın ziyaretçimiz vardı” diye konuştu.

FETOB VE ÇALIŞ-DER TURİZMİ DEĞERLENDİRDİ…

Fethiye Otelciler Birliği(FETOB) Başkanı Bülent Uysal bu yıl, geçtiğimiz yıla oranla erken rezervasyonlarda yüzde 50 artış olduğunu belirtti. İngiliz pazarının yanı sıra özellikle Rus ve Ukrayna pazarının bölgeye çok büyük rağbet gösterdiğini söyleyen Uysal, “erken rezervasyon tarihinin bitimine 1 ay kala oldukça güzel bir sezon hazırlığı yapıyoruz” diye konuştu.

2. El Pazarına Rağbet Devam Ediyor

Çoğunluğu kullanılmış 2. El kıyafetlerin ve giyeceklerin satıldığı 2. El pazarına rağbet devam ediyor. Bazı sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin kadın kollarının da stant açtığı 2. El pazarı her ayın ilk Perşembe günü kurulmakta.