Simit Haberleri

Simit Haberleri

Menteşe’de Simit Fırınları Denetlendi

Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından simit fırınlarına denetim gerçekleştirildi.

FIRSATÇI SİMİTÇİ 5 LİRALIK SİMİDİ 10 LİRADAN SATMAYA ÇALIŞTI

Muğla'da toplu açılış törenini fırsat bilen bir kişi, miting alanına getirdiği 5 liralık simidi 10 liradan satmaya çalıştı. Fiyatı duyan vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi.

Simit 5 lira

Fethiye’de geçtiğimiz günlerde ekmeğe gelen zammın ardından şimdide simite zam geldi. 110-120 gram simit 5 liradan satılıyor.

Milas’ta Ekmek 3.50, Simit 4 TL oldu

Milas'ta daha önce 3 liradan satılan 210 gram ekmeğe 50 kuruş, 3 liradan satılan simite ise 1 lira zam yapıldı.

Ata Tohumunu Piyasaya Çıkardılar

Fethiye’de 2 yıl önce kurulan Ata tarımsal Kalkınma Kooperatifi eski yerli tohumlardan n üretim yapıyor. Kooperatif üyeleri yerli tohumlardan ürettikleri ürünleri piyasaya kendi paketleme tesislerinde paketleyerek Bahriye Üçok Parkı’nda bulunan satış ofislerinde satıyorlar.

Belediye Usulsüz Simit Fiyatına “Dur!” Dedi

Muğla'nın Menteşe ilçesinde geçtiğimiz günlerde 2 liradan satılan çıtır simide yapılan P zamma Menteşe Belediyesi dur dedi. Menteşe’de 90 gramdan 2 liraya satılan çıtır simidin Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası tarafından yapılan P zam ile 3 liraya yükselmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Başkan Demir, “Çay simit ile bile ay sonu gelmiyor; asgari ücretli nasıl geçinecek”

CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, “Çay simit hesabı yapanlar bu ara suskun. 4 kişilik bir aile sabah akşam çay içse simit yese 1620 TL yapıyor. Kira ve birkaç faturayı da üzerine eklerseniz 3120 TL çıkıyor. Asgari ücretliler nasıl geçinecek” dedi.

Fethiye’de Simit Fiyatı İkiye Bölündü

Fethiye’de Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı fırın ve imalatçılarda 110 gramlık simidin fiyatı yüzde 25 artarak 2 TL’den 2.5 TL’ye yükseldi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı olan fırınlarda ise simit fiyatı değişmeyerek, 2 TL’den satılmaya devam ediyor.

Unlu mamul satan esnaflar dertli

Fethiye’de simit ve unlu mamuller üreten esnaflar zor durumda. 55 yıllık esnaf olan Mehmet Özkaya; 2020 yılında pandemi nedeniyle zorlu bir süreç yaşadıklarını belirtti.

4 Ay Aradan Sonra Tekrar Buluştular

Fethiye Edebiyat Grubu, korona virüsü salgını nedeniyle toplantılarına ara vermişti. Grup üyeleri 4 aylık bir sürenin ardından Simit Sarayı Kafe’de buluştular.

Fethiye Belediyesi kandil simidi dağıttı.

Fethiye Belediyesi, Regaip Kandili nedeniyle belediye girişinde kandil simidi dağıtımı yaptı. Geleneksel olarak her kandilde yapılan simit dağıtımına Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da katıldı.