Yemekleri Haberleri

Yemekleri Haberleri

Dünyanın en iyi yoğurtlu yemeği Çökertme Kebabı

 Geleneksel tarifleri öne çıkarmasıyla bilinen Taste Atlas (Lezzet Atlası) dünyanın en iyi yoğurtlu yemeklerini listeledi. İlk 20'de 6 Türk lezzetinin bulunduğu listenin ilk sırasında Bodrum, Muğla bölgesine özgü olan 'Çökertme kebabı' yer aldı.

Kökten, Göcek Ot Yemekleri Festivaline Katıldı

Göcek Kültür ve Turizm Derneği tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen Göcek Ot Yemekleri Festivaline katılan, Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten tüm katılımcılara başarılar diledi.

Big Chefs Eşsiz Manzarasıyla Büyülüyor

Foça Mahallesi 1030 Sokak No:190 Çalış Sahil, Şat Burnu’nda ORKA Grup’un bölgedeki yatırımlarından bir tanesi olan Big Chefs, eşsiz manzarası, kaliteli yemekleri ve içecekleriyle kaliteli hizmet veriyor.

Muğla Büyükşehir Türkiye’de İlkleri Gerçekleştiriyor

2014 yılında kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde sağlık, çevre, tarım, kültür gibi farklı alanlarda birçok yenilikçi projeyi hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin Mavi Deniz Temiz Kıyılar, Kısa Mola, Mor Yaşam, Temiz petek, Yerel tohum Merkezi, Toprak, Sulama suyu ve yaprak laboratuvarı, Muğla Tarımsal Güçbirliği kooperatifi, Oyuncak Kütüphanesi, ODTÜ İşbirliği Yenilenebilir Enerji projeleri ve “Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri” kitabı özellikleri ile Türkiye’de ilk olma özelliği gösteriyor.

Muğla yemekleri Dünya ikincisi oldu

 Muğla Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle hazırlanan ‘Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri’ kitabı Riyad’da düzenlenen ve dünyanın uluslararası tek yemek kitapları yarışması olan “Gourmand World Cookbook Award” yarışmasında ‘Yemek Mirası’ dalında Dünya ikincisi oldu.

‘Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri’ dünyanın en iyilerinden seçildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve Muğla Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile Muğla mutfak kültürünü geleceğe taşımak ve kayıt altına almak amacıyla çalışma başlatıldı. Muğla'nın 13 ilçesinde köy köy dolaşılarak hazırlanan 'Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri' kitabı, 60 yaş üzeri vatandaşlardan alınan toplam 446 tarifi içeriyor.

Geleneksel Düğün Yemekleri Festivali Gerçekleştirildi

Bu yıl 2'ncisi düzenlenen Geleneksel Muğla Düğün Yemekleri Festivali geniş bir katılımla renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.

Muğla'da 2. Düğün Yemekleri Festivali

Muğla Düğün Yemekleri Festivali'nin 2'ncisi geleneksel yöntemlerle üretilmiş doğal, organik, ata tohumu, ilaçsız ürünlerin satıldığı pazar açılışı ile başladı

2. Düğün Yemekleri Festivali düzenlenecek

Muğla Düğün Yemekleri Festivali'nin 2'ncisi 26 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.

Dörtyol sakinlerine, iftar yemeğinde güzel haberler verildi

Milas Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen, birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın sembolü olan iftar yemekleri Ramazan ayı boyunca Milas’ın farklı noktalarında kurulmaya devam ediyor.

MİLAS BELEDİYESİ İLK İFTAR SOFRASINDA 4 BİN KİŞİYİ AĞIRLADI

Ramazan ayı dolayısıyla Milas Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeklerinin ilki, Belediye Ek Hizmet Binası arka bahçesinde gerçekleştirildi. İftara katılanlarla buluşan Başkan Tokat, yemek dağıttı, katılan vatandaşlarla sohbet etti.

İFTAR YEMEKLERİ PERSEMBE GÜNÜ BAŞLIYOR

Milas Belediyesi’nin Ramazan ayı dolayısıyla gerçekleştireceği geleneksel iftar yemekleri başlıyor. İlçe genelinde 21 farklı noktada ve günde düzenlenecek olan iftar yemeklerinin ilki 23 Mart Perşembe günü düzenlenecek

“GÖCEK OT YEMEKLERİ FESTİVALİ” BAŞLADI

Fethiye Göcek’te gerçekleştirilen ve bu sene 5.’si düzenlenen “Göcek Ot Yemekleri Festivali” yöresel ot tanıma gezisi ile başladı.

OT YEMEKLERİ FESTİVALİ BAŞLIYOR

Göcek Kültür ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Göcek Ot Yemekleri Festivali bu yıl 18 Mart Cumartesi günü başlayacağı belirtildi.

KARACA DEPREM BÖLGESİNDE! KARACA, “30 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK ÇIKARIYORUZ”

Fethiye Belediyesi, Fethiye Likya Kadın Kooperatifi, şefler Ebru Baybara Demir ve Türev Uludağ ile birlikte Hatay’ın İskender’un ilçesinde her gün sıcak yemeklerin çıktığı aşevi kurdu. 

ERASMUS ÖĞRENCİLERİ ZENTARA’DA EĞLENDİ

Fethiye Üzümlü Borsa İstanbul Anadolu Lisesinin “Creating a School Environment for Active Participation” isimli Erasmus+ KA2 projesinin Polonya, Yunanistan, Portekiz ve Romanya ortaklarının katılımlarıyla gerçekleştirdiği proje etkinliğinin son durağı Zentara Beach Kitchen oldu. Öğrenciler programın son gününde doyasıya dans ederek birbirinden lezzetli Türk yemeklerini tattılar.

RAHAT TAVIRLARIYLA GELDİ, ÇEKMECEDEKİ PARALARI ALIP GİTTİ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ev yemekleri yapan lokantaya giren hırsızın kasada bulunan çekmeceyi açarak paraları çalıp gitmesi, güvenlik kameralarına yansırken, hırsızın rahat tavırları ise dikkatlerden kaçmadı.

İSTANBUL'DAKİ MUĞLALILARDAN ‘MUĞLA DÜĞÜN YEMEKLERİ' ETKİNLİĞİ

İstanbul'daki Muğlalıların birbirleri ile bağlantılarını sağlamak, Muğla'nın kültürünü İstanbul'da yaşatmak ve tanıtmak, Muğla'dan öğrenim için İstanbul'a gelen öğrencilere rehberlik yapmak için çalışan Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği hafta sonunda Sarıyer Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkı'nda ‘Muğla Düğün Yemekleri' etkinliği düzenledi.

DOMUZLAR YEMEKLERİNİ YESİN DİYE BANKTA ONLARI BEKLEDİ

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir parkı mesken tutarak yiyecek aramaya gelen yaban domuzlarını diğer çocuklar taş atarak korkutmasın diye bankta bekleyen 11 yaşındaki Fatma Yaren, görenlerin takdirini topladı.

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI SONA ERDİ

Fethiye’deki Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, renkli görüntülere sahne olmuştu. Etkinlikler kapsamında kortej yürüyüşü, halk oyunu gösterileri ve yerleşik yabancıların katıldığı Türk yemekleri yarışmalarının düzenlendiği Türk Mutfağı Haftası son buldu.

FETHİYE’DE ‘TÜRK MUTFAĞI HAFTASI’ ETKİNLİKLERİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) katkıda bulunduğu Fethiye’deki Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikler kapsamında kortej yürüyüşü, halk oyunu gösterileri ve yerleşik yabancıların katıldığı Türk yemekleri yarışması düzenlendi.

MENTEŞE MUTFAK KÜLTÜRÜ ATÖLYESİ, KÜÇÜK İZCİLERİ AĞIRLADI

Saburhane Meydanı tarihi Şaraphanedeki ‘Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi’’ küçük büyük her yaştan ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Muğla Mutfağına özgü yemeklerin hazırlandığı atölyenin ziyaretçileri bu kez Kocamustafendi İlkokulu öğrencileri izci grubu oldu. 27 kişiden oluşan küçük izcilere Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Başkanı Timur Kocabıçak ve ekibi tarafından, hazır beslenme (Fast Food) tarzının zararları ile ilgili bilgiler aktarılırken Muğla mutfak kültürüne özgü yemeklerin de tanıtımı yapıldı.

İlk ayak Fethiye oldu

İtalyan Şef Geovani ile Likya Şarapları İşletmesi’nin organize ettiği Antik Roma Yemekleri ve Antik Likya Şarapları Türkiye Yolculuğu’nun ilk ayağı Fethiye’ye oldu. SAF Restoranda düzenlenen bu özel etkinliğe birçok misafir katıldı. Şef Geovani ve Likya Şarapları İşletmecisi Doruk Özkan’ın konuşmalarıyla başlayan etkinlik 2500 yıllık özel Antik Roma yemeklerinin tadımı ile devam etti.

Seydikemer’de ‘Şükür Yemeğinin’ 19’uncusu düzenlendi

Seydikemer’in Karadere Mahallesi’nde deniz kenarında bu yıl 19’uncusu yapılan şükür yemeğine binlerce kişi katıldı. Her sene gerçekleştirilen duada bu yıl da şükür yemekleri yenilip, hortum ve afetlere karşı dualarda bulunuldu.

Küresel iklim Altın Susam’ı da vurdu

Ula'nın Gökova Körfezi havzasında yıllardır geleneksel yöntemlerle yetiştirilen organik susam hasadı başladı. Japonlar tarafından büyük ilgi gören ve geleneksel yemekleri Suşi yapımında kullanılan sarı susamda küresel iklim değişikliğine pandemi de eklenince rekolte yarı yarıya düştü.

Başkan Tokat Milas’ı tanıtmak için ocak başına geçti

Kanal 7’de yayınlanan Özlem Tunca Esirgenç’in sunduğu Mutfağım Şahane programının çekimleri Milas’a bağlı Karacahisar Mahallesi’nde gerçekleşti. Programa konuk olan Başkan Tokat, Milas’ın yöresel yemeklerini pişirdi. 

Seydikemer’de hortum bizi vurmasın duası

Muğla’nın Seydikemer İlçesi Karadere Mahallesi sakinleri, Hortum Vurmasın Duası'na çıktı. Her sene gerçekleştirilen duada bu yıl da şükür yemekleri yenilip, hortum ve afetlere karşı dualarda bulunuldu.

Yörefest’e yoğun ilgi

Fethiye Beşkaza meydanında “Yörefest Yöresel ve Yerel Ürünler İle Ev Yemekleri” festivali düzenlendi. Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği organizesinde ve Yakut Mutfak Akademi desteğiyle gerçekleşen festivalde; yerel ürünler ile yöresel yemekler, farklı lezzetler ve tatlar görücüye çıktı. Festivalde el işi hediyelik eşya ve ürün stantları da açıldı. Toplam 65 standın açıldığı festivalde sivil toplum kuruluşları da stant açtılar.

FETHİYE'DEKİ OT FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ OLDU

Yörenin otlarının toplanıp tanıtıldığı ve yemeklerinin yapıldığı Göcek 3. Ot Yemekleri Festivali bu yıl da oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Yöre halkı festivale sahip çıktı. Göcek Kültür ve Turizm Derneği'nin düzenlediği festivalin amacının yöre otlarını gelecek kuşaklara tanıtmak olduğu ifade edildi.

Göcek'te Ot Yemekleri Yarıştı

İlçemiz Göcek Beldesinde ilk kez düzenlenen Göcek Meneviş ve Ot Yemekleri Festivali'nde yöresel otlar ve otlardan yapılan yemekler tanıtıldı.