Muğla'da 'Gazze bilinmez toprak' söyleşisi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından Gazze Bilinmez Toprak Terra Incognıta isimli söyleşi düzenlendi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Söyleşi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz şehitler salonunda Dilin ve Kültürün Derinliklerine olan tutkusuyla tanınan Akademisyen Ayçin Kantoğlu tarafından gerçekleştirildi. Söyleşide Gazze’nin bugüne kadar gördüğü zulümler ve bugünlerde yaşanan katliamlar ile ilgili bilgi aktarıldı.

Muğla'da 'Gazze bilinmez toprak' söyleşisi

Söyleşiye katılan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Turhan Kaçar, "Her türlü etkinliği bizler mümkün olduğunca desteklemek istiyoruz. Bu etkinlikte gayret gösteren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Muğla'da 'Gazze bilinmez toprak' söyleşisi

Etkinlikte konuşan Akademisyen Ayçin Kantoğlu, ”Bugün 7 Ekim'de başladığını düşündüğümüz, esasen tarihi itibariyle daha eskiye dayanan ama her birimizin hayatını bence bundan öncesi ve sonrası olarak ayıran adeta bir milat olarak gördüğünüz, göreceğiniz Gazze gerçeği ile karşılaştık. Tabi 7 Ekim'den önce de Filistin bir zulmün altındaydı. Ağırlaşarak devam etti. Bir çocuk Gazze'de katlediliyor. Bu İsrail'in kendini savunma hakkıyla başlayan bir söylem vardı. Dediler ki 'Hamas kötülüğün kapılarını açtı' Bu ABD Başkanı Joe Biden'in bir konuşmasıydı yanlış hatırlamıyorsam. Hepsi birbirinden berbat olan konuşmalarının ilk olanlarındandı" dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN