Kökten Sanayi Projesine Açıklık Getirdi

Seçim çalışmaları kapsamında taksicilerin sorularını yanıtlayan ve sanayi projesine açıklık getiren Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, istimlak yapılacağı yönünde yanlış bir algının da yapıldığını belirtti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, taksici esnafının yeni sanayi sitesi, otogarın ve yat çekek yerinin taşınması hususunda kendine yönelttiği soruları cevaplandırdı. Taşınma ve yeni proje hakkında sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileri ile istişarelerde bulunan Başkan Adayı Kökten, merak edilen konulara açıklık getirdi. 
Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten yaptığı açıklamada, “Bizim hazırladığımız bir sanayi projesi var. Fakat burada istimlak yapacağımız şeklinde bir algı var. Böyle bir düşüncemiz asla olmadı, söz konusu bile değil… Fethiye Yeni Sanayi Sitesi adı altında Çırpı Mevkii’ndeki alanın tahsisini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu sayede büyük esnafları bile o bölgeye taşısak bile mevcut sanayi sitesindeki yükü hafiflettiğimiz zaman, çözümün arkasından geleceğini düşünüyoruz. Kesinlikle kamulaştırma ve insanları mağdur etme gibi bir durum olmayacaktır. Sanayi sitesi sağanak yağışlarda su altında kalıyor. Bunun çözümü çok basit. Yan taraftaki kanala bir mazgal ile bağlantı yapmak. Burada büyükşehir belediyesi veya ilçe belediyesini bir kenara bırakın. Birkaç günü alan bir çalışma” dedi. 
Açıklamasını sürdüren Başkan Adayı kökten, “Otogarın çevre yoluna alınması ile ilgili bir proje zaten mevcut. Sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileri bunu kabul ederse, biz zaten hemfikiriz. Alınması da gerekli… Mevcut yat çekek yerinde işletmeciler zor şartlar altında hizmet sunuyorlar. Fethiye olarak yat imalatında belirli bir seviyeye geldik. Bizim bu insanların önünü açmamız gerekirken maalesef önünü tıkar pozisyondayız. DTO Fethiye Şube Başkanımız ile görüşüyorum. Eğer STK’lar bu yerde bizimle aynı fikirde olursa, bakanlığımız ile birlikte buranın taşınması için elimizden geleni yaparız” ifadelerini kullandı. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN