Vali Tavlı Başkanlığında Seydikemer TDİOSB Toplantısı Yapıldı

Seydikemer'in Bekçiler Mahallesi'nde Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Türkiye’de ilk olacak Seydikemer Tarıma Dayalı (Süt Sığırcılığı) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin alt yapı ve üst yapı yatırımları detaylı olarak ele alındı.

2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak, bölgeyi tarım ve hayvancılığın merkezi yapacak Seydikemer Tarıma Dayalı Süt İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Gökcen, Muğla Vakfı ve Seydikemer TDİOSB Genel Müdürü Tayyar Şaşmaz, Karayolları 13. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla Orman Bölge Müdürü Salim Karabulut, Seydikemer Orman İşletme Müdürü Turan Çiğnaklı, DSİ 21. Bölge Müdür Yardımcısı Muzaffer Gömleksiz, DSİ 213. Şube Müdürü Nurettin Kıvrak, DSİ Fethiye Başmühendisi Onur Erdemir, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, Çaltılar Höyüğü Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Profesörü ve Kazı Başkanı Ayşegül Aykurt ve muhtarlar katıldı. 

Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi'nde 1200 dekar alanda Muğla, Antalya, Burdur ve Denizli'nin kavşak noktasına yapılacak ve 400 milyon lira yatırımla kurulacak Seydikemer TDİOSİB’nin kurulacağı bölgenin alt yapısı üst yapısıyla ilgili yapılacak çalışmalar ilgili kurum temsilcilerinin görüşleri alındı. Seydikemer TDİOSİB’nin bölgenin ekonomik ve sosyal hayatına etkilerinin de masaya yatırıldığı toplantıda Orman Bölge Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün yapacakları çalışmalar muhtarlarla birlikte değerlendirildi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN