Marmaris'te öğrenciler önce öğrendi, sonra uyguladı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Atatürk İlkokulu öğrencilerine Trafik ve Eğitim Parkı'nda Marvelos görevlileri ve trafik polisi tarafından trafik eğitimi verildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Her yıl yüzlerce kişiyi trafik kazalarında yitiren Türkiye'de trafik kurallarını küçük yaşlarda aşılamak amacıyla hizmet veren Trafik ve Eğitim Parkı, öğrencileri ağırlamaya devam ediyor. Öğretmenleri Şükriye Cücü eşliğinde Beldibi Mahallesi’nde bulunan parka gelen Atatürk İlköğretim Okulu’nun 4-C ve 4-D öğrencileri trafik kurallarını ve trafik işaretlerini uygulamalı olarak öğrendi. Trafik polisinden trafik işaret ve sinyalizasyon sistemleriyle ilgili bilgiler alan çocuklara, Marvelos görevlileri de bisiklet sürerken kask ve dizlik takmanın önemini anlattı.

Çocukların sorularını yanıtlayan emniyet görevlisi, özellikle çocuklardan trafik kurallarına uymayan anne ve babalarını uyarmaları konusunda da destek istedi. Ardından çocuklar trafik işaretlerine uyarak akülü araç ve bisiklet kullandı. Atatürk İlköğretim Okulu öğretmeni Şükriye Cücü de çocukların sınıfta öğrendiği bilgileri parkta uygulamalı olarak pekiştirdiğini söyleyerek, “Çocuklarımız oldukça verimli bir gün geçirdi. Burada aldıkları eğitimler onların trafik bilincini geliştirip, günlük hayattaki becerilerini artırmalarına da katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

İHA- İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN