Bereket Haberleri

Bereket Haberleri

Marmaris’te Hıdırellez kutlandı

 Bolluğun ve bereketin müjdecisi Hıdırellez, Marmaris’te coşku ile kutlandı. Marmaris Belediyesi’nin organize ettiği etkinliklerde vatandaşlar sahilde yakılan ateşlerin üzerinden atladı, dilek diledi.

Milletvekili Otgöz’den Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz: “Kutsiyeti, bereketi ve rahmeti ile tüm Milletimizi kucaklayan bir Ramazan ayının ardından Ramazan Bayramı’na kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hep birlikte, sağlıkla, mutlulukla nice bayramlara kavuşmak dileğiyle bayramımız kutlu olsun.”

Rahmeti Ve Bereketi Bol "Üç Ayların" İkinci Kandili Miraç Kandili

Mübarek Miraç Kandili nedeniyle Fethiye Belediyesi tarafından, Fethiye Belediyesi Halk evlerinde, belediye ana hizmet binası ve diğer birimlerinde hem vatandaşlara hem de belediye personeline kandil simidi dağıtıldı. Ana hizmet binası önünde lokma dağıtıldı.

Milas’ta Dağ Çileği Bereketi Vatandaşları Memnun Etti

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Çamovalı Mahallesi'nde dağ çileği bolluğu mahalle sakinlerini sevindirdi.

Muğla'da mantar bereketi yaşanırken, uzmanlar zehirlenmelere karşı uyardı

Yağışların artmasıyla doğada fazlaca görülen mantar türlerinin zehirlenme ihtimalini artırdığını ifade eden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Allı, rastgele toplanıp tüketilen mantarların insan sağlığı açısından önemli olduğu açıkladı.

Fethiye Ölüdeniz’de Eylül bereketi

Eylül ayının sonlarına gelinmesine rağmen yazdan kalma sıcaklar Fethiye'de hala devam ediyor.

Aşure nasıl yapılır?

Bolluk ve bereketin simgesi olan aşureyi ilk defa yapacak olan kişiler, aşure tarifi ve malzemelerini merak ediyor. Aşurenin nasıl yapılacağını siz okuyucularımız için derledik.

Saklıkent Kanyonunda Turist Bereketi

Dünyanın en gözde kanyonları arasındaki Muğla’nın Seydikemer İlçesindeki Saklıkent Kanyonunda turist bereketi yaşanıyor.

“En bereketli nikah külfeti az olandır”

Türkiye’de her geçen gün zorlaşan evlilik ve artan düğün masrafları ve şatafatlı törenler nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı uyarı niteliğinde hutbe hazırladı.

CHP’li Demir,vatandaşın sofrasına bereket gelecek

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Demir, ekonomik krizin yükünü en fazla sofrasını kurmakta zorlanan, yoktan var etmeye çalışan kadınların çektiğine işaret ederek, “İktidarımızda, Et ve Süt Ürünleri Kurumu ile et, süt ve peynir fiyatları yarıya inecek.

İl Müftüsü Çapçı'nın Ramzan Bayramı mesajıI

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Rahmet, bereket ve arınma mevsimi ramazan ayının ardından; barış, kardeşlik ve esenlik rüzgârlarının dalga dalga yayılarak bütün hayatı kuşatacağı Ramazan Bayramına kavuşmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

Seydikemer’de 5 bin kişilik iftar!

Seydikemer Belediyesi mübarek Kadir Gecesi'nde, Belediye Hizmet Binası ve Hükümet Konağı önünde 5 bin kişilik iftar sofrası kuruldu. Yoğun katılımın olduğu iftar yemeğinde oruçlarını dualar eşliğinde açan Seydikemerliler, Ramazan Ayı’nın manevi güzelliğini ve bereketini paylaştı.

BAŞKAN OKTAY: “HUZUR VE BEREKETİYLE GELEN BİR RAMAZAN OLSUN”

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Ramazan ayı dolayısıyla yayınladığı mesajında, deprem felaketinden sonra zor günler geçiren ülkenin Ramazan ayında bolluk, bereket ve huzura kavuşmasını diledi.

AYHAN: “2023 YILINDA BEREKETLİ BİR TURİZM YILI BİZİ BEKLİYOR”

Muğla Odaları ve Borsa Ortak Toplantısı’nda konuşma yapan Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan, “Ülke olarak son 3 yılda salgın, yangın, sel, deprem gibi peş peşe yaşadığımız afetlerin ardından nihayet 2023 yılında bereketli bir turizm yılı bizi bekliyor” dedi.

MİLAS BELEDİYE BAŞKANI MUHAMMET TOKAT’IN 8 MART KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Sevgi… Emek… Bereket… Hoşgörü sembolü KADINLARIMIZ... Ezilen… Hor görülen… Cinayete kurban giden KADINLARIMIZ...

SAHİL BANDINDA BALIK BEREKETİ

Sahil bandında balıkçıların yakalayıp vatandaşa sunduğu balıklar dikkat çekiyor. Balık sezonunda bereketli bir dönem olduğu kaydedilirken balıkçıların sergiledikleri balıklara ilgi yoğun. 

BU SENENİN İNCİSİ SİYAH ZEYTİN

Fethiye'de zeytin hasat zamanı devam ediyor. Zeytin veriminin geçen seneye göre daha bereketli olduğu belirtildi. İşletmeci Mehmet Yavuzer ise, “Hasadımıza bir ay önce başladık “dedi.

FTSO BAŞKANI OSMAN ÇIRALI'NIN AHİLİK HAFTASI MESAJI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı 13-19 Eylül 2022 Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ahiliğin, birlik, beraberlik ve paylaşmanın simgesi olduğunu kaydeden Osman Çıralı mesajında, “Güzel ahlakın sanatla, ticaretle bütünleştiği ahilik, yüzlerce yıl önce olduğu gibi bugün ve yarın da felsefesiyle toplumsal ve ticari hayatta yol gösterici olmaya devam edecektir. Alın ve akıl teri, emekleriyle Türkiye ekonomisine güç katan herkesin Ahilik Haftası’nı kutluyor, bereketli ve hayırlı kazançlar diliyorum ” dedi.

SALI PAZARINDA BAYRAM BEREKETİ

Fethiye'nin ve bölgenin en büyük pazaryeri olan Salı Pazarı havaların iyice ısınmaya başlaması ile beraber sadece Fethiyelilerin değil yabancı turistlerinde en çok ziyaret ettiği yerlerden birisi.

Kızılaydan Kaymakam Balcı’ya ziyaret

Türk Kızılay Fethiye Şube Başkanı Burhanettin Tuna ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kaymakam Alper Balcı’yı makamında ziyaret etti.

Buğday alımı başladı

Seydikemer’de Toprak Mahsulleri Ofisi buğday alımlarına başladı. Çiftçiler ise bereketli bir yıl olmasını dilediler.

Köyceğiz’de Ramazan bereketi yaşanıyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde müftülük personelleri tarafından yapılan hizmetlerle, Ramazan bereketi yaşanıyor.

SEYDİKEMER’DE SOFRALAR ‘İYİLİKLE’ BEREKETLENİYOR

Seydikemer Belediyesi, 11 ayın Sultanı Ramazan Ayının gelmesiyle, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ‘Gıda Paketi’ dağıtıyor. Seydikemer Belediyesi olarak her zaman vatandaşların yanında olduklarını kaydeden Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan Ayında, sofralar iyilikle bereketleniyor” dedi.

Ülkü Ocaklarından Lokma Hayrı

Üç ayların rahmet ve bereket gecesi olan Regaip Kandili nedeniyle Ülkü Ocakları tarafından Yeni Cami’de lokma döktürüldü.

Uçak; “Üç aylar bereket ve arınma iklimidir”

Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak İslam alemi için yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyeye çıktığı üç ayların başlaması nedeniyle mesaj yayımladı.

Pazaryerinde bereket duası

Perşembe günleri kurulan Dalaman Belediyesi Açık Pazaryeri’nde esnaflar alışverişlerine bereket duaları ile başlıyorlar.

Güneşli havanın ardından yağmur bereketi

Fethiye'de aniden bastıran yağmur, bazı vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Fethiye Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere yağışların 4 gün sağanak şeklinde süreceği belirtildi.

Akan, “Zeytin fiyatları yükselecek”

Fethiye ve Seydikemer’de zeytinin hasat zamanı geldi. Zeytin veriminin geçen seneye göre daha bereketli olduğu belirtilirken, kuraklık nedeniyle zeytinlerin buruşup yerlere düştüğü kaydedildi. Zeytin Komisyoncusu Tayfun Akan, “Şu an için fiyatlar düşük, alımlar tam olarak başlamadı” dedi.

Ölüdeniz’de sezon bitmiyor

Türkiye’nin büyük bir bölümünde serin ve yağışlı hava etkili olmaya başlarken, Fethiye Ölüdeniz'de yaz bitmiyor. Farklı ülkelerden Ölüdeniz'e gelen turistler, Ekim güneşinde güneşlenip tatilin tadını çıkarıyor. Özellikle yamaç paraşütü tutkunlarının akın ettiği Ölüdeniz Babadağ'dan uçan turistler, adrenalin depoluyor.

Başkan Otgöz, Yağmur Duasına Katıldı

Seydikemer’in Karadere Mahallesinde vatandaşlar, son dönemde yaşanan kuraklık nedeniyle namazlarını kılıp yağmur duası gerçekleştirdiler. Yağmur duasına katılan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, vatandaşlarla birlikte yağmur ve bereket için dua etti.