Toplandı Haberleri

Toplandı Haberleri

Tarımsal Üretim Planlaması Teknik Komite Toplantısı Yapıldı

Muğla’da bitkisel ve hayvansal üretim ile su ürünleri alanlarında üretim planlaması ve koordinasyona ilişkin 2023 yılında oluşturulan Tarımsal Üretim Planlaması Teknik Komitesi, Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan başkanlığında toplandı.

Muğla Büyükşehir Meclisi Ahmet Aras Başkanlığında İlk Toplantısını Yaptı

31 Mart Yerel seçimlerinden sonra Muğla Büyükşehir Belediye meclisi Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras başkanlığında ilk defa toplandı ve 21 madde görüşüldü. Yerel seçimlerden sonra Büyükşehir Meclisi 49 CHP, 17 AK Parti, 3 MHP ve 1 İYİ Parti üyeden oluştu.

Cumhur İttifakı, Akdenizli Başkanlığında Toplandı

Seydikemer’de Cumhur İttifakı Teşkilatı, 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Seydikemer Cumhur İttifakı Seçmen İletişim Merkezinde yoğun katılım ile toplantılar düzenliyor.

20 Ton Atık Lastik Toplandı

Menteşe Belediyesi atıkların doğaya zarar vermeden geri dönüşüme kazandırılması için sürdürdüğü çalışmalar kapsamında 1 yılda, 20 ton ömrünü tamamlamış lastik atığı toplayarak geri dönüşüme kazandırdı.

Aras, gerçeği yansıtmıyor dedi! Aday oldu? 

31 Mart yerel seçimlerinde partilerin aday belirleme çalışmaları sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi aday belirleme gündemi ile toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklama ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras oldu.

MSKÜ'de Üniversite Danışma Kurulu toplandı

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde, Üniversite Danışma Kurulunun yıllık toplantısı Öğrenci Sarayı Özel Salonda Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar'ın başkanlığında kamu kurum ve kuruluşları, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile özel sektör ve mezun derneklerinden temsilcilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Marmaris'te 5 Yılda 500 Bin Ton Atık Toplandı

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 5 yıl boyunca yaklaşık 500 bin ton atık topladı. Evsel atıkları bertaraf eden Belediye sıfır atık sistemini kurarak hem doğayı korudu hem geleceğe katkı sundu. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Hizmetten ödün vermeyen personelimize ve Marmaris’i temiz tutarak onlara destek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Sokaktan Topladılar, Öğrencilere Dağıttılar

Muğla’nın Marmaris ilçesinde sokakları süsleyen narenciye ağaçlarından toplanan mandalinalar Yerli Malı Haftası kapsamında öğrencilere dağıtıldı.

Büyükşehir ev sahipliğinde Engelsiz Yaşam Platformu toplandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi çatısı altında 2019 yılında kurulan Engelsiz Yaşam Platformu üyeleri engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak, engellilerin sorunlarına ortak çözüm bulmak için Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde bir araya geldi.

Marmaris’te bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bağımlılıkla mücadele komisyonu Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya başkanlığında toplandı.

MSKÜ'de öğrenci komisyonu toplandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde 'Kalite Güvencesi Kültürünün İnşasında Yükseköğretim Öğrencilerinin Rolü' adlı seminer düzenlendi.

Eski mezar taşları koruma altında

 Muğla'nın Milas ilçesinde yıpranmaya yüz tutmuş eski mezar taşları toplanarak koruma altına alındı.

Deniz dibi'nin temizliği yapıldı

Muğla ve Bodrum ilçesinde yapılan deniz dibi, kıyı ve hayalet ağ temizliğinde 15 tona yakın atık toplandı.

Fethiye Ördek Adası’nda Temizlik

Fethiye’nin önemli noktalarından olan Ördek Adası ve Kuş Cennetinde temizlik yapıldı. Etkinlikte deniz kenarına atılmış, cam ve plastik şişe, poşet, alkol şişeleri, ambalaj atıkları gibi birçok çöp toplandı.

ADIM Üniversiteleri Muğla’da toplandı

ADIM Üniversiteleri 1’inci grup Rektörler ve idari grup toplantısı, 18 üniversitenin katılımıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

Muğla'da İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi

Muğla'da Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için toplandı.

Cumhuriyet'in 100.yıl kutlamaları kortej yürüyüşü ile başladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını, tüm yurtta olduğu gibi Muğla’da da Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına yaraşır etkinliklerle kutlanmaya başladı. Kutlama etkinlikleri yürüyüş korteji ile başlarken, Cumhuriyet yürüyüşü için çok sayıda vatandaş Cumhuriyet meydanında toplandı.

FTSO Meclisi toplandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde 100. Yıl logolu özel tişörtleriyle toplanan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, 100. Yıl dolayısıyla yapılacak etkinlikleri görüştü. 

Denizden 500 metrekare hayalet ağ topladılar

Bodrum'da son süngerci Aksona Mehmet lakaplı Mehmet Baş ile beraberindeki denizciler, deniz dibinden yaklaşık 500 metrekare büyüklüğünde hayalet ağ çıkardı.

Seydikemer Belediye Meclisi Başkan Akdenizli Başkanlığında Toplandı

Seydikemer Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli Başkanlığında yapıldı.

Dalgıçlar dip temizliği yaptı

Sakin kent ünvanı alan Muğla’nın Ula ilçesine bağlı turistik Akyaka mahallesinde dalgıçlar çevre temizliğine dikkat çekmek maksadıyla Azmak suyunda dip temizliği gerçekleştirdi. Ünlü sunucu ve çevre gönüllüsü Savaş Karakaş’ında katıldığı temizlikte yaklaşık 1 saatte 10 büyük torbalık çöp toplandı.

Büyükşehir 2023 Yılında 10 Bin Tekneden Atık Topladı

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en önemli turizm merkezlerinden birisi olan ve mavi yolcuğun uğrak noktası konumundaki Muğla’da denizlerin korunması için Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan atık alım projesi hız kesmeden devam ediyor.

11 ayrı mahallede toplam 3 tona yakın atık toplandı

 Bodrum Belediyesi tarafından “Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla başlatılan ve bu yıl 9.su düzenlenen “Deniz Dibi Temizliği Etkinliği” Kumbahçe koyunda gerçekleştirilen temizliğin ardından son buldu. Temizlik sonrası Bodrum Belediye Meydanı’nda toplanan atıklar ve bu yıl yapılan çalışmaların yer aldığı fotoğraflar sergilendi.

10 Mahallede 2 Bin 283 Kilo Atık Çıktı

Bodrum Belediyesi tarafından 'Denize En Çok Mavi Yakışır' sloganıyla başlatılan 'Deniz Dibi Temizliği Etkinliği' Ortakent ve Güvercinlik Mahallelerinde devam ederken, bugüne kadar gerçekleştirilen etkinliklerde 10 ayrı mahallede toplam 2 bin 283 kilogram atık toplandı.

Bilim İnsanları ‘İklim Değişikliği ve Afet Yönetimi’ için toplandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen sosyal hizmet kampının dördüncüsü 'İklim Değişikliği, Afet Yönetimi ve Sosyal Hizmet Uygulamaları' ana temasıyla uluslararası katılım ile gerçekleştirildi.

Akbük Koyu'nda 2 ton çöp toplandı

Menteşe Belediyesi ekipleri Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte Akbük koyunda temizlik çalışması yaparak toplam 2 ton çöp topladılar. 

Veteriner Hekimlerden, Kamuoyuna ve Yetkililere Çağrı

Bugün buraya, eğitimini aldığımız ve bizim için kutsal olan mesleğimizi yaparken karşı karşıya kaldığımız ve artık tahammül edilemez noktaya gelen şiddeti kamuoyuyla paylaşmak ve yetkililere sesimizi duyurmak için toplandık. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi ve 81 ilimizi temsil eden 56 Veteriner Hekim Odası’nın yöneticileri ve üyeleriyle birlikte eş zamanlı olarak, bütün ülkede bu basın açıklamasını kamuoyuyla paylaşmaktayız.

2 Traktör Dolusu Çöp Ve Atık Toplandı

Milas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Milas Belediyesi sorumluluk alanı dışında kalan Balavca Deresine atılan çöp ve atıkları temizledi. Yapılan temizlik çalışmalarının sonucunda iki traktör dolusu çöp ve atık toplandı.

‘Tek Numara 112’ Tanıtım Çalışması

Türkiye’de birden fazla olan acil çağrı numaraları (155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat, 158 Sahil Güvenlik, 110 Yangın İhbar, 112 Sıhhi İmdat, 177 Orman Yangın İhbar, 122 AFAD) tek numara “112” altında toplandı.

Bugüne kadar 10 bin 964 ton atık toplandı

Menteşe Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Bayır Mahallesinde 3 bin 958 metrekare alana kurulan Atık Getirme Merkezinde bugüne kadar 10 bin 964 ton atık toplandı.