Ulaşım Haberleri

Ulaşım Haberleri

TGB, MYO öğrencilerini yalnız bırakmadı: otobüsler MYO öğrencilerine de 1 tl olsun!

Muğla Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, ulaşım ücretlerinde indirim taleplerine Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Muğla İl Teşkilatı destek oldu. TGB Muğla İl Başkanı Şaban Can Girgin, “Seçim öncesi verdiğiniz vaadi tamamen yerine getirin! Muğla Meslek Yüksek Okulu’nu da indirim kapsamına dahil edin!” ifadelerini kullandı.

Öğrenciye ‘Sakız’ parasına ulaşım hizmeti

Muğla Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 25 bin öğrencinin eğitim gördüğü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Kötekli-Kampüs-Yeniköy-Turgutreis öğrenci yurtları bölgesindeki ring sefer ücretini 7 TL’den 1 TL’ye düşürdü.

Köyceğiz’de turizmi geliştirme çalışmaları görüşüldü

 Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte turizmi geliştirme çalışmaları masaya yatırıldı.

Açık alanda durmayın! Fethiye’ye çöl tozu geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) önemli bir uyarı geldi! Yapılan son değerlendirmelere göre, 24 Nisan 2024 Çarşamba günü Fethiye’de yer yer toz taşınımı bekleniyor. Bu durum, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabilir.

İnlice’nin Kronik Sorunu Kökten’in Girişimleriyle Çözüldü 

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, İnlice Mahallesi ziyareti esnasında kendisine iletilen plaja ulaşım sağlayan kavşağa trafik sinyalizasyon talebini çözüme kavuşturdu. Başkan Adayı Kökten'in girişimleri sonucu çalışmalara başlandı. 

Kökten, “Katlı Otopark Projesini Hayata Geçireceğiz”

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında ulaşım sektörü temsilcileri ile bir araya geldi. Başkan Adayı Kökten, “Fethiye’de katlı otopark projesini hayata geçireceğiz” dedi.

FTSO’da Sağlık Turizmi Potansiyelinin Arttırılmasına Yönelik Faaliyetler Değerlendirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) yoğun katılımla gerçekleştirilen ‘Sağlık Turizmi İstişare Toplantısı’nda sağlık turizminin gelişimine yönelik atılacak adımlar ile sorunlar ve çözüm önerileri kayıt altına alındı. Yurt dışından ulaşım ve kış aylarında konaklama sorunlarının ön plana çıktığı toplantıda, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, sorunların çözümü ve eksiklerin giderilmesi için ellerinden gelen tüm gayreti göstererek Fethiye’nin ve bölgenin sağlık turizmindeki potansiyelini çok daha yukarı taşımak istediklerini söyledi.

Milas’ta Dolu Yağışı Yolları Kapattı

Muğla’nın Milas ilçesinde gece saatlerinde sağanak yağış ile birlikte başlayan dolu yağışı cadde ve sokakları beyaza bürüdü. Dolu yağışı nedeniyle bazı kırsal mahalle yollarının ulaşıma kapanırken Belediye ekipleri dolu küreme mesaisine çıktı.

Ölüm Kavşağı Sinyalizasyona Kavuştu

Yaz aylarında Muğla’nın e fazla araç sirkülasyonunun yaşandığı Gökova’dan Fethiye ve Antalya’ya ulaşımın sağlandığı karayolu Gökova Mahallesi yol ayrımında sinyalizasyon olmadığı için çok sayıda yaralamalı ve ölümlü kaza meydana gelmişti. En son 28 Ekim 2023 tarihinde kavşakta meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaşamını yitirmişti.

Muğla Yeni Yıla Yoğun Sis Altında Girdi

Muğla 2024 yılının ilk sabahını sisli bir ortamda karşıladı. Geçen yıllara oranla mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık ile yeni yıla giren Muğla’da, Menteşe’den Denizli’ye, Marmaris’e ve Yatağan’a ulaşımın sağlandığı karayolu yoğun sis ile kaplandı.

Büyükşehir kendi ürettiği trafik levhalarından 24 Milyon TL tasarruf sağladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi yolların ve ulaşımın güveliği için 164 bin trafik levhası montajı yaptı. Büyükşehir bu levhalardan 91 binini kendi tesislerinde üreterek 24 Milyon TL’lik tasarruf elde etti.

Menteşe Belediyesi’nde Çevrimiçi Ruhsat Dönemi Başlıyor

Vatandaşların belediye hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla birçok hizmeti dijital olarak sunan Menteşe Belediyesi önemli bir hizmeti daha hayata geçiriyor.

Heyelan Nedeniyle Kapanan Yola Menteşe Belediyesi Müdahale Etti

Muğla’da devam eden sağanak yağışlar sonrası bazı bölgelerde yaşanan heyelan nedeniyle ulaşım aksadı.

Bakan Uraloğlu, 'Muğla’ya birçok yatırım yapıldı'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Muğla’da ulaşım ve iletişim alanında yapılan yatırımları değerlendirdi. Bakan Uraloğlu, Muğla’daki AK Parti Belediyeciliğini daha da yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.

Fethiye’de 82 düzensiz göçmen yakalandı, 33 göçmen kurtarıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yasa dışı yollardan çıkış hazırlığında olan ve karadan ulaşımın olmadığı bölgeye terk edilen toplam 82 düzensiz göçmen yakalandı.

Yelkenli karaya vurdu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle bir yelkenli karaya sürüklenirken, ilçede deniz ulaşımı da yapılamadı.

Sis nedeniyle görüş mesafesi düştü

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü.

8 düzensiz göçmen yakalandı

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında karadan ulaşımın olmadığı bölgede 8 düzensiz göçmen yakalandı.

Emekli Öğretmen Ücretsiz Ulaşımın Kalkmasını Savundu

Fethiye’de yaşayan Emekli Öğretmen İmadettin Yıldız, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin açıkladığı, 65 yaş üstü yurttaşların toplu taşımayı ücretsiz kullandığı günlerin yalnızca ayın 1'i ile 4'ü arasında olacak şekilde sınırlandırıldığını kararını olumlu karşıladı.

“Ben ücretsiz binişin kalkmasından yanayım"

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, 65 yaş üstü yurttaşların toplu taşımayı ücretsiz kullandığı günlerin yalnızca ayın 1'i ile 4'ü arasında olacak şekilde sınırlandırıldığını açıkladı. Bu karar henüz yasallaşmasa da bu konu 65 yaş üstü vatandaşların ilgi odağı oldu. Fethiye’de yaşayan emekli Kazım Özcan, bu kararı olumlu karşıladı. Özcan, yaptığı açıklamada Emekliler ücretsiz ulaşımı suistimal ediyor dedi.

Başkan Akdenizli; “Gençlerle Büyük Önem Veriyoruz”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Bisiklet ve Yürüyüş Yolunda gençlerle birlikte bisiklet sürdü. Seydikemer’in Cumhuriyet ve Menekşe Mahallelerinde yer alan Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nun 2’nci etap çalışmaları başladı. Bisiklet ve yürüyüş yolu çalışmaları kapsamında beton dökülüp, boyamalar yapıldı. Ulaşım ve çevre düzenlemesi ise devam ediyor.

Belediye'den öğrenci servislerine sıkı denetim

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde öğrencilerin okullara güvenli ulaşımı için denetimlerini sürdürüyor.

Süslü kadınlar pedal çevirdi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde süslü kadınlar sürdürülebilir ulaşım ve otomobilsiz kentler için bir kez daha pedal çevirdi.

Sahil Güvenlikten Fethiye’de denizde 2 tıbbi tahliye

Muğla’nın Fethiye ilçesinde gezi teknesinde ve ulaşımın bulunmadığı bir bölgede yaralanan ve rahatsızlanan iki kişi Sahil Güvenlik ekiplerince tıbbi tahliyeleri gerçekleştirildi.

Büyükşehir 2 bin 912 Yeni Durak Yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi İl genelinde bugüne kadar vatandaşlara daha geniş bir alanda ulaşım hizmeti sağlayabilmek için 2 bin 912 yeni durak yaparak hizmete sundu. 

'65 Yaş ve Üstüne 'Ücretsiz' Ulaşımı Durduruyoruz'

Özel Halk Otobüsleri Birliği, tüm Türkiye'de 65 yaş üstü ücretsiz taşıma hizmetini ekim ayında durdurma kararı aldı.

Taksimetre Güncelleme Yoğunluğu

Ulaşıma yüzde 51 zammın yapıldığı Fethiye’de taksimetre güncelleme yoğunluğu yaşanıyor.

Ulaşım Ücretlerine Zam Geldi

Muğla'da toplu taşıma araçlarına ve taksi ücretlerine zam geldi. Zamlı tarifeler 15 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak.

taksi botlar ile mahallelere ulaşım daha kolay ve zevkli

 Masmavi denizleri ve muhteşem doğası ile dünyanın ve Türkiye’nin en gözde tatil kentlerinden olan Marmaris’te yaklaşık 40 yıldır devam eden taksi bot ya da taksi dolmuş olarak adlandırılan deniz dolmuşları tatilcilerin ve yerlilerin ulaşım aracı olmaya devam ediyor. Deniz dolmuşları ile vatandaşlar trafik derdi olmadan sabah saat 10.00' da başlayıp, 19.00 a kadar İçmeler ve Turunç Mahallelerinin limanlarına ulaşım sağlıyor.

Akıllı Bisiklet Sistemi İlgi Odağı Oldu

Marmaris Belediyesi'nin, bisikleti spor ve hobi olmanın ötesine taşıyarak ulaşım için kullanılmak üzere hayata geçirdiği projeler meyvelerini veriyor. 'Sağlığa pedalla, hayatı yakala!' sloganıyla hizmet veren Marvelos Akıllı Bisiklet Sistemi'ni 4 yılda 94 bin 570 kişi kullanırken bisiklet yolu ağı da 21.3 kilometreye çıkarıldı.