Şehir Merkezi Haberleri

Şehir Merkezi Haberleri

Kökten, “Turizme Artı Değer Kazandıracağız”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, ekibi ile birlikte Fethiye şehir merkezindeki esnafları ziyaret etti. Başkan Adayı Kökten, “Fethiye Kalesi’nin restorasyonu ve körfez temizliği ile turizme artı değer sağlayacağız” dedi.

Kökten, Çarşı Esnafını Ziyaret Etti

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten beraberindeki heyetle birlikte Fethiye şehir merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan seçim çalışmaları kapsamında Fethiye’ye geldi.

Beraberinde Deva Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Saniye Kulaç, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Muhsin Erdem ile seçim otobüsüyle Fethiye şehir merkezinde tur atan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, zaman zaman vatandaşlar ile kısa süreli sohbet edip Belediye Başkan adaylarına destek istedi.

Ali Kırca’nın Teknesi Batmaktan Kurtarıldı

Fethiye’de günübirlik teknelerin bulunduğu alanda duran ve Ali Kırca’ya ait olan tekne, deniz polisi, kıyı emniyeti ve sahil güvenlik ekipleri tarafından batmaktan son anda kurtarıldı.

Muğla Yeni Yıla Yoğun Sis Altında Girdi

Muğla 2024 yılının ilk sabahını sisli bir ortamda karşıladı. Geçen yıllara oranla mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık ile yeni yıla giren Muğla’da, Menteşe’den Denizli’ye, Marmaris’e ve Yatağan’a ulaşımın sağlandığı karayolu yoğun sis ile kaplandı.

Marmaris'te öğrenciler, bilim ve sanatla buluştu

Marmaris Belediyesi, MAKSAD, ÜÇADER ve Eğitim-Sen Marmaris Şubesi’nin ikinci kez hayata geçirdiği projede, Taşlıca ve Söğüt mahallelerinden çocuklar bilimle buluşmak için şehir merkezine geliyor.

Başkan Karaca, “Çok katlı otopark yapacağız”

İncirköy Camii’nin temel atma töreninde konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, çok katlı otopark yapılacağını söyleyerek, “Elektrikli araçlarla salı pazarından şehir merkezine ring vereceğiz” dedi.

YAĞMUR KAZALARI

Menteşe ilçesinde sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış sonrası kayganlaşan zemin nedeniyle şehir merkezinde trafik kazaları yaşandı.

MENTEŞE'DE SİSLİ HAVA SÜRÜCÜLERİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Muğla'nın Menteşe ilçesi şehir merkezi ve çevre yolunda oluşan sis nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

DÜNDAR, “7-8 YILDIR ANTİK TİYATRO KULLANILAMIYORDU”

Muğla'nın Fethiye ilçesinde deniz kıyısında hem de şehir merkezinde yer alan, ender antik tiyatrolardan olan Telmessos Antik Tiyatrosu yaklaşık 7 yılın ardından kapılarını ziyaretçilere açtı. Açılışın ardından çeşitli etkinliklerle Fethiye halkına ev sahipliği yapan antik tiyatro, ilerleyen dönemlerde yeni etkinliklere hazırlanıyor. 

BAŞKAN KARACA, “TİYATRONUN ÖNÜNDEN GEÇEN YOL İLE İLGİLİ PLAN TADİLATI YAPIYORUZ”

Muğla'nın Fethiye ilçesinde deniz kıyısında hem de şehir merkezinde yer alan, ender antik tiyatrolardan Telmessos Antik Tiyatrosu yaklaşık 7 yılın ardından kapılarını ziyaretçilere açtı. 

TELMESSOS ANTİK TİYATRO KAPILARINI AÇTI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde deniz kıyısında hem de şehir merkezinde yer alan, ender antik tiyatrolardan Telmessos Antik Tiyatrosu yaklaşık 7 yılın ardından kapılarını ziyaretçilere açtı. Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’nın katılımıyla gerçekleşen açılışa çok sayıda vatandaşta katıldı. 

Fethiye’deki Antik Tiyatro 7 yıl aradan sonra ziyarete açılıyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde deniz kıyısında hem de şehir merkezinde yer alan, ender antik tiyatrolardan Telmessos Tiyatrosu yaklaşık 7 yılın ardından kapılarını ziyaretçilere açıyor.

Fethiye merkezi tatilde boş

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla, turizm şehri Fethiye tatil için tercih destinasyonlarından biri oldu. Geçtiğimiz bayramlara nazaran istenilen yoğunluğun yaşanmadığı Fethiye’de şehir merkezi boş kaldı.

KURBAN BAYRAMI “Z” RAPORU

4 günlük Kurban Bayramı bitmesine rağmen 9 günlük tatil daha bitmedi. Tatilin uzun olmasından dolayı Fethiye’nin sahil kesimlerinde büyük bir yoğunluk yaşanmasına rağmen şehir merkezinde beklenen yoğunluk yaşanmadı. Fethiye Şehir Merkezi’nde bulunan esnaflara 4 günlük Kurban Bayramı süresince işlerini sorduk.

AMİNTAS KAYA MEZARLARI’NDA BAYRAM YOĞUNLUĞU

Fethiye Şehir Merkezi’nde yer alan Amintas Kral Mezarları Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. Geçen yıl 21 bin 429 ziyaretçiyi ağırlayan tarihi yer bu yıl 50 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor

Bayramda otopark sorununa çözüm

9 gün sürecek olan Kurban Bayramı tatilinde Fethiye şehir merkezindeki trafik ve otopark yoğunluğunun azaltılması için Fethiye Kaymakamlığı tarafından alınan karar ile okul bahçeleri ve Kaymakamlık Binası’nın otoparkı halka açıldı.

Marmaris'te trafik ekiplerinin denetimleri sonuç verdi

Marmaris’te, İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri şehir merkezinin üç noktasında motosiklet sürücülerine yönelik kask ve evrak denetimi gerçekleştirdi.

MSKÜ Diş Hekimliği Fakültesinin temeli atıldı

Menteşe şehir merkezindeki geçici binada hizmet veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin yeni hizmet binasının temeli ve Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Bayram trafiği erken başladı

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte beklenen trafik yoğunluğu haftanın ilk gününde kendini gösterdi. Hafta sonu da yoğun olan trafik özellikle şehir merkezi ve Ölüdeniz Yolu üzerinde etkisini gösterdi.

Sezon Hareketliliği Başladı

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Fethiye'de hava sıcaklığının mevsim normallerine dönmesi sonrası sahil ve şehir merkezinde sezon hareketliliği başladı.

Milas’ta Ramazan ayında 2 bin aileye yardım ulaştırıldı

Türk Kızılay Milas Şubesi gerek şehir merkezinde gerekse kırsal mahallelerde ihtiyaç sahiplerinin yanında olurken, Ramazan ayı içerisinde yaklaşık 2 bin aileye çeşitli yardımlar ulaştırıldı.

FETHİYE’DE ALT YAPI ÇALIŞMASI

Fethiye Belediyesi ve MUSKİ işbirliği ile başlayan kanalizasyon kolektör hattı çalışması nedeni ile Mustafa Kemal Bulvarı’nın bir bölümü Şehir Merkezi’nden Fethiye Devlet Hastanesi istikametinde trafiğe kapatıldı.

Belediye Ekiplerince Tuzlama Çalışması Yapıldı

Menteşe Belediyesi karla mücadele ekipleri, dün akşam etkili olan kar yağışının ardından gece boyunca TOKİ, Karşıyaka ve Sekibaşı Mahalleleri, Menteşe Evleri ve şehir Merkezinde buzlanma olan yollarda tuzlama çalışması yaptı. Menteşe Belediyesi’ne, İl Emniyet Müdürlüğü’ne ve Jandarma Komutanlığı’na gelen ihbarlara göre tuzlama çalışmaları belediye ekiplerince devam ediyor.

Ramazan ayının ilk hafta sonu kısıtlamasına uyuluyor

Ramazan ayının ilk sokağa çıkma yasağında vatandaşlar zamanlarını evlerinde geçiriyor. Kovit-19 tedbirleri kapsamında ülke genelinde hafta sonu kesintisiz uygulanacak sokağa çıkma yasağına vatandaşların şehir merkezinde ve ara mahallelerde çoğunlukla uyduğu gözlendi.

Halkın Gündemi Sanayi esnafını dinledi

FRT TV ekranlarında yayınlanan, Arzu Sipahi’nin hazırlayıp sunduğu Halkın Gündemi programında bu hafta Fethiye Sanayi Sitesi’nin sorunlarını ele aldılar. Esnaflar, şehrin büyümesi ile sanayinin şehir merkezi içerisinde kaldığını dile getirerek; uygun bir yere bir yere taşınmasını istediler. 

Esnafların ve muhtarların sorunlarını dinledi 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Fethiye ilçe teşkilatının genel kurul toplantısı için geldiği Fethiye’de esnaf ziyaretleri sırasında sevgiyle karşılandı. Fethiye şehir merkezinde esnafların sorunlarını dinleyen Davutoğlu, vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi. 

Akaryakıt, Otomotiv ve Ulaştırma Grubu sektör sorunlarını konuştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 12 Nolu Akaryakıt, Otomotiv ve Ulaştırma Grubu, online video konferans yöntemiyle toplanarak sektör sorunlarını konuştu. Fethiye şehir merkezinde yaşanan otopark sorunu, toplu taşıma ücretleri ile artan tekne sayısı konularında taleplerini dile getiren üyeler, FTSO’nun yurtdışından aşı temin etme ve aşılama konusunda turizm sektörüne öncelik verilmesi girişimlerini çok olumlu karşıladıklarını söyledi. 

Elektrik, Elektronik ve Dayanıklı Tüketim Malları Grubu sektör sorunlarını konuştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 4 Nolu Elektrik, Elektronik ve Dayanıklı Tüketim Malları Grubu, online video konferans yöntemiyle toplanarak sektör sorunlarını konuştu. Üyelerin tek tek söz aldığı toplantıda, zincir mağazaların elektrikli ve elektronik dayanaklı tüketim mallarını satması ile Fethiye şehir merkezinde yaşanan otopark sorunu gündeme geldi. Zincir mağaza ve otopark sorunu konularında göreve geldikleri ilk günden bu yana kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini belirterek üyelere seslenen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Sizde, bizimle birlikte tüm platformlarda bu sorunu dile getirin, hep birlikte hareket edelim ve sorunların çözümü konusunda geniş bir kamuoyu yaratalım.” dedi.

Şiddetli yağış Fethiye’yi olumsuz etkiledi

Fethiye’de akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle şehir merkezinde bulunan bazı sokakları su bastı.