Turizm Sezonunu Haberleri

Turizm Sezonunu Haberleri

Fethiye’de Ramazan Bayramı tekne turu fiyatları ne kadar oldu?

Fethiye’de tekneciler Ramazan Bayramı hazırlıklarına devam ediyor. Tekneciler bayramla birlikte turizm sezonunun açılmasını bekleyerek, geçen seneye nazaran Fethiye’ye daha fazla turist beklediklerini ifade etti. Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Fethiyeli tekneciler rezervasyon almaya başladı.

Fethiye’de Dalgıçlar 2024 Turizm Sezonunu Sabırsızlıkla Bekliyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde geçtiğimiz turizm sezonunu gayet olumlu ve sorunsuz şekilde kapatan dalgıçlar yeni yaz sezonunu umutla bekliyor.

Taksici Altınkaynak sezon değerlendirmesi

Fethiye'de taksici olarak çalışan Ayhan Altınkaynak, turizm sezonunu değerlendirdi.

Turistlerin tercihi Ekim ayına rağmen Ölüdeniz

Fethiye’de turizm sezonunun hala devam etmesiyle turistler, akşam saatlerinde Ölüdeniz’de yürüyüş yapmayı ve mekanlarda vakit geçirmeyi tercih etti.

Fethiye, İngiltere'de yeni bir tanıtım atağına geçiyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Belediyesi ve İngiltere’nin önde gelen havayolu şirketlerinden Jet2 ile birlikte İngiltere’de yeni bir tanıtım kampanyası başlatıyor. Jet2 yöneticileriyle bir araya gelen FTSO yönetimi, İngiltere pazarında ortak tanıtım kampanyası yapılmasına karar verdi. Bu yıl turizm sezonunun Kasım ayına kadar uzadığına dikkat çeken FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Belediyesi ve Jet2 ile birlikte yürütülecek tanıtım kampanyası ve İngiltere’den Dalaman’a artan uçuşlarla 2024 turizm sezonunun daha erken başlayıp daha da geç sona ermesinin hedeflendiğini söyledi.

Fethiye Turizm Konseyi, 2023 turizm sezonunu değerlendirdi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, 2023 turizm sezonu ve WTM Londra Turizm Fuarı’na ilişkin hazırlıklar konuşuldu.

Tersane'de Trafik Sorunu Devam Ediyor

Fethiye'de yıllardır devam eden tersane sorunu çözülemiyor. Turizm sezonunun devam etmesiyle yerli ve yabancı vatandaşlar denize gitmek için tersanenin bulunduğu yol kullanılıyor. Fakat kimi zamanlar teknelerin denize indirilmesinden ötürü yol saatlerde trafiğe kapalı kalabiliyor.

Tersane’de Trafik Çilesi Bitmiyor

Fethiye'de yıllardır devam eden tersane sorunu çözülemiyor.Turizm sezonunun açılmasının ardından yerli ve yabancı vatandaşlar denize gitmek için tersanenin bulunduğu yol kullanılıyor. Fakat kimi zamanlar teknelerin denize indirilmesinden ötürü yol saatlerde trafiğe kapalı kalabiliyor.

Tesise giren turist çıkmak istemiyor!

Bodrum Güçbirliği Derneği Turizm komisyonu başkanı Hüseyin Softa, turizm sezonunu öncesi ve sonrasıyla değerlendirdi. Softa Bodrum için rezervasyonların çok iyi olduğunu ancak ilçede yaşanan eksikliklerin turizmi çok etkilediğini söyledi.

Sezonun başlamasıyla trafik çilesi artıyor

Turizm cenneti Fethiye'de beklenen turizm sezonunun başlamasıyla birlikte trafik yoğunluğu ve otopark sıkıntısı ile boğuşan sürücüler ve iş yeri sahipleri, yetkililerden bu sorunun bir an evvel çözülmesini istiyor. 

Turizme Büyükşehir darbesi

     Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki Marmaris Yat Limanında devam eden inşaattan dolayı yollar bozuk, elektrik su yok, turizm sezonunun başlamasından dolayı esnaf çaresiz bir şekilde acil çözüm bekliyor!    

DÜZENSİZ PARK SORUNU BİTMİYOR

Fethiye'de turizm sezonunun bitip kış mevsimi yaşanmasına rağmen şehir trafiği ise çeşitli bölgelerde yapılan çift sıra ve düzensiz parklardan ötürü zaman zaman kitlendiği FRT TV kameralarına yansıdı.

FTSO VE FETOB YÖNETİMİ TURİZM SEKTÖRÜNDEKİ SON GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret eden Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Uysal ve Yönetim Kurulu üyeleri, yeni FTSO yönetimine hayırlı olsun dileklerini iletti. Görüşmede 2022 turizm verileri, konaklama sektörüne yönelik vergilerin kaldırılması, yurt dışından uçak seferleri ve 2023 turizm sezonunun sorunsuz başlamasına yönelik alınabilecek tedbirler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 

BAŞKAN AYYILDIZ: "TURİZM SEZONUNU UZATMAK BİZİM ELİMİZDE"

Muğla'nın Marmaris İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız, Marmaris'te turizm sezonunun uzayabilmesi ve özellikle kış aylarında turist misafirlerin Marmaris'e gelebilmesi için Cruise gemi turizmi üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirterek, Güzel Marmarisimiz 12 ay turizmi hak ediyor. Bunu başarabiliriz. Marmaris liman işletmemiz, resmi kurumlar ve esnafımız el ele vererek istenilen ve arzulanan günlere en yakın zamanda kavuşabilir, turizm sezonumuzu uzatabiliriz' dedi.

TURİZM SEZONU BİTTİ İNŞAAT SEZONU BAŞLADI

Bodrum'da turizm sezonunun bitmesinin ardından inşaat sezonu başladı. Yaz sezonunda duran inşaat projeleri yeniden hayata geçerken yeni inşaat çalışmaları da dikkatlerden kaçmadı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Bodrum Belediyesi yapı kontrol müdürlüğü de kaçak yapılarla ilgili sahaya indi.

BÜYÜK SAMANLIK PLAJI SEZONU KAPATTI

Ekim ayının son haftasına girilirken sıcaklıklar düşmeye başladı. Turizm sezonunun da son günleri yaşanırken, Büyük Samanlık Plajı, güzel geçen 2022 yaz sezonu kapattı.

Başkan Oktay, turizm sezonunu değerlendirdi

Muğla'nın Marmaris ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Oktay 2022 turizm sezonunu değerlendirdi, müzik kısıtlamaları ve son dönemlerin hala tartışma konu olan Kızılbük mevkiinde inşaatı devam eden otel ile ilgili konuştu.

SELÇUK, TURİZM SEZONUNU DEĞERLENDİRDİ

Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte vatandaş soluğu plajlarda aldı. Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Okul Müdürü Alpaslan Selçuk turizm sezonunu FRT TV mikrofonlarına değerlendirdi.

BABADAĞ REKORA DOYMUYOR

Dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ’da rekor üstüne rekor kırılıyor. 2021 yılında gerçekleştirilen 167 bin 3 uçuşla tüm zamanların rekorunun kırıldığı Babadağ’dan bu yıl 7 ayda toplam 66 bin 607 kişi yamaç paraşütüyle uçuş yaptı. Kurban bayramı tatilinde günlük ortalama 838 uçuşun yapıldığı Babadağ’dan 9 günde toplam 7 bin 544 kişi yamaç paraşütüyle atladı. Babadağ’a olan ilginin her geçen gün arttığını vurgulayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, bu yıl 19 Temmuz itibarıyla gerçekleşen 66 bin 607 uçuşun geçen yılla kıyaslandığında yüzde 47 oranında artışa denk geldiğini vurgulayarak, “Babadağ yamaç paraşütünde marka. Dünyanın dört bir tarafından macera severler Ölüdeniz manzarası eşliğinde yamaç paraşütü yapmak için geliyor. Babadağ Teleferik ile Babadağ’a daha da değer kazandı. Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte günlük ortalama 1500 kişi Babadağ’a çıkıyor. Konserlerin olduğu günlerde bu rakam 2000’e ulaşıyor. Bölgemiz adına bu çok ciddi bir katkı.” dedi

Balık fiyatlarının artışı mazota bağlı

Fethiye’de turizm sezonunun başlamasıyla birlikte balık pazarında hareketlilik gözlemlendi. Yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Balık Pazarı esnafı fiyatların yükseldiğini belirtti.

Tersane Sorunu Devam Ediyor

Fethiye’de yıllardır devam eden tersane sorunu çözülemiyor. Turizm sezonunun açılmasının ardından yerli ve yabancı vatandaşlar denize gitmek için tersanenin bulunduğu yol kullanılıyor. Fakat kimi zamanlar teknelerin denize indirilmesinden ötürü yol saatlerde trafiğe kapalı kalabiliyor.

Turizmciler rekora koşuyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde turizmciler yaz sezonunun hareketlenmesiyle birlikte 2022 turizm sezonunun iyi geçeceğini açıkladı. Ünlü turizmci Bülent Kaya, 2022 yaz sezonun Bodrum'da çok iyi geçeceğini 2018 rakamlarını yakalayacaklarını, hatta bu yıl rekor bir sayıya ulaşabileceklerini açıkladı.

MARMARİS BAYRAMA HAZIR

Marmaris Belediyesi'nin tüm birimleri, 5 günlük Ramazan Bayramı tatilinde misafirlerini ağırlamaya hazırlanan ilçede çalışmalarını tamamladı. Turizm sezonunun da başladığı Marmaris'te bayramda yoğunluk beklendiğini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Oktay, 'Tüm hazırlıklarımızı tamamladık' dedi.

METE AY’DAN TURİZM DEĞERLENDİRMESİ

Çalış Turizm Derneği Başkanı Mete Ay 2022 turizm sezonunu değerlendirdi.2022 yaz sezonu için Çalış ve Fethiye ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Mete Ay “Herkesi Çalış’a bekliyoruz” dedi.

KAFELER SEZONA HAZILANIYOR

Yaz sezonunun gelmesine az bir zaman kala turizm sezonunun açılmasını bekleyen kafeler tadilat, bakım, onarım çalışmalarına hız verdi.

HAZIRLIKLAR RAMAZAN BAYRAMI’NA

Yaz sezonunun gelmesine az bir zaman kala turizm sezonunun açılmasını bekleyen işyerleri tadilat, bakım, onarım çalışmalarına hız verdi.Tüm hazırlıklarını Ramazan Bayramı’na göre yapan turizmciler bayramdan sonra piyasaların hareketleneceğini düşünüyor.

MTO Başkanı Ayhan; “2022 sezonu yüzümüzü güldürecek”

İstanbul'da geçtiğimiz hafta yapılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Fuarı (EMITT) sırasında Marmaris Ticaret Odası (MTO), 2022 turizm sezonunu garanti altına almak için yabancı tur operatörleri ve havayolu firmaları ile masaya oturdu. Toplantı sonrası değerlendirmede bulunan MTO Başkanı S. Mutlu Ayhan, 2022 sezonundan umutlu olduklarını açıkladı.

Turizm taşımacıları yapılanıyor

2022 turizm sezonunun Mart ayı içerisinde başlayacak olması, sektöre hizmet veren kuruluşların da hazırlıklarını hızlandırıyor.

Marmaris 1 Nisan’a odaklandı

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, ilçede turizm sezonunun 1 Nisan itibariyle başlayacağını açıkladı. Turistik işletmelerin bütün hazırlıklarını bu tarihe kadar tamamlaması ricasında bulunan Oktay, belediyenin de çalışmalarını bu tarihe kadar bitireceklerini söyledi.

Kedi ve köpeklere mikroçip

Muğla'nın Fethiye, Marmaris, Bodrum gibi büyük turistik ilçelerinde turizm sezonunun sonunda sahiller ve sokaklar sahipsiz köpekler ile dolarken, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Ali Eroğlu, sokaklara terk edilen hayvanların potansiyel risk taşıdığını belirtti. Eroğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği'nin imzaladığı protokole göre 2021 yılında sahipli köpeklere, 2022 yılında ise kedilere mikroçip takılacağını söyledi.