#Esnaf Haberleri

#Esnaf Haberleri

Oturarak Voleybol Takımı İle Esnaf Hastanesi Arasında Anlaşma Sağlandı

Fethiye Oturarak Voleybol Takımı ile Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi arasında sponsorluk anlaşması sağlandı. Anlaşmaya Fethiye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit’te katıldı.

PAZAR ESNAFI DERTLİ

Ülke ekonomisinin her geçen gün kötüye gitmesi en çok çiftçileri etkiledi. Bunun yanında bir de Ukrayna Rusya savaşı sonrası ardı ardına gelen zamlar nedeni ile çiftçiler üretim maliyetlerini karşılayamayacak duruma geldi. Bu durum en sonunda çiftçiyi isyan etme noktasına getirdi.

Girgin Muğlalı Tuhafiyeci Esnafının Mektubunu Tbmm’ye Taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin, Muğla’dan kendisine sıkıntılarını anlatan mektup gönderen tuhafiyeci esnafının mektubunu Meclis Genel Kurulu’nda okuyarak ‘’zamlardan bunalan küçük esnafın sesini duyun’’ diye seslendi.

Ölüdenizspor’dan Esnaf Odası’na Ziyaret

Bu sezon Muğla 2. Amatör Küme’de mücadele ederek şampiyon olup Birinci Amatör Küme’ye yükselmek adına mücadele eden Ölüdeniz Spor Başkanı Muzaffer Konakçı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir’i makamında ziyaret etti.

Beşiktaşlılar’dan Hayırlı Olsun Ziyaretleri

Fethiye Beşiktaşlılar Derneği Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir’i, Fethiye Seyyar pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Adem Hıra’yı ve Bolulu Hasan Usta Fethiye Şubesi İşletme Sahibi Fatih Tufan’ı ziyaret etti.

Soydemir’den İadei Ziyaret

Fethiye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Deva Partisi İlçe Başkanı Saniye Kulaç’ı ziyaret etti. Ziyarette ekonomi ve faturalar ile ilgili konularda görüş alış verişinde bulunuldu.

Pazar Esnafı Mağdur

Sabah saatlerinden itibaren başlayan sağanak yağışlar pazarcı esnafını olumsuz etkiledi. Yağmurlardan dolayı birçok tezgâh açılmazken sabahtan beri ıslandıklarını belirten Pazar esnafı Fethi Çalışkan,’’ Artık bu bölgenin kapatılmasını istiyoruz’’ dedi.

Elektrik Faturaları Esnafı Vurdu

1 Ocak’tan itibaren kademeli elektrik faturası tarifesine geçilerek elektriğe 7’ye varan oranlarda zam yapılması toplumda her kesimi derinden etkiledi. Ticarethane aboneleri için uygulanmayan kademeli elektrik faturası tarifesi esnafları daha derinden etkiledi.

Ftso’dan Esnaf Hastanesi’ne Plaket

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’ne kurumlar vergisinde, gelir vergisinde ve en çok istihdam yapan üyelerden olduğu için plaket verildi.

Esnaf Kefaletten Açıklama

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından 5 Ocak 2022 tarihli ulusal gazetelerde: “Halk Bankası aracılığı ile kullandırılan esnaf kredilerinin faiz oranları P düşürülmüştür. Kaybolmaya yüz tutmuş bakır dövmeciliği, çinicilik, dokumacılık vb. gibi esnafların kredilerinin 100.000 TL’lik kredilerinde faiz alınmayacaktır” şeklinde çıkan haberlerin yeni olmadığını 2 yıldan bu yana yürürlükte olan bir uygulama olduğuna yönelik açıklama yapıldı.

Soydemir “Algı Yaratmak İstiyorlar”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir 8 Ocak günü yapılacak olan Genel Kurul öncesi adayların algı yaratarak Esnaf Odası’nın hiçbir iş yapmadığını,seçim günü seçim yapılacak Gazi İlkokulu’nda sınav olduğunu, seçim yerinin yanlış olduğunu ifade ederek esnafları yanıltmak istediklerini söyledi.

“Azim İle Çalışmaya Devam”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, yayınladığı mesajıyla 2022 yılında da azim ile çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Göktepe, "Muhasebe Ücreti" Alınmayacak

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimlerine 6 gün kala seçimin iddialı Başkan Adayı Tezcan Göktepe'den bomba bir müjde geldi... Göktepe, "Yönetim kararı alarak Basit usul olarak kayıtlı olan üyelerimizden MUHASEBE ÜCRETİ almayacağız" dedi.

Esnaf Odası’na Üç Aday

8 Ocak’ta yapılacak olan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Kurul öncesinde başkanlık yarışı kızıştı. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı için 3 aday kıyasıya bir yarış içerisindeler. Mevcut Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Kamil Mutlu Demirtaş ve Tezcan Göktepe 8 Ocak’ta başkan olmak için çalışmalarına devam ediyorlar.

Soydemir; Çiftlik, Kargı Ve Yanıklar Esnafını Ziyaret Etti

Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Mehmet Soydemir 8 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşecek olan genel kurul öncesi esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. Soydemir, Çiftlik, Kargı ve Yanıklar Mahallesi’ndeki esnafları ziyaret ederek genel kurula davet etti.

İngiliz Hasta Sağlığına Kavuştu

Kendisini Türk doktorlarına emanet eden İngiltere vatandaşı Christine Boyes, sağlığına kavuştu. Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’ne yutma güçlüğü sebebi ile başvuran İngiltere vatandaşı Chrıstıne Boyes’te yapılan detaylı incelemeler sonucu özofagus (yemek borusu) kanseri saptandı. Özofagusundaki kitle Genel Cerrahi Uzmanı Dr Barış Gürcü ve ekibi; Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Uğur Açıkalın, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Feridun Karadağ tarafından ameliyat edilerek hasta 1 hafta sonra taburcu edildi. Taburculuğu sonrası Onkoloji Uzmanı Dr. Uğur Muslu ile tedavisi planlandı.

Soydemir, Esnaf Ziyaretlerine Kaldığı Yerden Devam Ediyor

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, esnaf ziyaretlerine devam ediyor.

Demirtaş, “Tüm Esnaflarımız Hizmet Görecek”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş, odanın hizmet ve imkanlarından tüm esnafın yararlanması gerektiğini belirtti.

Soydemir, Genel Kurul Öncesi Esnaf Ziyaretlerine Devam Ediyor.

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Soydemir ziyaretlerde üyelerle sohet ederken, 8 Ocak 2022 tarihinde yapılacak olan genel kurula davet etti.

Karayiğit, “Sporun Ve Sporcunun Yanındayım”

Fethiye Gençlik Spor Kulübü Başkanı Mehmet Altay beraberinde Kulüp Başkan Yardımcısı Ümran Taşdöğen ile birlikte Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit’e ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Karayiğit, “Amatör ligleri ve sporsucuları desteklemeyi her zaman kendim için bir görev sayarım” dedi.

Seydikemer Esnafı Olağan Genel Kurulda Buluşuyor

Seydikemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı süreci başladı. Seydikemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Harun Sağır, tüm esnafı 8 Ocak 2022 Cumartesi günü Saat: 10.00’da Uğurlu mahallesi Tufanlar tesisinde yapılacak Genel Kurul Toplantısı’na davet etti.

Esnaf Odası Seçimleri 8 Ocak’ta

Bir süreden beri Fethiye gündemini meşgul eden Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlık seçimlerinin tarihi belli oldu.Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu tarafından alınan karar ile seçimler 8 Ocak 2022 Cumartesi günü Eski Fethiye Lisesi olarak bilinen şimdiki Gazi İlköğretim Okulu’nda yapılacak.

Başkan Adayı Demirtaş “Esnafımız Yönetilen Değil, Yöneten Olacak”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş, odanın hizmet ve imkanlarından tüm esnafın yararlanamadığını belirterek, “Odamız ve iştiralarıyla ilgili tüm kritik kararlara, projelere, uygulamalara esnafımızla istişare edilerek karar verilecek” dedi.