Gazetecilere Haberleri

Gazetecilere Haberleri

Özdemir Gazetecilere Yeşil Pasaport Uygulamasına İlişkin Kanun Teklifini Meclise Sundu

MHP Kayseri Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, gazetecilere yeşil pasaport uygulamasına ilişkin bir kanun teklifini Meclis'e sunduklarını açıkladı.

AK Parti'nin Adayları Belli Oluyor Ak Partinin Adaylarını Açıklayacağı Tarih Netleşti

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik gazetecilere aday belirleme sürecine dair açıklamalarda bulundu, 7 ve 15 Ocak'ta adayların açıklanacağını duyurdu.

Başkan Oktay’dan kurs için destek talebi

Anadolu Medya Buluşması için Marmaris’e gelen gazetecilere birer mektup yazan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, turizm ara eleman kursunun duyurulması için destek istedi.

Akreditasyon Krizi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Şehir Buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen Muğla programında gazetecilere yönelik akreditasyon krizi yaşandı. Ulusal ve yerel de görev yapan birçok basın mensubunun, kim tarafından bildirildiği belirlenemeyen basın mensupları listesinde isimleri yer almadığı gerekçesiyle programı takip etmelerine izin verilmedi. 

Basın Emekçileri Platformu’ndan Gazetecilerin Tehdit Edilmesine Kınama

Muğla Basın Emekçileri Platformu tarafından Bodrum’da haber takibindeki gazetecilerin ‘silahla vurulmakla’ tehdit edilmesine ilişkin kınama metni yayınlandı.

Gazetecilere Tehdit Hukuki Süreç Başlatıldı

Bodrum’da haber takibindeki gazetecilerin silahla vurulmakla tehdit edilmesine, basın mensupları sert tepki gösterdi. Konuyla ilgili hukuki sürecin başlatıldığı bildirildi. 

Bozoğlu “Aşı hakkı tüm gazetecilere tanınmalıdır”

Sağlık Bakanlığınca hazırlanan koronavirüs aşılama programında öncelikli gruba sadece basın kartı taşıyan gazeteciler eklendi. Basın kartı olmayan gazetecilerin hala aşı olamadığını belirten Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkan Adayı Fatih Bozoğlu, “Sahada gece gündüz demeden çalışan ve basın kartı olmayan binlerce meslektaşımızın da bir an önce öncelikli gruba alınmasını istiyoruz.” dedi.

Başkan Uysal’dan turizmle ilgili önemli açıklamalar

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, 1 Haziran tarihinden itibaren beklenen normalleşme ve güvenli turizm sertifikası ile birlikte sektörde yaşanacak beklentilerle ilgili soruları cevaplandırdı. Fethiye Otelciler Birliği(FETOB) Başkanı Bülent Uysal, birlik binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sezonluk tesislerimizin büyük bir çoğunluğu Haziran itibaren açılacak ama Nisan’ın 20’sinden itibaren pek çok tesislerimiz kapılarını açtı. Fethiye’de ki yaklaşık 12 tane tatil köyümüz var, bu tatil köylerin tamamı kapılarını açtı. Tesislerimiz an itibariyle Ukrayna ve yerli turistlerimize hizmet vermekte. Önümüze bakacak olursak İngiltere ve Rusya bölgemizin ana pazarı. İngiltere 28 Mayıs, daha önce açıkladıkları kategoriler var, yeşil, kırmızı, sarı olarak. Biz daha önce kırmızı kategorideydik, bugün açıklayacaklar ama muhtemel sarı kategoriye Türkiye olarak düşeriz” dedi. 

CHP’li Tanal, “Üretici ve esnaf perişan durumda”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Fethiye’de üretici pazarında pazarcı esnafı ile üreticilerin dert ve taleplerini dinledi. Beraberinde CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir ile birlikte semt pazarını gezerek, 17 günlük kısıtlamada açılan Cumartesi Pazarında vatandaşlarla sohbet etti. Tanal, gazetecilere yaptığı açıklamada “Üretici ve esnafın çok zor durumda olduğunu belirterek, üretici ve esnaf perişan durumda… Türkiye erken seçime gebe” ifadelerini kullandı.

İGF: Gazetecilere yapılan saldırılara kim dur diyecek?

İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir, Aydın’da tutuklanan uyuşturucu satıcısını adliye çıkışı görüntüleyen gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı ve “Meslektaşlarımıza karşı yapılan saldırılara kim dur diyecek?” diye konuştu.

AK Parti Menteşe'den Gazetecilere Anlamlı Çalışma

AK Parti Menteşe İlçe Başkanlığı "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla parti binasında kitaplık oluşturuldu.

Çoban, Gazeteciler demokrasimizin barometresidir

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Fatih Çoban beraberinde parti üyesi Taner Şahin ile birlikte Fethiye'deki çalışan gazetecilere ziyaretlerde bulundu. Çoban, SED Medya'yı da ziyaret ederek çalışan gazetecilerin gününü kutladı. 

Mete Çalışan Gazeteciler gününü kutladı

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. İl Başkanı Mete mesajında, toplumda meslek ahlak ve bilinci ile hareket eden ve mesleklerini bu anlayış ile sürdürmenin gayretinde olan gazetecilere olan ihtiyacın her geçen gün daha da arttığını vurguladı. 

İGF gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı

Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF), Aksaray ilinde jandarmanın yaptığı uyuşturucu operasyonunda görüntü almak isteyen muhabirlere yönelik saldırıyı kınadı.

İGD-FTSO İş birliğinde Çalışan Gazetecilere Maske

Koronavirüs salgını nedeniyle ülkemiz de dahil tüm dünya tedbir alırken ve vatandaşlar evlerinde kalırken, sokakta çalışan basın mensupları da görevlerini her türlü riski göze alarak yapmaya devam ediyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası da sokakta çalışan basın mensuplarının yaşadığı riskli durumun farkına vararak onlar için maske bağışında bulundu. Muğla İnternet Gazetecileri Derneği, Muğla’daki basın mensuplarına dağıtmak üzere maskeleri, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı’dan teslim aldı.

Taşar, 2019 yılını değerlendirdi

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar, 2019 yılını değerlendirdi. Konuya ilişkin gazetecilere açıklamada bulunan Taşar; Muğla Büyük Şehir Belediyesi Ulaşım Dairesi ile ilgili birçok sorunun 2019 yılında aşıldığını belirterek, “Şu anda ilk güne nazaran çok yol aldık. Eksik olan noktaları iletiyoruz, çözüm yolları arıyoruz. Neticede karar organı değiliz ama olan eksiklikleri dile getiriyoruz. İlçemizdeki siyasetçi arkadaşlarımızın yardımı ile şoför esnaflarımızın sorunlarının birçoğu daire başkanlığı tarafından çözüme kavuşturuldu” dedi.

Öğrenciler gazetecileri gününde unutmadı

Fethiye Gülşen Gökçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11/H Halkla İlişkiler ve Organizasyon bölümü öğrencileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Fethiye’de görev yapan gazetecilere küçük ama anlamlı bir hediye verdi.

GÖKCAN’DAN YÜKSEKOKUL MÜJDESİ

AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Yelda Erol Gökcan, “Köyceğiz Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu ile Kavaklıdere Şehit Başsavcı Mustafa Alper Yüksekokulu’na yeni eğitim öğretim yılında öğrenci alınacak” dedi. Gökcan, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Köyceğiz ve Kavaklıdere’de gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ERİŞ “KAZANMAK İSTİYORUZ”

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 153 gün sonra liderliğe yükselen Altay spor ile kendi evinde karşılaşacak Fethiyespor’u zorlu bir müsabaka bekliyor. Kendi evinde Altay’ı yenerek sıralamadaki yerini güçlendirmek isteyen lacivert beyazlı takımın tecrübeli teknik adamı Levent Eriş, “Altay’ın lider olması bizi ilgilendirmiyor. Kazanmak istiyoruz. Biz ne yapacağımızı ortaya koymak istiyoruz” dedi. Fethiyespor Kulüp Binasında gazetecilere geçtiğimiz Nazilli maçını değerlendiren ve hafta sonu da Altay’ı evinde ağırlayacak olan Fethiyespor’da moraller yüksek. Kendi evinde puan ya da puanlar kazanmak isteyen Fethiyespor, bu maçın hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor.

TEMELİ 21 AĞUSTOS’TA ATILIYOR

Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’nde bulunan Babadağ Zirve Kafe’de Fethiye Ticaret ve Odası Başkanı Akif Arıcan, Yönetim Kurulu üyesi Gürsu Özdemir, Kırtur Şirketi sahiplerinden Kenan Kıran gazetecilere Babadağ Teleferik Projesi’nde son gelinen aşamalar hakkında bilgiler verdiler… FTSO başkanı Akif Arıcan; Babadağ teleferik projesi ile ilgili 21 Ağustos 2017’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımıyla temel atma töreni yapacaklarını söyledi…

ESKİ MHP'Lİ ŞEVKET BÜLENT YAHNİCİ, BAŞKAN SAATCI'YI ZİYARET ETTİ

MHP eski Genel Başkan Yardımcılarından Şevket Bülent Yahnici Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'yı makamında ziyaret ederek Fethiye ve Türkiye'yi konuştular. Yahnici gazetecilere yaptığı açıklamada, “Türkiye kötü günler yaşıyor. Kötü günlerden kurtulmanın çaresi ve yeri siyasettedir. Siyasetin çözüm üretmesi gerekiyor'' dedi. Başkan Saatcı da “Bazı siyasetçilerimiz tatile geldiklerinde tatil köylerinden çıkmazken dava adamı olan Sayın Yahnici bizleri ziyaret ediyor. Dava adamlığı işte budur'' dedi.

Kulüp Başkanlığına Ferizcan Aday

Eğitimci ve iş adamı Mustafa Ferizcan, 27 Mayıs Cumartesi günü yapılacak Fethiyespor Olağan Genel Kurul öncesi adaylığını açıkladı. Hafta sonu Olağan Kongreye gidecek olan ve mevcut başkan Okan Uysal’ın başkanlık için aday olmayacağını açıklaması üzerine Fethiyespor Kulübü başkanlığı için ismi geçen eğitimci ve İş adamı 37 yaşındaki Mustafa Ferizcan, resmen adaylığını açıkladı. Gazetecilere 27 Mayıs Cumartesi günü yapılan Fethiyespor Olağan Genel Kurul öncesi adaylığını açıklayan Ferizcan, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

GÖCEK TÜNELİ GEÇİSŞ ÜCRETLERİNE ZAM YAPILMASINA TEPKİLER DEVAM EDİYOR…

Türkiye'deki 172 tünel içinde tek paralı tünel olan Göcek Tüneli'nin geçiş ücretlerine 50 kuruş ile 2 TL arasında zam yapılmasına tepkiler devam ediyor. Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar, Göcek Tüneli'nin geçiş ücretlerine 50 kuruş ile 2 TL arasında zam yapılmasının ardından gazetecilere açıklama yaptı…

Fethiyeli Turizmciler Tedirgin “Almanya Ve Hollanda İle Yaşanan Krizi Değerlendirdiler”

Fethiyeli turizmciler Almanya ve Hollanda’yla yaşanan siyasi krizinin Türk turizmine nasıl yansıyacağı hakkında gazetecilere açıklamada bulundular.

Kullukçu’dan Kaya Yolu Açıklaması

CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu da Kayaköy yolunun genişletilmesi amacıyla kesilen ağaçlar hakkında gazetecilere açıklama yaptı.

Karayiğit “Üreten Muğla Projesini” Değerlendirdi

AK Parti İl Başkanlığı Tarım Komisyonu tarafından hazırlanarak 26 Ağustos'ta Ortaca ilçesinde başlatılan “Üreten Muğla 2016” Projesi, son olarak Menteşe ilçesinde yapılan çalıştayla tamamlandı. Üreten Muğla Projesi toplantısına katılan 11 Ziraat Odası başkanlarından biri olan Fethiye Ziraat Odası başkanı Kenan Karayiğit gazetecilere toplantıyı değerlendirdi. Toplantının Muğla çiftçileri açısından olumlu geçtiğine değinen Karayiğit; Muğla’da yaşanılan sorunların Ankara’ya gitmeden çözüleceğine söyledi.