Mum Haberleri

Mum Haberleri

Kökten, Anma Programına Katıldı

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten ve beraberindeki heyet, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi 109. yıldönümü kapsamında düzenlenen törenlere katılım sağladı.

Kara, ‘Minimum fiyat, maksimum kalite’

Şubat ayının tam ortasında balık sezonunun en hareketli olduğu dönemde denizde balık sayısı çoğaldı.

Kökten "Projemiz Hazır Fethiye'de, Tüm Pazarların Üstünü Kapatacağız"

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten seçim çalışmaları kapsamında sırası ile Çiftlik Semt Pazarı, Kargı Mahallesi ve Yanıklar Mahallesinde vatandaşlar ile buluştu. Gerçekleşen seçim çalışmasında Kökten'e Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Av.Murat Çağlar Ayıkol ve çok sayıda partili eşlik etti. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören Fethiye Belediye Başkan Adayı Kökten " Var olan bu sorunların mevcut bütçe ile çözülmesi mümkün değil. Merkezi hükümetin desteği olmadan bu sorunların çözülmeyeceği belli oldu. Fethiye'nin artık bir beş yıl daha kaybetme lüksü yok. Bunun için desteğinizi bekliyorum"diye konuştu. Çiftlik Semt Pazarında pazarcı esnafı ve vatandaşlar ile buluşan, Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, pazarcı esnafı ile çay içerek sorunlarını dinledi.

Muğla’da sanatla engeller aşılıyor

 Muğla’da engelli bireylere yönelik, ahşap boyama, takı tasarımı, ebru sanatı, mum sanatı, keçe, dekoratif ürünler gibi çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Mahalle Afet Gönüllüleri 6 Şubat’ı Unutmadı

Mahalle Afet Gönüllüleri ve Acil Müdahale Fethiye ekibi (MAG) tarafından 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle Uğur Mumcu Parkı girişinde bilgilendirme standı kuruldu.

Bodrum Mumcular’da Sıcak Asfalt Çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi İl genelinde vatandaşların güvenli ve modern yollarda seyahat etmesi için birçok farklı noktada yol çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Muğla’nın Büyükşehir statüsü kazandığı 2014 yılından bu yana 3 bin 261 km. yol çalışması yapılırken bu projelere yaklaşık 1 Milyar TL yatırım yapıldı.

Uğur Mumcu Bodrum’da Anıldı

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ölümünün 31’inci yıl dönümünde Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde gerçekleştirilen belgesel gösterimi ile anıldı.

Fethiye’de Uğur Mumcu Ve Ali Gaffar Okkan Unutulmadı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Belediyesi’nin katkılarıyla, Osman Batur Keser ile İbrahim Kurnaz’ın hazırladığı Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okkan’ı anma programı düzenlendi. Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapılan anma programına çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Marmaris’te Uğur Mumcu Törenle Anıldı

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ölümünün 31. yılında Marmaris’te düzenlenen törenle anıldı. Düzenlenen törende Atatürk Anıtı’na Uğur Mumcu ve basın şehitleri adına çelenk konuldu. Törene Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Uğur Mumcu Anıtı’na Karanfil Bıraktılar

24 - 31 Ocak Devrim ve Demokrasi Şehitleri’ni anma haftasında Uğur Mumcu parkı önüne basın açıklaması yapıldı.

Başkan Gümüş: “Gazetecilik Demokrasinin Temel Taşıdır”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında; halkın doğru bilgi almasının ancak özgür bir basınla mümkün olduğu kaydederek, “Zor şartlarda, tarafsız ve doğru habercilik yapmak için çalışan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.” dedi.

Türk Usulü Yardıma 2 Bin 180 Tl Ceza

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 16 Aralık gece saatlerinde yolda kalan bir araç, başka bir aracın kaputuna yatan ve ayakları ile öndeki aracı itmesi ile ilgili Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 2 bin 180 lira para cezası kesildi.

202 Bin petek şoklandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi arıcıların en büyük sorunlarından biri olan Büyük Balmumu Güvesine karşı 2018 yılında başlattığı, Türkiye’de ilk ve tek olan “Temiz Petek Projesi” ile arıcılara destek olmaya devam ediyor.

Bodrum’da günlük 72 bin kişiye yetecek su bulundu

 Kuraklık ve iklim değişikliği sonrası Bodrum Yarımadası’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Geyik ve Mumcular Barajlarının kuruması ve DSİ tarafından kapatılması üzerine bölgede önemli bir su açığı ortaya çıkmıştı.Muğla Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) ekipleri vatandaşların temel ihtiyacı olan içme ve kullanma suyunun yetersiz kalması nedeniyle daha önceden projeleri hazırlanmış ve acil durumlarda uygulamaya konulması planlanan çalışmaya başlamıştı.

Bodrum Mumcular’da içme suyu çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesinin Bodrum Mumcular Mahallesinde başlattığı ve bölgeye günlük 5 bin kişiye yetebilecek miktarda ek su sağlayacak çalışma devam ediyor.

Bodrum'da kırmızı alarm

Turizmin göz bebeği Bodrum'u besleyen Mumcular Barajı'nda su bitti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Ceyhun Özçelik, 'Acil durum eylem planı için geç kalıyoruz' dedi.

Küçük Esnaf ve Tüccara Erken Emeklilik Mi Geliyor?

Meclis'in 1 Ekim'de açılmasıyla birlikte çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanında reform adımları devreye girecek. Bağ-Kur'luların emeklilik için prim gün sayısı 9 binden 7 bin 200'e düşürülerek SGK'lılarla eşitlenecek. Düzenlemeyle 10 ve altında personel çalıştıran işletmelerde bin 800 gün daha az primle 5 yıl erken emekli olmak mümkün olacak.

Muğla Barajları Çok Kritik Seviyede

Muğla’da baraj seviyeleri son yılların en düşük seviyelerinde seyrederken Geyik Barajında yüzde 16, Mumcular Barajında yüzde10 seviyelerinde su kaldı. Barajlar çok kritik seviyelerde seyrederken, Meteorolojiden edinilen bilgiye göre ise geçtiğimiz yıllarda Eylül ayında yaşanan yağışlar bu yıl gerçekleşmedi ve önümüzdeki günlerde de yağış beklenmiyor.

El Yapımı Mumlar Fethiye’de İlgi Görüyor

Fethiye Beşkaza Meydanı’nda yarına kadar sürecek olan “Sonbahar Şenlikleri” vatandaşlar tarafından ilgi görmeye devam ediyor.

100. Yıl Ateş Canbaz Kreş ve Gündüz Bakımevi açıldı

Bodrum Belediyesi tarafından Mumcular-Karaova Mahallesi'nde yer alan, yaklaşık bir yıl önce temelleri atılan 100. Yıl Ateş Canbaz Kreş ve Gündüz Bakımevi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Türkiye’de ilk ve Tek “Temiz Petek Projesi” Başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi arıcıların büyük sorunlarından biri olan Büyük Balmumu Güvesine karşı başlattığı “Temiz Petek” projesi bu yıl Köyceğiz Merkez ve Marmaris Çamlı Mahallesi’nde arıcılara hizmet vermeye başladı. Hizmetten yararlanmak isteyen arıcılar Büyükşehir Çağrı merkezini arayarak bilgi ve randevu alabilecek.

‘Temiz Petek Projesi’ Türkiye’de ilk ve tek

Muğla Büyükşehir Belediyesi arıcıların büyük sorunlarından biri olan balmumu güvesine karşı başlattığı “Temiz Petek” projesi ile bu yıl Köyceğiz Merkez ve Marmaris Çamlı Mahallesi’nde arıcılara destek olacak. Proje 1 Eylül 2023 tarihinde başlayacak.

Atık Toplama Tekneleri 4’e Çıkarıldı

Atık toplama tekneleriyle 25 yıldır Göcek’te hizmet veren DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, bu sezon bölgedeki atık alım kapasitesini 40 tona çıkardı. TURMEPA I ve DTO Fethiye tekneleriyle açtığı koruma şemsiyesini, TURMEPA 3 ve TURMEPA Ford Otosan tekneleri ile birlikte daha da genişletti. TURMEPA teknelerine haftanın 7 günü 09.00-18.00 saatleri arasında 0850 460 67 67 numaralı Mavi Hat’tan ulaşmak mümkün.

Muğla’da müzik yasağı sona erdi

Muğla İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla saat 00.00’a kadar olan müzik yasağı kararı sona erdirildi.

Başkan Ayyıldız ‘’Antalya yaptı, sıra Muğla’da, müzik yasağı kaldırılsın’

Muğla’nın Marmaris ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız, Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 16.06.2023 tarihli müzik yayınlarının 24.00' kadar yapılması maddesinin iptal edilme kararının aynısının, tüm turizm şehirlerinde uygulanmasını talep etti.

Fethiye’de kiralık ev fiyatlarındaki artış sürüyor

Türkiye’de kira artışlarına bir yıllık süre ile sınırlama getirildi. Ancak kira artışlarının önüne geçmek mümkün olmadı. Enflasyonun düşüşünün de kira fiyatlarına yansıması uzun vadeli olacak şekilde devam ediyor.

Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” Mesajı

‘Engelliler Haftası’ toplumumuzun önemli bir parçasını oluşturan engelli kardeşlerimize karşı duyarlı ve daha sorumlu bir anlayışla hayata onların penceresinden bakarak farkındalıklar oluşturmaya çalıştığımız önemli bir haftadır.

Aday Adayı Tilkici, “STK’lar toplumumuzun önemli yapı taşlarıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 28. Dönem Muğla Milletvekili Aday Adayı Av. Aydın Tilkici, sivil toplum kuruluşları ziyaretleri kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi’ni ziyaret etti.  

BODRUM’DA YÜZLERCE KİŞİ İFTARDA BULUŞTU

Bodrum Belediyesi’nin iftar programları sürerken Karaova, Mumcular, Gölbaşı ve Gökpınar Mahallelerinden yüzlerce kişi iftarı birlikte açtı.

KADINLAR GÜNLERİNİ FUTBOL MAÇI İLE NOKTALADI

Muğla'nın Menteşe ilçesinde futbola ilgisi olan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde halı saha maçı yaptı. Renkli görüntülere sahne olan maçta kadınlar, “Biz istedikten sonra her şey mümkün” mesajı verdiler.