Zorluk Haberleri

Zorluk Haberleri

Dalaman Belediye Gençlik Spor ve Ortaca Belediyespor maçından kazanan çıkmadı

Muğla Süper Amatör Lig B Grubu‘nda mücadele eden Dalaman Belediye Gençlik Spor ve Ortaca Belediyespor 11. hafta mücadelesinde 1-1 beraber kaldı.

Komşusunu bıçaklayıp, arabaları çizdi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan bir sitede akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen bir kişi site sakinlerine zorluk çıkarırken, şahsın son olarak komşusunu bıçaklayıp arabaları çizdiği öğrenildi. Adeta diken üzerinde yaşadıklarını belirten site yöneticisi ve sakinleri yetkililerden yardım istedi.

Özdemir, "Cilalı Kaldırımlar Sakatlıyor"

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesinde, Eski Zafer Partisi Muğla İl Başkanı Kübra Bilginer tarafından gerçekleştirilen kahvaltılı etkinlikte, bölgemizdeki ve ülke genelindeki görme engelli bireylerin günlük yaşantılarında karşılaştıkları zorluklar, gerek yasa düzenleyicileri, gerekse yerel yönetimler tarafından engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması gerektiğine vurgu yapılarak, görme engellilerin güvenli bir şekilde sokaklarda, sosyal hayatın içinde olmaları için yapılması gerekenler konuşuldu.

EV SAHİBİ OLMAK İSTEYENLERE DEVLET DESTEK ÇIKIYOR, MÜTEAHHİTLER ZORLUK ÇIKARIYOR

Orta gelirliler için 'Yeni Evim' projesinin açıklanması, devletin uygun koşullar sunmasının ardından ev alma ümidi olan vatandaşların önüne bu sefer de müteahhitler taş koymaya başladı.

SEYDİKEMER’DE 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Seydikemer’de de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında engelli bireylerin yaşadığı zorlukları anlamak için ‘Empati Parkuru’ kuruldu.

Ortaca’da Sınırlı Sorumlu Su Ürünleri Kooperatifi Kuruldu

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'nde bulunan S.S. Ortaca Su Ürünleri Kooperatifi, Sarıgerme ve Dalyan Mahallesinde faaliyet gösteren balıkçıları bir araya getirdi. Uzun yıllar sorunlarının çözümünde zorluklar yaşayan ve bireysel olarak çözüme ulaşamayan balıkçılar, bundan böyle kurumsal bir yapıda faaliyetlerini sürdürecek.

İYİ PARTİ FETHİYE İLÇE YÖNETİMİ, BAŞKAN ÇIRALI İLE GÖRÜŞTÜ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret eden İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, ilçe yönetimi ve İyi Partili Fethiye Belediye Meclis Üyesi Ayşe Çiftçi, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. İlçe Başkanı Çoban, Fethiye’nin sorunları ile ilgili bilgi almaya geldiklerini belirtirken, Başkan Çıralı yüksek enflasyon ortamında zorluk çeken FTSO üyelerinin sıkıntıları başta olmak üzere Fethiye’nin ortak problemlerine ilişkin hazırlayacakları bir raporu önümüzdeki günlerde tüm siyasi partilere sunacaklarını kaydetti.

Muğla’da yaz yağmuru su birikintisine sebep oldu

Muğla'nın Menteşe ilçesinde sağanak yağış bazı yollarda sürücülere zor anlar yaşattı. Muğla-Aydın karayolu Menteşe Kooperatifi önündeki akıllı kavşakta biriken su birikintisi sonrası sürücüler karayolunda ilerlemekte zorluk çekti.

Doktorlar Bir Günlük Grevde

Sağlık çalışanları çalışma koşullarında artan zorlukları ve ekonomik krizin etkisi ile kötüleşen ekonomik şartlarını duyurmak adına Fethiye Devlet Hastanesi Önü’nde ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi Önü’nde basın açıklaması yaparak bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiler.

Seydikemer Belediyesi can dostlar için seferber oldu

Seydikemer Belediyesi, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte can dostları da unutmadı. Seydikemer’de yoğun kar yağışı ile beraber yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanları için belirli noktalara mama bırakıldı. 

Marmaris'te yağan kar vatandaşlar için eğlence oldu

Yoğun kar yağışının etkisi altına giren Türkiye’nin birçok bölgesinde kar sebebiyle zorluklar yaşanırken, Muğla’nın Marmaris ilçesinde kar ise vatandaşların eğlencesi oldu.

Bodrum’da engelli bireyler için farkındalık etkinliği gerçekleştirildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşamını sürdüren engelli bireyler, yaşadıkları zorlukları düzenlenen seminerle paylaştı.

Beyaz Baston Dünya Farkındalık Günü, farkındalık yarattı

Dünyanın pek çok ülkesinde görme engelli kişiler için bağımsızlık ve güvenlik sembolü olarak bilinen ‘Beyaz Baston’ günü Fethiye’de de etkinlikle kutlandı. Görme engellilerin günlük hayatta yaşadıkları zorlukları anlatabilmek için düzenlenen etkinlikte beyaz baston dünya farkındalık günü, farkındalık yarattı.

Öğrenci servislerinde tedbirler üst düzeyde

2021-2022 eğitim-öğretim yılında öğrenci servislerinde kovid-19 tedbirleri alındı. Genelgeler kapsamında öğrenci servislerinde alınması gereken tüm önlemler alındı. Zor bir süreçten geçtiklerini ve yeni eğitim yılında tüm önlemleri aldıklarını belirten Gazi İlköğretim okulu servis kooperatifi başkanı Muhittin Çetin, “Zor bir süreçten geçiyoruz, 1,5 senedir hiç çalışmadık uzaktan eğitim ile de hiç çalışmadık, 6 Eylül’de başladık ve bizler de bu işin devam etmesi açısından gereken tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. İnşallah bu süreci bu şekilde götürürüz, bizlerde bir zorluk yaşamamış oluruz. Herkesin tedbirli olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Muğla’da hutbe okudu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, orman yangınlarıyla mücadele eden Muğla'ya gitti. Tarihi Şeyh Camii'nde, Zorluklar Birlikte Aşılır başlıklı hutbe irad eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, cuma namazı kıldırdı.

CHP’li Erbay; 'Çocuklarımızın geleceğinin çalınmasına izin veremeyiz'

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, ÖSYM tarafından 2021 yılı üniversiteye giriş için düzenlenen TYT ve AYT sınavlarında yer alan soruların özellikle matematik testlerinde soru tipi ve zorluk seviyesinin bugüne kadar ÖSYM'nin soru havuzunda olmayan tip ve zorlukta olduğu, hatta bazı soruların müfredat dışı olduğu yönünde öğrenciler ve veliler tarafından yöneltilen şikayetleri bir soru önergesi vererek TBMM gündemine taşıdı.

Cemile Şaşmaz, “Kayaköy’ü kaçak yapılar bitiriyor”

Fethiye, Kayaköy’de yaşanan su ve elektrik kesintileri vatandaşlara zorluklarla karşı karşıya bırakıyor. Su kesintilerinden çokça etkilenen Kayaköy sakinleri Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ)’ye isyan etti.

Su Kesintisi Vatandaşı Çileden Çıkardı! Sular Neden Akmıyor?

Muğla’nın Fethiye, Milas ve Bodrum ilçelerinde yaşanan su kesintileri vatandaşlara zorluklarla karşı karşıya bırakıyor. Su kesintilerinden etkilenen bölgelerde ikamet eden vatandaşlar da Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) resmi sitesine girerek suların geleceği saate yönelik araştırma yapıyor. Peki, sular ne zaman gelecek?

'LGS'de özel ders alanlara ayrıcalık gösterildi'

LGS’de matematik sorularının uzun ve zor olduğunu belirten Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran; 'Matematik testinde soruları böyle zorluk seviyesinde hazırlamak ve 8. Sınıf öğrencilerine yöneltmek özel okul öğrencilerine bir avantaj sağlamaya dönük müdür?" diye sorarak, "Sınavda özel ders alabilen, uzaktan eğitimi çeşitli araçlarla takviye edebilenlere ayrıcalık gösterilmiştir' dedi.

Karayiğit, üreticilerin yaşadığı zorlukların altını çizdi

Tam kapanma süreci kapsamında semt ve üretici pazarlarının kapalı olması nedeniyle; üreticiler zor günler yaşıyor. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, konu hakkında Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar’a bilgi aktardı. Oda Başkanı Karayiğit sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin bakanlıklar düzeyinde görüşmeler gerçekleştirdiğini belirtti. 

Uçak: Zorluklar dayanışmayla aşılır, sorunlar örgütlenerek çözülür

Salgın sürecinin bütün dünyada olduğu gibi, ülkemizde de eğitimden sağlığa, lojistikten güvenliğe hayatın her alanını olumsuz etkilediğini belirten Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, Milas ve Yatağan temsilciliklerini yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret etti.

Marmaris Ticaret Odası’ndan tablet desteği

Muğla'nın Marmaris ilçesinde eğitim gören ve tableti olmadığı için zorluk çeken ihtiyaç sahibi öğrencilere bir destek de Marmaris Ticaret Odası'ndan (MTO) geldi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve MTO iş birliğinde temin edilen 81 adet klavyeli tablet, ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Soydemir 2020 yılını değerlendirdi 

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, yaptığı açıklamada 2020 yılı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Oda Başkanı Soydemir, “Kovid-19 salgını esnaflarımıza ve halkımıza zorlu bir süreç yaşattı. Aylardır kapalı olan işletme ve dükkanlar var. Esnaflarımızın ne zorluklarla ayakta durduğunu biliyoruz. Her zaman onların yanında olacağız” dedi. 

İlçe Başkanı Çoban’ın yeni yıl mesajı 

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, yeni yıl mesajında millet olarak 2020 yılında zorlu bir süreç yaşadığımızı belirtti. İlçe Başkanı Çoban, “Yeni yılla birlikte tüm bu sorunların azalıp son bulmasını temenni ediyorum. Millet olarak yaşadığımız tüm bu zorlukların farkındayız” dedi. 

Zorluklarla yaptırdığı evi kül oldu

Fethiye Yeni Mahalle’de gece saatlerinde çıkan yangında, kızı ile yaşayan Ayşe Ülker’e ait olan ev kullanılamaz hale geldi. Tüm eşyaları yanan talihsiz kadın, devletin ve hayırseverlerin desteğini bekliyor.

Marmaris Ticaret Odasından üyelerine nefes aldıran bir anlaşma daha hayata geçti

Marmaris Ticaret Odası Pandemi sebebiyle Mart ayından bu yana ödemelerinde zorluk yaşayan ve ticari açıdan zor günler geçiren işletmeciler için yeni bir proje hayata geçirilmesini sağladı. MTO ve Ziraat Bankası arasında tedarikçi ve alıcıların buluştuğu 'Güvenli Ticaret Sistemi Finansmanı Projesi' imzalandı.

BİK Ortak Manşet İçin Basına Teşekkür Etti

Basın İlan Kurumu (BİK), COVID-19 virüs salgınına karşı mücadelede üzerine düşen görevi tüm zorluklara rağmen yerine getiren Türk basınına “Evde Kal, Sağlıkla Kal” ortak manşet çağrısında bulunmuştu.