Dost Gazetesi Haberleri

Dost Gazetesi Haberleri

Dost Gazetesi haberleri, haber editörü Dost Gazetesi tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Vali Çiçek, Seydikemer’de Şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu

Muğla Valisi Amir Çiçek ile eşi Hülya Çiçek Seydikemer’de düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Vali Çiçek, Şehit Uzman Onbaşı Alper Seven’in ailesine Şehadet Belgesi takdim etti

Muğla Valisi Amir Çiçek, 11 Mayıs tarihinde Ağrı Tendürek Dağı bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen Uzman Onbaşı Alper Seven’in Seydikemer’de yaşayan ailesini evlerinde ziyaret ederek ‘Şehadet Belgesi’ takdim etti.

Teleferik İhalesi Yer Teslimi Yapıldı

Fethiye Güç Birliği Şirketi, Babadağ Teleferik Projesi’nin ihalesini kazanan Kırtur Limited Şirketi arasında sözleşme imzalandı.

YERLEŞİK YABANCILAR SIKINTILARINI DİLE GETİRDİ

Fethiye'de yaşayan yerleşik yabancılar başta hırsızlık olmak üzere sıkıntılarını dile getirmek için Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ı ziyaret ettiler. Üzümlü Mahallesinde yaşayan yerleşik yabancılar lokal bir takım sıkıntıları bulunduğunu anlatırken, Kaymakam Ekrem Çalık da yabancı vatandaşların bu lokal sıkıntıları ilgili kurumlarla birlikte çözümlenecektir" dedi.

ŞAMPİYON GENÇLER FETHİYE KAYMAKAMI EKREM ÇALIK’I ZİYARET ETTİLER

Okullar arası Dart Gençler Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olan Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Kaymakam Ekrem Çalık’ı ziyaret etti.

Fenerbahçeli Şener, Başkan Saatcı’yı ziyaret etti.

Fenerbahçeli Şener Özbayraklı, tatil için geldiği Fethiye’de Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı ziyaret etti. Aynı zamanda Fenerbahçe Kongre Üyesi olan Başkan Saatcı’yla samimi bir sohbet gerçekleştiren Özbayraklı, “Behçet Başkanımız bizim ağabeyimiz. Her zaman yanımızda. İyi bir Fenerbahçeli. Fethiye’de nereye gitsem, ne kadar çok sevildiğine şahit oldum. İnşallah bu sezon İstanbul’a kendisini bekliyoruz” dedi.

CIVIL CIVIL EN RENKLİ SERGİ

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Kış dönemi resim ve seramik kursunu başarıyla bitiren “5-6 yaş” ve “7, 8, 9 yaş” grubu kursiyerlerin sergisi törenle açıldı. Çocuk Sergisi; Fethiye Belediyesinin çıkarmış olduğu “Fethiye’de Doğal Çiçekler” adlı kitaptaki fotoğrafların resimlerinden oluşmakta.

METE AY “EMMA THOMPSON’A TEŞEKKÜR ETTİ

Geçtiğimiz günlerde; İngiliz Independent Gazetesinin seyahat yazarı Emma Thompson'ın, köşesinde yazmış olduğu "Türkiye'ye tatile gidin" yazısına Çalış-Der başkanı Mete Ay’dan teşekkür geldi. Türkiye seyahatinin izlenimlerini köşesinde paylaşan Thompson yazısında, özellikle Fethiye ve çevresinde yer alan Likya Yolu, tarihi Kayaköy, Pınara Antik Kenti ve doğa sporlarını ön plana çıkardı. Thompson'ın Fethiye'yi övdüğü yazı; Fethiye’deki turizmcileri çok sevindirdi. Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (ÇALIŞ-DER) Başkanı Mete Ay açıklamada bulunarak “Emma Thompson’a teşekkür etti...

Bakan Taranoğlu, “Fethiye’nin kaderini Başkan Saatcı değiştirmiştir”

Devlet ve Orman eski Bakanı Ersin Taranoğlu, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı makamında ziyaret etti. Kendisinin yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı ziyaret gerçekleştirdiğini dile getiren eski Bakan Taranoğlu, “Bazen şehirlerin ve ülkelerin kaderini millet, bazen de liderler değiştirir. Atatürk’ümüz ulusumuzun kaderini değiştiren bir dünya lideridir. Fethiye’nin kaderini de Sayın Behçet Saatcı değiştirmiştir. Bunun nasıl olduğunu görmek isteyenler, buyursunlar Fethiye’ye gelsinler” dedi.

EN GENÇ DİYETİSYEN’DEN 6 HAZİRAN DÜNYA DİYETİSYENLER GÜNÜ AÇIKLAMASI…

Fethiye’nin en genç ve yeni diyetisyenlerinden Faruk Yıldırım; 6 Haziran Dünya Diyetisyenler gününü kutladı. Gazetemiz muhabirini “Diyet Gram Sağlıklı Yaşam ve Diyet Merkezi” adlı işyerinde ağırlayan Diyetisyen Faruk Yıldırım yapmış olduğu açıklamada “Doğru beslenme; sağlığın en önemli ve temel boyutudur. Ülkemizde ve dünyada kötü beslenmeye bağlı kronik hastalıklar hızla artmaktadır. Günümüzde; halkın sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda bilinçlendirmesi önemlidir ve bu konuda diyetisyenlere büyük iş düşer” dedi…

AHŞAP KALIP USTALARI BELGELERİNİ ALDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından TOBB MEYBEM A.Ş. adına düzenlenen ahşap kalıpçı mesleki yeterlilik sınavlarını başarıyla tamamlayan ustalar sertifikalarını FTSO Başkanı Akif Arıcan'ın elinden aldı. Arıcan törende yaptığı konuşmada, “Yeni uygulamaya göre herkes AB standartlarına uygun olarak mesleğini belgelendirecek. Belgesi olmayan o işi yapamayacak” dedi.

20 Yıl Geriden Gidiyorduk

Seydikemer Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ekiplerinin 65 mahallede sürdürdükleri çalışmalar muhtarlar ve vatandaşlar tarafından takdirle karşılanırken, çalışmalara hız kesmeden devam ediliyor. Ekipler imarlı yolların açılmasından sonra parke çalışmalarına da hız verdi.

FETHİYESPOR YÖNETİMİ GÖREV DAĞILIMI YAPTI

Fethiyespor Mustafa Ferizcan başkanlığındaki yeni yönetim kurulu, bu gün (dün) öğlen toplanarak görev dağılımı yaptı.3 Haziran Cumartesi günü yapılan Fethiyespor Olağan Genel Kurulu’nda; Mustafa Ferizcan başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulu, bugün (dün) öğlenki toplantısında görev dağılımı yaptı.

TEMA VAKFININ YENİ TEMSİLCİSİ FAALİYETLERİNE BAŞLADI

Fethiye’nin tanınmış Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerinden Mehmet Yıldırım TEMA Vakfı Muğla Fethiye İlçe Sorumlusu olarak göreve başladı. Çevre Koruma Haftasını kutlayan Mehmet Yıldırım gazetemiz muhabirine açıklamalarda bulundu.

GÜNAY ÖZÜTOK “BİRLİKTE HAREKET ETMEZSEK, HEP BİRLİKTE YOK OLURUZ”

FTSO Başkan Yardımcısı Günay Özütok yaptığı açıklamada, bölge turizminin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek özellikle küçük ölçekli işletmelerin yaşayıp geleceğe taşınması için, THY'nin İstanbul ve Ankara'dan Dalaman Havaalanına olan sefer sayılarını artırarak bilet fiyatlarını da makul seviyelere çekmesi gibi devlet destekli uygulamalara ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. Bölgedeki turizm örgütlerini, işletmecilerin taleplerini ilgili bakanlıklara iletmek için bir araya gelmeye davet eden Günay Özütok "Sorunlarımızı birlikte hareket edersek çözebiliriz. Birlikte hareket etmezsek, hep birlikte yok oluruz" diye konuştu.