Taksit Haberleri

Taksit Haberleri

Dövizle Kredi Çekene Kötü Haber!

Dövizle kredi çektikten sonra taksitleri ödeyemeyen işadamı mahkemenin yolunu tuttu. Yıllar süren davaya son noktaşı koyan Yargıtay 11. Hukuk Dairesi emsal nitelikte bir karara imza attı. Dolar kurunun artmasının öngörülemeyecek bir olgu olmadığına dikkat çeken Yüksek mahkeme; kurlarda yaşanabilecek değişikliklerin davacı tarafça kredi sözleşmenin yapıldığı sırada göz önüne alınması ve basiretli bir tacirin dövizle kredi çekmenin sonuçlarını öngörmesi gerektiğine hükmetti.

Son gün 31 Ağustos!

SGK Müdürlüğü tarafından SGK borcu olan vatandaşlar için 24 ay süre ile tecil faizi alınmadan taksitlendirme yapılabileceği belirtildi.

Yapılandırmada son gün ne zaman?

Borç yapılandırması için son günler. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 2.000 TL’nin altında borcu olan 7.6 milyon kişinin borçları silinecek. Diğer borçlular ise düşük faiz oranları ile 48 ay vadede borcunu ödeyebilecek. Avantajlı düzenlemelerden yararlanmak isteyenlerin 3 Temmuz Pazartesi günü sonuna kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor. 31 Temmuz’a kadar ise yapılandırmanın hem birinci hem de ikinci taksitlerinin birlikte ödenmesi gerekiyor.

AYDEM PERAKENDE VE GEDİZ PERAKENDE‘DEN YENİ ÖDEME KANALI

Ege Bölgesi elektrik tedarik şirketleri Aydem Perakende ve Gediz Perakende, ödeme kanallarını çeşitlendirmek ve müşterilerine ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla dijital kredi platformu Kredim ile iş birliğine imza attı. Bu iş birliği kapsamında; tüm abone gruplarına ait elektrik faturalarının, bir ay faizsiz erteleme fırsatının yanı sıra, dokuz aya varan özel faiz oranlı taksit seçenekleriyle ödenebileceği duyuruldu. 

TOKİ’DEN MUĞLA’YA 2 BİN 600 YENİ KONUT

2022 TOKİ başvuru şartları daire fiyatları ve taksit ödemeleri İstanbul dâhil 81 il için belli oldu. Buna göre 250 Bin Sosyal Konut projesi kapsamında Muğla merkez ve ilçelerinde toplam 2 bin 400 yeni konut inşa edilecek.

PRİM BORCU VE CEZASI OLANLAR DİKKAT!

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan prim borçlarını yapılandıranlar için ikinci taksiti ödeme süresi ay sonunda bitiyor.

2B Satışı Mağdurlarına Yeni Düzenleme

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u TBMM’de ziyaret eden AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, sosyal medya hesabından; “ Hemşerilerimizin talepleri doğrultusunda, 2-B arazilerinin satışı konusunda yeni bir düzenlemenin yapılmasına ihtiyaç olduğunu bildirdik. Taksitlerini zamanında ödeyemeyerek mağdur olan hemşerilerimizin lehine yeni bir düzenleme yapılacağını müjdeliyoruz” paylaşımını yaptı.

Başkan Çıralı, 22-23 Milyon TL nefes kredisi kullandıracağız

Küresel salgın nedeni ile tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin finansman ihtiyacına cevap verebilmek için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yoğun girişimleri ile ‘Nefes Kredisi’ sağlandı. Fethiye’de de ‘Nefes Kredisi’ bugünden itibaren hayata geçirilirken, bu kredinin ‘8. TOBB Nefes Kredisi’ olduğu ifade edildi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı “Yıllık yüzde 17.50 faizli nefes kredisi, 6 ay ödemesiz 12 taksitli olacak. Yani 6 ay boyunca ne ana para ne faiz ödemesi olmayacak. Fethiye’de üyelerimize 22-23 milyon TL ‘Nefes Kredisi’ kullandıracağız” ifadelerini kullandı. 

TOBB nefes kredisi 1 Haziran’da yeniden başlıyor

COVID-19 virüsü salgınının işletmeler üzerindeki etkisini hafifletmek üzere TOBB Nefes Kredisi 8. defa hayata geçiyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “FTSO olarak, Birliğimiz TOBB ile birlikte üyelerimiz için tüm kaynaklarımızı seferber ediyoruz.” dedi. Krediden cirosu 10 milyon TL ve altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019 yılına göre % kayıp yaşayan işletmeler faydalanabilecek. Yıllık ,50 faizli Nefes Kredisi, 6 ay ödemesiz 12 taksitli olacak.

Motomix’ten kaçırılmayacak kampanya 

Fethiye’nin önde gelen motosiklet satış ve servis firması Motomix Fethiye, sezona merhaba kampanyası düzenledi. Kaçırılmayacak kampanya kapsamında kefilsiz ve kredi kartsız motosiklet sahibi olabilirsiniz. Motomix Fethiye Görevlisi İlyas Arı, “Motomix Fethiye olarak sezona merhaba kampanyası düzenledik. Dileyenler bu sayede kredi kartsız, kefilsiz ve senetsiz 36 ay taksitle motosiklet sahibi olabilecek” dedi. 

Denizbank ve Özel Ata Okulları işbirliği 

Eğitimin destekçisi Denizbank, Özel Fethiye Ata Okulları’nın ödemelerinde vade farksız 10 ay taksit imkanı sağlıyor. Okul Müdürü Gülçin Baysal Demen, bu fırsattan faydalanan velilerin faiz ödemeyeceğini belirtti. 

FTSO üyelerine bahar kredisi kampanyası

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) işletmelerin yüzünü güldürecek bahar kampanyası başlattı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) üyelerinin de yararlanabileceği kampanya kapsamında, işletme sahipleri ilk 3 ay ödemesiz ve sonrasında aylık eşit taksitlerle ödenmek üzere maksimum 36 ay vadeli kredi kullanabilecekler. Kampanya 1 Mayıs 2021 tarihine kadar geçerli olacak.

Vergi Dairesi bugün geç saatlere kadar açık

Vergi borcu ödemesinde son tarih 1 Mart olduğu için, bu hafta sonuna özel Fethiye Vergi Dairesi de açık tutulmuştu. Fethiye Vergi Dairesi’nde ilk taksit ödemeleri için mesai saati bitmesine rağmen açık tutulan dairede vatandaşların işlemlerinin yapılması geç saatlere kadar devam edecek. Vatandaşların mağdur olmaması için Vergi Dairesi’nde işlemlerini kuyruk bitene kadar yaptırabilecek.

Muğla Vergi Dairesi Başkanı FTSO’yu ziyaret etti

Muğla Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya, 32’ncisi düzenlenen ‘Vergi Haftası’ etkinlikleri kapsamında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret etti. Ziyarette turizm sektörünün yaşadığı gelir kaybına dair yapıcı vergisel düzenlemeler ile yapılandırma ödemelerinin ilk taksitinin ötelenmesi konusu gündeme geldi. Kayıt dışı villa kiralamalarından kaynaklanan vergi kaybı hakkında görüş alışverişinde bulunulan görüşmede, FTSO üyelerinin yaşadığı sorunlar da konuşuldu.

FTSO üyelerine KVKK Danışmanlığı indirimi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ‘Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (KVKK) Uyumluluk Projesi’ kapsamında Müftüler Soydan Hukuk Bürosu’yla danışmanlık protokolü imzaladı. Protokol kapsamında bürodan danışmanlık hizmeti almak isteyen FTSO üyeleri, indirim ve taksit imkânlarından yararlanabilecek.

Fethiye’de 35 milyon TL’lik başvuru

Borç yapılandırmada başvuru süresi geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Kamuya borçların yapılandırılmasına ilişkin kanunda değişikliğe gidilmişti. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, başvuru ve ilk taksit ödeme süresi bir ay uzatılmıştı. Fethiye'de yapılandırma süresi içerisinde 28 binin üzerinde başvuru yapılırken, 35 milyon TL'nin üzerinde yapılandırmanın gerçekleştirildiği öğrenildi.

Fethiye’de 30 milyon TL’lik yapılandırma gerçekleştirildi

Borç yapılandırmada başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri uzatıldı. Kamuya borçların yapılandırılmasına ilişkin kanunda değişikliğe gidildi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, başvuru ve ilk taksit ödeme süresi bir ay uzatıldı. Fethiye’de yapılandırma süresi içerisinde 20 binin üzerinde başvuru yapılırken, 30 milyon TL’lik yapılandırmanın gerçekleştirildiği öğrenildi.

Kredi kartı taksit sınırı azaltıldı

Altın, elektronik eşya ve mobilya alımlarında kredi kartı taksit sınırı azaltıldı

Hafta sonu tüm vezneler açık olacak

Fethiye Belediyesi, Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergisi 2. taksit ödemelerinin son günü 30 Kasım 2020 Pazartesi günü olması ve pandemi nedeniyle yoğunluk yaşanmaması için hafta sonu veznelerini açık tutacak. Vatandaşlar Cumartesi ve Pazar günleri 10.30-17.00 saatleri arasında ödemelerini yapabilecek.

YA-PA Anaokulu’ndan Esnaf Odası Üyelerine İndirim

Türkiye’nin önde gelen okul öncesi eğitim kuruluşlarından Ya-Pa Yaşam Paylaşım Anaokulları Fethiye şubesi; Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar odası ile indirim protokolü imzaladı. İmzalanan protokol ile Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerine; % 10 indirim ve 10 taksit imkanı sağlanmış oldu. Bu İndirim protokolünden Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyeleri 2 yıl süre ile yararlanabilecek.

SU BORÇLARINI YAPILANDIRMADA SON TARİH 30 HAZİRAN

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğüne 31 Mart 2017 tarihinden önce su ve atıksu borcu olan vatandaşlara borçlarını yapılandırma fırsatı sunuldu. Vatandaşlar yapılandırma kapsamında borçlarını 6, 9, 12 ve 18 taksitte ödeme imkânına sahip oluyor.

YAPILANDIRMADA SON GÜN 31 MAYIS

Muğla SGK İl Md. Yrd. Özkan ARSLAN tarafından yazılı bir açıklama yayımlandı. Arslan; Malumunuz 6736 sayılı torba Kanuna istinaden yapılandırılan borçların ilk taksitinin son ödeme tarihi 31 Mayıs 2017 yani haftaya Çarşambadır. Burada önemli iki hatırlatma yapmak istiyorum. Birincisi; Bu yapılandırmanın en önemli özelliklerinden biri ilk iki taksiti kesinlikle aksatmamak (süresinde ve eksiksiz ödemek) gerekiyor. İkincisi; Şuanda TBMM'de kabul edilmiş, ancak henüz Resmi Gazetede yayınlanmamış olan yapılandırma ile ilgili dikkat edilmesi gereken konu; 6736 sayılı yapılandırmaya müracaat edip de ödemeyenler 6736 sayılı yapılandırmanın kapsadığı dönemler için tekrar yapılandırma talebinde bulunamayacaklar. Bu nedenle 6736 sayılı torba Kanuna istinaden 31 Mayıs 2017 yani haftaya Çarşamba olan ilk taksiti aksatmamaları gerekmektedir.

Son Gün Kuyruğu!

Yapılandırmanın ilk taksit ödemelerinin son günü olması nedeniyle Fethiye Vergi Dairesi’nde yoğunluk yaşanıyor.