Yörük Türkmen Haberleri

Yörük Türkmen Haberleri

Yörükler, Kadınlar Gününü Keşkekli Müzikli Eğlenceyle Kutladı

Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeni ile keşkek günü ve eğlence düzenledi. Etkinliğe yoğun katılım gerçekleşti.

Fethiye’deki yörük şenliğinde görme engelliler alkışı hak etti

Dünya Engelliler Günü nedeniyle Altı Nokta Körler Derneği Fethiye şubesi ve Fethiye Yörük Türkmen Derneği işbirliği ile farklı bir etkinliğe imza atıldı. ‘Yörük Şenliği’nde ’ ilkler yaşanırken, görme engelli gençlerde sahne alıp özellikle Kur’an-ı Kerim okuyan Kerem Kalkanlı ile piyano resitali gerçekleştiren Ecrin Kalkanlı ayakta alkışlandı. Görme engelli Semir Kalcı’nın davul çalarak ekipleri oynattığı gecede, birbirinden güzel türküler geceye damga vurdu.

Yörük Türkmen Toyu'nda binlerce Yörük hasret giderdi

 Muğla merkezdeki Düzeyn Yaylası, 14. Yörük Türkmen Toyu'na ev sahipliği yaptı. Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından düzenlenen bu özel etkinlikte, Türkiye'nin dört bir yanından gelen Yörük Türkmen derneklerini ağırlandı.

Hancı, “Yörük Şenliği ile Türkiye genelinde nam salıyoruz”

Karaçulha Gönüllüleri Derneği Başkanı Halil Hancı, bu yıl sekizincisi düzenlenen Geleneksel Yayla Karaçulha Yörük Türkmen Şöleni’nde açıklamalarda bulundu.

Akdenizli, “Karaçulha Yörük şölenine hepiniz hoş geldiniz”

Seydikemer Belediyesi Başkanı Önder Akdenizli, Geleneksel Yayla Karaçulha Yörük Türkmen Şöleni’ne katıldı. Yörük vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Akdenizli, çeşitli açıklamalarda bulundu.

Kökten, “Burada büyük bir emek var”

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, Geleneksel Yayla Karaçulha Yörük Türkmen Şöleni’ne katıldı. Şenlikte emeği geçen herkese teşekkür eden Kökten, çeşitli açıklamalarda bulundu.

“Yörük Türkmen Şöleni” renkli görüntülerle başladı

Seydikemer’de düzenlenen Geleneksel Yayla Karaçulha Yörük Türkmen Şöleni renkli görüntülerle başladı.

BEŞKAZA MEYDAN’INDA ÇELENK KOYMA TÖRENİ

Fethiye Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması dolayısıyla, aralarında CHP Kadın Kolları, Türk Kadınlar Birliği, Yerel Tohumlar Derneği, Yörük Türkmenler Derneği gibi sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri ile Beşkaza Meydanı’nda bir araya geldi

DEPREMZEDE KADINLAR İÇİN KEŞKEK GÜNÜ

Fethiye Yörük Türkmen Derneği Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Yörük Çadırı’nda ilçe Sivil Toplum Kuruluşları destekleriyle keşkek günü etkinliği yapıldı.

YÖRÜK TÜRKMEN DERNEĞİ’NDEN BAŞKAN KARAYİĞİT’E ZİYARET

Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit’i ziyaret etti. 

YÖRÜKLER DOYASIYA EĞLENDİ

Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu ve bağlı derneklerinin hazırladığı “Yörük Yaren Gecesi” büyük alkış topladı. Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa ise ilgi yoğun oldu.

MİLLETVEKİLİ GÖKCAN, “MUĞLA’DAKİ KORKU İMPARATORLUĞUNU YIKIYORUZ”

Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol, Yörük Türkmen Şenliğinde yaşanan olaylar ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile ilgili Sınırsızlık Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

BAŞKAN AKCAN’DAN, MİLLETVEKİLİ GÖKCAN’IN İDDİALARINA YANIT

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, 13. Uluslararası Muğla Yörük Türkmen Toyu’nda protokol konuşmaları sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün konuşma yapmasını engellediğini iddia etmişti. Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan’dan AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan’ın, protokol konuşmaları sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün konuşma yapmasını engellediği iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

CHP’Lİ OSMAN GÜRÜN’DEN SAHTE DEMOKRASİ ANLAYIŞI

CHP’li Osman Gürün birlik beraberlik, hoşgörü, farklı fikirlere saygı derken, Yörük Türkmen Şenliğindeki protokol konuşmalarına müdahale etti.

Muğla, Yörük Türkmen Festivali’ne hazırlanıyor

Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından 20-21 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek 13'üncü Uluslararası Muğla Yörük Türmen Toyu öncesi açıklamalarda bulunan Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, Binlerce yörük Muğla'da bir araya gelecek. Yüreği Türk Dünyası için atan herkesi toyumuza bekliyoruz dedi.

Yörükler 20-21 Ağustosta Muğla’da bir araya gelecek

Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından 13'üncü Uluslararası Yörük Türkmen Festivali 20-21 Ağustos tarihinde Muğla Menteşe'de düzenlenecek.

Yörük Türkmen Şölenine Karaca’yı da davet ettiler

Karaçulha Gönüllüleri Derneği Başkanı Halil Hancı beraberinde yönetim kurulu, 23-24 Temmuz’da gerçekleşecek Yörük Türkmen şölenine Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı da davet etti.

Yörük Türkmen Derneği Karaca’yı ziyaret etti

Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı ve Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak ve üyeleri, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundular.

“MÜZİK HEPİMİZİN ORTAK PAYDASI”

Fethiye ve bölgenin sevilen sipsi sanatçısı İsmail Peynirci, TRT Müzik ekranlarında Emre Dayıoğlu"nun hazırlayıp sunduğu Heybemdeki Türküler isimli programa konuk olacak. Peynirci, programda hayranlarına müzik ziyafeti çekecek.

YÖRÜKLER KAHVALTIDA BULUŞTU

Yörük Türkmenlerin Muğla İl Beyi İsmail Uzunoğlu’nun Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı olması nedeni ile Fethiye Yörük Türkmen ve Kültür Derneği üyeleri kahvaltıda bir araya geldi. Çalış’ta bulunan Yörük Çadırı’nda gerçekleşen kahvaltıya Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’da katıldı.

Kerimoğlu İsmail Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı

2004 yılında kurulan Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Kurul’u yapıldı. Genel Kurul’da Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanlığı’na Kerimoğlu İsmail olarak ta bilinen İsmail Uzunoğlu seçildi.

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği’nden müzik odasına destek

Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği, Milas Sakarya Ortaokulu bünyesinde oluşturulmak istenen müzik odasına sekiz adet nota sehpası hediye etti.

Milas, Yörük Yaren Gecesi ile şenlendi

Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu ve Milas Yörük Obaları Kültür Derneği tarafından ilçemizde Yörük Yaren Gecesi düzenlendi.

Yanan çadırın yenisi elbirliğiyle kuruldu

Temmuz ayının son günlerinde Milas'ın Demirciler Mahallesi'nde başlayan ve çevre mahallelere sıçrayan yangında hayvanlarını ve kendi canlarını zor kurtararak başka mahalleye göç etmek zorunda kalan Yörük aileyi ziyaret eden Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş ve dernek yöneticileri, aileye çadır hediye etti.

Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu kongresini tamamladı 

Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu genel kurulu yapıldı. Kongreye çevre il ve ilçelerden da katılım olurken; Kovid-19 salgını tedbirleri altında gerçekleştirildi.

Karaçulha sakinleri, TOKİ projesinin mahalleye yapılmasını istemiyor

Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) tarafından yapılacak olan 180 konutun bölgeye yapılmaması için Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ı inşaatın yapılacağı alana davet ettiler. TOKİ projesinin bölgeye yapılmamasını isteyen mahalle sakinleri, Milletvekili Tanal’dan destek talebinde bulundular. 

Yörük Kültürü Yaşatılıyor

Türkiye Kamu-Sen Fethiye İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen Yörük Türkmen Türkü Şöleni etkinliği Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirildi. Karaçulha Gönüllüleri Derneği saz ekibi tarafından yöresel türküler ve oyunların sunulduğu organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.

YÖRÜK TÜRKMEN DERNEKLERİNDEN ŞEHİTLERİMİZE SAYGI ‘ASKERLERİMİZİN ARKASINDAYIZ’

Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri işbirliğinde şehitlerimiz ruhuna düzenlenen lokma etkinliğine yoğun katılım oldu. Fethiye Yörük Türkmen Derneği önünde gerçekleştirilen etkinlikte şehitlerimiz için dualarda da bulunuldu.

21. YÖRÜK TÜRKMEN ŞENLİĞİ BAŞLADI

21’inci SeydikemerBeşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Türkmen Şenliği, coşkulu şekilde başladı. Beşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Kültür Derneği tarafından bu yıl 21’incisi düzenlenen Uluslararası SeydikemerBeşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Türkmen Şenliği Cuma Namazı sonrası Oğuz Duası ile başladı. Uluslararası SeydikemerBeşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Türkmen Şenliği’nde 24 Oğuz boyu tamgası Türk Bayrağı ile göndere çekildi. 3 Ağustos Cumartesi günü sona erecek organizasyonda konserlerin yanı sıra çeşitli gösteriler sunuldu.

21. YÖRÜK TÜRKMEN ŞENLİĞİ CUMA BAŞLIYOR

Beşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Kültür Derneği tarafından bu yıl 21’incisi düzenlenecek olan Uluslararası SeydikemerBeşkaza Yaylaları BoğalarYörük Türkmen Şenliği; 2 Ağustos Cuma günü başlıyor. 3 Ağustos Cumartesi günü sona erecek organizasyonda konserlerin yanı sıra çeşitli gösteriler de sunulacak.