Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

MSKÜ’de bilim söyleşisi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda gerçekleştirilen bilim söyleşisine Menteşe ilçesindeki okullardan bilim meraklısı öğrenciler katıldı.

MENTEŞE BELEDİYESİ’NDEN KADINLARA KANSER EĞİTİMİ

Menteşe Belediyesi tarafından ‘’1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası’’ kapsamında kadınlara meme, rahim ağzı ve kolon kanseri ile ilgili eğitim verildi.

Öğrenciler kordonda kitap okudu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde okullar 'OkurGezer' projesi çerçevesinde farklı etkinliklerle kitap okuma alışkanlığı kazanma konusuna dikkat çekme çalışmalarını sürdürüyor.

Sezon öncesi esnaf bilgilendirildi

Bodrum protokolü, sezon öncesi çarşı esnafı ile bir araya geldi. Esnafa ilçede sezon öncesi yapılacak bazı yasal düzenlemeler hakkında bilgiler verildi.

5 yaş grubu okullaşmada yüzde 100’lük hedefe yaklaşıldı

Muğla'da 5 yaş grubunda okullaşma oranı Dalaman, Datça, Kavaklıdere, Köyceğiz ve Ula'dan sonra bu hafta Yatağan ilçesinde oran yüzde 100 hedefine ulaştı. İl genelinde ise bu oran yüzde 99,85'e yükseldi.

MSKÜ ile BODER arasında işbirliği protokolü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin özel sektör ile işbirliği protokol imzaları devam ediyor. Hem öğrencilerin istihdamına, hem de eğitimlerini sürdürürken staj yapma imkanı tanıyan işbirliği protokolleri öğrencilerin mezuniyet sonrası işsiz kalma riskini azaltıyor.

Milas’ta beyaz önlükler 4’üncü kez giyildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Milas Veteriner Fakültesi 4'üncü Beyaz Önlük Giyme Töreni, Milas Veteriner Fakültesi yerleşke alanında gerçekleştirildi.

Ortaca Meslek Yüksekokulu aşçılık programı öğrencilerinden yedi madalya

Ortaca Meslek Yüksekokulu aşçılık programı öğrencileri, 23-24 Mart'ta Fethiye'de 'Gastro Fethiye Ulusal Gastronomi Festivali' çerçevesinde Şef Mavi Derneği tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen üniversiteler arası yemek yarışmasında 6 altın ve 1 gümüş madalya kazandı.

Köyceğiz Belediye personeline ilkyardım eğitimi verildi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, belediye personeline uygulamalı ilk yardım eğitimi verildi.

Köyceğiz’de Zekâ Oyunları İlçe Turnuvası tamamlandı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Zek Oyunları Turnuvası, Zeytinalanı Ortaokulu'nun başarısıyla tamamlandı.

Köyceğiz’de okuma bayramı coşkuyla kutlandı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Zeytinalanı İlk ve Ortaokulu birinci sınıf öğrencileri tarafından okuma bayramı etkinliği düzenlendi. Okuma bayramında birinci sınıf öğrencileri yıl boyunca öğrendikleri okuma becerilerini sergiledi. Öğrenciler, etkinlikte rondları, piyesleri, koro ve şarkıları başarıyla sundular. Birinci sınıf öğrencileri eğitim hayatlarının temeli ve en önemli adımı olan ilk okumaya geçmelerinin mutluluğunu paylaştılar. Okul yöneticileri bu etkinlikte görev alan başta Öğretmen Hatice Tok ve öğrencilere, destek veren tüm öğretmen ve velilere teşekkür etti. Düzenlenen etkinliğe okul yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda Köyceğizli Yıldız birinci oldu

Muğla il genelinde düzenlenen İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nda Köyceğizli Safiye Yıldız ortaokullar kategorisinde il birincisi oldu.

Köyceğiz’de İstiklal Marşı ve önemi anlatıldı

Köyceğiz ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi. İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliği programı Köyceğiz Fen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Fatma Giray, Sevgi Korkmaz ve Müzik Öğretmeni Özgür Kırlı tarafından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Köyceğiz Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Aydın Dirim yaptı.

İstiklal Marşı’ın kabulünün 101’inci Yılı

Milas Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programa Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Garnizon Komutanı Albay Muammer Mersincik, ilçe protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Köyceğiz’de ’Köy Okullarında Akıllı Tarım ve Akıllı Arıcılık Projesi’ gerçekleştirilecek

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 'Köy Okullarında Akıllı Tarım ve Akıllı Arıcılık Projesi'nin hayata geçmesi için toplantı yapıldı.

Köyceğiz’de İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması yapıldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma yarışmasında Köyceğiz'i temsil edecek öğrenciler belirlendi. Köyceğiz İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu'nda yapılan yarışmada öğrenciler büyük heyecan yaşadı. Yarışmaya katılan öğrenciler il finaline kalmak için kıyasıya yarışarak ter dökerken, tüm yarışmacı öğrenciler göstermiş oldukları üstün başarı nedeniyle alkışlandı.

Köyceğiz Fen Lisesi öğrencilerinden miniklere ziyaret

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde duyarlı bir davranışa imza atan fen lisesi öğrencileri, çocuklara fen bilimlerini sevdirmek amacıyla anaokul öğrencilerini ziyaret ederek deneyler yaptı.

Dalaman’da hayırseverin yaptırdığı okulun açılışı yapıldı

Hayırsever vatandaş Meryem Küçük tarafından Dalaman Kargınkürü Meryem Küçük İlkokulunun acımışı İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'ın katılımı ile yapıldı.

Çıraklara devletten 2 bin 126 TL

Muğla'da mevcut 6 Mesleki Eğitim Merkezi’ne ek olarak 28 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 9 Çok Programlı Anadolu Lisesi olmak üzere toplam 37 okul bünyesinde mesleki eğitim merkezi programı açılarak, toplamda 43 kurumda mesleki eğitim merkezi programı uygulanmaya başlandı. 

Toplam 952 haber.