Türkmen Haberleri

Türkmen Haberleri

Türkmenistan uyruklu genç odasında ölü bulundu

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Türkmenistan uyruklu genç, odasında ölü bulundu.

Yörükler, Kadınlar Gününü Keşkekli Müzikli Eğlenceyle Kutladı

Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeni ile keşkek günü ve eğlence düzenledi. Etkinliğe yoğun katılım gerçekleşti.

Filistinli Çocuklar İçin Söylediler

Muğla’nın Bodrum ilçesinde öğretmenler ile öğrenciler, Filistinli çocuklar için şarkı söyleyip klip çekti.

Buruk Kutlama

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) tarafından düzenlenen geleneksel gazeteciler teşvik ödülleri sahiplerini buldu. Bu sene depremin gölgesinde yapılan ödül töreninde önemli mesajlar verildi. Vali Yardımcısı İlker Eker, gazetecilerin toplumu yönlendirmede çok önemli bir görevi ifa ettiklerini belirtirken, CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, tutuklu gazetecileri gündeme getirdi.

Fethiye’deki yörük şenliğinde görme engelliler alkışı hak etti

Dünya Engelliler Günü nedeniyle Altı Nokta Körler Derneği Fethiye şubesi ve Fethiye Yörük Türkmen Derneği işbirliği ile farklı bir etkinliğe imza atıldı. ‘Yörük Şenliği’nde ’ ilkler yaşanırken, görme engelli gençlerde sahne alıp özellikle Kur’an-ı Kerim okuyan Kerem Kalkanlı ile piyano resitali gerçekleştiren Ecrin Kalkanlı ayakta alkışlandı. Görme engelli Semir Kalcı’nın davul çalarak ekipleri oynattığı gecede, birbirinden güzel türküler geceye damga vurdu.

Yörük Türkmen Toyu'nda binlerce Yörük hasret giderdi

 Muğla merkezdeki Düzeyn Yaylası, 14. Yörük Türkmen Toyu'na ev sahipliği yaptı. Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından düzenlenen bu özel etkinlikte, Türkiye'nin dört bir yanından gelen Yörük Türkmen derneklerini ağırlandı.

Hancı, “Yörük Şenliği ile Türkiye genelinde nam salıyoruz”

Karaçulha Gönüllüleri Derneği Başkanı Halil Hancı, bu yıl sekizincisi düzenlenen Geleneksel Yayla Karaçulha Yörük Türkmen Şöleni’nde açıklamalarda bulundu.

Akdenizli, “Karaçulha Yörük şölenine hepiniz hoş geldiniz”

Seydikemer Belediyesi Başkanı Önder Akdenizli, Geleneksel Yayla Karaçulha Yörük Türkmen Şöleni’ne katıldı. Yörük vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Akdenizli, çeşitli açıklamalarda bulundu.

Kökten, “Burada büyük bir emek var”

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, Geleneksel Yayla Karaçulha Yörük Türkmen Şöleni’ne katıldı. Şenlikte emeği geçen herkese teşekkür eden Kökten, çeşitli açıklamalarda bulundu.

“Yörük Türkmen Şöleni” renkli görüntülerle başladı

Seydikemer’de düzenlenen Geleneksel Yayla Karaçulha Yörük Türkmen Şöleni renkli görüntülerle başladı.

TİP FETHİYE İLÇE TEŞKİLATI 2023 GENEL SEÇİMLERİNİ KONUŞMAK İÇİN BİRARAYA GELDİ

Türkmen, "TİP'ten en az 10 milletvekilinin meclise girmesini istiyoruz."

BEŞKAZA MEYDAN’INDA ÇELENK KOYMA TÖRENİ

Fethiye Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması dolayısıyla, aralarında CHP Kadın Kolları, Türk Kadınlar Birliği, Yerel Tohumlar Derneği, Yörük Türkmenler Derneği gibi sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri ile Beşkaza Meydanı’nda bir araya geldi

DEPREMZEDE KADINLAR İÇİN KEŞKEK GÜNÜ

Fethiye Yörük Türkmen Derneği Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Yörük Çadırı’nda ilçe Sivil Toplum Kuruluşları destekleriyle keşkek günü etkinliği yapıldı.

YÖRÜK TÜRKMEN DERNEĞİ’NDEN BAŞKAN KARAYİĞİT’E ZİYARET

Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit’i ziyaret etti. 

BODRUM’A YAPILACAK 5 YENİ OKULUN İHALE SÜRECİ TAMAMLANDI

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Muğla Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen yeni eğitim yatırımları çerçevesinde 5 yeni okulun ihale süreçleri tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan ödenekle, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından Bodrum Mumcular Fuat Erten İlkokulu/Ortaokulu, Bodrum Mumcular Anaokulu, Bodrum Vedat Türkmen Anaokulu ve Ortaokulunun yapım ihaleleri gerçekleştirildi.

BRİÇ TURNUVASINDAN FETHİYE’YE DERECE İLE DÖNDÜLER

Türkiye Briç Federasyonu’nun Antalya’da düzenlemiş olduğu 16 Yaş Grubu Briç turnuvasına katılan ÇYDD Fethiye Şubesi gönüllü öğrencilerinden Elif Naz Yılmaz ve Ayça Balkan Türkiye ikincisi oldular. Kupa ve madalyaları ile Fethiye’ye dönen Elif Naz Yılmaz ve Ayça Balkan için ÇYDD Fethiye şubesinden kutlama etkinliği düzenlendi. Etkinlikte; akıl sporu Briç’te büyük bir başarı elde eden Elif Naz Yılmaz ve Ayça Balkan ile antrenörü ÇYDD Fethiye şubesi üyesi Mustafa Türkmen ödüllendirildi.

YÖRÜKLER DOYASIYA EĞLENDİ

Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu ve bağlı derneklerinin hazırladığı “Yörük Yaren Gecesi” büyük alkış topladı. Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa ise ilgi yoğun oldu.

GENÇ KIZIN BOĞA SEVGİSİ ŞAŞIRTIYOR

Muğla'nın Milas ilçesinde ikamet eden 17 yaşındaki Naz Türkmen'in boğa aşkı, onu güreş sahalarına götürdü. Yetiştirdiği boğalarla güreşe çıkan ve dikkat çeken Türkmen, Hayvanlarla ilgilenmeyi iletişim kurmayı seviyorum. Boğalara karşı çocukluktan bu yana ayrı bir ilgim var. Yetiştirdiğim boğaların kazandığı güreşler beni gururlandırıyor, mutlu ediyor' dedi.

MİLLETVEKİLİ GÖKCAN, “MUĞLA’DAKİ KORKU İMPARATORLUĞUNU YIKIYORUZ”

Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol, Yörük Türkmen Şenliğinde yaşanan olaylar ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile ilgili Sınırsızlık Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

BAŞKAN AKCAN’DAN, MİLLETVEKİLİ GÖKCAN’IN İDDİALARINA YANIT

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, 13. Uluslararası Muğla Yörük Türkmen Toyu’nda protokol konuşmaları sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün konuşma yapmasını engellediğini iddia etmişti. Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan’dan AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan’ın, protokol konuşmaları sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün konuşma yapmasını engellediği iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

CHP’Lİ OSMAN GÜRÜN’DEN SAHTE DEMOKRASİ ANLAYIŞI

CHP’li Osman Gürün birlik beraberlik, hoşgörü, farklı fikirlere saygı derken, Yörük Türkmen Şenliğindeki protokol konuşmalarına müdahale etti.

Kalbine bıçak saplanmış halde ölü bulundu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Türkmenistan uyruklu bir kişi kalbine bıçak saplanmış halde ölü bulundu.

Muğla, Yörük Türkmen Festivali’ne hazırlanıyor

Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından 20-21 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek 13'üncü Uluslararası Muğla Yörük Türmen Toyu öncesi açıklamalarda bulunan Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, Binlerce yörük Muğla'da bir araya gelecek. Yüreği Türk Dünyası için atan herkesi toyumuza bekliyoruz dedi.

Yörükler 20-21 Ağustosta Muğla’da bir araya gelecek

Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından 13'üncü Uluslararası Yörük Türkmen Festivali 20-21 Ağustos tarihinde Muğla Menteşe'de düzenlenecek.

Yörük Türkmen Şölenine Karaca’yı da davet ettiler

Karaçulha Gönüllüleri Derneği Başkanı Halil Hancı beraberinde yönetim kurulu, 23-24 Temmuz’da gerçekleşecek Yörük Türkmen şölenine Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı da davet etti.

Muğla Büyükşehir atletizm sporcusu Türkiye ikincisi oldu

Muğla Büyükşehir Belediyesi sporcusu Özge Türkmen U-16 Türkiye Şampiyonasında Atletizm branşında Türkiye ikincisi oldu. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Masa Tenisi takımında bulunan Ali Eren Ulusakarya Milli Takıma seçildi.

Yörük Türkmen Derneği Karaca’yı ziyaret etti

Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı ve Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak ve üyeleri, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundular.

Marmaris’te çocukların yeni eğlencesi kuru fıskiye havuzu oldu

Marmaris'te özellikle yaz mevsiminde yoğunluğun yaşandığı Türkmenistan Parkı yepyeni bir görünüme kavuştu. Kuru fıskiye havuzu çocukların ilgi alanı oldu.

“MÜZİK HEPİMİZİN ORTAK PAYDASI”

Fethiye ve bölgenin sevilen sipsi sanatçısı İsmail Peynirci, TRT Müzik ekranlarında Emre Dayıoğlu"nun hazırlayıp sunduğu Heybemdeki Türküler isimli programa konuk olacak. Peynirci, programda hayranlarına müzik ziyafeti çekecek.

YÖRÜKLER KAHVALTIDA BULUŞTU

Yörük Türkmenlerin Muğla İl Beyi İsmail Uzunoğlu’nun Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı olması nedeni ile Fethiye Yörük Türkmen ve Kültür Derneği üyeleri kahvaltıda bir araya geldi. Çalış’ta bulunan Yörük Çadırı’nda gerçekleşen kahvaltıya Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’da katıldı.