Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

“NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA” İÇİN BİR ÇAĞRI’DA FETHİYE’DEN…

Eğitim-Sen Fethiye Şubesi temsilciliği üyeleri tarafından Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde oturma eylemi gerçekleşti. Ankara’da 67 gündür açlık grevinde bulunan Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça için düzenlenen oturma eylemi 1 saat kadar sürdü. Oturma eylemi öncesi Eğitim-Sen Fethiye temsilciliği tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Oturma eylemine Fethiye Ses sendikası da destek verdi…

Dünya Çiftçiler Günü Etkinliğini Değerlendirdi

Geçtiğimiz Pazar günü Ankara Tandoğan meydanında düzenlenen; 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü etkinliğine katılan Fethiye Ziraat Odası yönetimi ve Fethiyeli çiftçiler Ankara’dan memnun döndüler. 81 ilden gelen on binlerce çiftçi; Ankara Tandoğan meydanında TZOB’un düzenlediği 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü etkinliğine katılmıştı. Fethiye’den de Fethiye Ziraat Odası başkanı Kenan Karayiğit ile yönetim kurulu üyeleri ve Fethiyeli çiftçiler de yoğun bir katılım gösterdiler. TZOB genel başkanı Şemsi Bayraktar’ın konuşma yaptığı etkinlikte; Türk Halk Müziği sanatçısı Sevcan Orhan ile Türk Pop Müziği sanatçısı Mustafa Ceceli sahne alarak çiftçilere güzel bir konser verdiler.

1 KİLO DOMATESİN MALİTEYİ ÜRETİCİYE 1 LİRA

Son zamanlarda İstanbul Ankara gibi büyükşehirlerde domates fiyatlarında yaşanan artış gözleri üreticilere ve komisyonculara dikti. Türkiye’nin en büyük domates üreticisi ve büyük domates ihracatçısı olan Fethiye’de üreticiler üretim koşullarını ve maliyetlerini kamuoyuyla paylaştı.

Trafik Polisleri “Kask” Hediye Etti

Dün öğleden sonra Atatürk caddesinde motor sürücülerine yönelik trafik uygulaması yapan Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri; kask takmayan motor sürücülerine ceza yerine kask hediye ettiler…

“İncirlik Üssü ABD'ye Kapatılsın” İmza Kampanyası

ABD'nin namlularını Türkiye'ye çevirmesinden sonra Türkiye çapında harekete geçen Vatan Partisi, Fethiye’de de 'İncirlik Üssü ABD'ye Kapatılsın' adlı imza kampanyası başlattı. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde açılan imza masasına gelen vatandaşlar imza attılar.

Üniversiteli Gencin Ölümden Hayata Dönüşü

Ağır yaralanan ve beyin fonksiyonları durma noktasına gelen Seçkin Dağlı, Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi doktorlarının zamanında müdahalesiyle yeniden hayata döndü.

Fethiye Umke’den Çevre Temizliği

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Koca Çalış ve Karataş plajlarında çevre temizliği yaptı.

Gençlik Haftası Etkinlikleri Başladı

Türkiye genelinde her yıl 15-19 Mayıs tarihlerinde kutlanılan Gençlik Haftası etkinlikleri Fethiye’de düzenlenen törenle başladı.

TÜRKİYE BASINI FETHİYE'DE

Gazeteciler Konfederasyonu İkinci Genel Kurul Toplantısı için Türkiye'nin bütün illerinden gelerek Fethiye’de buluşan 112 delege, genel başkanlığa Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Kurucu Başkanı Nuri Kolaylı'yı tekrar seçti. Fethiye Gazeteciler Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen genel kurul öncesi ve sonrasında delegeler ve eşleri Fethiye, Seydikemer İlçeleri’ni gezdiler.

GÖCEK TÜNELİ GEÇİSŞ ÜCRETLERİNE ZAM YAPILMASINA TEPKİLER DEVAM EDİYOR…

Türkiye'deki 172 tünel içinde tek paralı tünel olan Göcek Tüneli'nin geçiş ücretlerine 50 kuruş ile 2 TL arasında zam yapılmasına tepkiler devam ediyor. Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar, Göcek Tüneli'nin geçiş ücretlerine 50 kuruş ile 2 TL arasında zam yapılmasının ardından gazetecilere açıklama yaptı…

Fethiye’de Yılın Şoförü Ödüllendirildi

Fethiye’de yılın şoförü seçilen taksici Selahaddin Dirgen’e ödülü İlçe Jandarma Komutanlığında yapılan törenle verildi. Trafik Haftası nedeniyle Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Timi ekipleri trafikte farkındalık yaratabilmek amacıyla yılın şoförünü belirledi. Son beş yıldır hiç kazaya karışmamış ve trafik kurallarına azami uyum sağlayan taksi şoförü Selahaddin Dirgen, yılın şoförü seçildi.

“İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK, TEKRARI HALİNDE RUHSATLAR İPTAL EDİLECEK”

Fethiye’de ki otelcilere ve pansiyon işletmecilerine yönelik kimlik bildirim kanununda yapılan değişiklikler anlatıldı. OHAL kapsamında uygulanan düzenlemeler ile ilgili kanun hükmündeki kararnameler ve 1774 sayılı kimlik bildirme kanununda yapılan değişiklikler anlatıldı. Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Sosyal tesislerinde gerçekleşen bilgilendirme seminerine; Fethiye’de yaşayan villa kiralama ve pansiyon işleten yerleşik yabancılarda katıldı.

ADD “Suç Duyurusunda Bulunulmuştur”

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubesi yönetim kurulu üyeleri tarafından 7 Mayıs 2017 tarihinde bir televizyon kanalında yayınlanan bir programda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli şahsiyetlerinden Prof. Dr. Afet İnan’a yönelik hakaret ve iftiralarda bulunulması iddiası ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Fethiye CKD Suç Duyurusu için Adliyede

7. Mayıs akşamı TV Net kanalında yayınlanan "Derin Tarih" adlı programda Mustafa Kemal Atatürk'ün,manevi kızı Afet İnan'la cinsel beraberlikleri olduğunu iddia eden Süleyman Yeşilyurt adlı şahıs hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Fethiye CKD üyesi on kişilik bir grup bugün Fethiye Adliyesindeydiler.

İlgili Komisyonlara Gönderilen Maddeler Karara Bağlandı

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Fethiye Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında komisyona gönderilen bazı maddelerin görüşülmesi amacıyla olağanüstü meclis toplantısı gerçekleşti.

Tekstil Toplama Sistemi Fethiye’de…

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 6 geri dönüşüm faaliyetine ek olarak kullanılmış tekstil atıklarını da ekledi. Bölgemizde hiçbir il belediyesinin gerçekleştirmediği, Türkiye’de ise İstanbul ilçeleri hariç hiçbir ilçe belediyesinin faaliyet göstermediği tekstil toplama sistemini ilk kez Fethiye Belediyesi uygulayacak. Başlangıçta 100 konteynır Fethiyelilere hizmet verecek. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, kullanılmış tekstil atıklarının artık Fethiye’de çöp olmayacağının altını çizerek, sistemin ülke ekonomisine büyük destek vereceği söyledi.

Geleneksel Bahar Şenliğine Yoğun Katılım

Karaçulha Gönüllüler Derneği tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Bahar Şenlikleri ve Keşkek Gününe yoğun katılım oldu. Kayıkseki Piknik Alanında gerçekleşen etkinliğe katılan vatandaşlar gün boyu canlı müzik eşliğinde eğlenirlerken, çocuklar ve gençlerde eski atalardan kalma oyunları sergileyerek etkinliğe renk kattılar.

Mete Ay Göcek Tüneli Zammını Eleştirdi

Göcek Tüneli’ni işleten firmanın turizm sezonu öncesi 4.50 TL olan geçiş ücretini 5 TL yapmasını değerlendiren Çalış-Der Başkanı Mete Ay; “Para kazanmak için hem devleti zor durumda hem de halkı mağdur duruma düşürüyor. Bu hiç hoş bir şey değil” diye konuştu.

“Seydikemer Belediyesi Faaliyette Sınıfta Kalmıştır”

CHP Seydikemer Belediye Meclis Grup Sözcüsü Cemil Daydır 2016 faaliyet raporunu eleştirdi. Daydır,2016 yılında yapılan faaliyetlere baktığımızda yapılanların rutin belediyecilik hizmetleri olduğunu görüyoruz. Seydikemer Belediyesi’nin köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanları ve ilçe merkezi anlamında hedefleri olmalıydı. İlçemizi daha ileriye götürecek kısa ve uzun vadeli hedefleri ile projelerinin olmadığını yapılan meclis toplantısında üzülerek gördük. Türkiye’nin farklı kentlerinde hayata geçirilen ve içerisinde kentte yaşayan her yaşta insanların istifade edebileceği sosyal bir tesis projesi yok” dedi.

Toplam 15377 haber.