Sağlıkçı Haberleri

Sağlıkçı Haberleri

Kaymakam Yakuta sağlıkçıları ağırladı

Dalaman İlçe Sağlık Müdürü Filiz Koçyiğit ve UMKE görevlileri Dalaman kaymakamı Mesut Yakuta’yı makamında ziyaret etti.

Muğla'da sağlık çalışanları iş bıraktı

Sağlıkçılar Türkiye genelinde şiddetin önlenmesi, özlük haklarının verilmesi amacıyla bugünden itibaren iki gün iş bırakma eylemine başladı.

UĞUR, TIP BAYRAMI'NDA SAĞLIKÇILARIN TALEPLERİNİ YİNELEDİ

Türk Sağlık-Sen (Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası) Muğla Şubesi, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yayımladı. Şube Başkanı Mehmet Uğur, sağlık emekçilerinin taleplerini yineleyerek, “Sorunlar yumağında boğuştuğumuz son tıp bayramı olsun” dedi 

FETHİYE BELEDİYESİ İLE RUS DOKTORLAR ELELE

Türkiye’nin güney ve güneydoğusunda meydana gelen ve milyonlarca vatandaşımızı  etkileyen büyük deprem felaketi nedeniyle bölgeye şu ana kadar 34 yardım tırı gönderen, İskenderun’da her gün binlerce kişiye sıcak yemek çıkartan Fethiye Belediyesi, bu defa da Fethiye’de yaşayan Rus sağlıkçılar ile işbirliği yapıyor.

KAYMAKAM KARAMAN’DAN SAĞLIKÇILARA ZİYARET

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman tarafından İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne ziyaret gerçekleştirildi.

ZEYTİN HASAT SEZONU ÖNCESİ SAĞLIKÇILARDAN YAMAÇ ARAZİLERDE ÇALIŞANLARA UYARI

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Mutlu Güngör, Ege illerindeki yamaç arazilerde zeytin hasat sezonunun başlaması nedeniyle zeytin hasadı yapanların vücut dengelerini korumalarını tavsiye etti. Güngör, “Eğimli arazide çalışmanın yanı sıra yürümede dize, bele, kalçaya, dengesiz yük bindiğinden sakatlanmalara neden olabilir” dedi.

Sağlık çalışanları 2 gün iş bırakıyor

Kardiyoloji Uzmanı, Dr. Ekrem Karakaya’nın 6 Temmuz 2022 tarihinde Konya Şehir Hastanesi’nde, görev yaptığı esnada hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda katledilmesi nedeni ile doktorlar bugün ve yarın olmak üzere 2 gün boyunca “Sağlıkta Şiddete Hayır” sloganı ile iş bırakacaklar. Görevlerini yaptıkları sırada can güvenliği isteyen sağlıkçılar bununla ilgili Fethiye Devlet Hastanesi Acil Servisi yanında basın açıklaması yaptılar.

KANSIZ “SAĞLIKÇILARA BAYRAMI ZEHİR ETTİLER”

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız 14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile basın açıklaması yaptı. Sadet Kansız yaptığı açıklamada tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutlarken iktidarın her alanda olduğu gibi sağlık alanında da yanlış politikaları yüzünden sağlık çalışanlarına bayramlarını zehir ettiğini belirtti.

Oyalama Değil, Hakkımızı İstiyoruz!..

TBMM'deki düzenlemenin geri çekilmesi nedeniyle hekimler bugün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Acil sağlık hizmetleri dışında hizmet vermeyen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hekimleri yaptıkları açıklama ile “Oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz!” dediller.

Sağlıkçılar İş Bıraktı

Fethiye Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanları makul, sürdürülebilir ve kalıcı bir ücret politikasının benimsenmesi sağlık çalışanlarının tamamının bundan faydalanması adına iş bırakma eylemi yaptılar.Bir gün boyunca iş bırakan sağlık çalışanları hastaneye gelerek hastane bahçesinde durdular.Tüm sağlık çalışanları sendikaları tarafından ortaklaşa yapılan eylem sırasında bir de basın açıklaması yapıldı.

Sağlıkçılardan Zam Dayanışması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısının çıkışında pratisyen hekimlere ve uzman hekimlere zam yapılacağını açıklamasına tüm sağlık çalışanları tepki gösterdi. Fethiye Devlet Hastanesi’nde çalışan sağlıkçılar yapılan zam açıklamasına tüm sağlık çalışanlarını kapsamadığı için tepki göstermek amacı ile hastane poliklinik kapısı önünde basın açıklaması yaptılar.

Turizm ve sağlıkçılara mezuniyet töreni

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi pandemi nedeniyle tören yapılamayan bölümlerinde mezuniyet törenlerini gerçekleştiriyor. Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan mezun olan 377 öğrenci için Marmaris Amfi Tiyatro'da mezuniyet töreni düzenlendi.

Sağlıkçılara öğrencilerden duygulandıran mektuplar

Covid-19 vaka sayısının her geçen gün düştüğü Muğla'nın Menteşe ilçesinde, sağlık çalışanları uzun bir aradan sonra rahat bir nefes alırken, ilkokul öğrencileri tarafından gönderilen duygu yüklü mektuplar da moral oldu.

“Sağlıkçılar hem evde hem hastanede Covid'le mücadele ediyor"

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisinden en çok sağlık çalışanları etkilendi. Muğla Fethiye Devlet Hastanesi'nde görevli bir sağlık çalışanının Covid-19 sebebiyle hayatını kaybetmesi üzerine CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, sağlıkçıların şartlarının iyileştirilmesine ve ölümlerin önlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Geleceğin Sağlıkçıları Sektörle Buluştu

Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi 10. Kariyer Günlerine öğrenciler ve sektörün ileri gelenleri yoğun ilgi gösterdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ile Sağlık Bilimleri Fakültesi yönetici ve öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği iki gün sürecek etkinliklerde sektör ve öğrenci buluşması da yapılıyor.