Taksici Haberleri

Taksici Haberleri

Kökten Sanayi Projesine Açıklık Getirdi

Seçim çalışmaları kapsamında taksicilerin sorularını yanıtlayan ve sanayi projesine açıklık getiren Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, istimlak yapılacağı yönünde yanlış bir algının da yapıldığını belirtti.

Başkan Adayı Kökten, Taksici Esnafının Sorunlarını Dinledi

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında Fethiye’de hizmet sunan taksi duraklarını ziyaret etti. Başkan Adayı Kökten, “İçinde bulunduğumuz süreçte Fethiye’miz için canla başla çalışacağız. Trafik ve otopark sorununu, hep birlikte kökten çözeceğiz” dedi.

Taksici Altınkaynak sezon değerlendirmesi

Fethiye'de taksici olarak çalışan Ayhan Altınkaynak, turizm sezonunu değerlendirdi.

Taksici esnafından Karaca’ya teşekkür ziyareti

Fethiye Belediyesi’nin alt yapı çalışmalarının bitmesinin ardından  Fethiye’de birçok noktada üst yapı çalışmalarını da tamamladı.

Fethiyeli Kadın Şoför 11 Yıldır Yollarda

Fethiye’de yaşayan kadın taksi şoförü Fatma Yaşar, 11 yıldır ‘Sarıkız’ isimli taksisiyle direksiyon başında taksicilik yapıyor. Yaşar, taksicilik deneyimini FRT TV mikrofonlarına anlattı.

Güven, “Taksimetrelere gelen zama bir nebze de olsa sevindik”

Fethiye’de Taksi Durağı Müdürü Savaş Güven, turizm sezonunda taksilere olan rağbeti FRT TV mikrofonlarına anlattı.

MUĞLA'DA DURDURULAN TAKSİDE 1 KİLO SKUNK ELE GEÇİRİLDİ

Muğla'da polis ekiplerince durdurulan takside 1 kilo skunk ele geçirilirken, gözaltına alınan taksici tutuklandı.

MUĞLALI TAKSİCİ KURTARILAMADI

Muğla’nın Menteşe ilçesinde seyir halindeki ticari taksi sürücüsü Yavuz Ceylan kalp krizi geçirmesi sonrası Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı. Ceylan 5 günlük yaşam savaşını kaybetti.

KALP KRİZİ GEÇİREN TAKSİCİNİN O ANLARI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Muğla'nın Menteşe ilçesinde seyir halindeki ticari taksi sürücüsü kalp krizi geçirdi. Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği ve bir motosiklete çarptığı o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

TAKSİCİ BESTE'Yİ BIÇAKLAYAN ESKİ KOCANIN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Muğla'nın Datça ilçesinde, taksicilik yapan eski eşi Beste Drama'yı kavgada bıçakla ağır yaralayan Kenan Y. savcılık ifadesinde, "Böyle bir olay olmaması gerekiyordu, 2 çocuğunun annesidir. Beste bana hiç vurmadı" dedi.

ORTACA’DA DÜNYA ŞOFÖRLER GÜNÜ ZİYARETİ

30 Kasım Dünya Şoförler Gününde Ortaca Belediye Başkan Vekili Volkan Metin ve Meclis Üyesi Sebahi Yılmaz, ilçede bulunan şoför esnaf odası, kooperatif ve taksici esnafları ziyaret etti.

DEVA PARTİSİ HIZ KESMİYOR

Deva Partisi Fethiye İlçe Başkanı Saniye Kulaç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Fethiye’de çalışan taksici esnaflarını ziyaret etti. Karşılıklı istişare şeklinde geçen ziyarette yükselen mazot fiyatları başta olmak üzere birçok konu hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

TAKSİDE UNUTULAN 47 BİN LİRAYI SAHİBİNE ULAŞTIRDI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir taksici yabancı uyruklu şahsın takside unuttuğu içinde 47 bin TL para bulunan çantayı sahibine ulaşıp teslim etti. Bu örnek davranış taksici arkadaşları tarafından da alkışlanırken İngiliz uyruklu şahıs çantayı teslim aldıktan sonra' Türkleri çok seviyorum. Türklere çok güveniyorum. Onun içinde 14 yıldan bu yana Türkiye'de ve Fethiye'de yaşıyorum' ifadelerini kullandı.

Taksici Esnafından Karaca’ya Ziyaret

Hürmet Taksi Durağı Esnafı Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti.

Vatandaştan taksiciye teşekkür

Olayın gerçek kahramanının kendisi olmadığını belirterek ismini vermeyen ve sadece adının soyadının baş harflerini veren A.T. isimli vatandaş kendisine yardımcı olduğunu söylediği taksici Adem Sarı’ya teşekkür mektubu yazdı.

Bodrum havalimanı taksicileri için Ergun’dan soru önergesi

İyi Parti Muğla Milletvekili Prof.Dr.Metin Ergun Bodrum Havalimanı’ nda taksi hizmetlerinin yürütülmesi için DHMİ tarafından ihaleye çıkılmasına yönelik TBMM’ye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteği ile soru önergesi verdi.

Girgin; ”Esnafın defterini dürdünüz”

Ticaret Bakanlığı Bütçe Görüşmelerinde CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Ticaret Bakanı Mehmet Muş Komisyona geldiğinde “Esnaf 0 faizli can suyu kredisi istiyor. Sayenizde esnaf can çekişiyor. Esnafa kulak verin” diyerek karşıladı.

Şoför Esnafının derdi büyük

Akaryakıta son günlerde ardı ardına yapılan zamlardan sonra ekmeğini şoförlük yaparak kazanan esnaflar büyük sıkıntı yaşamaya başladı. Taksi ve minibüsçülük yapan esnaflar akaryakıta yüksek miktarlarda zam gelmesine rağmen yolcu taşıma ücretlerinin artmamasından şikayetçi.

Muğla’da ticari taksilere uyarı

İstanbul'da yaşanan taksici krizinin ardından Muğla'da da vatandaşlar tarafından şikayetlerin artmasının ardından Muğla Valiliği ticari taksilerin uyması gereken kuralları hatırlatan kararları yayımladı.

AK Parti MKYK Üyesi Hıdır, Ölüdeniz esnaflarını ziyaret etti

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Nil Hıdır, Fethiye ve çevresinde ziyaretlerde bulundu. Hıdır, Ölüdeniz Mahallesinde taksici ve minibüsçülerin sıkıntılarını dinlerken, esnaf ziyaretlerinde de bulundu. Ölüdeniz Mahallesindeki yol çalışmalarının plansız ve programsız yapıldığı şikayeti ile karşılaşan AK Parti MKYK Üyesi Mehmet Nil Hıdır, “Yollarımız kanalizasyon nedeni ile kazılmış. Allahtan turizm sezonu gecikti. Bu zaman zarfında başkanımız turizm sezonuna yetiştirmeyi başarır. Bizde merkezi hükümet olarak talep gelirse elimizden gelen gayreti gösteririz” dedi. 

Başkan Aras Görev Başındaki Personelin ve Esnafın Bayramını Kutladı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ramazan Bayramı’nda görev başındaki personeli, taksici esnafını ve az sayıda açık olan esnafı ziyaret ederek bayramlarını kutladı. 

Taksiciler Oyun Havalarıyla Moral Buluyor

Koronavirüs salgını nedeniyle müşteri kaybı yaşayan taksi şoförleri, yevmiyelerini çıkaramamaktan yakınırken ödemek zorunda kaldıkları giderlerden dolayı da zor günler yaşıyor. Sokağa çıkma kısıtlaması ve alınan son tedbir kararlarından dolayı da sosyal aktivitelerin büyük oranda azalmasıyla birlikte taksicilerin iş hacmi durma noktasına geldi. Fethiye'de hizmet veren Otogar Taksi Durağı'ndaki ticari taksi şoförleri, pandemi günlerindeki işsizlikten dolayı bozulan morallerini, oyun havası oynayarak yerine getirmeye çalışıyor.

Hıdır, “Gasp edilen haklarınızı geri alacaksınız”

Büyükşehir yasası ile ortaya çıkan ve ulaşım sektöründe hizmet veren taksiciler, dolmuşlar ve servisleri kapsayan; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve daire başkanları tarafından alınan yanlış kararlar; bu alanda hizmet veren esnaflara büyük sıkıntılar yaşatmıştı. Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, tek toplantıda bu hakların iade edileceğinin müjdesini verdiler.

Taksiciler; “Behçet Saatcı’yı destekliyoruz”

Muğla’nın en büyük taşıma kooperatiflerinden birisi olan 302 üyeli 85 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Fethiye Taksiciler Kooperatifi, Fethiye Belediye Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Behçet Saatcı’ya açık destek vereceklerini açıkladı. Kooperatif Başkanı Kocayiğit, “Gizlimiz saklımız yok, Behçet Saatcı’yı açık açık destekliyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR, DUYARLI TAKSİCİYİ “AYIN ŞOFÖRÜ” SEÇTİ

Fethiye’de aracına aldığı tursit müşterisinin bir miktar para ile pasaportunu araçta unuttuğunu fark eden Taksici Uğurcan Karaoğlu, müşterisini bularak eşyalarını teslim etti. Muğla Büyükşehir Belediyesi, taksiciyi duyarlı davranışından dolayı “Ayın Şoförü” seçti.

Fethiye’de Yılın Şoförü Ödüllendirildi

Fethiye’de yılın şoförü seçilen taksici Selahaddin Dirgen’e ödülü İlçe Jandarma Komutanlığında yapılan törenle verildi. Trafik Haftası nedeniyle Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Timi ekipleri trafikte farkındalık yaratabilmek amacıyla yılın şoförünü belirledi. Son beş yıldır hiç kazaya karışmamış ve trafik kurallarına azami uyum sağlayan taksi şoförü Selahaddin Dirgen, yılın şoförü seçildi.