Cumhuriyet Kadınları Derneği Haberleri

Cumhuriyet Kadınları Derneği Haberleri

CKD’den şok karar

Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesinden fesh kararı geldi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesinin fesh kararı aldıklarını belirten Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şube Başkanı Ümit Yılmaz, “Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesi olarak önümüzde ki günlerde olağan üstü genel kongre kurumuna gidip derneğimizi feshetme kararı aldık” dedi.

Yılmaz, “Genel merkezimiz bizleri şaşırttı”

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Merkezin Taliban ile ilgili yapmış olduğu destek açıklamasına bir cevapta Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesinden geldi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Merkezinin bir siyasi parti gibi davrandığını belirten Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şube Başkanı Ümit Yılmaz, “Genel merkezimiz bizi şaşırttı çünkü maalesef bir siyasi parti gibi davrandı, oysa derneğin amacı siyasi parti fikirlerini savunmak değildir. Dernekler siyasi partilerin üstündedir, bu nedenle bütün kamuoyuyla genel merkezimizin basın açıklamasını paylaşmadığımızı, o görüşlere katılmadığımızın altını çizmek istiyoruz. Bu 17 güzel insanın, şube başkanı olarak incinmelerini istemiyorum çünkü onarlın hepsi gerçekten yurtsever, Atatürkçü, Milliyetçi insanlar ve Fethiye’miz için bir şeyler yapmaya çabalıyoruz” dedi.

Yılmaz, “Atatürk kırmızı çizgimiz”

Türkiye genelinde artan kadın cinayetleri hakkında Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şube Başkanı Ümit Yılmaz açıklama yaptı. Kadın cinayetlerinin yanı sıra birçok konuya değinen Başkan Yılmaz, “Atatürk Kırmızıçizgimizdir” dedi.

Özdemir’den, Yılmaz’a hayırlı olsun ziyareti

Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şube Başkanı Candan Özdemir ve ekibi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şube Başkanı Ümit Yılmaz ile ekibine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Sohbet havasında geçen ziyaretten çok memnun olduğunu belirten Başkan Yılmaz, Ziyaretlerinden dolayı Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şube başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum öncelik beklemeden bizi ziyarete geldiler” dedi.

Başkan Oymak’tan, Başkan Yılmaz’a ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Kadın Kolları ilçe yönetimi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesine nezaket ziyaretinde bulundu.

Yılmaz, Geçmişimizde soykırım lekesi yoktur

Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesi yaptığı basın açıklaması ile soykırım ifadesine tepki gösterdiler. Şube Başkanı Ümit Yılmaz, “Bizim geçmişimizde soykırım lekesi yoktur. Fikir beyan etmeden önce bilgi sahibi olmaya özen gösteren, araştırma yapan herkes bu gerçeği idrak edecektir” dedi. 

Yeni yönetim ilk toplantısını yaptı 

Geçtiğimiz hafta olağan kongrelerini gerçekleştiren Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesi yeni yönetimi, ilk toplantılarını dernek merkezinde gerçekleştirdi. 

Yeni Başkanı Ümit Yılmaz oldu

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin 2008 yılında kurulan Fethiye Şubesi’nde kongre heyecanı yaşandı.

“Kadına yönelik şiddette artış yaşanıyor”

Cumhuriyet Kadınları Fethiye Şubesi tarafından yapılan açıklamada, kadına şiddetin her geçen gün arttığına vurgu yapıldı. CKD Fethiye Şube Başkanı Hale Eralp, “Kadınların kıymetini bilmeyen bir toplum maalesef geri kalır. Erkeklere bir daha hatırlatıyoruz, biz kadınları korumak ve kollamakla mükellefsiniz” dedi. 

Özgecan unutulmadı…

Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015’te vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katledilmesinin üzerinden 4 yıl geçti. Özgecan'ın acısı yüreğimizde tazeliğini hala koruyor. Özgecan ismi artık kadın cinayetlerinin ve kadına şiddetle mücadelenin simgesi oldu. Ancak vahşetin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen kadın cinayetleri artarak devam etti. Türkiye'de 4 yılda bin 480 kadın öldürüldü. 11 Şubat 2015 tarihinde bindiği bir midibüste vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ölüm yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye şubesi tarafından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması etkinliğine CKD Fethiye yönetimi ve üyeleri, Fetav Müdürü Dilek Dinçer, ADD Fethiye şubesi kadın temsilcileri, CHP Kadın Kolları başkanı Ayşe Kestep ve CHP’li kadınlar, İYİ Parti Fethiye ilçe yönetimi kadın üyeleri katıldılar.

CKD “TARIMDA EGEMENLİĞİMİZİ YİTİRMİŞ DURUMDAYIZ”

14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü kutlama törenine katılan Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye şubesi yönetimi; 14 Mayıs Çiftçiler günü ile ilgili açıklamada bulundu.

KARAYİĞİT “ÇİFTÇİ ÜRETMEZSE TÜRKİYE VE HATTA DÜNYA AÇ KALIR”

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Beşkaza Meydanı Atatürk anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit’in Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan törene; Fethiye Ziraat Odası yönetimi ile meclis üyeleri, Fethiye İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Şaban Sarıkaya, Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye şubesi başkanı Dr. Nalan Ünal ve yönetim kurulu üyeleri, Fethiye Muhtarlar Derneği başkanı Niyazi Canözü ve mahalle muhtarları katıldılar.

CKD’DEN 1 MAYIS AÇIKLAMASI…

Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye şubesi 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle açıklamada bulundu. CKD Fethiye şubesi yönetim kurulu üyesi Ebru Oğuzhan Yeter tarafından yapılan açıklanmada “bağımsız olmayan bir ülkede; Ne işçi, ne de emekçi bağımsız olamaz...” dedi.

FETHİYE’ DE YEREL TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ

Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye şubesi tarafından geleneksel hale getirilen Yerel Tohum Takas Şenliğinin 5’cisi geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlendi. Yerel Tohumların sergilendiği ve yerel tohum ile üretilen ürünlerin satışa sunulduğu, konuşmaların ve söyleşilerin yapıldığı, halk oyunları ile tiyatro gösterimlerinin sunulduğu etkinlik gün boyu sürdü. Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye şubesi başkanı Dr. Nalan Ünal Yerel tohum şenliği ile ilgili açıklamada bulundu. Yerel tohum etkinliğine destek veren Fethiye Ziraat Odası başkanı Kenan Karayiğit ile etkinliğe katılan CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir’ de açıklamada bulundular…

ATATÜRK’ÜN TÜRK KADININA VERDİĞİ SEÇME VE SEÇİLME HAKKI KUTLANDI…

5 Aralık Dünya Kadın Hakları gününde Fethiye’deki kadınlar, Atatürk’ün Türk kadınına verdiği seçme ve seçilme hakkını coşkuyla kutladı. Beşkaza Meydanında düzenlenen törende; Türk Kadınlar Birliği ile Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubeleri sırayla Atatürk anıtına çelenk sundular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden törende; Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi Başkanı Zeynep Tuncel ile Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye şubesi yönetim kurulu üyesi Ebruhan Yeter günün anlam ve önemini dair konuşma yaptılar.

Cumhuriyet Kadınlarından Birlik Ve Beraberlik Etkinliği

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Fethiye Şubesi, birlik ve beraberliği arttırmak amacıyla dayanışma kahvaltısı düzenledi. CKD tarafından Çalış Yörük Çadırında düzenlenen dayanışma kahvaltısına yoğun ilgi oldu.

CKD “1 Mayıs Kutlu Olsun”

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye şubesi yönetimi tarafından yazılı basın açıklamasında bulunuldu.

Çanakkale Programı İle İlgili Ortak Açıklama

18 Mart 2017 Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferinin Yıldönümü Etkinliği ile ilgili olarak Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye şubeleri tarafından ortak bir basın açıklamasında bulunuldu.

CKD “3 Mart Yasaları Cumhuriyetimizin Temeli Ve Teminatıdır…”

Ulusal birliğimizin temelleri olan 3 Mart 1924 devrim kanunlarının 93. Yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye şubesi yönetiminden yazılı bir açıklama yapıldı.

CKD Fethiye Şubesi Ankara’da

Cumhuriyet Kadınları Derneği, Ankara’da 8. Olağan Genel Kurulunu yaptı. Genel kurulda Canan Arıtman tekrar başkan seçildi. Türkiye’deki CKD şubeleri gibi Fethiye Şubesi de genel kurula katılarak oy kullandı.

Çevik Kuvvete Taziye Ziyareti

Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Fethiye Şubeleri, Fethiye Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çevik Kuvvet ekiplerini ziyaret ederek taziyede bulundu.

Cumhuriyet Kadınlarından Aşure Etkinliği

Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesinin aşure etkinliği yoğun katılım ile gerçekleşti. Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye şubesi tarafından dernek binası önünde vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu…