Madımak Katliamı 30. Yılında Anıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Günlükbaşı Futbol Sahası'nda Sivas'taki Madımak Oteli'nde katledilen 33 sanatçı ve aydın için anma töreni düzenlendi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 2 Temmuz 1993’te Sivas’taki Madımak Katliamı’nda hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi.
Fethiye Belediyesi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Fethiye Alevi Kültür Derneği iş birliğinde düzenlenen törene; Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Alevi Kültür Derneği Başkanı Hasan Şimşek, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Fethiye Şube Başkanı Turgut Sevinç, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Aynur Can’ın sunuculuğunu yaptığı törende; saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okunmasının ardından semah gösterileri gerçekleştirildi.
Programda konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Sivas’ta yaşanan büyük acının ve dramın yıl dönümünde orada olduklarını belirtti. Karaca, Madımak’ta işlenen büyük bir insanlık suçu sonrasında tüm Türkiye’nin adaletin sağlanması ve Madımak’ın hesabının sorulması için birleştiğini ifade etti.
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca sözlerine şöyle devam etti;
“Bugünkü anma etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz. Bugün aramızda bizim için Çok uzaklardan gelen, Sivas federasyon başkanımızda burada Sayın Süleyman Arıkan bizim tüm etkinliklerimizde yanı başımızda olan bizim, İstanbul’da ki elçimiz gibi kendileri ona buradan çok teşekkür ediyorum. 

Birçok değerli isim ve muhtarlarımız da bizimle birlikte onlara da bugünkü etkinliğimize hoş geldiniz diyorum. Biliyorsunuz her türlü siyasi ve ekonomik zorluklara rağmen bir bayramı daha hep birlikte geçirdik. Fethiye’mizi ziyarete gelen tüm misafirlerimizin de geçmiş bayramını tebrik ederim. Biliyorsunuz ki siyasi ve ekonomik olarak en zor dönemlerden geçiyoruz ama her şeye rağmen dimdik ayakta ve sizlerle beraber olaraktan Fethiye’miz çok güçlü. Fethiye de büyük bir farkla 28 Mayıs seçimlerini atlattık. Bizlerle birlikte yürüyen ve tüm Atatürk sevdalılarına teşekkür ederim.

Bizler millet ve devlet olarak çok güçlüyüz. Sizlerde biliyorsunuz ki şubat ayında çok büyük bir depremle karşı karşıya kaldık ama tüm hayırseverlerimizle birlikte orada ki yaralı sarabilmek adına büyük bir mücadele içerisine girdik. Birlikte yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projesi dünya birincisi seçildi. Ama biliyorsunuz bazı yaralar sarılmaz tam 30 yıl önce madımak ’ta tam 35 cenazeyi katleden bu zihniyeti hep beraber lanetliyoruz. Bu acıyı dindirme şansımız yok. Ama hukuk adaleti sağlayacak. Hukuku gençlerimizin bilmesi gerekiyor. Sivas’ta hukuk arayışımız tam 30 yıldır devam etmektedir.

Sivas’tan birçok aydın insanımız çıktı buradan hepsini selamlamak istiyorum. Can dostlarımız var Sivas’ta. Hak ve adalet aramaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Fethiye de insanlarımız nasıl özgürce yaşayabiliyorsa ırkçılık yoksa işte bu hukuktur. Adalettir. İşte ortak amacımız bu olmalı. Bu zihniyete karşı çıkmaktan ve dimdik durmaktan yılmayacağız. Sivas’ta kaybettiğimiz 35 canı minnetle ve şükranla anıyoruz. En güzel günlerde buluşmak dileğiyle… Yolumuz Mustafa Kemal Atatürk olsun diyorum ve sevgilerimi sunuyorum”
Tören, Tolga Sağ ve Cengiz Özkan konseriyle son buldu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN