Sağlıyor Haberleri

Sağlıyor Haberleri

Muğla'da Seçimlere Yoğun İlgi

Muğla’da yerel seçimlere yaşlısından gencine vatandaşlar yoğun katılım sağlıyor.

Akdenizli, “İktidar Gücü Yerelde Avantaj Sağlıyor”

Seydikemer Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhur İttifakı AK Parti Seydikemer Belediye Başkan Aday B. Önder Akdenizli, 3’lü Masa programına konuk oldu. Başkan Akdenizli, “31 Mart yerel seçimlerinde Seydikemer’de, Cumhur İttifakı olarak rekor bir oyla seçimi kazanacağız” şeklinde ifadeler kullandı.

Kökten, “Tersane Ekonomimize Önemli Katkı Sağlıyor”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, tersane esnafını ziyaret ederek sorunları dinledi. Tekne imalatı ile bu bölgenin ekonomiye katkı sağladığını belirten Kökten, yeni tersane projesinin de ilgiyle karşılandığını söyledi.

Muğla’da öğrenciler geri dönüşüm malzemelerini sanata dönüştürüyor

Muğla’da üniversite öğrencileri kendi bez çantalarının dikimini yaparak tasarım atölyesinde geri dönüşüme katkı sağlıyor.

Büyükşehir İtfaiyesinden 319 Bin 149 Kişiye Eğitim

Muğla genelinde yangın, sel, trafik kazası, hayvan kurtarma gibi birçok olaya müdahale eden Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, eğitim çalışmaları ile de kurum, kuruluş ve okullarda vatandaşların yangın, erken müdahale, doğru teçhizat kullanımı konusunda bilgilenmelerini sağlıyor. 2023 yılında Büyükşehir Belediyesi Muğla genelinde 312 kurum ve kuruluşta 20 bin 579 kişiye eğitim verdi.

Menteşe’de 780 bin ton su tasarrufu

Menteşe Belediyesi sorumluluk alanında bulunan yaklaşık 870 bin metrekare yeşil alan ve parkları arıtma suyu (gri su) ile sulayarak yıllık 780 bin tonluk bir su tasarrufu sağlıyor.

Büyükşehirden Kimsesizlere Sıcak Yuva

Muğla Büyükşehir Belediyesi her kış döneminde olduğu gibi sokakta kalan evsiz ve kimsesizlere sıcak yuva sağlıyor. Menteşe ilçesi Bayır Mahallesinde bulunan barınma evinde kalan vatandaşlara günde 3 öğün yemek veriliyor.

Belediye Evde Kuaförlük Hizmeti İle Vatandaşlara Destek Oluyor

Milas Belediyesi’nin engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi bireylere yönelik Evde Kuaförlük Hizmeti başladı. Saç kesimi, el ve ayak tırnak bakımını içeren hizmet, evden çıkma imkânı olmayan hasta, yaşlı, özel gereksinimli bireyler ve dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere yönelik kolaylık sağlıyor.

Prolikya Ortez Protez Fethiye Açıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde hizmet vermeye başlayan Prolikya Ortez Protez uygulama merkezi fiziksel engelli hastaların başka şehirlere gitmesine gerek kalmadan tedavi imkânı sağlıyor.

Büyükşehirden öğrencilere eğitim yardımı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il sınırları içerisinde ikamet eden ilköğretim, ortaöğretim ve üniversitede okumakta olan öğrencilere eğitim desteğine devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi beslenme, kırtasiye, okul kıyafeti, çorba ikramı ve barınma yardımı sağlıyor.

taksi botlar ile mahallelere ulaşım daha kolay ve zevkli

 Masmavi denizleri ve muhteşem doğası ile dünyanın ve Türkiye’nin en gözde tatil kentlerinden olan Marmaris’te yaklaşık 40 yıldır devam eden taksi bot ya da taksi dolmuş olarak adlandırılan deniz dolmuşları tatilcilerin ve yerlilerin ulaşım aracı olmaya devam ediyor. Deniz dolmuşları ile vatandaşlar trafik derdi olmadan sabah saat 10.00' da başlayıp, 19.00 a kadar İçmeler ve Turunç Mahallelerinin limanlarına ulaşım sağlıyor.

YK enerji kamuoyu açıklaması

YK Enerji olarak, 1987 yılından itibaren, yerli kaynaklarımızı kullanarak ülkemizin enerji ihtiyacını karşılıyor, başta bölgemiz olmak üzere Türkiye ekonomisi ve halkımızın refahı için katma değer sağlıyoruz. Elektrik üretimi ve buna yönelik madencilik faaliyetlerimizi dünya standartlarına uygun, sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde yürütüyoruz.

Engelsiz plajlar ile denizlerde engelleri kaldırıyor

 Türkiye’nin ve Dünya’nın en gözde plajlarına sahip olan Muğla’da Büyükşehir Belediyesi 21 plajda engelli vatandaşların güvenle denize girebilmeleri için yürüyüş platformu, özel soyunma kabinleri hayata geçirdi ve yüzer şezlonglar yardımı ile engelli vatandaşların refakatçisi eşliğinde denize girebilmelerini imkan sağlıyor.

“Gönüllü İtfaiyecilik” eğitimlerine Fethiye’de devam etti

Muğla’da yaşanan itfaiyelik olaylarda kısa sürede vatandaşların yanında olan Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye teşkilatı, kentin doğal afetlere hazırlıklı olması için talep eden vatandaşlara ilgi ve becerilerine göre eğitim vererek gönüllü itfaiyeci olmalarını sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi gönüllü itfaiyecilik yönergesinin hayata geçmesiyle çalışmalarını hızlandırdı ve Fethiye’de başvuruda bulunan 21 gönüllüye 22 Mayıs-31 Mayıs tarihleri arasında 40 saat A sınıfı gönüllü itfaiyeci eğitimi verdi.

Depremzede çift, gelirini bu işten sağlıyor

Salı pazarında tezgâh kurarak Adıyaman’ın yöresel lezzetlerini Fethiye halkına sunan depremzede çift, yaşamını bu işle sürdürüyor.

MUĞLA İL MİLLİ EĞİTİM, İŞLETMELERE KALİFİYE ELEMAN SAĞLIYOR

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan web uygulaması, işletmelerle meslek liseleri arasında köprü görevi görüyor.

MENTEŞE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME DESTEK

Sosyal sorumluluk gereği çocukların gelişimine ve eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan eğitime desteğin yeni eğitim öğretim yılında da sürdüreceklerini belirten Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 'Çocuklar bizim geleceğimiz, yarınlarımız. Onların eğitimden sağlığa, spordan sosyal hayata kadar birçok alanda yanlarındayız. Yaz aylarında açtığımız ücretsiz kurslar ile yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyoruz. Kurslarımız ile sanattan spora farklı branşlarda başarı elde eden çocuklarımızı cesaretlendiriyor ve ödüllendiriyoruz. Binlerce çocuk kurslarımız sayesinde yaz dönümünü verimli geçirdi. Pazartesi günü de okullarımız açılacak. Her yıl olduğu gibi 2022-2023 yeni eğitim-öğretim yılında çocuklarımızın yanlarında olmaya devam edeceğiz. Kırsal Mahallelerimizde ilkokul 1. sınıfa başlayacak çocuklara yönelik içerisinde defteri, boya kalemi, cetveli gibi kırtasiye malzemelerinin bulunduğu dayanışma çantalarımızdan vereceğiz. Neşeli Makas uygulamamız ile okul hayatına başlayan çocukların ücretsiz saç kesimlerini yapacak, dezavantajlı özel öğrencilerimize hafta içi her gün aşevimizden sıcak yemek servisi yapacağız' dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KABİNE SONRASI KRİTİK MESAJLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün aldığımız yeni bir kararla da vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz. Buna göre 15 Ağustos 2022 tarihinden önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve böylece tasfiyesini sağlıyoruz" dedi.

Çöp konteynerinden 176 bin TL tasarruf edildi

Bodrum Belediyesi, ilçe genelinde bulunan çöp konteynerlerinin bakım ve onarımlarını yaparak tasarruf sağlıyor. Son olarak çöp konteynerinden 176 bin TL tasarruf eden belediye, bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Tarlalarını Eşekle Sürüyorlar

Fethiye’ye bağlı İnlice Mahallesi’nde çiftçilik yapan Ahmet ve Latife Kovantepe çifti traktör girmediği için tarlalarını eşekle sürüyorlar.90 yaşında olmasına rağmen çalışmaktan hiç vazgeçmeyen Ahmet Kovantepe ve eşi Latife Kovantepe çiftçilik yaparak hem üretip hem geçimlerini sağlıyorlar.

Çamlıyurt HİS Göleti kırsal kalkınmaya destek oluyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri tarafından Muğla bölgesindeki yatırımlar aralıksız devam ediyor. Milas Çamlıyurt Mahallesinde yapımı tamamlanan ve hayvanlar için içme suyu hizmeti veren gölet son yağışlarla rezervuarı tamamen doldu. Gölet bölgede hayvancılığın gelişimine büyük katkı sağlıyor.

Hem okuyor, hem de kuryelik yapıp ailesine destek oluyor

Muğla'nın Menteşe ilçesinde motosikletli kurye olarak günde çalışan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Nur Doğan, kazandığı parayla geçimini sağlıyor, ailesine maddi destek oluyor, aynı zamanda okumaya çalışıyor. Muğla'daki kadın otobüs ve taksi şoförlerinden etkilendiğini söyleyen Doğan, 14 saat çalışıyor, 8 saat uyuyorum. 2 saatim kalıyor. bazen izlediğim bir filmi yarıda bırakıp işe gidiyorum dedi.

'2020 Fethiye-Seydikemer Sosyoekonomik Raporu' Yayınlandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından toplanan bilgi ve istatistiklerin yer aldığı 190 sayfalık ‘2020 Fethiye ve Seydikemer Sosyoekonomik Raporu’ bölge halkı ve yatırımcıların hizmetine sunuldu. Rapor, TÜİK verilerinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarından alınan veriler harmanlanarak ilçe, il ve ülke bazında verileri karşılaştırma imkânı sağlıyor.

Müdür Ugan, “Bölge tanıtımına katkı sağlıyoruz”

Fethiye’nin Göcek Mahallesinde düzenlenen 19. Sonbahar Göcek Yarış Haftası ve 10 Kasım Atatürk Kupası'nda yelkenli yatların mücadelesi başladı. Kıyasıya geçen yarış renkli görüntülere sahne oldu.

Bodrum’u güzelleştirmek için kendileri yetiştiriyor

Bodrum Belediyesi, peyzaj düzenlemelerinde olanakları verimli kullanmak adına Ortakent-Yahşi ve Umurça Mahallelerinde bulunan kapalı üretim seralarında çiçek ve bitkiler yetiştiriyor. Bu çalışmasıyla belediye, hem kenti güzelleştiriyor hem de bütçede tasarruf sağlıyor.

Geri dönüşüm ödülleri sahiplerini buldu

Menteşe Belediye binası önünde düzenlenen ödül töreninde, yarışmaya katılan apartman sakinlerine hassasiyetlerinden dolayı teşekkür eden Menteşe Belediye Başkan Gümüş, 'Çevreye ve doğaya saygılı bir belediye olarak geri dönüşümün çevre için öneminin farkındayız. Bu kapsamda Menteşe Belediyesi olarak vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olması için çeşitli yarışmalar ve etkinlikler düzenliyoruz. Her yıl düzenlediğimiz ödüllü atık pil ve bitkisel atık yağ yarışmamız ile geri dönüşüme katkı sağlıyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz yarışmamızın bu dönemki kazananları Linyit Apartmanından 15 kg bitkisel atık yağ toplayan Sinem Değirmen hanımefendi ve Gümüş apartmanından 480 adet pil toplayan Adnan Ezgi beyefendi oldular. Her iki vatandaşımızı da tebrik ediyorum. Gelecek nesillere yaşanabilir bir Menteşe bırakmak için, geri dönüşüm konusunda tüm halkımızı duyarlı olmaya davet ediyorum' şeklinde konuştu.

Gönüllü gençler yangın bölgesinde psikososyal destek sağlıyor

Muğla'nın Milas ilçesinde yaşanılan yangın felaketinin ardından yaraların sarılması amacıyla yapılan çalışmalar devam ederken, 120 gencin katıldığı çalışmayla yangın bölgesinde yaşayan vatandaşlara psikososyal destek sağlanıyor.

Kayseri itfaiyesi Muğla’da termik santrali koruyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, Muğla'nın Milas bölgesinde hem söndürülen orman yangını çalışmalarında soğutma işlemlerine katkı sağlıyor, hem de Kemerköy Termik Santrali'ni koruyor. Antalya ekibi ise görevini başarıyla tamamlayarak, kente döndü.

Marmaris Ticaret Odası’ndan yangınla mücadeleye büyük destek

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 4 gündür devam eden orman yangınları ile mücadeleye Marmaris Ticaret Odası (MTO) büyük katkı sağlıyor.

AK Parti Muğla Milletvekili Demir’in Kurban Bayramı mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında Muğla halkının bayramını tebrik etti. Demir, “Her çalışmamız, siz kıymetli hemşerilerimiz için önemli kazanımlar sağlıyor. Bundan büyük bir memnuniyet duyuyorum.” dedi.