Esnaf Odası Haberleri

Esnaf Odası Haberleri

Şoförler ücretsiz taşımayı değerlendirdi

Muğla Kamyoncu, Otomobilci Şoförler ve Esnaf Odası Başkanlığında, yönetim kurulu ve ilçe taşıma kooperatifi başkanları ücretsiz taşıma yönetmeliği ile ilgili konuları düzenlenen toplantıda görüştü. Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği'nin her ayın ilk 4 günü hariç 26 gün ücretsiz taşımayı belli gruplar için kaldırma kararı toplantıda değerlendirildi.

MUTSO Gayrimenkul Toplantısı Düzenlendi

MUTSO ile Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası iş birliğinde Gayrimenkul Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Soydemir’den Kaymakam Ertaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sayın Mehmet Soydemir, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Özdağ’dan Harun Sağır’a Ziyaret

Saadet ve Gelecek partileri, geçtiğimiz aylarda Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında ortak bir grup ortak grup kurma konusunda anlaşmaya varmıştı. Grup Başkan Vekili Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ ve beraberindeki heyet Seydikemer ve Fethiye’de bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

SGK İl Müdürü’nden Taşar’a Ziyaret

Muğla SGK İl Müdürü Özkan Arslan, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar’ı makamında ziyaret etti.

Vali Tavlı'dan Esnaf Odasına Ziyaret

Vali Orhan Tavlı, veda ziyaretleri kapsamında Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası’nı ziyaret etti.

Şoförler Odası’ndan Başkan Gürün’e Ziyaret

Muğla Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Arif Özer, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü makamında ziyaret etti.

Başkan Taşar, “Sürekli akaryakıta zam gelmesini doğru bulmuyoruz”

Akaryakıt üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artış kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. ÖTV zammı ile benzin fiyatı ve motorin fiyatları güncellendi. ÖTV tutarları motorinde ve 95 oktan benzinde litre başına 5'er lira, LPG'de ise 4 lira artırıldı. Akaryakıt fiyatlarındaki Özel Tüketim Vergisi zammı sonrası Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar FRT TV’ye konuştu.

ADAY ADAYI DEMİRTAŞ’TAN BİR DİZİ ZİYARET

DEVA Partisi Muğla Milletvekili Aday Adayı Süleyman Demirtaş, Milaslılarla buluşmayı sürdürüyor. Aday tanıtım programının ardından genel merkeze mülakat için çağrılan Demirtaş, yeniden ilçeye dönmesinin ardından çalışmalara kaldığı yerden devam ediyor. Bu kapsamda Demirtaş, Milas Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Özay Sabancı ve Milas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban ve ilçedeki gazilerle bir araya geldi.

FETHİYE ESNAF ODASI İŞ BANKASIYLA PROTOKOL İMZALADI

Türkiye İş Bankası Fethiye Şubesi ile Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası, esnaf odasına kayıtlı esnaflar için faizsiz 50 bin TL’ye kadar kredi çekimi sağlayan “Hoş Geldin” kredi protokolü imzaladı.

ORTACA’DA DÜNYA ŞOFÖRLER GÜNÜ ZİYARETİ

30 Kasım Dünya Şoförler Gününde Ortaca Belediye Başkan Vekili Volkan Metin ve Meclis Üyesi Sebahi Yılmaz, ilçede bulunan şoför esnaf odası, kooperatif ve taksici esnafları ziyaret etti.

ESNAF ODASI TÜRKİYE’NİN ZİRVESİNDE

Seydikemerli esnaf Karaçay zirveye tırmanarak odanın bayrağını açtı. Seydikemer'de esnaflık yapan Kemal Karaçay, beraberindeki arkadaşları ile birlikte Ağrı dağının zirvesine tırmandı.

BAŞKAN ÇOBAN, “EN ÇOK ŞİKAYET ENFLASYON”

İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir’i ziyaret etti.

ŞOFÖR ESNAFI KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE BİR ARAYA GELDİ

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından oda kuruluşunun 56. yıldönümü nedeni ile birlik, beraberlik ve dayanışma etkinliği düzenlendi.

Ula’da marketlerde etiket denetimi

Büyük zincir marketlerdeki etiketlerde yaşanan fiyat krizi sonrası Ula ilçesinde Jandarma, Zabıta ve Esnaf Odası yetkilileri etiket denetimi yaptı.

Dolmuş Ücretleri Zamlandı

Akaryakıt yakıt fiyatlarına ardı ardına gelen zamların ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı dolmuş ücretlerinde de zam yapıldı. Yapılan zamların ardından on olarak UKOME kurulunda alınan karara göre toplu taşıma ücreti 6 lira 65 kuruş öğrenci taşıma ücreti ise 4 lira 15 kuruş olarak belirlendi. Dolmuş ücretlerine yapılan zammın ardından Toplu taşıma ücretlerine yapılan zamdan dolayı vatandaşlardan anlayış beklediklerini ifade eden Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar yaptığı açıklamada “Bu zamları daha fazla para kazanalım diye değil mecburiyetten yapıldı” dedi.

Ölüdenizspor’dan Esnaf Odası’na Ziyaret

Bu sezon Muğla 2. Amatör Küme’de mücadele ederek şampiyon olup Birinci Amatör Küme’ye yükselmek adına mücadele eden Ölüdeniz Spor Başkanı Muzaffer Konakçı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir’i makamında ziyaret etti.

Beşiktaşlılar’dan Hayırlı Olsun Ziyaretleri

Fethiye Beşiktaşlılar Derneği Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir’i, Fethiye Seyyar pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Adem Hıra’yı ve Bolulu Hasan Usta Fethiye Şubesi İşletme Sahibi Fatih Tufan’ı ziyaret etti.

Fethiye Ve Seydikemer Taşıma Kooperatiflerinin Sorunları Ftso’da Ele Alındı

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası’nın talebiyle Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Fethiye ve Seydikemer taşıma kooperatiflerinin sorunları ele alındı. Taşımacılık sektörü temsilcileri, sürekli artan akaryakıt ve bakım maliyetlerine karşın, taşıma tarifelerindeki zamların yetersiz kaldığı belirterek teker döndüremez hale geldiklerinden yakındı. Toplantıya katılan Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürü Tahir Başaran ise Fethiye’de devam eden altyapı ve yol yapım çalışmalarında gelinen son noktaya dair bilgileri ve bitirmeyi planladıkları tarihleri katılımcılarla paylaştı.

Soydemir’den İadei Ziyaret

Fethiye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Deva Partisi İlçe Başkanı Saniye Kulaç’ı ziyaret etti. Ziyarette ekonomi ve faturalar ile ilgili konularda görüş alış verişinde bulunuldu.

Şaban Taşar, yeniden başkan

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı. Seçimli yapılan genel kurula tek aday olarak giren mevcut başkan Şaban Taşar bir dönem daha Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı seçildi.

Başkan Sağır, esnafın elektriğine indirim talep etti

Seydikemer Esnaf Odası Başkanı Sağır, Elektrik fiyatlarına indirim talep etti.

Öğrenci servisleri belgelerini alıyor

Fethiye’de okul servisi yapan öğrenci servis şoförleri mesleki yeterlilik belgelerini almak için sınava girdiler. Salı Pazarı Otoparkı’nda yapılan sınavlarda başarılı olanlar mesleki yeterlilik belgelerini alacaklar.

Soydemir “Algı Yaratmak İstiyorlar”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir 8 Ocak günü yapılacak olan Genel Kurul öncesi adayların algı yaratarak Esnaf Odası’nın hiçbir iş yapmadığını,seçim günü seçim yapılacak Gazi İlkokulu’nda sınav olduğunu, seçim yerinin yanlış olduğunu ifade ederek esnafları yanıltmak istediklerini söyledi.

Esnaf Odası’na Üç Aday

8 Ocak’ta yapılacak olan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Kurul öncesinde başkanlık yarışı kızıştı. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı için 3 aday kıyasıya bir yarış içerisindeler. Mevcut Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Kamil Mutlu Demirtaş ve Tezcan Göktepe 8 Ocak’ta başkan olmak için çalışmalarına devam ediyorlar.

Belediye Usulsüz Simit Fiyatına “Dur!” Dedi

Muğla'nın Menteşe ilçesinde geçtiğimiz günlerde 2 liradan satılan çıtır simide yapılan P zamma Menteşe Belediyesi dur dedi. Menteşe’de 90 gramdan 2 liraya satılan çıtır simidin Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası tarafından yapılan P zam ile 3 liraya yükselmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Esnaf Odası Seçimleri 8 Ocak’ta

Bir süreden beri Fethiye gündemini meşgul eden Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlık seçimlerinin tarihi belli oldu.Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu tarafından alınan karar ile seçimler 8 Ocak 2022 Cumartesi günü Eski Fethiye Lisesi olarak bilinen şimdiki Gazi İlköğretim Okulu’nda yapılacak.

Başkan Otgöz; “Sivil toplum örgütlerinin öncelikleri belediyede her zaman vardır”

Seydikemer’de, Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Hizmet Binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Belediye olarak her zaman Sivil Toplum Örgütlerinin yanında olduklarını belirterek; “Sivil Toplum Örgütlerinin öncelikleri belediyede her zaman vardır. Kısa zamanda projenin ruhsatını verdik. İnşaatına başlandı Seydikemer’e hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Japonlardan Ziyaret

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan Motorlu Araçlar Teknolojisi Eğitim ve Uygulama Atölyesi Bölümü’nü Honda Temsicisi 3 japon ziyaret etti.

'İlin Ahisi, Kalfası ve çırağı Seydikemer Esnaf Odası'ndan

Muğla'da 34. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında 'İlin Ahisi' Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar odası esnaflarından Mustafa Yılmaz'a, Vali Orhan Tavlı tarafından kaftan giydirildi.