Savaş Haberleri

Savaş Haberleri

Başkan Akdenizli “30 Ağustos Türk Milletinin Dönüm Noktasıdır”

Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesaj yayınladı. 30 Ağustos’un, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın bağımsızlık ile taçlandırıldığı bir gün olduğunu ifade eden Başkan Akdenizli, “Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan bu anlamlı gündür. 30 Ağustos Zafer Bayramı milletimizin birlik, beraberlik ve kararlılıkla neler başarabileceğinin en büyük göstergesidir” dedi.

Fethiye'deki batık, deniz turizmine kazandırılacak

2. Dünya Savaşı yıllarında Amerikan ordusuna römorkör olarak hizmet veren, daha sonra Türkiye'de gezi teknesi haline getirilen ve çıkan yangın nedeniyle Fethiye Körfezi'ne getirilirken batan “Marinel 1” teknesi deniz dibinde görüntülenirken, batığın deniz turizmine kazandırılması planlanıyor.

Park etmek isterken markete daldı

Muğla'nın Milas ilçesinde kullandığı otomobili park etmek isteyen sürücü, aracın kontrolünü kaybederek bir kişiye ve yerde yatan köpeğe çarparak markete daldı. Savaş alanına dönen marketin içerisindeki vatandaşlar büyük panik yaşarken, 1 kişinin yaralandığı kaza anı güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi.

Dövizde hareketlilik sürüyor

Döviz kurları, son zamanlarda oldukça değişken seyretmekte ve bu durum yatırımcıları ve vatandaşları yakından etkilemektedir. Fethiye’de Tufanlar Döviz çalışanı Savaş Bey, döviz fiyatlarındaki değişimlerin nedenlerini ve güncel durumu hakkında açıklamada bulundu.

Köyceğiz’de ‘Savaş, Göç ve Aile’ konulu konferans düzenlendi

Muğla’nın Köyceğiz İlçe Müftülüğü Aile Dini Rehberlik Bürosu'nun koordinesinde MSKÜ Köyceğiz Meslek Yüksek Okulu'nun destekleriyle 2024 Aile Haftası çerçevesinde 75. Yıl İlçe Halk Kütüphanesi'nde "Savaş, Göç ve Aile" konulu konferans düzenlendi.

Köyceğiz’de Filistin’e destek yürüyüşü yapıldı

 Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Filistin’de yaşanan savaş ve soykırıma karşı durmak için Köyceğiz Diyanet Gençliğinin ve diyanet sendikalarının öncülüğünde tüm sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla Filistin’e destek yürüyüşü yapıldı.

Fethiye ÇYDD’den “Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaş’ında Orotoryosu”

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Belediyesi ve Fethiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 105.yılını kutlamak amacıyla “Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaş’ında Orotoryosu” düzenlendi.

Ukrayna Antalya Konsolosu’ndan Başkan Aras’a ziyaret

 31 Mart Yerel seçimlerinden sonra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a tebrik ziyaretleri devam ediyor. Ukrayna Antalya konsolosu Oleksandr Voronin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret etti ve yeni süreçte bölgede bulunan Ukrayna vatandaşlarının çokluğu sebebiyle bölgesel işbirliği, ortak çalışmalarının yapılabileceği konuları konuşuldu.

Milas’ta İki Grup Birbirine Girdi, Ortalık Savaş Alanına Döndü

Muğla’nın Milas ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada ortalık savaş alanına döndü. Olayda yaralıların olduğu öğrenildi.

Alev savaşçılarının işbaşı eğitimleri başladı

Yangına en hassas iller arasında yer alan Muğla’da yangın sezonu öncesi alev savaşçılarının işbaşı eğitimleri başladı.

Canözü, ‘Savaşa değil seçime gidiyoruz’

Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü, Boğaziçi Restoran’ta düzenlenen kahvaltı programında azalar ile bir araya geldi. Sohbet havasında geçen programda yerel seçimler ile ilgili istişarede bulunuldu.

Marmaris Ukraynalılar Derneği: "Halkımız her gün siren ve patlama sesleri ile uyanıyor"

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Ukraynalılar, ülkelerinde yaşanan savaş ile ilgili açıklama yaptı.

Fethiye'de Uzman Ve Donanımlı Kadrosuyla Cep Klinik Hizmetinizde

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Cumhuriyet Mahallesi, Atatürk Caddesi No:37’de bulunan Cep Klinik Teknik Servis & Aksesuar, uzman ve donanımlı kadrosuyla hizmet vermeye devam ediyor.

Ünlü Ressamın Eserleri Yapay Zeka İle Yorumlandı

1922 yılında Ankara’ya gelerek ‘Türkiye ve Kurtuluş Savaşı’na dair gözlemlerini kağıda aktaran ünlü Rus ressam Yevgeni Lanseray tarafından çizilen resimler yıllar sonra yapay zeka tarafından tekrar yorumlanarak Marmaris’te sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Bodrum’da meydanı birbirine kattılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 2,20 promil alkollü sürücünün kullandığı otomobil, kaldırıma çıkıp ortalığı savaş alanına çevirdi. Kaçmaya çalışan fakat vatandaşlarca durdurulan otomobildeki 2 kadın ortalığı birbirine kattı.

Trafik kazası sonrası 11 ay süren yaşam savaşını kaybetti

 Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçen Ocak ayında geçirdiği trafik kazası sonucu ağır şekilde yaralanan Recep Özbakır, yaşamını yitirdi.

Bankaların Faiz Oranları Vatandaşı Bankaya Yönlendiriyor! Uzmanı Açıkladı

Mevduat hesapları, tasarruflarını artırmak isteyen vatandaşlar için öne çıkan yatırım araçları arasında yer alıyor. Tufanlar Kuyumculuk bünyesinde çalışan Abdullah Aydın, vatandaşın altına olan ilgisi ile Filistin-İsrail savaşının piyasayı nasıl etkilediği hakkındaki bilgileri mikrofonlarımıza aktardı.

Papuşçu, narın faydalarından bahsetti

Nar, C vitamini açısından oldukça zengin bir meyvedir. C vitamini, her türlü enfeksiyona karşı savaşır, hücrelerde hasar oluşumunu engelleyerek önemli bir rol oynar. Fethiye Salı Pazarı Esnafı Erşin Papuşçu, narın faydalarından bahsetti.

Muğlaspor, tecrübeli ismi kadrosuna kattı

Bölgesel Amatör Lig 5. Grup ekiplerinden Muğlaspor, Zonguldak Kömürspor forması giyen 33 yaşındaki orta saha oyuncusu Savaş Yılmaz’ı renklerine bağladı.

Gökyüzünde bayrak açıp Filistin'e destek verdiler

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen festivale katılan bir grup paraşütçü, İsrail'in Gazze'de 500 kişinin ölümüyle sonuçlanan hastaneye bombalı saldırısına gökyüzünde Filistin bayrakları açarak tepki gösterdi.

Benzine zam

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik e savaş etkisiyle akaryakıt fiyatlarını zam gelmeye devam ediyor. Benzin fiyatlarına ise gece yarısı zam geldi.

Altından yeni rekor

Devam eden İsrail-Filistin savaş gerilimi altın fiyatlarındaki yükselişi desteklemeyi sürdürüyor. Altının ons fiyatı 1978 dolarla 3 ayın zirvesine çıkarken yurt içinde gram altın spot piyasada 1.788 liraya tırmanarak rekor kırdı.

ENABİRDER, İsrail'i kınadı

Marmaris Engelli ve Aileleri Birliği Derneği, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları kınadıklarını belirtti. Dernek Başkanı Tulgay Hasar ‘’ Savaşa ve teröre hayır’ dedi.

Filiz Topçu ; “Bu bir kitlesel katliamdır, savaş ve insanlık suçudur.”

Fethiye’de Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Filiz Topçu, İsrail'in Filistin'e yönelik eylemlerini eleştirdi.

Vatan Partisi'nden Filistin'e Destek Açıklaması

Vatan Partisi Muğla il Başkanı Emre Aykın, İsrail ile Filistin savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Zafer Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı, “Savaş Acilen Son Bulmalıdır”

Zafer Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı, Hamas ve İsrail arasındaki savaşın acilen sonlanması gerektiğini belirterek, basın açıklaması gerçekleştirdi.

Üçüncü: "Altının Yükselmesinin Sebebi Savaş"

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların şiddetlenmesiyle beraber gram altın fiyatı da yükselmeye devam ediyor. Dün 1.670 lira seviyelerinde güne başlayan gram altın bugün itibariyle 1.725 lira seviyelerinden işlem görüyor. Basın mensuplarına konuşan kuyumcu yetkilileri, altının artmasının sebebi olarak İsrail ile Hamas arasında savaş olarak değerlendiriyor.

Önder,“Bu sıkıntılı günler inşallah en kısa zamanda düzelecek”

Küresel piyasalarda savaş endişesi Küresel piyasalarda savaş etkisi hissediliyor. Petrol fiyatı bir anda yüzde 4 yükseldi, dünyada altın ve dolar da değerlendi. Bu arada İsrail, para birimindeki düşüşü önlemek için 30 milyar dolarlık döviz satış programı açıkladı. Türkiye ve Uluslararası piyasalarda yatırımcı ve ekonomist Yunus Önder, yaşanan bu durumu FRT TV aracılığıyla değerlendirdi.

Ünlü DJ Mahmut Orhan, Savaşa Yakalandı

Fethiye’de son yaz sezonlarında sürekli sahne alan, Türkiye ve dünya çapında da bilinen ve sevilen DJ Mahmut Orhan, konser vermek amacıyla gittiği İsrail’de savaşa yakalandı. DJ Orhan, son durumu sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Dalgıçlar dip temizliği yaptı

Sakin kent ünvanı alan Muğla’nın Ula ilçesine bağlı turistik Akyaka mahallesinde dalgıçlar çevre temizliğine dikkat çekmek maksadıyla Azmak suyunda dip temizliği gerçekleştirdi. Ünlü sunucu ve çevre gönüllüsü Savaş Karakaş’ında katıldığı temizlikte yaklaşık 1 saatte 10 büyük torbalık çöp toplandı.