Tesisleri Haberleri

Tesisleri Haberleri

Bodrum turizm sezonuna hazırlanıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’un en önemli sorunlarından kanalizasyon, atıksu arıtma tesisleri, terfi merkezleri ve istasyonları, içme suyu hatları gibi birçok farklı proje tamamlanarak Bodrum halkının hizmetine sunuldu.

Başkan Karaca, “Kimsenin Benden Talebi Olmadı”

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, Çatalarık Sosyal Tesisleri’nde halk buluşmasına izin vermediği yönündeki açıklamalara cevap verdi. Karaca, “Kimsenin benden bir talebi olmadı” dedi.

Saatcı, “Sokakta Bize Özlem Görüyoruz”

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı beraberindeki heyetle birlikte Muğla makası ile köprübaşı arasındaki esnafları ziyaret etti. Çatalarık Sosyal Tesisleri’nde yaşanan olayla ilgili konuşan Saatcı, “Herkes kendine yakışanı yapar” dedi.

Saatcı'ya Kendi Yaptığı Sosyal Tesiste Halkla Buluşmasına İzin Vermediler

Fethiye Belediyesi mevcut yönetimi, Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı'ya kendisinin yaptırdığı Çatalarık Sosyal Tesisileri'nde toplantı yapmasına izin vermedi. Buna rağmen Saatcı'yı sevenler soğuk havada kendisini dinlemek için tesisin yan tarafındaki boş alana akın etti. Yaşananlara tepki gösteren Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, "10 derece soğukta bu kadar insanı sokakta bırakanlara Fethiyeliler 31 Mart'ta gereken cevabı sandıkta verecektir." dedi.

MSKÜ turizme istihdam sağlama merkezi oluyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen ‘Sektör-Öğrenci Buluşması’na 100’ün üzerinde turizm firması katılırken, Aydın, İzmir ve Denizli’den Turizm Fakültesi öğrencileri turistik tesislerin yöneticileri ile istihdam için bir araya geldi.

Karaçulha Hali pazarlama alanı ve Pekmez, Sirke, Şarap, Üzüm suyu tesisleri açıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye Karaçulha Toptancı Hali içinde üreticilerin olumsuz hava şartlarından etkilenmemeleri için kurulan ürün pazarlama alanı ve üzüm suyu, sirke, pekmez ve şarap üretim tesisi açılışı Başkan Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla yapıldı.

Muğla’daki Atık Su Arıtma Tesislerinden Yararlanma Oranı Yüzde 60 Arttı

2014-2024 yılları arasında altyapıya 2 Milyar 566 Milyon TL yatırım yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde kanalizasyon ve arıtma tesislerinden yararlanma oranlarını da arttırdı.

Büyükşehir Türkiye’ye Değer Katan İsimleri Tesislerinde Yaşatıyor

Türkan Saylan, Cengiz Bektaş, Şadan Gökovalı, Oktay Akbal, Ünal Türkeş, Hasan Haşmet Işık isimleri Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını tamamladığı tesis ve kütüphanelerde yaşamaya devam ediyor.

8 Bin Ton Tıbbi Atık Bertaraf Edildi

2017 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi 13 ilçede yer alan sağlık kuruluşlarından toplanan tıbbi atıkları modern ve donanımlı tesislerinde bertaraf ediyor. Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi 500 kg/sa kapasiteye sahip ve her ay ortalama 125 ton tıbbi atık yüksek basınçlı buhara maruz bırakılarak sterilize ediliyor.

Muğla’nın 4 Mezbahasında 2023 Yılında 15 Bin 565 Büyükbaş Hayvan Kesildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren, modern teknolojiye sahip Menteşe, Marmaris, Milas ve Fethiye Mezbaha Tesisleri vatandaşlara kaliteli, güvenli ve uluslararası standartlara uygun hizmet vermek için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Marmaris Belediyesi’nden Spora Yatırım, Sporcuya Destek

Marmaris Belediyesi’ne ait spor tesisleri 5 yıl boyunca binlerce sporcuyu ağırladı. Pandemi döneminde kapalı olan tesislerden 5 yıl boyunca 14 bin 498 sporcu ve vatandaş yararlandı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Marmaris’in sporda da öncü bir kent olması için spora yatırım yapıyor, sporculara destek oluyoruz” dedi.

Büyükşehir kendi ürettiği trafik levhalarından 24 Milyon TL tasarruf sağladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi yolların ve ulaşımın güveliği için 164 bin trafik levhası montajı yaptı. Büyükşehir bu levhalardan 91 binini kendi tesislerinde üreterek 24 Milyon TL’lik tasarruf elde etti.

Ortaca'da gıda denetimleri devam ediyor

Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Birimleri tarafından, ilçede faaliyet gösteren gıda işletmeleri ve zeytinyağı üretim tesislerinde denetimler gerçekleştirildi.

Çöpten, 336 Milyon TL’lik elektrik üretildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde kurduğu Biyokütle Enerji Tesisleri ile bugüne kadar çöpten 336 Milyon TL değerinde olan 196 Milyon 172 bin 336 kilowatt elektrik üretti.

Gümbet ve Gümüşlük tesislerinin kapasite arttırım projesi tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’da başlatılan Gümbet ve Gümüşlük arıtma tesislerinin kapasite arttırım projesi tamamlandı. 226 Milyon TL yatırımla hayata geçirilen proje kapsamında Gümbet 3, Gümüşlük atıksu arıtma tesisinin kapasitesi ise yaklaşık 4 kat arttı.

Plaj Güreşinde 3 altın madalya kazanıldı

Bu yıl Türkiye’de düzenlenen Dünya Güreş Birliği, Muğla’nın Ortaca ilçesi Belediye Sarıgerme tesislerinde sona erdi. Toplamda üç altın, iki gümüş ve bir bronz madalya kazanan Türk Milli Takımı turnuvaya damga vurdu.

Avrupa’nın önemli yelken tesisi açıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Bodrumspor Yelken Kulüp Tesisi'nin resmi açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Ege Yolcu Dergisi 3. Motosiklet Festivali gerçekleşti

Bu yıl 3’üncüsünü düzenlenen Ortaca Belediyesi ve Ege Yolcu Dergisi Motosiklet Festivaline 2 bin 217 motorcu katıldı. Ortaca Belediyesi Sarıgerme Günübirlik Tesislerinde düzenlenen 3. Motosiklet Festivali büyük bir coşku tamamlandı.

Turizm İşletmeciliği konaklamada Muğla birinci sırada

Muğla’da 2 bin 169 basit konaklama belgesi tesisi bulunurken, 549 Turizm işletmesi belgeli konaklama yerleri bulunuyor. Muğla ili konaklama tesisleri bakımından Türkiye’de birinci sırada yer alıyor.

Büyükşehir, Çevreci Tesislerden 304 Milyon TL’lik Enerji Üretti

Yenilenebilir enerji kaynaklarının farklı alanlarda kullanımı yaygınlaştırmak, enerji üretiminde fosil kaynakların etkisini azaltmak ve enerji verimliliğinin artırılmasını sağlamak isteyen Muğla Büyükşehir Belediyesi, kurduğu GES ve Biyokütle enerji tesisleri ile doğayı ve bütçesini koruyor.

“Cennet Muğla’mızı tesisleri, yurtları ile gençlik ve spor merkezi haline getiriyoruz”

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Fethiyespor’da Hazırlıklar Sürüyor

TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan Fethiyespor, Bolu Termal Hotel tesislerinde yaptığı antrenmanlar ile yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.

Fethiyespor’un Bolu Kampı Devam Ediyor

TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan Fethiyespor, Bolu Termal Hotel tesislerinde yaptığı antrenmanlar ile çalışmalarına devam ediyor.

Fethiyespor Bolu’da Hazırlanıyor

TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele edecek olan Fethiyespor, Bolu Termal Hotel tesislerinde yaptığı antrenman ile 2. etap kamp çalışmalarına başladı.

Bodrumspor’dan Topuk Yaylası Mesaisi

Bu sezon Süper Lig'i Play-Off'ta kaçıran Bodrumspor, 2023-2024 sezonu için hazırlıklarına Fenerbahçe Topuk Yaylası Resort & Sport Tesislerinde devam ediyor.

10 bin sebze fidesi dağıtıldı

Menteşe Belediyesi, Ortaköy Mahallesindeki yerel üretim tesislerinde kendi yetiştirdiği ata tohumu 10 bin sebze fidesini Perşembe pazarında vatandaşlara dağıttı.

Bodrumspor’da Yeni Sezon Hazırlıkları Başladı

Bu sezon Süper Lig’i Play-Off’ta kaçıran Bodrumspor, 2023-2024 sezonu için hazırlıklarına Fenerbahçe Topuk Yaylası Resort & Sport Tesislerinde yaptığı ilk antrenmanla başladı.

Seydikemer Yatırımlarla Buluşmaya Devam Ediyor

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Karadere Mahallesi'ne yapılmakta olan Karadere Çok Amaçlı Sosyal Tesisinde incelemelerde bulundu.

Büyükşehir tıbbi atıkları kendi tesisinde bertaraf ediyor

 2017 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve Muğla’da ilk olan Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi 13 ilçede yer alan sağlık kuruluşlarından toplanan tıbbi atıkları modern ve donanımlı tesislerinde bertaraf ediyor. Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi 500 kg/sa kapasiteye sahip ve her ay ortalama 125 ton tıbbi atık yüksek basınçlı buhara maruz bırakılarak sterilize ediliyor.

TURİZM ALTYAPI VE DİGİTAL NOMAD’S PROJESİ TOPLANTISI 

İlçede turizm alanında içme suyu, kanalizasyon, atık su arıtma, katı atık toplama ve bertaraf tesisleri, telekomünikasyon, elektrik, ulaşım gibi altyapı konularındaki sorunların, eksikliklerin turizm sezonundan önce tespiti ve giderilmesi, kurumlar arası koordinasyonun tesisi noktasında gerekli planlamanın yapılması, çalışmaları değerlendirmek ve takibini gerçekleştirmek ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından finanse edilen yeni nesil iş ve çalışma dünyası çalışanlarını bölgeye getirebilmek amacıyla yürütülen “Dalyan Digital Nomads” projesinin istişare toplantısı yapıldı.