Resmi Haberleri

Resmi Haberleri

Büyükelçi'den Fethiye Belediyesi'ne Resmî Ziyaret

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris ve beraberindeki heyet Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti. Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile görüşmelerinde özellikle 2024 turizm sezonu hakkında görüş alışverişinde bulundu. 

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni adaylarına görev eğitimi

 MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü tarafından “Resmi Bayram, Tören ve Kutlama Programlarının Hazırlanmasında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeninin Görevleri” etkinliği düzenlendi.

İnternet Medyası İlan Gelirleriyle Daha Güçlü

Basın İlan Kurumu öncülüğünde basın sektöründe yürütülen dijital dönüşüm çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. İnternet haber sitelerinin resmi ilan yayımlama hakkına kavuşması için gerekli olan yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesinin ardından internet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı.

Sahilde nostaljik evlilik teklifi

Muğla’nın Datça ilçesinde Buse Demirci ile bir buçuk yıldır arkadaşlık yapan Muhsin Emir, arkadaşlıklarını Datça Kumluk Plajında yuva kurmak için meşaleler eşliğinde sürpriz evlilik telifi ile resmiyete döktü.

Fethiye Denizlerini Balon Balığı İstila Mı Etti? Balıkçılar Balon Balıklarını Avlayacak Mı?

Geçtiğimiz günlerde resmi gazete Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararda Akdeniz’deki balon balığını avlayanlara verilen destek ödeneği attırılmıştı. Akdeniz’deki balon balığı istilasının önüne geçmek için alınan karar, Fethiyeli balıkçıları harekete geçirdi.

Listesini İlk Teslim Eden Deva Partisi Oldu

Fethiye’nin ilk resmiyet kazanan ve tek kadın adayı Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Saniye Kulaç yine ilk olmayı başararak meclis üyesi listesini ilçe seçim kuruluna ilk teslim eden aday oldu.

Muğla’da "Bir Kitap Bir İnsan Projesi" Devam Ediyor

Muğla Valisi İdris Akbıyık himayesinde başlatılan "Bir Kitap Bir İnsan Projesi" Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı resmi ve özel okulların tüm kademelerinde öğrenim gören öğrencileri kapsıyor.

İlçe Başkanı Ayıkol’un Resmi Ataması Gerçekleştirildi

Bir süredir vekaleten AK Parti Fethiye İlçe Başkanlığı görevini yürütmekte olan Avukat Murat Çağlar Ayıkol’un, genel merkez tarafından resmi ataması yapıldı.

Aday Kulaç, 'Kendimizi Anlatıp Bu Seçimi Kazanacağız'

Deva Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Saniye Kulaç resmi kurum ve kuruluşları, STK’ları, siyasi partilerini tamamladı. Kulaç resmi ziyaretlerini tamamlamasının ardından çarşıya pazara indi. Kulaç yaptığı ziyaretler sonrasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başkan Adayı Kulaç’tan Karaca’ya 3 Aday Çıkışı

Deva Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Saniye Kulaç Fethiye Belediyesi tarafından Gazeteciler Günü nedeni ile verilen akşam yemeğinde Fethiye Belediye Başkanı Alim karaca’nın Fethiye’de seçimlerde 3 aday yarışacak sözüne cevap verdi. Kulaç “Fethiye’de şu anda resmi tek adayını açıklayan parti Deva Partisi’dir. Deva Partisi’nin de adayı benim. Yarışta bizde varız” dedi.

Belediye ‘Green Horizons’ Projesinin Resmi Ortağı Oldu

Menteşe Belediyesi Romanya’nın çevre ve gençlik örgütü olan ARYAS NGO kuruluşu tarafından uluslararası seviyede düzenlenen Green Horizons (Yeşil Ufuklar) projesinin resmi ortağı oldu. 

Köktener’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener, 4 Ocak 1961'de kabul edilen ve basın çalışanlarına bazı haklar ve yasal güvence sağlayan '212 sayılı kanun' adlı düzenlemenin Resmî gazetede yayınlanışı sonrası her yıl 10 Ocak günü kutlanan 'Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Fethiye'de Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Toplantısı Tekrardan Yapıldı

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik 1 Ocak itibarıyla resmiyet kazandı. Buna göre bir konutu 100 günden kısa süreli kiraya verecek ev sahipleri, izin belgesi almak zorunda kalacak. Bu belgeyi almak için ise 2 Ocak itibariyle başvurular başladı. Birçok konut sahibini ilgilendiren toplantı Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Gastronomi Kenti Menteşe’de Bin 640 Kişiye Eğitim Verildi

Menteşe Belediyesi tarafından kentin mutfak kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği işbirliğinde açılan Menteşe Mutfak Atölyesinde 1.600 kursiyer sertifikaya kavuştu. Pastacılık, geleneksel Türk mutfağı ve aşçılık eğitimlerini tamamlayan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan sertifikalar ile otel, pastane ve resmi kurumlarda iş bulma imkânına kavuşurken, Erasmus kapsamında Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen 205 gastronomi bölümü öğrenciye geleneksel Muğla Mutfağı eğitimi verildi.

Günübirlik kiralamalar ile ilgili çıkan yasadan Marmarisli turizmciler memnun

Dünyanın ve ülkemizin gözde turizm kentlerinden olan Muğla’nın Marmaris ilçesindeki turizmciler ve emlakçılar resmi gazetede yayımlanan günübirlik ev kiralamalarına yönelik alınan karar ile ilgili konuştu.

BİK Yönetim Kurulu Üyesi Gülebak; “Kolaylaştırıcı Tedbirlerle Basının Yanındayız”

Anadolu Gazeteciler Temsilcisi ve Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Gülebak, Mardin’de gazetecilerin katılımı ile düzenlenen toplantıda basın ve medya kuruluşlarına verilen destekler hakkında bilgilendirme yaptı.

İlaç fiyatlamasındaki euro kuru yüzde 25 artırıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla ilaç fiyatlamasında kullanılan euro kuru güncellendi. Daha önce 14 lira olan güncel euro değeri, kararla birlikte 17,54 liraya yükseltildi. Yüzde 25'lik artış oranı 25 Aralık'tan itibaren geçerli olacak.

Bitkisel üretime destekleme ödemesi Resmi Gazete'de

Bitkisel üretime destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğ ile sağlanan desteklerin başvuru ve ödeme tarihlerinde değişikliğe gidildi.

Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği

2023 yılı Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği (Tebliğ No:2023/41) 26.11.2023 tarihli Resmi Gazetede yayınlandı.

CHP Fethiye’de Aday Adayları belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi, Fethiye’de Belediye Başkanlığı aday adaylığına 8 resmi başvuru yapıldı.

Yerel seçim takvimi Resmi Gazete'de yayınlandı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimde uygulanacak takvimi yayınladı.

Pabuşçu, başvurusunu yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Fethiye Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Veli Pabuşçu, resmi başvurusunu gerçekleştirdi. 

Nehir, “Resmi kurumlarda işlerimiz kolayca çözülmüyor”

Fethiye Cuma Pazarı’nda esnaf Bayram Nehir, resmi kurumlarda köylüler ve çiftçiler hariç herkese ayrımcılık yapıldığını belirterek bu konudaki düşüncelerini ve isteklerini mikrofonlarımıza anlattı.

Bodrumspor judo takımı ilk müsabakadan dereceyle dönüyor

Muğla’da düzenlenen 100’üncü yıl judo turnuvasında Bodrumspor katıldığı ilk resmi müsabakadan dereceyle döndü.

Avrupa’nın önemli yelken tesisi açıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Bodrumspor Yelken Kulüp Tesisi'nin resmi açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Muğlaspor’un resmi giyim sponsoru Patırtı

Muğla’dan çıkarak ülke çapında bir marka haline gelen Patırtı, Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Muğlaspor’un 2023-2024 sezonunda resmi giyim sponsoru oldu. Patırtı, yeni sezonda yeşil beyazlıların teknik heyeti ve futbolcuları için özel koleksiyon hazırlayacak.

‘İncinebilir’ Yol Kullanıcılarına Eğitim

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı çerçevesinde Resmî-Özel huzurevlerinde ve engelli bakım merkezlerinde trafik güvenliği konusunda eğitim faaliyeti gerçekleştiriliyor.

Liselerde “Sınıfta Kalma” Geri Döndü

Liselerde sınıf geçme ve sınıf tekrarına ilişkin detayların yer aldığı yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Liselerde alt sınıf dâhil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisinden Fethiye Belediyesine Ziyaret

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Muğla’ya gelen Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Jill Morris ve beraberindeki heyet, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya makamında resmi bir ziyarette bulundu.

Miniklerin Şubeleri Kura ile Belirlendi

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü'nün uygulamaya koyduğu kura ile şube belirleme işlemi bu sene de il genelinde tüm resmi ilkokul 1. sınıf ve ana sınıfları için yapıldı.