Yayla Haberleri

Yayla Haberleri

Akdenizli'den Seydikemer Çıkartması

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları kapsamında Seydikemer’de adeta çıkartma yaptı. Sabah saatlerinde konvoy halinde Yayla Mahallelerinde ziyaretler gerçekleştiren Akdenizli, daha sonra Alaçat Mahallesi’nde miting yaptı.

Akdenizli, Seçim Çalışmalarına Yayla Mahallelerinde Devam Etti

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmalarına Seydikemer’in Yayla Mahallelerinde devam etti. Akdenizli, Türkiye Yüzyılında, Seydikemer’in 10’uncu yılında rekor oy almayı hedeflediklerini belirtti.

Yörükler Başkan Akdenizli'yi Coşkuyla Karşıladı

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, ilçenin yörük kültürünü en fazla yaşatan Yayla Karaçulha, Yayla Patlangıç ve Yayla Eldirek mahallerindeki vatandaşlarla bir araya geldi.

Muğla’ya Mart ayında kar yağdı

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesi Göktepe Dağı ile Gökçukur Yaylası'na Mart ayında kar yağdı.

Akdenizli: “Seydikemer’de Turizmi 12 Aya Çıkaracağız”

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, yerel seçim çalışmalarına gece gündüz demeden devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Esenköy’de Dont ve Yayla Gökbenli hemşehrileriyle buluşan Akdenizli, yeni dönemde ilçeye kazandırılacak hizmetler ve projelere ilişkin bilgi verip; “Turizmi 12 aya yayacak Saklıkent Cam Teras ve Teleferik Projemiz var. Projemiz şekillendi. İnşallah bu projemizi hayata geçirirsek, Seydikemer’de turizmi 12 aya çıkaracağız” dedi.

Yaylalara Kar Yağdı

Fethiye’nin yüksek kesimlerinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ile beyaza büründü.

Biray Ağabey İstedi, Başkan Akdenizli Yerine Getirdi

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” çerçevesinde Yayla Ceylan Karabel mevkiindeki ihtiyaç sahibi engelli vatandaşı ziyaret ederek tekerlekli sandalye teslimi yaptı. 

MSKÜ öğrencileri Karabağlar Yaylasını gezdi

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Muğla İl Temsilciliği, Metinbilim Enstitüsü Derneği ve MSKÜ Metinbilim Topluluğu’nun düzenlediği gezi ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitenin değişik bölümlerinden 41 öğrenci, Karabağlar Yaylası’nı gezdi.

Karabağlar Yaylası, inilen tek yayla

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki Karabağlar Yaylası, çıkılan değil inilen tek yayla olma özelliğini taşıyor. Karabağlar Yaylası, Muğlalıların kışlık kurutmalık sebze ve meyve ambarı olmasının yanında turizme de hizmet veriyor.

Yayla’nın En Güzel Kavunları Seçildi

8. Menteşe Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen yayla kavun yarışması ve yayla etkinlikleri, Narlı Kahvesinde “Haberci Gözüyle Muğla” fotoğraf sergisi ile başladı.

Yörük Türkmen Toyu'nda binlerce Yörük hasret giderdi

 Muğla merkezdeki Düzeyn Yaylası, 14. Yörük Türkmen Toyu'na ev sahipliği yaptı. Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından düzenlenen bu özel etkinlikte, Türkiye'nin dört bir yanından gelen Yörük Türkmen derneklerini ağırlandı.

Yaylalara ‘Çoban Evi’

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, mera ıslah projesi çalışmalarını sürdürürken, özellikle rakım olarak yüksek kesimlerde çobanların yaşamlarını devam ettirebilmeleri amacıyla hem hayvanlar için sulaklıklar, hem de ‘Çoban Evi’ yapıyor.

AK Parti İl Başkanı Akça’dan Yol Müjdesi

AK Parti Muğla İl Başkanı Avukat Gültekin Akça, halk arasında Karlık Yolu olarak bilinen, Menteşe ilçesi Düzeyin Mevkii ile Şenyayla Mahallesi arasındaki yol çalışmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Trafik kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan genç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Tarihi Narlı Kahvesi’ne Yoğun İlgi 

Menteşe Belediyesi tarafından restore edilen ve Muğla’nın kültür turizmi destinasyonlarından birisi olarak hizmet veren Karabağlar Yaylasındaki Narlı Kahvesi, yaz sezonunda ziyaretçi akınına uğruyor. Menteşe Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl restore edilerek halkın hizmetine sunulan tarihi Narlı Kahvesine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Bahçesindeki asırlık çınar ağacı, yeşil dokusu ve piknik alanıyla Menteşe Belediyesi tarafından işletilen Narlı Kahvesi, özellikle yaz döneminde ziyaretçilerin uğrak noktası haline geldi. 

Geleneksel Şükür Yemeği 13 Ağustos’ta

Seydikemer, Yayla Dont Mahallesinde imece usulü şükür yemeği 13 Ağustos Pazar günü düzenlenecek. Yayla Dont'ta her yıl yapılan ve artık geleneksel hale getirilen şükür yemeği 13 Ağustos Pazar günü yapılacağı açıklandı. 

Yayla Kültür Şenliği İçin Tüm Hazırlıklar Tamam

Dalaman-Darıyeri Yayla Kültür Şenliği için tüm hazırlıklar tamam.

Altınyayla-Fethiye yolunda kaza; 2 ölü, 3 yaralı

 Burdur’un Altınyayla ilçesinde gece saatlerinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Hafızlar Şenliği Yapıldı

Seydikemer’in, Yayla Karaçulha Mahallesi’nde hafızlar şenliği gerçekleştirildi.

Çolak, “Kültürümüzü Gelecek Nesillere Aktarmak İçin Çabalıyoruz”

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen Yayla Karaçulha Yörük Şenliği’nde, derneğe 100 Bin TL bağış yapan Myra Yapı İnşaat Firması sahibi Ahmet Yasin Çolak, parayı dernek yönetimine teslim etti. 

Kaza yapan araç yandı

Muğla'nın Menteşe İlçesi Karabağlar Yaylası içinde yanan araç, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

'Memleketten Selam Var' projesi sürüyor

Marmaris Ticaret Odası (MTO) ve Marmaris Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde geliştirilen 'Memleketten Selam Var' projesi çerçevesinde bu yıl da yayladaki arıcılara ziyaret gerçekleştirildi.

Yörük Şenliğinde Ümmü Erbil Rüzgarı Esti

Karaçulha Gönüllüler Derneği tarafından her yıl yapılan Yörük Şenliği bu yıl 22-23 Temmuz tarihinde Yayla Karaçulha Mahallesi'nde yapıldı. 

Ahmet Y. Çolak, “Karaçulha'lı olarak Şenliklerimizi Devam Ettireceğiz” 

Fethiye’de faaliyet gösteren Myra Yapı İnşaat Firması sahibi Ahmet Yasin Çolak, Yayla Karaçulha Yörük şöleninde ata kültürünün yaşatılması için elinden geldiği desteği verdiğini ifade etti. 

Otgöz, “Yörük Şenliği çok önemli bir değeri ifade ediyor”

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen Yayla Karaçulha Yörük Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Programa katılan AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, çeşitli açıklamalarda bulundu.

Hancı, “Yörük Şenliği ile Türkiye genelinde nam salıyoruz”

Karaçulha Gönüllüleri Derneği Başkanı Halil Hancı, bu yıl sekizincisi düzenlenen Geleneksel Yayla Karaçulha Yörük Türkmen Şöleni’nde açıklamalarda bulundu.

Akdenizli, “Karaçulha Yörük şölenine hepiniz hoş geldiniz”

Seydikemer Belediyesi Başkanı Önder Akdenizli, Geleneksel Yayla Karaçulha Yörük Türkmen Şöleni’ne katıldı. Yörük vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Akdenizli, çeşitli açıklamalarda bulundu.

Yörük Şenliğini Değerlendirdiler

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen Yayla Karaçulha Yörük Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Şenliğe katılan CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, Fethiye Belediye Başkanı Yardımcısı Oğuz Bolelli ve Fethiye Belediyesi Başkan Vekili Metin Sevinç çeşitli açıklamalarda bulundu.

Çaylı, “Bu şölen sekiz senedir devam ediyor”

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen Yayla Karaçulha Yörük Şenliği’ne katılan Karaçulha Eski Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, şenlik hakkında konuştu.

Kökten, “Burada büyük bir emek var”

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, Geleneksel Yayla Karaçulha Yörük Türkmen Şöleni’ne katıldı. Şenlikte emeği geçen herkese teşekkür eden Kökten, çeşitli açıklamalarda bulundu.