Güven, 'Taksimetrelere gelen zama bir nebze de olsa sevindik'

Fethiye'de Taksi Durağı Müdürü Savaş Güven, turizm sezonunda taksilere olan rağbeti FRT TV mikrofonlarına anlattı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye’de Taksi Durağı Müdürü Savaş Güven, 2023 yaz sezonundaki taksilere olan rağbetin geçen seneye oranla %40 daha az olduğunu belirtti. Taksimetre açılışının 100 lira olmasına taksiciler olarak sevindiklerini, fakat gelen zamlarla beraber zammın eridiğini belirten Güven, FRT TV mikrofonlarına çeşitli açıklamalarda bulundu.

“Taksimetrelere gelen zama bir nebze de olsa sevindik”
Taksi Durağı Müdürü Savaş Güven: “Taksimetrelere gelen zamma bir nebze de olsa sevindik. Muğla Büyükşehir UKM’ye teşekkür ediyoruz. Beklentimizin bir tık üstünde bir zam geldi. Ülkemizin ekonomik sebeplerinden dolayı bu zammın gelmesi ile birlikte mazota da sürekli zam geliyor. Biz sanayiye girdiğimiz zaman yağ olsun, arabanın arızasıyla ilgili bazı sorunlar olsun onlara da zam geliyor. Bu zammı eritebilecek diğer zamlar geliyor. Bundan dolayı da sıkıntılar var. Sanayide geçtiğimiz sene 1000 liraya yaptırdığınız işlemi şuan 2000 liraya yaptırabiliyorsunuz. 1500 liraya yaptırabildiğiniz işi şuan 4000 liraya yaptırabiliyorsunuz. Zam geldi ama kısa sürede eriyip gitti. Vatandaşta haklı. Taksiye biniyor, onun içinde 100 lira çok olabiliyor. Hem tüketici bazında hem de bizim açımızdan düşündüğümüz zaman, zam bizi bir nebze mutlu etmiş olsa da sanayi masrafını sayarsak zam bizi kısa süreli mutlu etti. Elimizden geleni yapsak da sıkıntılı bir süreçteyiz” dedi.

“Taksiciler olarak bu sene beklentileri yakalamış değiliz”
Sözlerine devam eden Güven: “Önceki yıllarda turizm daha hareketliydi. Bu seneki düşüşü Fethiye’nin pahalılığının Avrupa standartlarını yakaladığını düşünüyorum. Eğlence, yeme içme, konaklama sektörü olsun Avrupa standartlarını yakalamış olduğunu düşünüyoruz. Müşterilerimiz de aynı şeyi düşünüyor. Bu sene sezon beklediğimiz geçmedi. Geçen sene ve önceki sezonlar daha verimli sezonlardı. Taksiciler olarak bu sene beklentileri yakalamış değiliz. Geçen seneye göre %40 iş kaybımız var” diyerek sözlerini tamamladı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN