Şenlikler Haberleri

Şenlikler Haberleri

Başkan Aras Seydikemer’de Kültür Şenliği’ne katıldı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Seydikemer’de gerçekleştirilen, gelenek ve görenekleri yaşatmak için düzenlenen Devecik-Âmincik Şenliği’ne katıldı. Ara verilerek yeniden başlanan şenlikte vatandaşlar Büyükşehir Belediye Başkanı Aras’a yoğun ilgi gösterdi. 

Hıdırellez ve 19 Mayıs coşkusu Ula'da yaşandı

Muğla'nın Ula ilçesinde, öğrencilere yönelik düzenlenen Hıdırellez ve 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında şenlikler heyecan dolu anlara sahne olmaya devam ediyor. Ula ilçesinde gerçekleştirilen Hıdırellez etkinliğinde, çocuklar müzik eşliğinde keyifli dakikalar geçirdi.

Ula'da bahar şenlikleri coşkusu başladı

 Ula Kaymakamlığı, Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu işbirliğinde, 19 Mayıs Gençlik Haftası'na erken bir başlangıç yapılarak bahar şenlikleri düzenlendi. Bahar Şenliği, meslek yüksekokulunda gerçekleşti ve birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Kadınlar Günü spor şenlikleriyle kutlandı

 Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla voleybol şenliği düzenlendi.

Yayla’nın En Güzel Kavunları Seçildi

8. Menteşe Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen yayla kavun yarışması ve yayla etkinlikleri, Narlı Kahvesinde “Haberci Gözüyle Muğla” fotoğraf sergisi ile başladı.

El Yapımı Mumlar Fethiye’de İlgi Görüyor

Fethiye Beşkaza Meydanı’nda yarına kadar sürecek olan “Sonbahar Şenlikleri” vatandaşlar tarafından ilgi görmeye devam ediyor.

Bahçivan, “Güzel bir etkinlik oluyor”

Perşembe gününe kadar Beşkaza Meydanı’nda açık olan “Sonbahar Şenlikleri” vatandaştan ilgi görmeye devam ediyor

Ahmet Y. Çolak, “Karaçulha'lı olarak Şenliklerimizi Devam Ettireceğiz” 

Fethiye’de faaliyet gösteren Myra Yapı İnşaat Firması sahibi Ahmet Yasin Çolak, Yayla Karaçulha Yörük şöleninde ata kültürünün yaşatılması için elinden geldiği desteği verdiğini ifade etti. 

Nebi Uslu Şenlikleri’nin bu yıl 11.’si gerçekleştirilecek

2009 yılında hayatını kaybeden usta tiyatrocu Nebi Uslu’nun anısına başlatılan Nebi Uslu Şenlikleri’nin bu yıl 11.’si gerçekleştirilecek. 2 gün boyunca Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu (MİŞTİ) ve çeşitli okullardaki tiyatro topluluklarının gösteri sunacağı şenlik 21-22 Haziran tarihlerinde düzenlenecek.

Bahar Şenlikleri Kapanış Programı gerçekleştirildi

Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen Gençlik Haftası çerçevesinde Bahar Şenlikleri Kapanış Programı gerçekleştirildi.

16’ncı Trap-Skeet-Kurşun atışlarında ödüller sahiplerini buldu

Menteşe Kültür ve Sanat Şenliklerinde düzenlenen 16'ncı Trap-Skeet-Kurşun atış yarışması Düzeyn Mevkiinde gerçekleşti Atışlara Menteşe'nin yanı sıra çevre il ve ilçelerden 60 atıcı katıldı.

HADİSE, MUĞLA'YI SALLADI

Menteşe Kültür ve Sanat Şenliklerinde Menteşe'de sahne olan pop müziğin sevilen ismi Hadise, binlerce hayranına konser verdi.

EBRU SANATÇISI TAŞATAN'DAN 'TEŞRİN' SERGİSİ

Türk Ebru Sanatının genç ustalarından Uğur Taşatan kişisel sergisi 'Teşrin' ile Menteşeli sanatseverlerin huzuruna çıktı. 7. Menteşe Kültür ve Sanat Şenlikleri çerçevesinde İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezinde açılan sergi ebru severlerin büyük beğenisini topladı.

Tuğba Yurt Menteşe’de hayranlarını coşturdu

7'inci Menteşe Kültür ve Sanat Şenlikleri çerçevesinde Menteşe'de sahne alan Tuğba Yurt 'Ne mesela' ve 'İnceden inceden' adlı en popüler şarkılarını binlerce hayranıyla birlikte seslendirdi. Şarkılarıyla Menteşelileri coşturan Tuğba Yurt, sahne performansıyla da büyük beğeni topladı.

MİLLETVEKİLİ GÖKCAN, “MUĞLA’DAKİ KORKU İMPARATORLUĞUNU YIKIYORUZ”

Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol, Yörük Türkmen Şenliğinde yaşanan olaylar ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile ilgili Sınırsızlık Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Menteşe Belediyesi, Yerel Ürünlerini Görücüye Çıkardı

Menteşe Belediyesi Bodrum ve İzmir’de katıldığı Tohum Takas şenliklerinde yerel ürünlerini ziyaretçilere tanıttı. Zeytinyağından, ata tohumlarına kadar tamamen kendi imkânları ile ürettikleri ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunan Menteşe Belediyesi açtığı stant ile yerli üreticiler ile de buluştu. Menteşe Belediyesi katılım sağladığı Bodrum ve İzmir’deki Tohum Takas Şenliklerinde kendi ürettiği zeytinyağ ve ata tohumları ile Yerkesik Kırsal Kalkınma Kooperatifinin yerel ürünlerini tanıttı. Şenliğe katılım sağlayanların yoğun ilgisini gören Menteşe Belediyesi’nin standını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ile çok sayıda üretici ziyaret etti.

Göktepe kültürü, şenliklerle yaşatılıyor

Muğla'nın Menteşe ilçesine en uzak kırsal yerleşim yerlerinden Göktepe Mahallesinde düzenlenen 'Kültürv e Dayanışma Şenliği'nin 7'incisi düzenlendi.

Gripin, Menteşe’ye İlaç Gibi Geldi

Menteşe Belediyesi bu yıl 6.‘sını düzenlediği şenliklerle kültür – sanat dünyasının sevilen isimlerini Menteşeliler ile buluşturmaya devam ediyor.

İclal Aydın, Menteşe’de Okurlarıyla Buluştu

Menteşe Belediyesi 6. Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında kültür – sanat dünyasının sevilen isimlerini Menteşelilerle buluşturmaya devam ediyor. Oyuncu – Yazar İclal Aydın 6. Menteşe Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında düzenlenen kitap imza gününde Menteşelilerle bir araya geldi. Menteşe Belediyesi’nin konuğu olarak İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezi’nde düzenlenen kitap imza gününe katılan İclal Aydın Menteşelilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Menteşe 6’ncı Kültür ve Sanat Şenliği başlıyor

Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl yapılamayan Menteşe Kültür ve Sanat şenlikleri, 8-10 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Şenlik geleneksel baca yakma töreni ve şenlik yürüyüşü ile başlayacak.

Geleneksel Bahar Şenliğine Yoğun Katılım

Karaçulha Gönüllüler Derneği tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Bahar Şenlikleri ve Keşkek Gününe yoğun katılım oldu. Kayıkseki Piknik Alanında gerçekleşen etkinliğe katılan vatandaşlar gün boyu canlı müzik eşliğinde eğlenirlerken, çocuklar ve gençlerde eski atalardan kalma oyunları sergileyerek etkinliğe renk kattılar.

Adem Kazan Fethiyelileri Coşturdu

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nin 13. yıl şenlikleri Adem Kazan konseri ile başladı.