Yayla Karaçulha Haberleri

Yayla Karaçulha Haberleri

Yörükler Başkan Akdenizli'yi Coşkuyla Karşıladı

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, ilçenin yörük kültürünü en fazla yaşatan Yayla Karaçulha, Yayla Patlangıç ve Yayla Eldirek mahallerindeki vatandaşlarla bir araya geldi.

Trafik kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan genç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Hafızlar Şenliği Yapıldı

Seydikemer’in, Yayla Karaçulha Mahallesi’nde hafızlar şenliği gerçekleştirildi.

Çolak, “Kültürümüzü Gelecek Nesillere Aktarmak İçin Çabalıyoruz”

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen Yayla Karaçulha Yörük Şenliği’nde, derneğe 100 Bin TL bağış yapan Myra Yapı İnşaat Firması sahibi Ahmet Yasin Çolak, parayı dernek yönetimine teslim etti. 

Yörük Şenliğinde Ümmü Erbil Rüzgarı Esti

Karaçulha Gönüllüler Derneği tarafından her yıl yapılan Yörük Şenliği bu yıl 22-23 Temmuz tarihinde Yayla Karaçulha Mahallesi'nde yapıldı. 

Ahmet Y. Çolak, “Karaçulha'lı olarak Şenliklerimizi Devam Ettireceğiz” 

Fethiye’de faaliyet gösteren Myra Yapı İnşaat Firması sahibi Ahmet Yasin Çolak, Yayla Karaçulha Yörük şöleninde ata kültürünün yaşatılması için elinden geldiği desteği verdiğini ifade etti. 

Otgöz, “Yörük Şenliği çok önemli bir değeri ifade ediyor”

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen Yayla Karaçulha Yörük Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Programa katılan AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, çeşitli açıklamalarda bulundu.

Hancı, “Yörük Şenliği ile Türkiye genelinde nam salıyoruz”

Karaçulha Gönüllüleri Derneği Başkanı Halil Hancı, bu yıl sekizincisi düzenlenen Geleneksel Yayla Karaçulha Yörük Türkmen Şöleni’nde açıklamalarda bulundu.

Akdenizli, “Karaçulha Yörük şölenine hepiniz hoş geldiniz”

Seydikemer Belediyesi Başkanı Önder Akdenizli, Geleneksel Yayla Karaçulha Yörük Türkmen Şöleni’ne katıldı. Yörük vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Akdenizli, çeşitli açıklamalarda bulundu.

Yörük Şenliğini Değerlendirdiler

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen Yayla Karaçulha Yörük Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Şenliğe katılan CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, Fethiye Belediye Başkanı Yardımcısı Oğuz Bolelli ve Fethiye Belediyesi Başkan Vekili Metin Sevinç çeşitli açıklamalarda bulundu.

Çaylı, “Bu şölen sekiz senedir devam ediyor”

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen Yayla Karaçulha Yörük Şenliği’ne katılan Karaçulha Eski Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, şenlik hakkında konuştu.

Kökten, “Burada büyük bir emek var”

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, Geleneksel Yayla Karaçulha Yörük Türkmen Şöleni’ne katıldı. Şenlikte emeği geçen herkese teşekkür eden Kökten, çeşitli açıklamalarda bulundu.

“Temsili gelin alma” gerçekleşti

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen Yayla Karaçulha Yörük Şenliği’nde “Temsili gelin alma” gerçekleştirildi.  

“Temsili gelin alma” programında doya sıya eğlendiler

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen Yayla Karaçulha Yörük Şenliği’nde “Temsili gelin alma” programı öncesinde doya sıya eğlendiler.  

“Yörük Türkmen Şöleni” renkli görüntülerle başladı

Seydikemer’de düzenlenen Geleneksel Yayla Karaçulha Yörük Türkmen Şöleni renkli görüntülerle başladı.

Karaçulha Yörük Şenliği’ne sayılı günler kaldı

Karaçulha Gönüllüler Derneği tarafından her yıl yapılan Yörük Şenliği bu yıl 22-23 Temmuz tarihinde Yayla Karaçulha Mahallesi'nde yapılacak. Çeşitli etkinliklerin yapılacağı şenlikte 23 Temmuz'da Ümmü Erbil konser verecek. 

Yörük Şenliğinde Ümmü Erbil Konser Verecek

Karaçulha Gönüllüler Derneği tarafından her yıl yapılan Yörük Şenliği bu yıl 22-23 Temmuz tarihinde Yayla Karaçulha Mahallesi'nde yapılacak.

Yörük Şenliği 22-23 Temmuz’da!

Karaçulha Gönüllüler Derneği tarafından her yıl yapılan “Yörük Şenliği” bu yıl 22-23 Temmuz tarihinde Yayla Karaçulha Mahallesi’nde yapılacak. 

BAŞKAN OTGÖZ, KIBRIS GAZİSİ’NİN TALEBİNİ YERİNE GETİRDİ

Seydikemer’in Yayla Karaçulha Mahallesinde yaşayan Kıbrıs Gazisi Durmuş Ali Dağdelen, kışın çamurdan yazın tozdan dolayı mağduriyet yaşadığı evinin sokağına yapılan parke yol dolayısıyla Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e teşekkür etti.

YAYLA KARAÇULHA’DA ÖZLEM ŞAHİN COŞKUSU

Yayla Karaçulha'da bu yıl 8'incisi düzenlenen Yayla Karaçulha Yörük Şöleni renkli görüntülere sahne olurken Özlem Şahin konserine de yoğun katılım oldu. 2 gün süren şenliğe Seydikemer ve Fethiye’den yoğun katılım oldu.

YÖRÜK ŞENLİĞİNE YOĞUN KATILIM

Yayla Karaçulha'da bu yıl 8.'si düzenlenen Yörük Şenliği renkli görüntülere ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 2 gün süren gece konserlerle Seydikemer ve Fethiye yaylalarına hareket getiren Yörük Yarenlik şöleninde yoğun bir katılım oldu. Cumartesi günü yaren geçi ile başlayan Karaçulha Yörük Şenliği, Pazar günü gelin alma ile başlayıp bir birinden eğlenceli yarışmalarla devam etti. Son olarak akşam saatlerinde Özlem Şahin’in sahnesi ile şenlik son bulacak. Yörük Şenliğine Fethiye ve Seydikemer Siyasi Parti temsilcileri beraberinde STK temsilcileri, Dernek Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞENLİK TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Karaçulha gönüllüler Derneğinin geleneksel hale getirdiği Yayla Karaçulha'da yapılan Yörük Şenliği tüm hızıyla devam ediyor.

Yörük Şenliği 23-24 Temmuz’da

Karaçulha Gönüllüler Derneği tarafından her yıl yapılan Yörük Şenliği bu yıl 23-24 Temmuz tarihinde Yayla Karaçulha Mahallesi’nde yapılacak. Çeşitli etkinliklerin yapılacağı şenlikte 24 Temmuz’da Özlem Şahin’de konser verecek.

Yörük Şenliği 23-24 Temmuz’da

Karaçulha Gönüllüler Derneği tarafından her yıl yapılan Yörük Şenliği bu yıl 23-24 Temmuz tarihinde Yayla Karaçulha Mahallesi’nde yapılacak. Çeşitli etkinliklerin yapılacağı şenlikte 24 Temmuz’da Özlem Şahin’de konser verecek.

Seydikemer’de sel felaketinin yaraları sarılıyor

Seydikemer’in Çaltılar, Yayla Karaçulha ve Bekçiler Mahallelerinde medyada gelen şiddetli yağış sonrası yaşanan sel nedeniyle bazı evleri su bastı, tarım arazileri ve yollar zarar gördü. Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Kaynak, zarar gören mahalleleri ziyaret ederek, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün talimatıyla yaraların sarılacağını ifade etti.

Karaçulha Yörük Şöleninin tarihi belli oldu

Fethiye Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından her sene gerçekleştirilen Karaçulha Yörük Şöleninin bu yılki tarihi belli oldu. Geleneksel hale getirdikleri Karaçulha Yörük Şöleninin bu yıl 24-25 Temmuz tarihlerinde yapılacağını dile getiren Fethiye Karaçulha Gönüllüleri Derneği Başkanı Halil Hancı, “Yapılan açıklamalarla normalleşme bazında biraz daha serbestleşti. İnşallah o tarihte uygun olursa pandemi nedeni ile her hangi bir yasak gelmezse biz Karaçulha gönüllüleri derneği olrak yönetim kurulu toplantımızı da yaptık. Her hangi bir aksilik olmaz ise 24-25 Temmuz’da Yayla Karaçulha’da şölenimizi yapacağız” dedi.

Bayrak için zirveye tırmandılar

Yayla Karaçulha’da eskimiş bayraklar yenisi ile değiştirildi. Her yıl yaz aylarında sahil kesimlerinden yaylara göç eden vatandaşlar, Yayla Karaçulha’da bulunan Türk bayraklarının düzenli olarak bakımını yapıyor.

Seydikemer’de ulaşıma engel yok

Seydikemer Belediyesi, ilçe genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan yolları açarak ulaşımı rahatlattı.

YAYLA KARAÇULHA'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz Yayla Karaçulha Mahallesi’nde yangın sonucu evi yanan aileyi ve selde zarar gören arazilerde incelemelerde bulundu, mağdurlar ile sohbet edip taleplerini dinledi

2016 Da Muhtar Seçilenlerede Bilgisayar Hediye Edildi

Seydikemer de bulunan 61 mahalle muhtarına 2015 yılında diz üstü bilgisayar hediye eden Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 2016 yılında mahalle olan Yayla Karaçulha, Dont ve Yayla Eldirek mahalle muhtarlarına da dizüstü bilgisayar hediye etti.