Şiir Haberleri

Şiir Haberleri

Marmaris’te 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri sürüyor. Sahil Güvenlik Botu TCSG 904 18 Mart vesilesi ile ziyarete açıldı, Atatürk anıtına çelenk sunuldu, kültür merkezinde şiirler okundu, tiyatro oyunu sergilendi.

Köyceğizli Mamadova, Liselerde Safahat Okumaları Yarışmasında Birinci Oldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Dilimizin Zenginlikleri" projesi çerçevesinde il genelinde yapılan liselerde safahat sözlüğü içinden en iyi cümle oluşturma yarışmasında Köyceğiz Naip Hüseyin Anadolu Lisesi öğrencisi Aygün Mamadova birinci oldu.

Eserlerinde Stratonikeia’yı Anlattılar

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum Belediyesi iş birliğinde Stratonikeia Görsel Sanatlar ve Şiir Sergisi gerçekleşti.

Stratonikeia resim ve şiir sergisi açıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi kültür kenti Muğla’da sıra sanat etkinliklerini de sürdürmeye devam ediyor.

Milas Belediyesi'nden Melih Cevdet Anday'ı anma etkinliği

Milas Belediyesi, ömrünün son yıllarını ilçeye bağlı Ören Mahallesi’nde geçiren Melih Cevdet Anday için anma etkinliği düzenleyecek. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde düzenlenecek olan etkinlikte şiir ve müzik dinletisi yapılacak.

Bilsem, yaz kursunu şiir dinletisi ile taçlandırdı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yaz döneminde de eğitime devam eden Bilsem öğrencilere kapılarını açık tutarken, yazarlık atölyesine devam eden öğrenciler, yazdıkları şiirleri sunarak kursu taçlandırdılar.

Minik şairler Muğla’nın tarihini ve kültürünü şiirlere aktardı

Ortaca Şehit Er Gürsel Çelik Ortaokulu öğrencileri Muğla'nın tarihi ve doğal güzelliklerini öğretmenleri rehberliğinde gezip görerek öğrendiklerini "Kalem Benim Muğla Benim" adlı şiir kitabında dizelere döktü. Öğrenciler kaleme aldıkları "Kalem Benim Muğla Benim" adlı şiir kitabını, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'a takdim etti.

COŞKUN KARABULUT'UN ŞİİRLERİ ÖZBEKİSTAN' DA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Yaşamını Fethiye' de sürdüren Gazetemiz köşe yazarı Coşkun Karabulut' un şiirleri, Özbekistan' da Türk Dünyası Edebiyat literatürüne girdi.

Marmaris’te şiirle resim sergide buluştu

Marmaris Kadın Ressamlar ve Yazarlar Derneği'nin (MARYAD) hazırladığı Şiirin Renkleri isimli karma sergisi Armutalan Kültür Merkezi'nde açıldı.

MARMARİSLİ ÖĞRENCİLERDEN İTFAİYECİLER İÇİN ANLAMLI DERS

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Evren Paşa İlköğretim Okulu 7.sınıf öğrencileri Türkçe ve Resim derslerinde İtfaiyecilik Haftası'nı kutlayıp; şiir yazıp, rap okuyup, resim çizdiler.

KAYMAKAM BALCIYA ÖZEL ZİYARET

Siirt Eruh Kaymakamlığı yapan Emekli Vali Saim Saffet Karahisarlı ve aynı dönemde beraber görev yaptığı Siirt Polis Özel Harekât Birinci Tim Amiri Kaymakam Balcı’nın babası Şükrü Balcı, Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’yı ziyaret etti.

Köyceğizli Yeliz, ödülünü Milletvekili Yelda Erol Gökcan’dan aldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Muğla'da düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Yeliz Okur isimli öğrencinin ödülünü AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan verdi.

Çanakkale Zaferi anıları şiirlerle anlatıldı

Başkanlığını, Erkan Turgut'un yaptığı Milas Yörük Obaları Kültür Derneği, sadece Türk tarihi için değil, dünya tarihinin de seyrini değiştiren 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında program düzenledi. Emekli öğretim görevlisi Ali Şahinoğlu program kapsamında düzenlenen gecede Çanakkale Zaferi ile ilgili ilginç anıları, şiirleri izleyicilere aktardı.

Köyceğiz Müftülüğü, 18 Mart Şehitleri için şiir yazma yarışması düzenledi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Müftülük tarafından '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi' ile ilgili lise öğrencileri arasında şiir yazma yarışması düzenlendi.

Fethiye Ülkü Ocakları şiir kitabı çıkartıyor

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanlığı, Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucusu ve Ülkü Ocakları'nın fikir babası Başbuğ Alparslan Türkeş'in 25. vefat yıl dönümü olan 4 Nisan 2022'de dağıtımını yapacağı bir şiir kitabı hazırlıklarına başladı.

Ülkü Ocakları’ndan Şiir Yarışması

Fethiye Ülkü Ocakları tarafından 20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi’nde teröristlerce canice katledilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anmak ve anısını yaşatmak adına şiir yarışması düzenlendi.Düzenlenen şiir yarışmasını kazanana plaket ve ODAK2023 Hızlı Okuma ve Anlama Yazılımı hediye edilecek.

Fethiye Ülkü Ocakları 'şiir yazma' yarışması düzenliyor

Fethiye Ülkü Ocakları, 20 Şubat 2015 günü Ege Üniversitesi'nde başlayan karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası sonrası bıçaklanarak hayatını kaybeden Ülkücü Şehit Öğrenci Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölüm yıl dönümü münasebetiyle bir şiir yazma yarışması düzenliyor.

Menteşe Kültür – Sanat - Tarih Dergisi Çıktı

Menteşe Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Menteşe’ kültür – sanat ve tarih dergisi çıktı. Kent kültürü ve tarihinin yazılı olarak aktarıldığı ‘Menteşe’ kültür – sanat - tarih dergisinin 12’inci sayısında birbirinden değerli yazar ve şairlerin yazıları ve şiirleri yer alıyor.

Devrim ve Demokrasi Şehitleri Haftası kutlandı

Fethiye Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Bahriye Üçok Park’ında Demokrasi Şehitleri için anma programı düzenlendi. ADD Başkanı Nursel Türetken’in konuşmasıyla başlayan etkinlik şarkılar ve şiirler söylenerek devam etti.

Şimşekler Siirt’i tek golle geçti

2.yarı hazırlıklarını Antalya’da sürdüren Fethiyespor 2.hazırlık karşılaşmasını Siirt İl Özel İdare ile yaptı. Şimşekler maçı İbrahim Koca’nın attığı golle 1-0 mağlup etti.

82 yaşındaki Fedai amca yanan ormanlar için şiir yazdı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 28 Temmuz'da başlayarak 8 gün süren orman yangınlarından etkilenen 82 yaşındaki Fedai Alper yanan ormanlar için şiir yazarken, Alper'in 70 yaşındaki eşi Ayşe Alper ise Keşke evimiz yansaydı da ormanlarımız yanmasaydı dedi.

Fethiye Edebiyat Grubu İmza Günü’nde buluştu

Şair Ali Talaş Her Telden Şiirler işimli ilk şiir kitabı için imza günü düzenledi.İmza günü Çalış Yörük Çadırı’nda yapıldı.

Eşen Anadolu Lisesi öğrencilerinden Şehit öğretmenlerin ailelerine mektup ve şiir

Muğla Seydikemer Eşen Anadolu Lisesi öğrencileri, PKK ve FETÖ terör örgütleri tarafından şehit edilen öğretmenlerin ailelerine 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mektup ve şiir göndererek yokluğunda şehit öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.

Kahraman Şiiri duygulandırdı

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı’nda Fethiye Anadolu Lisesi Öğrencisi Utku öz’ün seslendirdiği Fazıl Hüsnü Dağlarca’Nın Kahraman adlı şiiri törene katılanları duygulandırdı.

10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliği yüreklere dokundu

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83’üncü yıldönümü dolayısıyla Fethiye Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan İlçe anma programı Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Fethiyeli yazar Arıcak, kitaplarını Ankara'da imzaladı

Ankara İzan Yayınlarının Kızılay'daki düzenlediği imza etkinliğine Fethiyeli yazar ve aynı zamanda Gerçek Fethiye Gazetesi köşe yazarı Sevim Tutar Arıcak basımı gerçekleşen üç kitap için toplu imza töreni gerçekleştirdi. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği imza töreninde yazar Sevim Tutar Arıcak zaman zaman kitapta yer verdiği şiirleri dinleyenlere seslendirdi.

Şair Ataol Behramoğlu İle Şarkıcı Mehtap Meral Sevenleriyle Buluştu

Fethiye Likya Günleri Etkinlikleri kapsamında Şair Ataol Behramoğlu ile Mehtap Meral sevenleri ile buluştu. Şiir ve insan temalı “Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var” söyleşisine ilgi yoğun oldu.

Ataol Behramoğlu Likya Kültür Sanat Günleri’nde Sevenleriyle Buluşacak

Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen Likya Kültür Sanat Günleri, kapılarını edebiyatseverlere açtı. Kitapları, yazarları ve okurları edebiyat üzerinden bir araya getiren etkinliklerin ikinci gününde Ataol Behramoğlu ve Mehtap Meral, ‘Şiir ve İnsan’ konulu söyleşi eşliğinde okurlarıyla buluşacak.

Marmaris’te İlköğretim Haftası törenler ile kutlandı

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası kutlamaları gerçekleştirildi. Atatürk Anıtına Çelenk sunma, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy'u makamında ziyaretin ardından Şehit Ahmet Benler İlkokulunda gerçekleştirilen programda öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları oynadı.

Güntürk Üstün’ün, 10’uncu Şiir Kitabı Yayınlandı

Yol ve yolculuk temalarını ağırlıklı olarak işlediği özgün eserleriyle son dönem Türk Şiiri’ne yeni ve dinamik bir bakış açısı getiren şair-yazar Güntürk Üstün, onuncu şiir kitabı ile okuyucularının karşısına çıktı. Sidas Yayınları arasında çıkan “Mavilikler Birliğinin Sözcükleri” isimli şiir kitabı sizleri engin denizlerin eşsiz maviliklerine götürecek.