Ünvan Haberleri

Ünvan Haberleri

Menteşe Spor Lisesi, Türkiye Şampiyonu oldu

 Muğla'nın Menteşe Spor Lisesi, Oryantiring Okul Sporları Türkiye Finalleri'nde büyük bir başarıya imza attı. Genç Erkekler A kategorisinde takım olarak mücadele eden okul, Türkiye Şampiyonu unvanını kazandı.

FETÖ üyesi eski emniyet müdürü Fethiye'de yakalandı

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan aranan ve KHK ile rütbeleri ve unvanları geri alınan emniyet müdürü, Muğla'nın Fethiye ilçesinde yakalandı.

Sakin Kent’te Art Arda Depremler

Muğla’nın Sakin Kent unvanlı Gökova Körfezi Doğu ucunda yer alan günübirlik tatilcilerin gözde merkezi Akyaka’da bir gece içinde en büyüğü 3,2 olmak üzere 4 ayrı deprem meydan geldi.

Akyaka'da Deniz Suyu 10 Metre Çekildi

Muğla’nın sakin kent ünvanlı Ula Akyaka Mahallesi'nde deniz suyu kıyıdan yaklaşık 10 metre iç kesimlere çekildi. Deniz suyunun çekilmesi sonrası sahilde küçük adacıklar oluştu.

Marmaris'te 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'Millet Mektepleri Başöğretmenliği' unvanının verilişinin yıldönümü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü Muğla’nın Marmaris ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Beşkazalı Doktor Emre Gültaç Doçent Oldu

Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi doktorlarından ve Tıp Fakültesi hocalarından Emre Gültaç, Doçentlik sözlü sınavını başarıyla geçerek Doçent unvanı aldı.

Başkan Alim Karaca’dan Muhtarlar Günü Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Muhtarlar Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda, “Muhtarlık müessesesi demokrasinin en temel taşıdır” ifadesini kullandı.

‘Sakin Kent’te yaz bitmedi

Muğla’nın günübirlik tatil merkezi Sakin Kent ünvanlı Ula’nın Akyaka Mahallesi'nde yaz sezonu yoğunluğu devam ediyor.

Dalgıçlar dip temizliği yaptı

Sakin kent ünvanı alan Muğla’nın Ula ilçesine bağlı turistik Akyaka mahallesinde dalgıçlar çevre temizliğine dikkat çekmek maksadıyla Azmak suyunda dip temizliği gerçekleştirdi. Ünlü sunucu ve çevre gönüllüsü Savaş Karakaş’ında katıldığı temizlikte yaklaşık 1 saatte 10 büyük torbalık çöp toplandı.

19 Eylül Gaziler Günü Seydikemer’de Törenle Kutlandı

Seydikemer’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ile “Gazilik” unvanının verildiği günün 102’nci yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.  

Ortaca’da ‘Gaziler Günü’ etkinliği

Muğla’nın Ortaca ilçesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin yıldönümü ve gaziler günü nedeniyle etkinlikler düzenlendi.

Gaziler Günü Çelenk Sunma Merasimi ile Başladı

Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazilik' unvanının verilişinin 102. yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü, Muğla'nın Marmaris ilçesinde Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başladı.

Fethiye’de Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” unvanının verilişinin 102. yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü, Fethiye Kaymakamlık Bahçesi Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

23 Yaşındaki Kulüp Başkanı Açıklamalarda Bulundu

Türkiye’nin en genç kulüp başkanı unvanını elinde bulunduran 23 yaşındaki GMG Kastamonuspor Başkanı Enes Aygün, FRT TV mikrofonlarına Fethiyespor galibiyeti ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kadın Azmağı tekne turlarına vatandaşlardan yoğun ilgi

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Sakin Kent ünvanlı Akyaka mahallesindeki kadın azmağında düzenlenen tekne turlarına yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Sakin Kent'in çevreci tekne sayısı 9’a çıktı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı NASA'nın resmi sosyal medya hesabından 'Vay be. Güzelliğini yaşayın' notu ile paylaştığı, her yıl 1 milyondan fazla yerli ve yabancı turistin tekne turuna çıktığı 'Sakin Kent' ünvanlı Ula Akyaka'daki Kadın Azmağı'nda çevre dostu teknelerin sayısı artıyor.

Azmak keyfi pahalıya patladı

Muğla’nın ‘Sakin Kent’ ünvanlı Ula Akyaka Mahallesi Kadın azmağı kenarına tatil için aracı ile gelen vatandaş büyük bir gürültü sonrası şoke oldu.

Roma ve Bizans dönemine ait tarihi eserler ele geçirildi

Muğla'nın Ula ilçesinin 'Sakin Şehir' unvanlı turistik mahallesi Akyaka'da, polisin düzenlediği operasyonda Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 132 parça tarihi eser ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.

MUTSO, 47 öğrenciyi meclis üyesi unvanıyla Meclis’te ağırladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ikinci Çocuk Meclisini gerçekleştiren MUTSO, 47 öğrenciyi meclis üyesi unvanıyla Meclis’te ağırladı.

Yenilgisiz Boksör İstanbul Yolunda

Avrupa ve Dünya Şampiyonu unvanlarını elinde bulunduran Fethiyeli yenilgisiz profesyonel boksör Hasan Kubilay Alcu, 30 Nisan Pazar günü İstanbul’da ringe çıkacağı WBC Boks Gecesi organizasyonu öncesinde sağlık kontrolünden geçti.

MARMARİS’İN İLK KADIN BAŞKANI BU KEZ MİLLETVEKİLLİĞİNE ADAY

Marmaris siyaset tarihinde; 1998 yılında CHP İlçe Başkanı seçilerek ilk kadın başkan olan ve hemen arkasından 1999 Yerel Seçimlerinde CHP’den Belediye Başkan Adayı olarak yine ilk kadın başkan adayı ünvanlı Fatma Gebeş Çimen, Gazeteci Arif Çataroğlu ve Turizm Esnafı Nurettin Ece’den sonra Marmaris CHP’den Muğla Milletvekili Aday Adayı olan 3. Kişi oldu.

AKYAKA'DA ÜRKÜTEN DENİZ SUYU ÇEKİLMESİ 50 METREYE ULAŞTI 

Muğla'nın sakin kent unvanlı Akyaka Mahallesi'nde deniz suyunun bir haftadır iç kesimlere çekilişi devam ediyor. Bir hafta önce 15 metre olan deniz suyu çekilmesi 50 metreye ulaştı. 

EN GENÇ PROFESYONEL BOKSÖR AHMET EREN ÖKSÜZ OLDU

Avrupa ve Dünya Profesyonel Boks Şampiyonu Hasan Kubilay Alcu tarafından bu branşa adım atan Ahmet Eren Öksüz, en genç profesyonel boksör unvanını aldı. 

SAKİN KENT’İN ÇEVRE DOSTU TEKNESİ SUYA İNDİ

Muğla'nın 'Sakin Kent' unvanlı ilçesi Ula'nın Akyaka Mahallesi'nde yaz aylarında binlerce yerli ve yabancı turistin katıldığı Azmak Turu gezisinde kullanılan teknelere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sıvı yakıt yerine çevre dostu güneş enerjisi kullanım zorunluluğu sonrası, ilk çevre dostu tekne suya indirildi.

MUĞLALI GAZİLERE ÇANAKKALE GEZİSİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazilik ve Mareşallik' unvanı verilmesinin 101'inci yılı ve Gaziler Günü nedeni ile Muğla Büyükşehir Belediyesi gazilere Çanakkale gezisi düzenledi.

SEYDİKEMER’DE GAZİLER GÜNÜ GURURLA KUTLANDI

Seydikemer’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ile “Gazilik” unvanının verildiği günün 101’inci yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle tören düzenlendi.  

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Muğla’da tören yapıldı

Muğla'da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından 19 Eylül 1921'de 'Mareşal' rütbesi ve 'Gazi' unvanı verilişinin 100. yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, törenle kutlandı.

GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, 19 Eylül 1921'de Kurtuluş Savaşı'nın Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mareşal' rütbesi ve 'Gazi' unvanı verilişinin yıldönümünü 'Gaziler Günü' olarak kutlamaktayız. Bu hususta 19 Eylül Gaziler Günü Fethiye’de de törenle kutlandı. 

BAŞKAN TEKE'DEN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Oğuzhan Teke mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik Unvanı verildiği günün ‘Gaziler Günü' ilan edildiğini ifade ederek, gazilerin yaşayan kahramanlar olduklarını vurguladı.

BAŞKAN GÜMÜŞ'ÜN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Başkan Gümüş mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik Unvanı verildiği günün ‘Gaziler Günü' ilan edildiğini ifade ederek, gazilerin yaşayan kahramanlar olduklarını vurguladı.