Villa Haberleri

Villa Haberleri

Komedyen Gökbakar’ın evi mühürlendi

Komedyen Şahan Gökbakar'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde yer alan evi, mesken ile eklentilerinin kaçak olduğu gerekçesiyle belediye ekipleri tarafından mühürlendi.

Kayaköy Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Tarık Yılmaz Açıklamalarda Bulundu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Kayaköy Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Tarık Yılmaz, Kayaköy Mahallesi’ndeki yaz turizmini değerlendiren açıklamalarda bulundu.

SEDAT AKDAĞ; PROJELERİMİZ HIZLA DEVAM EDİYOR…

Fethiye’de faaliyet gösteren inşaat sektörünün köklü şirketlerinden Akdağ Şirketler Grubu, her yıl olduğu gibi 2024 Yılında da Yaptığı ve devam eden Villa Projeleri ile Adından Söz ettirmeye devam ediyor..

Fethiye'de kan donduran dehşet: 3 kişiyi öldürdü, 2 kişiyi yaraladı!

Fethiye’nin Kayaköy Mahallesi’nde Özcan A. Adlı kişi, kayınpederi Şükrü Aysu (53), kayınvalidesi Adile Aysu ve villada havuz temizliği yapan Muhammet Akbaba'y öldürüp 2 kişiyi yaraladıktan sonra olay yerinden kaçtı. Şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Karaca’dan Fuar Ziyareti

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca; Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas ve Fethiye Turistik İşletmeler, Villa Ekipmanları ve Dekorasyon Fuarı’na ziyaretlerde bulundu.

Tatilciler Muğla'yı Tercih Etti

Türkiye’nin otel ve villa arama platformu Neredekal.com, Temmuz ayında tatil için yapılan aramaların detaylarını paylaştı.  Bu yaz tatil destinasyonlarında yaşanan fiyat artışı tatil yapmak isteyenlerin tercihlerini Muğla ve Mersin üzerinde yoğunlaştırdı. 

Eşi tarafından havuzda baygın bulundu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde tatil yaptığı villanın yüzme havuzunda eşi tarafından baygın halde bulunan ve yoğun bakım ünitesine alınan Hasan Bayhan(63), yaşam savaşını kaybetti.

Villa turizminin etkileri değerlendirildi

Fethiye Turizm Derneğinin düzenlemiş olduğu söyleyişi etkinlikleri devam ediyor.  Geçtiğimiz hafta  ilki gerçekleştirilen söyleyişi etkinliklerinin ikincisi düzenlendi. Fetav’da düzenlenen söyleyişi etkinliğinin bu haftaki konuğu Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz idi.

Villa kiralama hakkında istişarede bulundular

Fethiye Turizm Derneği tarafından hazırlanan söyleşilerin ikincisi FETAV’da yapıldı.

DEPREM, BİNA GÜVENLİĞİNİ BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDU

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili yerle bir eden deprem felaketini tüm Türkiye'yi yasa boğarken, Atayıldız Grup Kurucusu ve Velux Yalıkavak Villa Projesi'nin yatırım ortağı Selahattin Yıldız bina güvenliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

MUĞLA’DAKİ VİLLA CİNAYETİNDE 2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Muğla'nın Fethiye ilçesinde villada birlikte yaşayan İngiliz uyruklu Vivien Cheryl Barnes (63) ile Hasan Tayfun Baransel'i (71) bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sıhhi tesisatçı H.Ö. için Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalaada 2 kez ağırlaştırılmış müebbet istedi.

DÜZENSİZ GÖÇMENLERİ BİSKÜVİ KOLİSİ YAKALATTI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde polis tarafından göçmen kaçakçılığı suçuna yönelik çalışmalarda günübirlik kiraya verilen villadan 28 düzensiz göçmen çıkarıldı. Olayla ilgili olarak, Bodrum'daki ahtapot operasyonunda yargılanıp adli kontrol ile serbest bırakılan organizatörlerin de içinde olduğu 2 kişi ise gözaltına alındı.

KİRALIK VİLLADA UYUŞTURUCU PARTİSİNE OPERASYON

Muğla’nın Ula ilçesi Çıtlık Mahallesindeki bir villada uyuşturucu partisi istihbaratı alan Jandarma ekipleri, 6 şüpheli hakkında adli işlem yaptı.

SON BAŞVURU 28 TEMMUZ

Kültür ve Turizm Bakanlığınca başlatılan çalışma kapsamında günü birlik kiralanan konaklama tesisi, villa, bungalov, kiralık evler Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İç İşleri Bakanlığınca yapılacak olan bir çalışma ile Turizm Bakanlığına bağlanması planlanıyor.

Bodrum’daki villada yangın paniği

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 3 kişinin bulunduğu villada yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken büyük korku yaşayan ev sakinlerine sağlık ekipleri müdahale etti.

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde çalıştığı villanın inşaatından beton zemine düşen işçi yaşamını yitirdi.

Fethiye’de lüks villaya uyuşturucu baskını

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda biri ABD uyruklu 2 şüpheli gözaltına alındı.

Villada uyuşturucu partisine operasyon

Fethiye Ölüdeniz mahallesinde Jandarma tarafından bir villaya yapılan uyuşturucu operasyonunda uyuşturucu madde ile birlikte 10 kişi gözaltına alındı.

Çıralı, Tobb Müşterek Konsey Toplantısına Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un katılımıyla gerçekleştirilen TOBB Müşterek Konsey Toplantısı’nda FTSO üyelerinin sorunlarına çözüm istedi. Toplantıda konuşan Çıralı, yeni bir sektör haline gelen villa kiralama ile zincir mağazalar ve ekmek azami fiyatları konularında yaşanan sorunları dile getirdi.

Ölüdeniz’de Komşularını Soydular

Ölüdeniz Mahallesi Ovacık Mevkii’nde İngiltere vatandaşı Max ROBİNSON ve Josh COX’un kaldıkları villaya giren komşu villada oturan hırsızlar kendilerini fark eden ev sahiplerini bıçakladıktan sonra villayı soydular.Yakalanan soyguncular tutuklanarak Eşen Kapalı Cezaevi’ne gönderildiler.

Uluslararası suç şebekesi üyeleri tutuklandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde villa kiralayan 22’si Tayvan, 4’ü Çin ve biri Malezya uyruklu uluslararası suç şebekesi üyesi 27 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Tayvanlı uluslararası suç şebekesi Bodrum'da villa kiralamış

Muğla'nın Bodrum ilçesinde villa kiralayan Tayvan uyruklu uluslararası suç şebekesi Jandarma Genel Komutanlığı ve Tayvan kolluk kuvvetlerinin düzenlediği operasyon ile gözaltına alındı.

Fethiye’de villa ücretleri 3 bin TL’ye kadar çıkıyor

Kademeli normalleşme ile birlikte yasaklar gevşetilmeye başlayınca başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerden Fethiye ve çevresindeki villa ve apartlara talep iyice arttı. Son günlerde Fethiye ve çevresindeki başta Kayaköy olmak üzere Faralya ve Fethiye merkezindeki villalara yoğun talep olduğu öğrenildi. Geceliği Bin TL’den 3 Bin TL’ye kadar villa kiralandığı öğrenilirken, villa turizminin konaklama tesisleriyle herhangi bir rekabetinin söz konusu olmadığı ve pandemi de tercih meselesi olduğu kaydediliyor. Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, “Villa sektörü aslında pandemi ile konuşulan ve rekabet gören bir turizm şekli oldu. Fethiye ve bölgemizde 15-20 yıldan beri villa turizminin yapıldığını gözlemlemekteyiz. Burada ilk etapta otelciler villa turizmine biraz karşı durdular. Ancak villa kiralamanın otele ya da pansiyona rakip olmadığı, turizmin değişik bir türü olduğu ortaya çıkınca otelciler ve pansiyoncular da villa yapıp kiralamaya başladılar” ifadelerini kullandı.

Kardeşinin serbest kaldığını sosyal medyadan duyurdu

Geçtiğimiz gün Fethiye’nin Kayaköy Mahallesinde kaldığı villada gözaltına alınan Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker ile koruması Yunus O. adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı konularak, serbest bırakıldı. 

Sedat Peker'in kardeşi Muğla'da gözaltına alındı

Muğla’da polisin düzenlediği operasyonda suç örgütü lideri Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker ve koruması Yunus Olcay, Fethiye ilçesindeki villada gözaltına alındı.

Tutuklu Sanık Hüsnü Ö., 20 bin TL için 2 kişi öldürecek kişi değilim

Fethiye'de villada birlikte yaşayan İngiliz uyruklu Vivien Cheryl Barnes (63) ile Hasan Tayfun Baransel'i (71) bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sıhhi tesisatçı Hüsnü Ö.'nün olayda kullanıldığı iddia edilen motosikletin sanığa ait motosiklet ile aynı motosiklet olup olmadığına dair bilirkişi raporu aldırılmasına karar verildi. Tutuklu sanık Hüsnü Ö.’nün tahliye talebi bir kez daha reddedilen duruşmada maktul Cemal Hasan Tayfun Baransel’e ait tabletin Marmaris’te facebook sayfasının güncellendiği iddiası da nazara alınarak adli makamlarca herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı sorulup bu konuda mahkemenin bildirilmesi istendi.

Başkan Oğuz, Villa kiralama yeni konaklama şekline dönüştü

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs salgını tedbirleri nedeni ile emlak sektörü de durgunluk yaşıyor. 17 günlük kısıtlamada faizlerinde yüksek olması nedeni ile Fethiye bölgesinde emlak ve konut piyasasında haraketlilik oldukça az. Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, “Faizlerin yüksekliği, pandemi tedbirleri ve dünya ekonomisindeki belirsizlik bölgemizdeki emlak sektörünü de etkiledi. Şuanda durgunluk yaşanıyor. 17 günlük kısıtlamanın ardından piyasanın açılmasını bekliyoruz. Villa kiralama yeni konaklama şekline dönüştü” şeklinde konuştu. 

Kenan Evren’in metrekaresine 35 lira ödeyerek aldığı arsayı ve inşaatı kimse satın almıyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, 7'inci Cumhurbaşkanı merhum Kenan Evren'in 18 yıl yaşadığı Beyaz sokaktaki 'Beyaz Saray' adlı yıkılan villası ölümünden sonra satılmıştı. Satın alan kişi villayı yıktırıp yerine başka bir bina yapmak istedi ama inşaatı tamamlamadan sattı. Merhum Cumhurbaşkanı Evren'in satışından sonra 2 defa el değiştiren inşaat halinde duran bina 3,5 milyon dolara (26 milyon 635 bin lira) fiyatıyla alıcı bekliyor.

Villa cinayetinde tutuklu sanık için yeni rapor alınacak

Fethiye'de villada birlikte yaşayan İngiliz uyruklu Vivien Cheryl Barnes (63) ile Hasan Tayfun Baransel'i (71) bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sıhhi tesisatçı Hüsnü Ö.'nün tahliye talebi yine reddedilirken dosya kapsamındaki bütün cd ve fotoğraflarda bulunan kişinin tutuklu sanığa ait cd içerisindeki fotoğraftaki kişinin aynı kişi olup olmadığı konusunda Ulusal Kriminal Büro (UKB) ve iyileştirme ve eşleştirme yapılarak rapor aldırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu Ses ve Görüntü İnceleme Şubesi’ne müzekkere yazılması kararlaştırıldı.

Muğla Vergi Dairesi Başkanı FTSO’yu ziyaret etti

Muğla Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya, 32’ncisi düzenlenen ‘Vergi Haftası’ etkinlikleri kapsamında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret etti. Ziyarette turizm sektörünün yaşadığı gelir kaybına dair yapıcı vergisel düzenlemeler ile yapılandırma ödemelerinin ilk taksitinin ötelenmesi konusu gündeme geldi. Kayıt dışı villa kiralamalarından kaynaklanan vergi kaybı hakkında görüş alışverişinde bulunulan görüşmede, FTSO üyelerinin yaşadığı sorunlar da konuşuldu.