Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Dalaman’da öğrencilere trafik güvenliği ve KADES eğitimi

Muğla'nın Dalaman ilçesinde öğrencilere trafik güvenliği ve Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgilendirme yapıldı.

Ege Türkiye 1.’si oldu

Milas Bilim Merkezi Öğrencisi Ege Keskin Uluslararası Kanguru Matematik yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

Menteşe Belediyesinden Kadın Personele Anlamlı Eğitim

Menteşe Belediyesi tarafından ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde belediyede çalışan kadın personele ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’, ‘Şiddet Türleri’ ve 6284 Sayılı Kanun hakkında eğitim verildi.

Projelerini sergilediler

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 66 öğretmenin yer aldığı e-twinning projesi kapsamında okullarda öğrencilerin yaptığı projeler Fethiye Beşkaza Meydanı’nda sergilendi.Düzenlenen sergiyi Fethiye kaymakamı Eyüp Fırat’ta ziyaret etti.Sergi sonrasında Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde proje ödülleri sahiplerini buldu.

Saygın Rehabilitasyon Merkezi Öğretmenler Günü’nü kutladı

Özel Saygın Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu aynı zamanda Uzman Özel Eğitim Öğretmeni Musa Acar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kurum içindeki öğretmenlerle yemekte bir araya geldi.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma Eğitimleri Başladı

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce 2021 Yılı birinci dönem Çevre Koruma Konulu Eğitimler Esenköy ve Bozyer İlköğretim Okulu'nda 111 öğrenci ve 4 öğretmene çevre koruma eğitimi verilerek başladı. Pandemi tedbirleri nedeniyle ara verilen eğitimlere 2021-2022 eğitim öğretim yılı boyunca devam edilmesi hedeflenmektedir.

Tarım personeline ‘Kadına şiddeti önleme’ eğitimi

Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğüne bağlı 'Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi' tarafından Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi' verildi. Şiddet Önleme Merkezi Kuruluş Müdürü Nilüfer Topkıran ve Kurum personeli Gamze Koçar tarafından verilen eğitime İl Müdürü Barış Saylak, Şube Müdürleri ile personel katılım sağladı.

Bodrum’da çocuk kütüphanesi açıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Hüseyin Özgül Çocuk Kütüphanesi, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın katılımıyla açılışı gerçekleştirildi.

Muğla’da Kütüphane açılışları

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle ülke genelinde başlatılan 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi kapsamında Muğla'daki okullarda kütüphane açılışları sürüyor.

Minik Yazar Milli Eğitim Müdürü Çay’ı ziyaret etti

Muğla Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Merkez Atatürk İlkokulu ve Fethiye Bilim Sanat Merkezi öğrencisi minik yazar Elif Sıla Bozyiğit'i makamında ağırladı.

Marmaris Belediyesi kurtarma ekibi eğitimlere başladı

Marmaris Belediyesi'nin gönüllü çalışanlarından oluşturulan arama kurtarma ekibi eğitimlere devam ediyor. Teorik dersler alan ekip pratik eğitimlere de başladı.

Erasmus ‘Öğrenme Tutkusu’ projesi sertifika töreni

Ulusal Ajans Erasmus+Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Programı kapsamında gerçekleştirilen Türkiye, Romanya, İtalya, Polonya ortaklığıyla yürütülen 'Öğrenme Tutkusu' projesinin çalışmaları için Muğla'ya gelen öğretmenler, eğitim sonrası sertifikalarını İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'ın elinden aldılar.

MSKÜ Akademik yıl açılışı yapıldı

Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitimin ara verildiği Üniversitelerde 2021-2022 eğitim öğretim yılında tekrar başlayan yüz yüze eğitim sonrası Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi akademik açılış töreni gerçekleştirdi.

Çameli’nde keman ve piyano kursu

Çameli Belediyesi ve Çameli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile 10 yaş ve üzeri çocuklara ve yetişkinlere keman ve piyano kursları açıldı.

Düzce depreminin yıl dönümünde afet farkındalık eğitimi verildi

Fethiye Belediyesi, Fethiye Kent Konseyi ve Fethiye Mag Amesar (Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi) işbirliği ile AFAD adına ‘’Birey ve Aileler için Afet Farkındalık Eğitimi’’ verildi. Mahalle Afet Gönüllüleri içindeki Afet Farkındalık Eğitmenleri, Ercan Kolcu, Nilüfer Kolcu, Servet Kara, Yıldırım Mutlu ve Fethiye Belediyesi Jeoloji Yüksek Mühendisi M. Serhat Karagöz tarafından Düzce depreminin yıl dönümü ve 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık günü olması münasebetiyle afet farkındalık eğitimi verildi.

Muğla’da kütüphanesiz okul kalmayacak

Muğla'da Vali Orhan Tavlı himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi kapsamında, çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Muğla'da Kütüphanesi olmayan okullara kütüphane kazandırılırken, hlihazırdaki kütüphanelerin de içerikleri zenginleştiriliyor.

Kaya, “Eğitime 1 hafta ara veriyoruz”

Okullar ara tatile giriyor. Tatil öncesinde öğrencilere ve velilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya bir mesaj yayımladı.

MSKÜ Akademik açılış

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı akademik açılış töreni Pazartesi günü Üniversite AKM salonunda yapılacak.

AKUT’tan engellilere deprem eğitimi

AKUT, Fethiye Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından engelli bireylere yönelik deprem afeti öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapmaları gerektiğiyle ilgili eğitim verildi.

Toplam 952 haber.