Tanıtımı Haberleri

Tanıtımı Haberleri

‘Antik çağlardan günümüze Muğla Mutfağı’ kitabının ön tanıtımı yapıldı

Antik çağlardan günümüze şifa kaynağı olarak bilinen asırlık tariflerin yer aldığı 'Antik Çağdan Günümüze Muğla Mutfağı' kitabının ön lansmanı ve tadım etkinliği Muğla’nın Marmaris ilçesinde yapıldı.

Yiğit, ‘Ülkemizin Tanıtımı İçin Gerçekten Çok Önemli’

Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda açıklamada bulundu.

Büyükşehir, Cengiz Bektaş Kent Belleği ve Kültür Merkezi’nin tanıtımını gerçekleştirdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe ilçesinde yapımı tamamlanma aşamasına gelen Cengiz Bektaş Kent Belleği ve Kültür Merkezi, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün katılımıyla tanıtıldı.

Karaca, Görev Süresinde Kazandırdığı Hizmetleri Tanıttı

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, 5 yıllık görev süresinde Çalış Plajı ve bölgesine kazandırdığı hizmetlerin tanıtımını yaptı. Karaca, “Hiç mazeret üretmeden 5 yıl boyunca çalıştık. Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını yaptık ve çeşitli ödüller aldık” dedi. 

Narkotik ekipleri UYUMA ve NARVAS uygulamalarını tanıtıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2018 yılında yerli ve milli yazılım ile geliştirdiği uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkânı sağlanması hedeflediği UYUMA İhbar Aplikasyonu ve 2024 yılında uygulamaya konulan Narkotik Vaka Sistemi NARVAS Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik ekipleri tarafından vatandaşlara tanıtımı yapılıyor.

Seydikemer, EMİTT’e Hazır

Seydikemer’in tanıtımı için 6- 9 Şubat tarihleri arasından İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek fuara katılacak olan Seydikemer Belediyesi, hazırlıklarını tamamladı.

Geleneksel Sanatlar Ukraynalı Çocuklara Tanıtıldı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Muğla Kötekli Gençlik Merkezi'ne bağlı Genç Ofis'te Ukrayna'dan Türkiye’ye gelen 40 çocuğa geleneksel Ebru Sanatının tanıtımı gerçekleşti.

Köyceğiz’de kitap imza etkinliği düzenlendi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Eğitimci Yazar Senarist Erdal Kara 6. Kitabı ‘Karya’ya Mavi Yolculuk’ adlı eseri için kitap tanıtımı ve imza etkinliği düzenledi.

Muğla’da bocce sporuyla engeller aşılıyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi ve Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından gönüllü gençler ve engelli bireylerle birlikte bocce oyunun tanıtımı yapıldı.

Datça’nın İlk Zeybek Türküsü ‘Umar Ali’yi Yunanlı Sanatçı Seslendirdi

Muğla'nın Datça ilçesinin ilk zeybek türküsü Umar Ali ve Datça şarkılarının tanıtımı Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinlikte protokol ve Datçalıların katılımı gerçekleştirildi.

Fethiye’de KADES Bilinci Öğretildi

Fethiye Kaymakamlığı koordinesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sosyal Hizmet Merkez müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Kadın Acil Destek (KADES) Uygulaması tanıtımı gerçekleştirildi.

'Bodrum 1965-1991' Kitabı tanıtıldı

Bodrum Belediyesi’nin desteği ile yayına hazırlanan “Bodrum 1965-1991” kitabının tanıtımı yapıldı.

Marmaris'te polisler "kadına el kalkamaz" dedi

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kadına yönelik şiddetle mücadele 2023 faaliyet planları dahilinde halk eğitim merkezi sınıflarını ve yüksekokulları ziyaretler etti. Ziyaretlerde kadına karşı şiddetle mücadele ve KADES uygulamasının tanıtımı yapılarak uygulama hakkında bilgiler verildi.

5.5 milyon TL bütçe ayrıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanlarının Yürütücülüğünü Yaptığı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 1007 KAMAG projesinin tanıtımı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi.

Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Muğla Zirvesi MUTSO’da Gerçekleştirildi

Muğla Odaları / Borsa ve YÜCİTA ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi MUTSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Tüm gün süren beş oturumda, coğrafi işaretin küreselde ve ulusalda değerlendirilmesi yapılırken, Oda bahçesinde açılan stantlar ile Muğla’nın coğrafi işaretli ve yöresel ürünlerinin de tanıtımı yapıldı.

Doğal baskı tekniği tanıtıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Dekoratif El Sanatları Usta Öğreticisi, Geleneksel El Sanatları Islak Keçe sanatçısı Sadiye Saka, Ecoprint (Doğal Baskı) Sanatı ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Balıkçı, çeşitli etkinliklerle anıldı

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi, 100. Yıl Cumhuriyet Etkinlikleri kapsamında Bilgi Yayınevi’nin iş birliği ve sponsorluğu ile çizer, çevirmen, yazar, rehber, tarihçi kimlikleriyle ülkemize zengin bir miras bırakmış Halikarnas Balıkçısı, 50. Ölüm Yıldönümünde sunumlar, atölyeler, kent turları, belgesel gösterimi, Zülfü Livaneli ile söyleşi, kült Mavi Sürgün kitabının özel tanıtımı ve yayın dünyasına kazandırılan yeni çocuk kitabının tanıtım ve imza gününü içeren etkinlikler ile anıldı. Etkinliklere Halikarnas Balıkçısı’nın torunlarından Derya ve Sibel Kabaağaçlı, Joanne Aliye Noonan ve eşi de katılım gösterdi.

Yiğit, “Dünya’nın en büyük organizasyonlarından biri”

Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, 58. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Fethiye tanıtımı için çok önemli olduğunu belirtti.

Başkan Karaca,“Fethiye Tanıtımı Adına Çok Güzel Organizasyon”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda açıklamada bulundu.

Kaymakam Ertaş, “Fethiye’nin tanıtımı açısından harika bir organizasyon”

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda açıklamada bulundu.

Fethiye ve Bölgenin Ticari Gelişmesine Katkı Sağlayacaklar

Fethiye’de bölgenin ve ilçenin tanıtımından ticaretin gelişmesine, tarım ve hayvancılıktan sosyal projeler üretilmesine kadar pek çok yararlı çalışmalar yapabilmek için Fethiye’nin seçkin iş insanlarının bir araya gelerek kurduğu kısa adı LİİDER olan Likya İş İnsanları Derneği, pek çok konuda proje üretmek için gece- gündüz çalışıyor.

Köylü kadınlar, hem rehberlik hem de ticaret yapıyorlar

Muğla’nın Milas ilçesi ile Aydın’ın Söke ilçesi arasında kalan Bafa Gölü’nün kenarında kurulu Herakleia Antik Kenti, yerli ve yabancı pek çok kişinin dikkatini çekerken, Antik Kent’e sahip çıkan yöre sakinleri hem bölgenin tanıtımını yapıp hem de el emeği göz nuru işlerini pazarlıyor.

Türkiye Bisiklet Turu’nun Tanıtımı Yapıldı

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 8-15 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve 8 gün boyunca Eurosport ve TRT ekranlarından milyonlarca haneye ulaşacak 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için hazırlıklar devam ederken dev organizasyonun tanıtım toplantısı Türkiye Bisiklet Federasyonu ev sahipliğinde İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi. 

Yaratıcı Endüstrilere Yönelik Proje Tanıtımı Gerçekleştirildi

Create in Muğla, Muğla’da MUTSO, TOBB GGK, Muğla Teknopark ve GEKA ile ortak toplantıda bir araya geldi. Yaratıcı endüstrilere yönelik oluşturulan proje kapsamında, Muğla’ya yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Çaykama Şenliği Dolu Dolu Geçiyor

Milas’ta coğrafi işaretli Çaykama Böreği’nin tanıtımının yapıldığı kültür sanat festivali gerçekleştirildi.

Milas’ta Çaykama Şenliği rüzgarı esiyor

Milas’ta coğrafi işaretli Çaykama Böreği’nin tanıtımının yapıldığı kültür sanat festivali gerçekleştirildi. Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla Milas Belediyesi tarafından düzenlenen şenliğin birinci gününde en güzel çaykama böreği seçilirken, ikinci gün düzenlenen ‘Çaykama Yeme Yarışması’ renkli görüntüler oluşturdu.

Marmaris'te Çekildi Avrupa'yı Sallayacak!

Ünlü sanatçı Yonca Poyrazoğlu'nun 'At gibi gidenler…' adlı son şarkısı, Marmaris'in turistik tanıtımına destek oluyor.

"If it was me" adlı İngilizce oyun ayakta alkışlandı

Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ‘Drama Kursu’ kursiyerlerinin Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında hazırladıkları Türk Büyüklerinin İngilizce tanıtımı ayakta alkışlandı.

TGA’ya Fethiye ve Seydikemer’in tanıtımı için talepler iletildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, beraberindeki Muğla heyeti ile birlikte Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) İstanbul’daki merkezini ziyaret ederek Fethiye ve Seydikemer’in tanıtımı için taleplerini iletti. 

Fethiye Çin’de Tanıtılıyor

Fethiye Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz aylarda dostluk ve işbirliği yapılmasını kararlaştırdığı Çin'in Qingdao West Coast New Area Bölge Belediye Başkanlığı’nın resmi web sayfasında Fethiye’nin tanıtımına başlandı.