Sonbahar Haberleri

Sonbahar Haberleri

Çıntar Vatandaşın Gözdesi

Ekim ayıyla birlikte Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak bulunan ve birçok insan için doğal bir lezzet kaynağı olan Çıntar, Muğla’nın Fethiye ilçesinde kilosu 150 liradan satılıyor. Fethiye halkının çıntara gösterdiği talebi çıntar satıcısı Bayram Aydın mikrofonlarımıza anlattı.

Çalış Plajı Boş Kaldı

Fethiye'nin dünyaca ünlü plajları arasında yer alan Çalış Plajı, Fethiye’de hava sıcaklıklarının düşmesiyle beraber yerli vatandaşlar ve turistler tarafından tercih edilmiyor.

Atatürk Kupası Yarışları Fethiye'de Tamamlandı

Göcek Yat Kulübü tarafından, her yıl Kasım ayında düzenlenen Sonbahar yelken yarış haftası, bu yıl, 6-10 Kasım 2023 tarihleri arasında, Fethiye Körfezinde gerçekleştirildi.

Çıntar bolluğu satıcıların yüzünü güldürdü

Mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığı ve yağış olmamasına rağmen Sonbaharda çamlık alanlarda kendiliğinden çıkan Çıntar bolluğu satıcıların yüzünü güldürüyor.

Muğla'da odun ve kömür sobalarına ilgi arttı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde sonbaharın gelişi ve havaların sıcak gitmesi sebebi ile soba satışları normal düzeyde seyrederken, odun ve kömür sobaları vatandaşlar tarafından daha çok tercih ediliyor.

Tüm rotalar Bodrum’a çevrildi

Turizmin vazgeçilmez adresi Bodrum, kruvaziyer turizminde de vazgeçilmez bir lokasyon haline geldi. Özellikle İlkbahar ve Sonbahar mevsimlerinde çarşı esnafına can suyu olan kruvaziyer gemileri ile gelen ilçeye yabancı turist sayısı yaklaşık 100 bini geçti.

El Yapımı Mumlar Fethiye’de İlgi Görüyor

Fethiye Beşkaza Meydanı’nda yarına kadar sürecek olan “Sonbahar Şenlikleri” vatandaşlar tarafından ilgi görmeye devam ediyor.

Bahçivan, “Güzel bir etkinlik oluyor”

Perşembe gününe kadar Beşkaza Meydanı’nda açık olan “Sonbahar Şenlikleri” vatandaştan ilgi görmeye devam ediyor

Sonbahar Dönemi Şap Aşılaması Başladı

Muğla’da şap hastalığına karşı sonbahar aşılama programının startı Menteşe İlçesi kırsal Gazeller Mahallesi’nden verildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün yoğun aşılama programı neticesinde Muğla, SAT-2 hastalık etmeni rastlanmayan illerden biri oldu.

MUĞLA’DA ÇINTAR MEVSİMİ BAŞLADI

Sonbahar mevsiminde yağışın bol olduğu dönemlerde yetişen doğal mantar (Çıntar) vatandaşlar tarafından toplanmaya başladı.

FLAMİNGOLAR BODRUM’A RENK KATTI

Sonbaharın gelmesiyle göç yolculuğuna başlayan flamingolar, Milas-Bodrum karayolu üzerinde bulunan Tuzla sulak alana gelerek konaklamaya başladı. Bölgede bulunan farklı türlerde kuşlar ve çok sayıda flamingo görsel şölen sunuyor.

FETHİYE’DE 20. SONBAHAR GÖCEK YARIŞ HAFTASI SONA ERDİ

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Göcek Mahallesi'nde düzenlenen 20. Sonbahar Göcek Yarış Haftası ve 10 Kasım Atatürk Kupası'nda yelkenli yatların mücadelesi sona erdi.

ATATÜRK KUPASI YELKEN YARIŞLARI SONA ERDİ

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Göcek Mahallesinde düzenlenen 20. Sonbahar Göcek Yarış Haftası ve 10 Kasım Atatürk Kupası'nda yelkenli yatların mücadelesi sona erdi.

FETHİYE GÖCEK ATATÜRK KUPASI YELKEN YARIŞLARI BAŞLADI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Göcek Mahallesinde düzenlenen 20. Sonbahar Göcek Yarış Haftası ve 10 Kasım Atatürk Kupası'nda yelkenli yatların mücadelesi başladı. Kıyasıya geçen yarış renkli görüntülere sahne oldu.

20. GÖCEK SONBAHAR YARIŞ HAFTASI 1 KASIM'DA BAŞLIYOR

Göcek Yat Kulübü tarafından, her yıl Kasım ayında düzenlenen Sonbahar Yelken Yarış Haftası, bu yıl, 31 Ekim – 4 Kasım 2022 tarihleri arasında, Fethiye Körfezinde gerçekleştirilecek. 

Marmaris sonbahara hazırlanıyor

İlçe genelinde dere, mazgal ve ızgaraları rutin olarak temizleyen Marmaris Belediyesi, sonbaharın gelmesiyle çalışmaları hızlandırdı. Marmaris Belediyesi yaklaşan yağmur mevsimi öncesinde dere, kanal, mazgal temizliğine ağırlık verdi.

KARABULUT, YENİ KİTAPLARI İÇİN ANKARA KİTAP FUARINA GİDİYOR

Gerçek Fethiye Gazetesi köşe yazarı şair ve yazar Coşkun Karabulut, Günce Yayınlarından yeni çıkan iki kitabıyla sonbahara merhaba diyor.

Marmaris Festivali’ne buruk veda

Marmaris Kültür ve Sanat Festivali'nin açık hava etkinlikleri geçtiğimiz hafta meydana gelen yangın nedeniyle sonbahara ertelendi. Festivalde kalan etkinliklerden sadece Cahit Koparal Uluslararası Flüt Yarışması gerçekleştirildi.

Müdür Ugan, “Bölge tanıtımına katkı sağlıyoruz”

Fethiye’nin Göcek Mahallesinde düzenlenen 19. Sonbahar Göcek Yarış Haftası ve 10 Kasım Atatürk Kupası'nda yelkenli yatların mücadelesi başladı. Kıyasıya geçen yarış renkli görüntülere sahne oldu.

Sonbahar yelken yarışları 1 Kasım’da başlıyor

Göcek Yat Kulübü tarafından, her yıl Kasım ayında düzenlenen Sonbahar Yelken Yarış Haftası, bu yıl 01-05 Kasım 2021 tarihleri arasında, Fethiye Körfezinde gerçekleştirilecek. Yarış haftasına katılmak üzere 120’ye yakın teknenin ön kayıt yaptırdığı öğrenildi.

Ekim ayında deniz keyfi; sahiller yeniden doldu

Bodrum'da sonbahar mevsimine rağmen hava sıcaklığının 27 derecede seyretmesi plajları doldurdu. Güneşi gören yerli ve yabancı turistler denizin keyfini çıkardı.

Baharın keyfi Zentara’da yaşanıyor

Zentra Beach, leziz ve hijyenik bir ortam arayanların buluşma noktası haline geldi. Tamamen doğal ve organik kahvaltısının yanı sıra kebap ve ızgara çeşitleri ile de adından söz ettiren işletme, sonbaharın keyfini çıkarmanız için tüm imkanları sunuyor.

Yuva Mobilya’da sonbahar kampanyası

Hayallerinizdeki mobilyaları Yuva Mobilya’da bulacaksınız. Hayallinizdeki mobilyaları sunabilecek şekilde hizmet veren Yuva Mobilya ile evinizi dilediğinizce döşemeniz için her şey var.

Büyük Samanlık plajında eylül yoğunluğu

Fethiye'nin gözde plajlarından Büyük Samanlık Plajı’nın sonbahar yoğunluğu devam ediyor. Eylül ayının sonlarına doğru gelinmesine rağmen kalabalık olduğu görülen Büyük Samanlık Plajında bazı vatandaşlar denize girip yüzerken bazıları da şezlonglarda güneşlendi.

Marmaris’te yaz devam ediyor

Sonbahar mevsiminin ilk ayı olan Eylül ayının ortasına gelinmesine rağmen Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaz mevsimi yaşanmaya devam ediyor. Otellerin ve halk plajlarının doluluğu ve ilçede denize girenlerin çoğunluğu drone ile görüntülendi.

Bu çiçeği koparmanın cezası araba parası

Muğla sahil şeridinde Datça ve Sarıgerme'de sonbahar aylarında çıkan kum zambakları sahilleri süslemeye başladı. Uluslararası Doğa Koruma Birliği tarafından koruma altına alınan kum zambaklarını koparmanın cezası ise 80 bin lira.

Fethiye’de Sonbahar etkisini hissettirecek

Türkiye genelinde bahar ayına girilmesi ile sıcaklıklar düşmeye başladı. Vatandaş ise havaların tam olarak ne zaman soğuyacağını merak ediyor. Fethiye Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Fethiye'de gün güne havaların serinleyeceği ve Salı günü (yarın) sağanak şeklinde bahar yağmurlarının görülebileceği kaydedildi.

Öykü Yarışması’nın kazananları belli oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kültür dünyasındaki çalışmalarıyla önemli bir yer edinen ve yakın zamanda hayatını kaybeden yazar ve eğitmen Asım Gültekin anısına bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Gençler Arası Öykü Yarışmasına, “Bir Sonbahar Öyküsü” konusu ile 13-17 yaş kategorisinde yapılan başvurular neticesinde, ilimizden Songül Baykara ve Ekin Çallı isimli gençlerimiz dereceye girdiler. Kendilerine ödül olarak D&R’dan “Kitap Hediye Çeki” ve “Milli Forma” verildi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman tarafından ödülleri takdim edilen Songül Baykara ve Ekin Çallı, yeleklerini giyerek gönüllü gençlerimiz arasına katıldılar.

18. Göcek Sonbahar Yarış Haftası ve Atatürk Kupası Yarışları sona erdi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 18. Sonbahar Göcek Yarış Haftası ve 10 Kasım Atatürk Kupası yarışları tamamlandı.

İngilizce ve Rusça Dil Kursu Protokolü

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerine yabancı dil kurslarında indirim imkânı sunmaya 2017 yılında da devam ediyor. 2009 yılından beri her yıl sonbahar ve kış dönemlerinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelerine yönelik düzenlenen indirimli dil kurslarından şimdiye kadar 437 kişi faydalandı.