Yeni Eğitim Öğretim Haberleri

Yeni Eğitim Öğretim Haberleri

Menteşe Belediyesi’nden eğitime destek

 Menteşe Belediyesi, 2023-2024 yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte 1. sınıfa başlayan öğrencilere dayanışma çantası vererek eğitimlerine destek oluyor.

İlköğretim Haftası’nda Öğrencilerden Vali Akbıyık’a Ziyaret

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Türdü 100. Yıl İlkokulu ve Şemsiana Anaokulu Öğrencileri Muğla Valisi İdris Akbıyık’ı ziyaret etti.

Başkan Akdenizli'den Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının başlangıcı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Uyum Haftası ile Okula Başladılar

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 11 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve sınıflar için hazırlanan okula uyum programı başladı. Marmaris’te 2 bin 575 öğrenci uyum haftasında okullarıyla buluşurken velileri ilk gün toplantısına katıldı.

Muğla'da 30 bin öğrenci için ilk ders zili çaldı

Tüm sınıf ve kademelerde 11 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıflar için hazırlanan okula uyum programı başladı. Muğla’da yaklaşık 30 bin öğrenci uyum haftasında okullarıyla buluştu.

Muğla’da eğitim yöneticileri yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarını değerlendirdi

Okulların yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları ve yapılan çalışmalar Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen Eğitim Yöneticileri Toplantısı'nda değerlendirildi.

Müdür Emre Çay, öğretmenlerle buluştu

Milli Eğitim Muğla İl Müdürü Emre Çay, okulların yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları çerçevesinde ilçe ziyaretlerini sürdürüyor.

Okullar yeni eğitim öğretim yılına hazırlanıyor

Milas ilçesindeki ilk ve orta dereceli okullarda yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi bakım, onarım ve güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Tamamlanan okulları Muğla Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

MARMARİS'TE OKUL KANTİNLERİ DENETLENDİ

Okullarda yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul kantinlerinde denetim başlattı.

ÇYDD’DEN YENİ DERS YILINA MERHABA KAHVALTISI

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından 2022-2023 yeni eğitim öğretim yılı için ‘’Merhaba’’ kahvaltı programı düzenlendi. Dernek binasında gerçekleşen programa Likya Kadın Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca, Kültür İşleri Müdürü Halime Ok ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

MEB İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Gür, Muğla’da okulları ziyaret edip şampiyonları tebrik etti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 81 ilde gerçekleştirilen yeni eğitim öğretim yılı saha ziyaretleri doğrultusunda MEB İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Umut Gür, Muğla'da bir dizi ziyaretlerde bulunup TEKNOFEST'de derece alan Muğlalı öğrencileri tebrik etti.

Köyceğiz’de Kur’an Kurslarına kayıtlar başladı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yeni eğitim öğretim yılı Kur'an Kurslarına kayıt işlemleri bugün başladı.

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLIYOR

17 Haziran 2022 Cuma günü karnelerin alınmasıyla başlayan 3 aylık yaz tatili 12 Eylül 2022 Pazartesi günü sona erecek ve 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı başlayacak.

MENTEŞE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME DESTEK

Sosyal sorumluluk gereği çocukların gelişimine ve eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan eğitime desteğin yeni eğitim öğretim yılında da sürdüreceklerini belirten Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 'Çocuklar bizim geleceğimiz, yarınlarımız. Onların eğitimden sağlığa, spordan sosyal hayata kadar birçok alanda yanlarındayız. Yaz aylarında açtığımız ücretsiz kurslar ile yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyoruz. Kurslarımız ile sanattan spora farklı branşlarda başarı elde eden çocuklarımızı cesaretlendiriyor ve ödüllendiriyoruz. Binlerce çocuk kurslarımız sayesinde yaz dönümünü verimli geçirdi. Pazartesi günü de okullarımız açılacak. Her yıl olduğu gibi 2022-2023 yeni eğitim-öğretim yılında çocuklarımızın yanlarında olmaya devam edeceğiz. Kırsal Mahallelerimizde ilkokul 1. sınıfa başlayacak çocuklara yönelik içerisinde defteri, boya kalemi, cetveli gibi kırtasiye malzemelerinin bulunduğu dayanışma çantalarımızdan vereceğiz. Neşeli Makas uygulamamız ile okul hayatına başlayan çocukların ücretsiz saç kesimlerini yapacak, dezavantajlı özel öğrencilerimize hafta içi her gün aşevimizden sıcak yemek servisi yapacağız' dedi.

BAŞKAN KULAÇ ,’’GEÇEN SENE 5 LİRAYA ALDIĞIMIZ DEFTER ŞUAN 20 LİRA’’

Yeni eğitim öğretim yılına girilmesiyle birlikte herkesin aklına ‘’Acaba bu sene kırtasiye alış verişi ne kadar tutacak?’’ sorusu gelmeye başladı. Deva Partisi Fethiye İlçe Başkanı Saniye Kulaç kırtasiye fiyatları hakkında bilgiler edindi.

MUĞLA’DA ÜCRETSİZ DERS KİTAPLARI SIRALARDA YERİNİ ALIYOR

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde tüm okullarda yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları ve öğrencileri karşılamak için hummalı çalışmalar sürüyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrencilere ücretsiz verilmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanarak gönderilen 1 milyon 500 bin ders kitabı ve 908 bin yardımcı kaynak, okul sıralarının üzerinde yerini almaya başladı.

Muğla’da okullar yeni eğitim öğretim yılına hazırlanıyor

Okulların açılmasına kısa bir süre kala Muğla'da yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

Okullar yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlanıyor

2021-2022 eğitim öğretim yılının sona ermesinin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları ara vermeden devam ediyor. 13 ilçede büyük onarım ve güçlendirme çalışmaları, temel eğitim okullarının yenilenmesi, çehresinin güzelleştirilmesi gerçekleştirilirken yatırım programında yapımına başlanan yeni okul binalarının inşaatları tüm hızıyla devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, sahada devam eden çalışmaları yerinde incelemek üzere Yatağan ilçesini ziyaret etti.

Bodrum Belediyesi okulların sorunlarına el attı

Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekipleri, yeni eğitim öğretim yılı açılışında okulları ziyaret ederek ihtiyaçları hakkında idarecilerden bilgi topladı. Okulların talepleri ekipler tarafından not alınarak raporlandı, çözüm bekleyen sorunlarla ilgili süreç başlatıldı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’ndan eğitime destek

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) yeni eğitim öğretim döneminde Fethiye ve Seydikemer’deki ihtiyaç sahibi ailelerin okul çağındaki çocuklarına desteğini sürdürüyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde ilköğretim okulu öğrencileri için hazırlanan 742 çanta ve içindeki kırtasiye ürünleri, ilçe milli eğitim müdürlüklerine teslim edilirken 100 üniversite öğrencisine verilecek burslar için de kayıtlar devam ediyor. Yaklaşık 2 yıl süren pandemi belirsizliğinin ardından çocuklarını okula gönderen ailelerin sırtındaki yükü hafifletmek için harekete geçtiklerini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, tüm yardımları FTSO üyeleri adına ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya çalıştıklarını kaydetti.

MSKÜ’de mezuniyet törenleri sürüyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde pandemi nedeniyle yapılamayan mezuniyet törenleri, 20 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesi gerçekleştiriliyor.

Marmaris’te okullar dezenfekte edildi

Marmaris Belediyesi yeni eğitim öğretim sezonu öncesinde ilçedeki tüm okulları ilaçlayarak dezenfektesini gerçekleştirdi.

GÖKCAN’DAN YÜKSEKOKUL MÜJDESİ

AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Yelda Erol Gökcan, “Köyceğiz Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu ile Kavaklıdere Şehit Başsavcı Mustafa Alper Yüksekokulu’na yeni eğitim öğretim yılında öğrenci alınacak” dedi. Gökcan, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Köyceğiz ve Kavaklıdere’de gazetecilere açıklamalarda bulundu.