Cennet Haberleri

Cennet Haberleri

Vali Akbıyık’tan Ramazan Bayram Mesajı

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Akdenizli, TV Sunucusu Gürpınar’a Saklıkent’i Anlattı

Sevilen televizyon sunucusu ve yazar İkbal Gürpınar, söyleşi programı için geldiği Seydikemer’de Saklıkent Kanyonunu ziyaret etti. Saklıkent’in güzelliği karşısında hayran kalan Gürpınar, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdeniz’e teşekkür ederek; “Saklıkent Kanyonu adeta cennet gibi. İnsana huzur veren bir ortamı var. Belediye Başkanımıza bu güzel ilçeye beni davet ettiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Fethiye Ördek Adası Ve Kuş Cenneti'nde Temizlik Çalışması Yapıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Ördek Adası ve Çalış Kuş Cenneti'nin etrafı öğrenciler, gönüllü vatandaşlar ve belediye çalışanlarıyla birlikte temizlendi.

Yaylalara Kar Yağdı

Fethiye’nin yüksek kesimlerinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ile beyaza büründü.

Buzağı Satmaya Gelip, Dehşeti Yaşadılar

Samsun’dan Muğla’nın Bodrum ilçesine 16 buzağıyı satmak için getiren 3 kişi, silah zoruyla darp edildi, getirdikleri buzağılara el konuldu. Buzağılarla birlikte Bodrum’dan kaçmaya çalışan 7 saldırgan jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Tatil cenneti Datça beyaza büründü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sarı kod ile uyarılan Muğla’da tatil cenneti Datça’ya fındık büyüklüğünde dolu yağdı.

Fethiye Ördek Adası’nda Temizlik

Fethiye’nin önemli noktalarından olan Ördek Adası ve Kuş Cennetinde temizlik yapıldı. Etkinlikte deniz kenarına atılmış, cam ve plastik şişe, poşet, alkol şişeleri, ambalaj atıkları gibi birçok çöp toplandı.

Ölüdeniz, eşsiz doğası ve manzarasıyla büyülüyor

Dünyanın sayılı tatil cennetlerinden biri olan Ölüdeniz, eşsiz manzarasıyla büyülüyor.

Mahal Bodrum Emlak Sektörüne Tanıtıldı

 İmza projeleriyle Bodrum turizmine büyük katkı sağlayan Çağdaş Holding, Decosta Grup ortaklığında geliştirdiği Mahal Bodrum projesinin lansmanını, Akana Cennet Koyu’nda Bodrum emlak piyasasının nabzını tutan sektör iş birlikçilerinin katılımıyla düzenlenen görkemli bir davet ile gerçekleştirdi.

Tatil Cenneti Ölüdeniz’e Nasıl Gidilir?

Türkiye'nin büyüleyici güzelliğe sahip yerlerinden biri olan Ölüdeniz, tatilcilerin yaz sezonunda uğrak noktası oldu. Ölüdeniz’e nasıl gidebileceğinizi sizler için derledik.

Fethiye’de sıcak hava devam ediyor

Tatil cenneti Fethiye’de Eylül ayının ilk haftasında termometreler 32 dereceyi gösterirken hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinde seyretmeye devam ediyor.

Tatil Cennetinde Domuzların Rahatlığı

Muğla’nın Bordum ilçesinde ağaçlık ve otluk alanda çıkan yangına müdahale için giden itfaiye ekipleri bir siteden sürü halinde çıkan domuz ailesine denk geldi. Sitenin hemen altında alevler görünürken, domuzların rahat tavırları dikkat çekti.

Gençler Muğla’da misafir edildi

“AnadoluyuzBiz” projesi kapsamında Hatay’dan gelen 39 genç, yeryüzü cenneti Muğla’da misafir ediliyor.

Vali Orhan Tavlı'nın Muğla’ya Veda Mesajı

Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın takdiri ile Samsun Valiliği'ne atanmam sebebiyle 3 yıldır görev yaptığım “Yeryüzü Cenneti” Muğla’ya ve sizlere veda ediyorum.

“Cennet Muğla’mızı tesisleri, yurtları ile gençlik ve spor merkezi haline getiriyoruz”

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Büyük Samanlık Plajı’na Yoğun İlgi

Turizm cenneti Fethiye’de Büyük Samanlık Plajı, tatilcilerin tercih noktası oldu. Büyük Samanlık Plajı’na yoğun ilgi olurken araçlar plaj güzergâhında uzun park kuyrukları oluşturdu.

Cennet Gibi Ormanı Beş Yılda Cehenneme Çevirmişler

Uydu görüntüleri 5 yıldır süren kıyımın doğada yarattığı tahribatı gözler önüne serdi. Maden alanı nükleer bir bomba atılmışcasına kapkara.

Kökten, 'Böyle Giderse Ağustosta Sezonu Kapatacağız'

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, Ölüdeniz’de turizmin olumsuz yönde ilerlediğini ifade etti. Tatil cenneti Ölüdeniz’de turizm sezonu bayram tatilinin ardından düşüşe geçti.

Büyük Samanlık Koyu’nda bayram yoğunluğu

Turizm cenneti Fethiye, 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Turizm Tedbirleri Toplantısı Yapıldı

Muhteşem doğası, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle turizmin gözbebeği ve yeryüzü cenneti olarak bilinen Muğla'da alınan turizm tedbirlerinin değerlendirildiği, alınacak ek tedbirlerin istişare edildiği toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

Sezonun başlamasıyla trafik çilesi artıyor

Turizm cenneti Fethiye'de beklenen turizm sezonunun başlamasıyla birlikte trafik yoğunluğu ve otopark sıkıntısı ile boğuşan sürücüler ve iş yeri sahipleri, yetkililerden bu sorunun bir an evvel çözülmesini istiyor. 

Vatandaşa sorduk: “Fethiye il olmalı mı?”

Cumhuriyet'in 100. yılında 100 il kapsamında hangi ilçelerin il statüsünü kazanacağı merak ediliyor. İddialara göre tatil cenneti Fethiye’nin de il olacağı konuşuluyor. Vatandaşlar, mikrofonlarımıza Fethiye’nin il olması hakkında düşüncelerini belirttiler.

Kelebekler Vadisi'nin sit derecesi düşürüldü

Saklı bir cennet olarak ifade edilen ve karayolu bağlantısı olmayan sadece denizden ulaşımı bulunan dünyaca ünlü Kelebekler Vadisinin sit derecesi düşürüldü.

BAŞKAN AKDENİZLİ, “RAMAZAN AYI, KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA AYIDIR”

Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli, Ramazan Ayı'nın manevi cennetinde, Seydikemer ilçesindeki ihtiyacı sahibi ailelere ve gıda yardım paketlerini kendi elleriyle dağıtımını yapıyor.

EMRE, “KUŞ CENNETİNİ YAPAY OLARAK YAPAMAZSINIZ, ANCAK KUŞ ORAYA GELİRSE KUŞ CENNETİ OLUR” 

Bugün Dünya Yaban Hayatı günü… Bu kapsamda Fethiye’de çalışma yürüten gruplardan biri de DODO (Doğa Dostu) Derneği… Derneğin Kurucu Başkanı Gökçen Bayram ve derneğin danışmanı Ali İhsan Emre, SED Medya’ya Fethiye’deki doğal hayat ve yürüttükleri faaliyetler konusunda bilgi verdi. Emre, “İleride burası kuş cennetliğinden ziyade insanların cenneti olacak çünkü Karagözler’den Yanıklar’a kadar yapılaştık. Arada nefes alacak yerimiz kalmadı, onun için burası çok önemli. O nedenle etrafı kapatılmalı, insanlar bilgilendirilmeli, kuş deyip geçmeyin, kuş cenneti her yere nasip olmaz” dedi. 

ALİ İHSAN EMRE, “KUŞ CENNETİ’NE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR AMA OLMUYOR” 

Yıllardır Fethiye’deki yaban hayatının korunması için toplumsal farkındalığı artırmaya çalışan Ali İhsan Emre, Çalış bölgesinde yer alan Kuş Cenneti’nin korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda çağrıda bulundu. Göçmen kuşların uğrak yerlerinden olan ve 222 kuş türü tespit edilen alan, yaban hayatı ve ekolojik denge açısından önem taşıyor. 

FETHİYE’DE OCAK AYINDA YAZDAN KALMA GÜNLER YAŞANIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 Ocak'a ilişkin hava durumunu yayımladı. 14 il de kar yağışı beklenirken tatil cenneti Fethiye’de güneşli dikkat çekti.

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ, MAVİ CENNETTE TOPLANDI

Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından çeşitli bölgelerde gerçekleştirilen ve 2022 yılının son toplantısı olan buluşma, Bodrum Belediyesi'nin ev sahipliğinde Mavi Cennet Bodrum'da gerçekleşti.

SICAK HAVA GELİYOR

Eylül ayının son günleri yaşanırken Fethiye’de hafta sonu termometreler 35 dereceye kadar yükselecek. Türkiye’nin dört bir yanında soğuk hava etkili olurken, tatil cenneti Fethiye’de hafta sonu yazdan kalma bir gün yaşanacak.

CENNET KOYU’NU PIRIL PIRIL YAPTILAR

Bodrum Belediyesi, Dünya Temizlik Günü'nde çeşitli sivil toplum örgütleri ile birlikte Cennet Koyu'nda temizlik etkinliği gerçekleştirdi.