Katliam Haberleri

Katliam Haberleri

Halk ozanı Filistinliler için türkü besteledi

Muğla’da yaşayan halk ozanı Abbas Balcı, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınamak için türkü besteledi.

Filiz Topçu ; “Bu bir kitlesel katliamdır, savaş ve insanlık suçudur.”

Fethiye’de Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Filiz Topçu, İsrail'in Filistin'e yönelik eylemlerini eleştirdi.

Erdoğan'dan Akbelen Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ağaç katliamının yaşandığı Akbelen Ormanı'ndaki bölge halkı ve çevrecileri hedef aldı. Erdoğan, 'Kampanyaları ağaç sevgisiyle izah edemeyeceğimiz açıktır. Çevreci görünümlü marjinallere aldırmıyor, işimize bakıyoruz' dedi.

Kılıçdaroğlu Akbelen'de maden sahasına girdi, jandarma yurttaşlara müdahale etti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, direnişe destek olmak için Akbelen'e geldi. Burada açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Boşuna mı 'Bu beşli çeteler milletin kanını emiyor' diyordum. Bunun için söylüyordum" dedi ve ekledi: "Kemal kardeşiniz sizin yanınızda, hiç endişe etmeyin. Sonuna kadar mücadele edeceğiz." Kılıçdaroğlu ayrıca ağaç katliamının yaşandığı maden sahasına girdi. Yurttaşlar Kılıçdaroğlu ile beraber maden sahasına girmek istedi, gözaltına alınan 3 yurttaştan 2'si serbest bırakıldı.

Başkan Oktay, Başbağlar Katliamını Unutmadı

5 Temmuz 1993'te, Erzincan ilinin Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde PKK tarafından 33 sivilin öldürülüp köyün ateşe verildiği katliamı unutmayan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, katliamın yıl dönümünde mesaj yayımladı.

Madımak Katliamında Can Verenler Anıldı

30 yıl önce Sivas’taki Madımak Otelinde ateşe verilerek katledilen 33’ü sanatçı, 2’si otel çalışanı olmak üzere 35 can için Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği merkezinde anma etkinliği düzenlendi.  

Madımak Katliamı 30. Yılında Anıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Günlükbaşı Futbol Sahası’nda Sivas’taki Madımak Oteli’nde katledilen 33 sanatçı ve aydın için anma töreni düzenlendi.

DENİZDE KATLİAMA SUÇÜSTÜ

Muğla Gökova Körfezi'nde gece saatlerinde, avcılığa kapalı alanda yasa dışı avcılık yapan dip trol teknesinde avlanması yasak ve koruma altında bulunan vatoz ve köpek balığı tespit edildi.

FETHİYE GEÇİCİ HAYVAN BARINAĞI TARAFINDAN BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Çatalarık Mahallesi'nde bulunan Fethiye Belediyesi Geçici Hayvan Bakım merkezinde katliam yapıldığına dair iddialara yönelik basın açıklaması yapıldı.

NAMIK ÜNAL “KIBRIS GERÇEĞİ”

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emekli Astsubay Kıbrıs Gazisi Namık Ünal; Kıbrıs Barış Harekâtının 48. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu. Harekâta katılan Muharip Kıbrıs Gazisi Emekli Astsubay Namık Ünal açıklamasında; Kıbrıs Adasının tarihi, Rumların Ada'daki Türklere yönelik gerçekleştirdiği katliamlar ve soykırımları, harekâta giden süreç ve 1974'te Türk Silahlı Kuvvetlerince yürütülen Kıbrıs Barış Harekâtı’nın detaylarını anlattı.

Sivas’ta katledilen 33 aydın anıldı

2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelen 33 aydının Madımak Oteli'nin ateşe verilmesiyle öldürülmesi 29'uncu yılında Fethiye’de yapılan basın açıklaması ile anıldı. Bu kapsamda Pir Sultan Abdal Derneği Fethiye Şubesi Fethiye Belediyesi özer Olgun Kültür Merkezi Önü’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Çevre katliamıyla gece gündüz mücadele devam ediyor

Bodrum'un eşsiz doğası, coğrafyası ve bitki örtüsünün korunması ve sürdürülebilir bir kent olması için Bodrum Belediyesi ekipleri, doğayı hiçe sayanlara karşı mücadelesini sürdürüyor.

Çevreyi kirletenlere 600 bin lira ceza kesildi

Bodrum'da çevre katliamına dur diyen Bodrum Belediyesi bahçe atıkları, hafriyat, moloz, evsel atık, geri dönüşüm atıklarıyla çevreyi kirletenlere 4 ay içerisinde 600 bin lira para cezası uyguladı.

Denizi doldururken yakalandılar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir inşaat firması denize hafriyat döküp doldururken yakalandı. Çevre katliamı yapan firmaya Bodrum Belediyesi ekipleri müdahale ederken, firmanın denize ve kıyıya döktüğü hafriyatları temizleyene kadar inşaat durduruldu.

CHP Ortaca İlçe Başkanı Tezcan, “Dalyan’daki doğa katliamına son verin”

Ortaca Belediyesi tarafından dünyaca ünlü Dalyan'da başlatılan Kıyı Düzenlemesi çalışmalarında kanalın doldurulmasının çevre katliamı olduğunu belirten CHP Ortaca İlçe Başkanı Tezcan, 'Yapılan çalışmalar meydan düzenlemesi değil kanala dolgu yapılarak doğa katliamıdır. Dalyan'daki doğa katliamına son verilmesini istiyoruz' dedi.

Ortaca Belediyesi’nden Dalyan Kanalı cevabı

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan’ın Dalyan Kanalı’nda doğa katliamı yapıldığına ilişkin açıklamalarına ve bu yönde bazı medya organlarında çıkan haberleri Ortaca Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden cevap verdi.

Tezcan “Dalyan kanalı katlediliyor”

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Evren Tezcan Ortaca Belediyesi tarafından Dalyan Kanalı’nda sazlıkların üzeri şu anda kaya dolgu ile kapatılarak yapılan peyzaj çalışmasını eleştirdi.Tezcan Ortaca Belediyesi’nin doğa katliamı yaptığını söyledi.

Bir yanda orman yangını bir yanda ağaç katliamı

Muğla'da adeta cehennemi yaşatan orman yangınlarıyla mücadelede devlet ve millet tek yürek oldu. Ancak Menteşe Belediyesi tarafından yol genişletme çalışması için boyları 10 metreyi geçen çam ağaçları kökünden kesildi. Bu katliama halk, “Bu vahşet ne için, biz yol değil ağaç istiyoruz” diyerek tepki gösterdiler. Ayrıca yine Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, ağaçların kesilmemesi ve başka bir alana taşınması amacıyla alınan ‘Ağaç Sökme ve Dikme Makinesi’ ise sadece sözde kaldı. Büyükşehir Belediyesi’nin iş makinesi garajında bekleyen dönerli tip ağaç sökme dikme makinesinin güncel piyasa fiyatı ise yaklaşık 1 milyon Lira.

CHP’li Erbay, Kurban Bayramı’nı Akbelen direniş nöbetinde vatandaşlarla karşıladı

Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy’de bulunan 740 dönümlük Akbelen ormanında ağaçların kesilmesine karşı direnen bölge halkının nöbeti devam ediyor. Ağaç katliamına karşı vatandaşlar tarafından başlatılan direniş nöbetine katılan ve vatandaşlarla birlikte iki gündür nöbet tutan CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Muğlamızın her köşesi ayrı güzellikte. Ancak eşsiz güzellikteki ormanları ve kıyıları ile yeraltı ve yerüstü kaynakları talan ve yağma tehdidiyle karşı karşıya. Bunun son örneğini İkizköy’deki Akbelen ormanında yaşıyoruz. Ancak doğamızın talanına karşı sonuna kadar direneceğiz.” dedi.

CHP’li Vekil Suat Özcan; “Ağaçları kestikten sonra susuz kalırsanız, para kazanmışsınız neye yarayacak?”

Milas’a bağlı İkizköy Akbelen ormanında yapılmak istenen katliama köylüler geçit vermiyor. Bölgede direnişe başlayan köylülere CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan’da destek vererek açıklamalarda bulundu.

Genç Siyasetçi Çelik, Madımak Katliamını unutmadı

'Felikya Grup' Yönetim Kurulu Başkanı Doğuş Çelik, 2 Temmuz 1993'te yaşanan Madımak katliamının 28'nci yıl dönümü nedeniyle Fethiye Alevi Kültür Derneğinin Cem evinde düzenlediği anma etkinliğine katıldı.

Karaca, “İçimizde sönmeyen yangın”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 2 Temmuz Madımak Katliamı ile ilgili bir mesaj yayımladı;

CHP’li Demir’den Sivas Katliamı Anması

CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, 2 Temmuz Sivas Katliamının 28’inci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Büyükşehir’den çevre ve tarih katliamı!

Muğla'da Atık su rezaletine bir yenisi daha eklendi. Fethiye-Ölüdeniz, Bodrum-Yalıkavak, ve Milas Güllük’te yaşanan atık su skandalına şimdide Bodrum Gümüşlük eklendi. Kanalizasyon suları arıtılmadan cennet koylara boşaltılıyor. Çevre sakinleri isyan etti. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çözüm üretmesi yerine yıllardır aynı metoda başvurduğunu dile getiren Gümüşlük sakinleri ve esnaf " Bu doğaya, tarihe ve turizme vurulmuş darbedir" diyerek tepki gösterdiler.

Tır sürücüsü serbest bırakıldı

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde meydana gelen ve 5 kişinin öldüğü trafik kazasına karışan yabancı uyruklu tır şoförü çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Katliam gibi kazada hayatını kaybeden 5 kişi Antalya’nın Kaş ilçesi mahallelerinde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Bodrum'da çevre katliamı durdurulamıyor

Ege'nin incisi Bodrum adeta moloz kente döndü. Tüm tedbirlere rağmen döküm sahalarına para vermek istemeyen hafriyatçılar durdurulamıyor. Çevre katliamcılarının şimdiki hedefi ise Yakaköy oldu.

Erbay, “Sandras Dağı yarınlara miras kalacak”

Sandras Dağı’ndaki maden arama sahasının genişletilmek istenmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Sandras Dağı, bölgenin temiz su deposudur. Yüzyıllardır atalarımızın tarlalarını suladığı suların kaynağının kurutulmasına müsaade etmemiz mümkün değildir.” dedi.

Gökmen, Bu mu çevrecilik anlayışınız?

CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi çevre katliamına devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından devre dışı bırakılan atık su arıtma tesisinden geçen pis suyun olduğu gibi Mazı Çayı’na bırakıldığı öğrenildi. Çevre katliamını gören vatandaşlar isyan etti.

GÖCEK SESSİZ KALMADI

Göcek, birkaç gün önce onlarca ağacın katledilmesiyle başlamıştı güne. FRT Tv’ye gelen bu ihbar üzerine harekete geçen haber merkezimiz, ağaç katliamı yapılan araziyi görüntülemişti. Haberimizin ardından Göcek Halkı da katliama sessiz kalmadı ve tepkilerini FRT Tv mikrofonlarına dile getirdi. Özellikle turizm beldelerinde yapılacak projeler için gerçekleşen ağaç katliamlarının ardı arkası kesilmiyor. Onlarca ağacın katledilmesine neden olan bu projelerden biri de Göcek’te yapılıyor. Göcek girişinde yer alan proje alanında yaklaşık 22 bin 146 metrekarelik arazide bulunan ağaçların hepsi katledildi. Ağaçlar kesilir kesilmez, iş makinalarının proje alanında çalışmalara başladığı gözlenirken çırılçıplak kalan araziye site yapılacağı öğrenildi. Onlarca ağacın kısa bir sürede katledilmesi, Göcek halkının da tepkisine neden oldu.